27.04.05
22:17
Здравейте,
захванал съм се здраво да направя нещо за тялото си. На 14 години съм,55килограма, висок съм 1.80см, искам някаква програма която да лепне малко мускули на ръцете, краката, гърдите, корема - общо казано.Тук имам две гирички с възможност за дослагване на килограми, и една щанга, също с възможност за дослагване на килограми(към 50кг). Искам и за храната да ви питам, готов съм да ям само яйца и овесени ядки, ако това ще ми помогне за по-бързо развиване на мускулите ми. Ще съм ви безкрайно благораден, ако напишете една програма, и нещата, които трябва да хапвам. Имайте впредвид, че съм много начинаещ, не съм тренирал сериозно до сега, може нещо да не съм обяснил правилно, извинявам се много.
Поздрави,
man
Само с една щанга, ще трябва да се ограничиш до основните упражнения, което за начало е добре ;) По - нататък ще ти олекне, най - малкото и няма да е ефективна вече тренировката, и ще трябва да се преместиш в залата или да си купиш още тежести.
Пробвай раменни преси от стоеж, гребане към корема, тяга, клек с щанга на гърдите, сгъване за бицепс и разгъване от лег. Включи и кофички и набирания ако можеш. Ако можеш да товариш доста и дъмбелите, с тях може да се правят същите упражнения - раменни преси, пуловър, гребане с дъмбел, сгъване и разгъване. Тренирай само три пъти седмично най - много. Не включвай всички изброени упражнения в една тренировка - това е много. Избери си 5 - 6 упражнения с които да натовариш всички мускули и се концентрирай върху тях.
За яденето - само яйца и овесени ядки няма да ти помогнат. Не знам кой те е излъгал, че мускули се правят само с това :) Трябва ти повечко месо, извара, сирене и други млечни продукти, споменатите от теб яйца. Повече въглехидрати също няма да ти дойдат зле - картофи, ориз, овесените ядки и т.н.
28.04.05
11:27
Аз те съветвам да изчетеш всичко в сайта за хранене и тренировки. По данните ти съдя, че си ектоморф и ще ти препоръчам ВВД.
казано от Propellerheads STAINED на 28.04.05, 11:27:
...По данните ти съдя, че си ектоморф и ще ти препоръчам ВВД.
от каде се гледаха към кои тип спадаш(даите link)
Мнението беше редактирано от NRG на 15.05.07 15:06.
15.05.07
18:03