10.06.12
23:36
Здравейте!
На почти 16г. съм(без месец) ,висока съм 163-4кг и тежа 75 кг.Имам много диети зад гърба си.Злоупотребих жестоко съм здравето си и себе си.. Септември по-миналата година реших ,че трябва да отслабна ,без никаква идея как ,разбира се реших ,че трябва да спра да ям..и така се редуваха периоди на глад с периоди на тъпчене.Малко по малко свалих 34кг. до септември миналата година..миналото лято беше най-тежко -тогава приемах някакви минимални количества от рода на 2лъжици кисело мляко на ден и бях 53кг.Зимата обаче ,когато цикълът ми го нямаше вече 5 месеца реших ,че трябва да променя малко нещата ,но не се получи по правилният начин ,защото ми се отвори страшният апетит и просто се предадох.. лошото е ,че свикнах да се “храня” така..до пръсване..Искам да променя това..колкото и трудно да ми е ,ще успея ,защото го дължа на себе си.
Ще тренирам ,ще се старая да се храня правилно ,ще се обичам и обещавам си -повече няма да мразя себе си така както през тази една година..
Целите ми са да сваля килограмите си поне до 60кг...предполагам ,че след това всичко ще си дойде само на мястото ,защото ще съм си изградила навици.
Темата беше редактирана от what ever на 18.06.12 23:24.
Забравих най -важното - правя 5те тибетски ритуала вече 2 седмици и съм доволна от тях ,а и не са трудни ,днес карах колело около 3 часа.Скоро ще се сдобия с карта за фитнес +тичане и колело.
11.06.12
08:59
Какво представляват тези тибетски ритуали?
Много хора (като мен) нямат особено широка обща култура...
Извинявам се ,че не уточних точно за какво става въпрос.Това са - http://indigota.com/index.php?topic=1073.0
казано от мърр мрр на 10.06.12, 23:36:
За утре съм планирала нещо такова..
закуска: овесени ядки с прясно мляко(мисля ,че е пълномаслено ,защото е домашно,гледам да махам каймака) ,портокал
обяд: огромна салатка ,сирене (много го обичам)
м.закуска: портокал
вечеря: голяма салата и пак сирене
Хапваш ли яйца, сурови ядки, риба? Ако не, добре ще бъде да включиш и тях в менюто си. Ако се храниш предимно по по-горе описания начин нищо чудно тялото ти да реши, че отново гладуваш и да престане да сваля килограми. Редовния прием на недостатъчно калории води до икономичен режим, което значи, че от един момент нататък тялото ти ще започне да складира храната която поемаш като телесни мазнини, за да може да те “спаси” при евентуален нов глад. Отдели време да прочетеш статиите в раздел Хранене, поне за обща информация. Според мен не е нужно да се хвърляш на някакъв драстичен режим. Само на 16 години си и все още растеш. Започни от това да намалиш възможно най-много всички гадни храни, на които си свикнала - пържено, газирано, чипсове, вафли, шоколади, бял хляб и др. Понякога, разбира се, ако ти се прияде нещо такова не е фатално, въпроса е да не е често и останалите ти хранения да са хубави и пълноценни. Също така имай търпение, нужно е да изградиш едно балансирано и здравословно хранене, а от там и такива навици. Движи се повече, можеш да потърсиш и да включиш упражнения със собствено тегло. Тези които си намерила са подходящи по-скоро за след тренировка- както и много други - за разтягане и отпускане на мускулатурата.
Ето нещо, което можеш да прочетеш и за калорийния баланс тук
Мнението беше редактирано от Мари А. на 11.06.12 11:00.
Храната за днес беше малко.
9:30: 2 филии типов, сирене
12:00: 2 яйца на очи,краставица
21:00: сирене ,1 купа с зеле
Така се получи ,защото бях 2ра смяна ,а не предвидих да си взема нещо за училище.
Хапвам яйца и риба (проблемът ми е в приготвянето ,защото вкъщи много рядко се яде).
Не съм привикнала към никакви храни ,защото откакто се помня се лишавам от нещо и после се натъпчвам най-жестоко ,защото не съм яла от 4-5 дни.
Пиша мнението си за 5ти път и не знам какво не правя както трябва ,но не ми се появява поста. :(
Сутринта си направих ритуалите ,след малко ще покарам колело.
Днес минавах покрай съседното училище където стояха няколко момчета.. и като цяло не ме зарадва факта ,че “имам голям задник и не ставам за нищо”..Това ме мотивира още повече, но после осъзнах ,че правя всичко не за тях ,а за себе си.
Мнението беше редактирано от what ever на 11.06.12 21:24.
казано от мърр мрр на 11.06.12, 21:17:
Сутринта ..
Ти си остани мотивирана, но момчетата и отношението им трябва да са последното нещо, което да те води към целите ти. Още повече, че подобни мухльовци изобщо не заслужават да правиш каквото и да било за тях. ;)
Мнението беше редактирано от Мари А. на 12.06.12 11:05.
