20.06.12
00:05
Нуждая се от малко помощ от по опитните.
Разполагам със следните пудовки - 1х16 кг и 2х24 кг. Овладял съм горе-долу на ниво следните упражнения с тях:
swing, clean, press, snatch. Уча се на push press и turkish get-up.
Искам да прибавя 2-3 тренировки седмично към сегашната си програма:
Понеделник, сряда, петък - фитнес (starting strenght на Рипето)
Вторник и Чтвъртък - Муай Тай (от скоро ходя).
Искам малко помощ да си оформя тренировка (или две, които да въртя) с пудовки, въже за скачане, бърпита, американски подскоци и тн. Просто съм доста бос. Върти ми се нещо от:
20-30 суинга на ръка
10 clean and press на ръка
10 snatch на ръка
10-15 бърпита (тежка категория съм 100 кг и са зор)
Почивка - въже 3-4-5 минути и пак.
Общо взето съм предвидил да ги правя сутрин вторник, четвърък и сряда. за около 30-ина минути.
Но пак - хората с повече опит с пудвките и кондицията могат да дадат съвети и насоки + какви други упражнения да прибавя.
Също - как мога да включа БГ-торба в това? В момента нямам, но скоро мисля да си взема.
Благодаря предварително!
21.06.12
09:21
Гледам, че никой няма да ти помогне...та викам “ае, пак едно добро дело да сторя” :D
Първо, ако ще гониш някакъв резултат в МТ, ще е необходимо да промениш схемата на трениране.
Второ, ако искаш тренировката с пудовки да е подходяща за МТ ще се наложи да правиш съвсем други упражнения с пудовките, май само обръщането и изтласкването ще останат, а суинговете и сначовете - стават само за загрявка ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.06.12 10:02.
Резултат гоня, но съм далеч от състезания и тн. Просто започнах дърт (на 26 съм) и тренирам от 2 месеца.
Наясно съм, че схемата ми е далеч от оптималната, но ми липсват както знания, така и ми куца техниката. Та затова и причината да правя съвсем базови тренировки - не съм с перфектна техника и силовите показатели са зле (210 тяга и 160 клек на 100 кг лично тегло - СРАМ).
та в момента на преден план ми идва силата- искам да кача килограми на основните движения - тяга, клек, военни преси, обръщания.
Ако можеш да ми дадеш някакви генерални насоки (къде и какво да прочета), за да се опитам да съставя нещо “ставащо” ще съм мнго благодарен.
21.06.12
11:06
Тръстър с пудовки, борческо въртене с пудовки, обръщане изтласкване с пудовки, “Упражненията на Чичо Боря” - не мога да ти ги опиша за съжаление, пък и не ми се врява да можеш да ги направиш въобще... Останалите неща с пудовки стават за загрявка както казах.
2 силови тренировки, 2 тренировки с пудовки, 2 МТ е по-удачната схема.
p.s. И като някой на 26 ми кажа, че е дърт...иде ми да направя задно салто на стола :D
Тръстъри ще мога да правя. Борческо въртене - трудно, обръщане изтлаксване - да (колко бройки - вече е друг въпрос).
Да гоня бройка като абсолютно число (15/20) или макс бройки за време?
21.06.12
11:49
Почваш с борческото въртене - макс бройка, минаваш на тръстъра макс бройка, минаваш на обръщане-изтласкване макс бройка.
Почиваш и правиш 3 минути едното движение, 1 минута почивка, 3 минути следващото, 1 минута почивка...
Завърташ нещата два пъти и си готов с тренировката с пудовките :)