Тренировка с дъмбели/прав лост в домашни условия.

22.06.12
08:20

Привет.
На 23 г. 1.85 съм и 125 кила вече.
Вкъщи разполагам с 2х дъмбела с възможност до 20 кила и прав лост с възможност до 50килограма.
Интересува ме дали мога да правя ръце и крака 2 пъти седмично.
Тренировките са ми следните:
Понеделник/Сряда/Петък - лицеви 5 серии и коремни преси.
Сряда и Събота - упражнения за сила на удара - Ъперкъти с дъмбели и прави удари(3 серии всяко) + 3 упражнения за рамо по 3 серии: Раменна преса, повдигане ръцете напред и на страни с дъмбели.
Вторник и Събота - Крака - повдигане на пръсти и в 2-та дни и Вторник правя преден Клек + Напади, а събота заден Клек + Напади, по 4 серии всяко.

Според мен ръцете ми изостават(най-вече бицепса) и за това ми е чудно дали да ги тренирам 2 пъти седмично ?
Ръката(бицепса) ми е 43см. в стегнато положение, като гръдната ми обиколка е 124см, бедрата са ми 84см, прасеца ми е 49см.

Упражненията, които правя за бицепс са: Кръстосани чукове, концентрирано и сгъване с дъмбели, 3 серии всяко. Трябва ли също така да правя и бицепсово сгъване с щанга или след като правя сгъване с дъмбели няма смисъл ?
За трицепс правя 1 упражнение, защото правя и лицеви, упражнението е разгъване с дъмбел зад глава - 3 серии, трябва ли да ги кача на 4 ?
За предмишница правя 2 упражнения, сгъване и разгъване с дъмбели, като ръцете са ми на колената, по 3 серии.

Също така да попитам, мога ли да правя в един ден бицепса/трицепса и предмишницата, предвид, че правя само 1 серия за трицепс ?
Примерно Вторник и Петък ?
След има-няма месец ще започвам и Киокушинкай, като тренировките са 3 пъти седмично.

Поздрави.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1