казано от мърр мрр на 11.06.12, 21:17:
Пиша мнението си за 5ти път и не знам какво не правя както трябва ,но не ми се появява поста. :(
това става ако ти е по-бавен нета,при мен се получавата така защото моя е мобилен,копирай го и го пращай отново докато не стане ;)
Мнението беше редактирано от aly art на 12.06.12 14:39.
Днес още не съм правила и нищо ,но м.ц. ме зове и едва се движа. >.<
5:00: дебела филия ръжен хляб,сирене
6:00:портокал
11:00: ябълка
14:30: салата (краставица,домат,зеле) ,сирене ,череши(1 чиния) < това май не трябваше да го правя
Довечера ще си сваря яйца и салатка. За упражнения хич не ми се и мисли даже ,но ще си направя поне ритуалите.
Какво точно ще рече ” упражнения със собствено тегло” и как да започна с тях..
Например вчера пробвах да направя лицева опора ..имах чувството ,че просто няма да успея да се повдигна от земята ..не успях де :\\ как да започна..
Толкова е рано да мисля за резултати при положение ,че не правя почти нищо ,но така ми се иска да отида на плаж без да си умирам от срам.. -__-
за днес: рутуалите ,няколко мои измислени упражнения,колело(след малко)
6:00: 2 филии ръжен хляб,сирене
15:00: зеле(подправено с малко зехтин,оцет,сол) ,кьопоолу(патладжани,орехи,чесън),сирене
16:00: портокал
18:45: домат,краставица,сирене и малко таратор
вчера малко се прецаках -ядох тиквички.. после си компенсирах с колелото час -два
з: сирене,2филии пълнозърнест
2з: лешници(40г)
о: зале,моркови,кьопоолу,сирене,праскова
в:зеле,сирене,кьопоолу ,телешки салам(не струва ,но много го обичам) и тиквички ..еми щях да се пръсна ..добре ,че беше колелото
Обиколих града и си направих ритуалите ,2 лицеви упори С МНОГО ЗОР, едно упражнение измислено от мен почти (поставям си стъпалата на по -високо място и започвам да се наддигам)х40
за днес ще напиша довечера.
з:2 филии пълнозърнет,сирене
з2: ябълка
о:зеле,сирене,кьопоолу
з3: шепа суров слънчоглед,портокал
в: 2домата ,сирене
—: 2 парчета пъпеш,1 кайсия и 1 праскова
Много колело. Утре ще ходя на фитнес ,най-накрая ,но не знам какво да правя в него..малко
Днес направих вече втора аматьорска тренировка. :д Нямам идея как се казват половината от фитнес уредите ,но ги минах почти всичките.:д Не мога да се засека с инструктора и говорих само с аварийната инструкторка..така де,тя ме опъти горе долу
3х10 повторения общо взето (за вътрешна и външна част на бедрата,за задните горни мусколи на краката,коремни преси с вдигнати крака и с пуснати и за ръце ,гърди..)
20мин.колело
20мин.пътека
15мин. нещо като велоаргометър
Обаче храната вчера беше просто боза..
сигурно 1 кг лукчета ,гърлото ме скапва ..не ,че ми помогнаха ..те имат захар ,нали..
з:2 филии пълнозърнест,сирене
м.з: 2ф. бял хляб,сирене
о: половин пъпеш и още 2резанчета :|1 праскова и кайсия ..
междинно: 1пакетче рибки >.
< 140г :| онези солените мазничките :д
вечерта: 3 фурнети >
.
<,1 кренвирш
днес пак същото за сега :/
з: 4праскови
о: 2 праскови,2 кебапчета(>
.< бяха много вкусни :Д),малко пилешко месо,ориз (една чиния) и малко салата в която имаше олио..
ОХХ не знам какво да ям вече! грр
Мнението беше редактирано от what ever на 17.06.12 13:09.
С тази храна нищо няма да направиш. Виждам, че искаш да сваляш затова намали въглехидратите, т.е. след обяд не ги приемай /плодове, хляб, елда, макарони../. Гледай да се храниш по 5-6 пъти на ден в малки количества, за да си сита постоянно и да не преяждаш. Хапвай яйца, риба, пилешко месо и си прави големи салатки, така ще се засищаш по-лесно, тъй като досега си свикнала да се тъпчеш. Сутрин яж овесени ядки, аз ги мразя и за да мога да ги ям си ги киснех вечер и сутрин ги обърквах с кисело мляко, мед и един банан. Това чудо ме засищаше за доста време. На обяд месце с картофи/кафяв ориз и салатка, а след това само салати и меса/яйца/риба.
