Програма за покачване на тегло

06.06.12
21:53

Трябва ми програма за покачване на тегло, без значение къде и дали ще се омазня с няколко килограма, просто максимално качване на ММ. На 18 съм, ектоморф,171-2 см., 62-3кг., стаж близо 2 години вече. Много трудно качвам, но пък съм много изчистен. В момента се колебая между 3-4 дневна програма само от базови упражнения натоварващи цялото тяло в 1 тренировка или 5-6 дневен сплит с леки ниско обемни тренировки до 1 час, но всеки мускул по 2 пъти в седмицата. Шестдневна програма не съм виждал да се препоръчва някъде в интернет, но половината Разград кара на такава, в началото и аз започнах с такава и тогава сякаш бяха най-добрите резултати, но то е нормално в началото да има най-голям прогрес.

06.06.12
22:12

Това което се вижда е добре, масата ше си дойде :) По принцип всеки мускул 2 пъти седмично има в класическите билдърски програми от едно време, там интензивността е по-ниска обаче и не качваш толкова сила.
За твоите 2 пътя:
в първия вариант който споменаваш, нелинейно 5х5( гугъл madcow) или 5/3/1 - качваш сила и маса, но е по-вероятно омазняване
по втория ти подход: на Жиронда програмите за маса (няма ги в сайта, 6д/седмично) - качваш по-чисто, но силата не расте мн, основно издръжливост.

Тъй като си мн чист, първия подход ми се струва по-удачен. Или можеш да редуваш подходите, че само първия писва :)

Мнението беше редактирано от K K на 06.06.12 22:14.

06.06.12
22:45

В началото само да ходиш и да гледаш хората във фитнеса,пак ще имаш резултати.
Едвали ще разбереш какво щеше да бъде,ако не беше се изхвърлял с 5-6 тренировки в началото.
Не важно толкова количеството на тренировката,а качеството.
В общият случай,мога да чета списания и да тренирам по 3 часа на ден.
И да стигна до извода че в списанията нещата,които пишат не работят,а от цялатото време в залата не съм постигнал нищо :).
За това не си губи времето повече от 4 пъти седмично.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 06.06.12 22:46.

07.06.12
00:25

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/a_training_program_for_hormone_optimization
Може да вземеш тази като отправна точка ;)

07.06.12
01:38

Значи един месец ще карам на силова програма 5*5 през този месец няма да измервам нищо и след месец ще споделя резултатите тук, надявам се че няма да забравя.

07.06.12
02:08

казано от Петър Петров на 07.06.12, 01:38:

Значи един месец ще карам на силова програма 5*5 през този месец няма да измервам нищо и след месец ще споделя резултатите тук, надявам се че няма да забравя.

Тренировката е само 1/3 от картинката,не пренебрегвай останалите 2/3.

07.06.12
16:32

Старая се да не ги пренебрегвам.

Мнението беше редактирано от Петър Петров на 07.06.12 16:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1