10.06.12
00:33
Здравейте,може въпросът ми да е малко тъп.Но искам да ви попитам,защо бицепсът на лявата ми ръка е по-голям от този на дясната ,а попринцип аз съм десничар и мисла ,че трябва да е обратното.Тренирам доста време по една програма.А преди само дигах щанга и от време на време дигах и дъмбели.Затова моля ви кажете ми,защо е така и ако може да ми кажете как дясната да настигне лявата.
10.06.12
00:56
Защото е нормално и съм сигурен,че едно 90% са със същия “проблем” :)
Мнението беше редактирано от Denis22 на 10.06.12 00:56.
Преди да започна усилени тренировки бицепсът на дясната ми ръка, както и самата обиколка на ръката бяха по-големи от тези на лявата. След няколко месеца тренировки, сега левият ми бицепс както и обиколката на лявата ми ръка са по-големи от тези на дясната. Обяснявам си го така: понеже левият бицепс е бил по-слаб по време на тежките тренировки в него е предизвикана по-силна хипертрофия за да може да се справя с натоварванията. Предполагам, че и ти като мен правиш набирания, гребания с щанга и бицепсово сгъване с щанга (упражнения, при които двете ръце извършват движението в синхрон). Винаги след тренировка за бицепс мускулната треска при мен е по-силна в левия. Интересното е, че въпреки че десния е видимо по-малък, е значително по-силен и мога да извърша повече повторения при сгъвания с дъмбели/чуково и т.н.
10.06.12
01:58
Точно същото ми е както каза dani.А знаете ли как дясната да настигне другата?
10.06.12
08:40
Прочети статията за асиметрията, описани са начини за “ремонтиране”.
И аз съм със същия проблем и вече направо ми се реве.... При мене и трицепса ми е по-развит на лявата ръка, и така още повече изпъква разликата :( :( :(