Ако не можеш да правиш лицеви, започни на колене. Упражнения със собствено тегло, означава че не използваш допълнителна тежест, а само тежестта на тялото - /клек, кофички, набирания, лицеви опори/. И задължително накарай инструктора да ти направи някаква програма, съобразена с възможностите ти. :)
http://www.bb-team.org/workout/2786_otslabni-s-1-2-3-4
http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa
Знам ,че няма ,ама така се получи тези дни >.< а и след тренировки съм гладна като..дзвер :д ама то е ясно защо.. предполагам е ,защото не закусих както трябва.С инструктора ще се срещна утре(най -накрая...) Ще го попитам за всичко ,което ме интересува.Този навик с тъпченето ..страх ме е ,че няма да мога да отвикна от него :( толкова пъти за 1на година съм казвала “Днес ще ям за последно така и утре няма да ям!” ,че вече им изгубих бройката..
Стискайте ми палци ,хора! :)
Мнението беше редактирано от what ever на 22.06.12 23:55.
днес беше първата ми среща с инструктора тренирахме предимно горната част от тялото като започнахме с 25мин. на степера (мисля ,че е степер :Д) ..след това упражненията на уредите ,10мин. на пътеката и 12х4 коремни преси с вдигнати крака и със спуснати
манджа:
5:00: овесени ядки ,прясно мляко
12:00:ябълка
15:00: сирене,зеле и краставица< трудно ми е да си приготвям храна за обяд ,защото се прибирам много късно от училище и поне докато свършим даскало ще я карам като църковна мишка май май |( може би ще включа ядки скоро
18:00: сирене,домат
19:00: праскова <нещо ми стана на корема и ме боли адски много :( помислих ,че е от храната.. не знам дали е мусколна треска ,защото никога до сега не ме е боляло така ..все едно нещо ме прерязва по средата ://
Мнението беше редактирано от what ever на 18.06.12 23:08.
18.06.12
23:13
Плануваш ли да започваш да се храниш?
18.06.12
23:24
Ясно... значи утре ще ми бъде последното поглеждане към този дневник - колкото да се уверя, че и от утре няма да започнеш.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.06.12 23:25.
за днес:
5:00: филия типов хляб,сирене
11:00: ябълка
Тренировка ,почти същата.Само ,че замених пътеката с колело и беше 15мин. ,а на нещото приличащо на степер прекарах 30мин.. Такъв съм аматьор :д ужас
14:30: свинско месо/пушено,свински бут/ ,сирене и картофено пюре (от готовите ://) ..цяла чиния
17:00: същото месце ,сирене
Пф в хладилника ни се веят бурени :/ Сутринта нямах мляко за овесените ядки..грр
8:00: 1 кофичка кисело мляко,3-4 суп.л. овесени ядки,стафиди
10:00: лешници 30г
Тренировка
11:00: лешници 10г
14:30: 1 купичка намачкани картофи,парче сирене ,яйце,зеле,3-4 глътки фреш от праскови
16:30: лешници 10г
18:00: 1/2коф. кис.мляко ,парче сирене ,голяма краставица
Тренировката беше същата ,защото слушах инструктора.Тренировката не трябвало да бъде повече от час и 20мин.
-овесени ядки,стафиди,кисело мляко
-половин пъпеш (малък беше),една праскова
-1фил.типов хляб,сирене,2 пачета филе..свинско :/,домат
- другата половина от пъпеша :х и 2 праскови
Тренировка
-малко бекон(без бялото),сирене 100г. ,филия баварски хляб,краствица
30мин. на пътечката и силови за крачка по уредите.
Мисля ,че както я карам нищо няма да постигна. :(
Моля ви изказвайте мнения ,защото май не знам дали правя нещо както трябва :(
Аз ти бях написала какво трябва, ама.... Как искаш и други да се изказват, като не поемаш...
казано от what ever на 21.06.12, 17:46:
Моля ви изказвайте мнения ,защото май не знам дали правя нещо както трябва :(
Хората се уморяват да говорят на стените, макар да се твърди, че имали уши. Най-вече поради липсата на признаци за възприемане от отсрещната страна.
Та за мненията - от утре..евентуално.. :д
извинявайте ,просто от желание всичко да е перфектно понякога постъпвам тъпо
миналите дни нямаше нищо в гадният ни хладилник и ми се наложи да ям т’ва което има,сега се позареди по моя молба към майка ми и днес е по-добре
5:00: овесени ядки,прясно мляко,стафиди
11:00: бадеми 50г
14:00:извара,2 варени картофа(малки),домат,1/2яйце
18:00: извара,2домата
Тренировка
След нея бях адски гладна ,корема ми къркореше :|
30мин.на степероподобното
За крака - За вътрешна и външна част на бедрата ,за предна и задна и за външната част на целият крак.
По уредите -х4 серии
Не съм сигурна как да описвам тренировките
10 мин.бавно тичане на пътеката
Коремни преси за горна и долна част -15х6серии
Изварата беше общо 430г.Разделих си я на 2 -за двете хранения.
Дано е по-добре..Ужасно съм нетърпелива..
Въпреки това съм свалила 2килограма..но това сигурно е вода.
Ensiferum -Ауч! хд
Bathory -Опитвам се :( В началото винаги е трудно ,мисля.