19.06.12
21:51
Кажете как да акцентирам на вътрешната страна на краката (и бедрото, и прасеца), тъй като външната ми част е много по-оформена от вътрешната и това ми създава проблеми, тъй като съм забелязал, че ходя малко на външен крак и изтърквам подметките от външната страна и също не мога да правя клек, поради слаби вътрешни бедра (сгъват ми се коленете навътре) ..Свалих около 10 кг. от талията и мисля, че проблема се е зародил още от преди години, тъй като дълго време бях с наднормено тегло (още съм, но останаха малко килцата).Като стегна бедрото отвън е камък, а отвътре направо ми потъва пръста, с прасеца е същото - от външната страна на крака е оформен, здрав, а отвътре мек и безформен..Не ме бърка кой знае колко, че са ми слаби краката, а по-скоро искам да си оправя походката, тъй като подозирам, че проблема е точно от този дисбаланс в мускулите...
Темата беше редактирана от Tsvyatkoff на 20.06.12 00:07.
19.06.12
23:04
Дълбок клек с широк разкрач мисля,че беше за вътрешна част - минимум на 90 градуса.
Мнението беше редактирано от Камен Никифоров на 19.06.12 23:09.
Не събираш краката заради слаби вътрешни мускули, а по-скоро от натегнати/слаби аддуктори :)
20.06.12
00:26
Като се замисля и при мен го има този момент (с по-големите крака отвън) някакъв начин за фикс ?
20.06.12
13:29
Отговора е много прост!
1.Клек с щанга отпред на раменете!
2.Лег преса - краката един до друг и се пускат до корема .
3.може да ползваш и Уред за “хакен клек” пак със събрани крака!
Мислля ,че това е предостатъчно за да акцентираш натоварване във вътрешната ти слаба част на бедрото и оттам да подобриш цялостно бедрото !
21.06.12
12:27
Благодаря за упражненията, включвам някои от тях още в следващата тренировка.
Не събираш краката заради слаби вътрешни мускули, а по-скоро от натегнати/слаби аддуктори :)
Аддуктор не е ли именно мускула от вътрешната част на бедрото ?