21.06.12
20:24
Здравейте,искам да се допитам до вас - хора ,които разбират за един съвет. Първо тренирам от 3-4 години ,но тренирам няколко месеца,после контуци и няколко месеца не тренирам.Та така,отново след проблеми решавам да започна с тренирането -този път с внимателно подбиране на тежести.На 20 години сам 174висок,в момента сам свалил кг,бях 76,сега съм 71.Имах проблеми - операция от апандесит,болки в китките,болки в раменете,сега мисля ,че съм готов за трениране. Та досега не съм пил добавки и искам да се допитам до вас нали е добре като за първи път да си взема КРЕАТИН(Пуре Нутритион.),ГЛуТАМИН(нсн) И АМИНОКИСЕЛИНИ(amino5600) . За мен : гръдна обиколка 110,рака студена(не тренирана с месеци и пооформена 38). Благодаря ви предварително.За креатина знам как се пие,а аминото и глутамина по колко,и колко време да ги пия без прекъсване ?
21.06.12
20:51
При тези температури , близки до 40 градуса не знам какво качване искаш да правиш
21.06.12
21:09
казано от ME4O_TURIST на 21.06.12, 20:51:
При тези температури , близки до 40 градуса не знам какво качване искаш да правиш
Би ли казал какъв е проблемът на качването през топлото време и с какво то влия неблагоприятно?
21.06.12
21:34
Метаболизмът е доста по-бърз в топлото време. Да не говорим , че повечето хора нямат добър апетит в жегите . Лично аз не виждам смисъл в това да се издуеш като балон чрез креатина и то през лятото
21.06.12
22:44
Истина е, че през лятото се качва много по-трудно, но това не пречи да си в режим на качване или да взимаш креатин...
21.06.12
23:54
Та,добре ли е взема тези добавки сега лятото,ако мога да си позволя добър режим и тренировки ,или да го оставя за след лятото…Ще може ли да се понапомпа с тези добавки сега…
Мнението беше редактирано от Armani Armani на 21.06.12 23:54.
22.06.12
07:08
казано от Petar Gogov на 21.06.12, 22:44:
Истина е, че през лятото се качва много по-трудно, но това не пречи да си в режим на качване или да взимаш креатин...
То не пречи, друг е въпроса, какъв е ефекта! Иначе за можене - всичко може!
казано от Armani Armani на 21.06.12, 23:54:
Та,добре ли е взема тези добавки сега лятото,ако мога да си позволя добър режим и тренировки ,или да го оставя за след лятото…Ще може ли да се понапомпа с тези добавки сега…
Да си дойдем на думата! Ако ще се помпаш за лятото - взимай, каквото решиш, а за мен ще си поредния мързелив тъпак, който ще гледа със завист в очичките хората, които наистина правят нещо със себе си. Контузия и в последствие креатин, да ще качиш сила от креатина и отново ще си надцениш силичките, което ще доведе до нова контузия или рецидив на стара, та пак същото. Или се хващай и тренирай, забрави летнобилдърските истории или хващай пътя. Хубавото тяло не е да се понапомпам за лятотои за няколко месеца не се прави!
Ако искаш да правиш нещата, като хората - почни да тренираш, заучи техниката на изпълнение на всяко едно движение, защото контузиите идват предимно това, спазвай си хранителния режим и нещата ще потръгнат.
казано от ME4O_TURIST на 21.06.12, 21:34:
Метаболизмът е доста по-бърз в топлото време
Всъщност, когато е студено тялото се нуждае от повече енергия, за да поддържа нормалната си температура -> повече изгорени калории -> по-бърз метаболизъм. По-високият калориен разход през лятото се дължи изцяло на повишената физическа активност (поне при повечето хора е така). Ако през зимата си също толкова активен, колкото и през лятото, метаболизмът ти няма да се промени.
Дори в едно клипче Кай Грийн разправяше как като е в основен период през зимата тренира добре облечен, за да не гори тялото му повече калории, опитвайки се да се стопли.
Мнението беше редактирано от Станимир на 22.06.12 17:55.
Всъщност това с метаболизма има резон и това е пряко свързано с биологичния часовник. Като най-прост пример ще дам една мечка, която към края на лятото вече почва да трупа огромни количества мазнини за да може да преживее зимата без това да е свързано със съзнание за предстоящото, така е и с останалите животни, а еволюцията още не е изтрила тази генетична информация и у човека.
23.06.12
20:56
Глутамина е на НСН 600 грама,може ли да ми кажете в какви дози да го приемам и колко пати дневно в трен.и в нетрен. дни