07.06.12
23:35
Здравейте! Момиче съм, на 19 години, тежа 50-51кг и съм висока 167см. Поставила съм си за цел да отслабна 2-3кг, да изчистя мазнините и леко да се оформя. Имам възможност и желание за фитнес, а вкъщи имам въже, гирички, уред за стягане на вътрешната част на бедрата и уред за оформяне на талия. Бихте ли ми препоръчали подходящ хранителен и тренировъчен режим? Благодаря :)
П.С. Нямам възможност да плащам на фитнес инструктор :)
Темата беше редактирана от Carrie Bradshaw на 07.06.12 23:41.
казано от Витан на 01.06.12, 13:56:
Яж 3-4 пъти на ден.
Насочи се към естествени храни, непреработени, срещащи се в природата:
1)Месо (всякакво, по възможност мазно => ще ти даде енергия, ще те засити, ще ти помогне да тренираш повече и да гориш повече),
2) Яйца (много, ама много полезни. Освен горните плюсове, съдържат и много минерали и витамини). Бих препоръчал по 3 на ден. ЦЕЛИ ЯЙЦА!
3) Зеленчуци - всякакви, по възможност цветни: Домати, краставици, чушки, марули, моркови, цвекло, спанак, зеле, лук, марула, аспержи, броколи и т.н.;
4) сурови ядки - орехи, бадеми, кашу;
5) пълномаслени млечни продукти - мляко, сирене, кашкавал, масло (може и да пържиш в него без проблем, пак е здравословно);
6) плодове - до 1-2 на ден. Свободен избор...;
7) замени всички напитки с вода (освен кафе и чай де..);Примерно меню:
Сутрин: 3 яйца с нарязан домат + парче кашкавал;
Обяд: свинско месо + салата (шопска, пастирска, овчарска, салата на шефа, на готвача, на сектретарката на не знам си кой още);
Междинно: 50 гр сурови орехи;
Вечеря: като обяда;Тренировки:
1) Интензивни (без мотаене)
2) Главно с тежести;
3) Ако има кардио да е HIIT (google it)
Здравей!
Аз съм 160 см. и съм 47-48 кг. Ако ти отслабнеш 2-3 кг., каквото е желанието ти, то ти ще станеш моите килограми, но ще си със 7 см. по-висока. Аз в момента за себе си смятам, че съм леко кльощава, представям си ако бях със 7 см. по-висока на какъв скелет щях да мязам. Мисълта ми е, че според мен ти не се нуждаеш от сваляне, а от стягане. Колкото и да си слаба, ако не тренираш и тялото ти не е оформено, пак няма да се харесваш.
08.06.12
13:54
Благодаря ви! За храненето и аз мислех да е такова.
А относно тренировките - всяка тренировка ли трябва да бъде за отделна част на тялото (например само горна+кардио или само долна+кардио). Препоръчайте ми упражнения за корем (за изчистване-имам малко и за оформяне на лек релеф). :)
Мнението беше редактирано от Carrie Bradshaw на 08.06.12 14:16.