19.07.12
23:57
Здравейте всички “лостаджии”!
Аз съм момче на 15 г. Висок съм 168 см и тежа около 65 кг. Тренирам футбол, но отскоро се запалих по уличния фитнес. Тъй като имам изключително много мазнини реших, че е време за промяна и реших да започна диета. Няма да спазвам точно един режим(за мен това е невъзможно), а просто ще гледам да се храня горе долу правилно. Ето примерно как се храних днес:
1 хранене: 2 сварени яйца
2 хранене: тук днес ядох сандвич,което не е много правилно, но мога да го заменя с Активия например.
3 хранене: мляко с овес
4 хранене: супа топчета
5 хранене: млечен шейк (мляко+ 2 сурови яйца + банан)
Тренировката ми се състоя от кофички, набиранки,вдигане на крака от вис, трицепс на пейка, лицеви опори и коремни преси)
Моля за мнения-дали ще мога да сваля 5-6 кг в рамките на месец?
Здравей! Не съм виден лостаджия, но мисля, че все пак ще ти бъде от полза това, което ще напиша.
По-добре да останеш на сандвича, отколкото да го замениш с “Активия например”.
Препоръчвам ти да прочетеш всички статии за хранителни режими в раздела за хранене, обмисли ги и се опитай не да наизустиш конкретен режим, а да разбереш принципа му на действие. След това прецени какво ще можеш да спазваш и какво не според времето, финансите и всички останали фактори.
Ако трябва съчетай два или повече основни режима, за да постигнеш най-удобния за теб.
Както ще прочетеш, ако вече не си, най-важното е да си в отрицателен калориен баланс.
А, къде е месото в дневното ти хранене??? Без него няма да стане!!!
След като прочетеш статиите ще разбереш кои храни кога да ги приемаш и ще можеш лесно да разпределиш дневния си прием.
Мисля си, че НВД ще ти повлияе добре и е подходяща за целите ти, като приема на въглехидрати ти препоръчвам да е след тренировката на лостовете, но не веднага или във второто хранене за деня, ако нямаш силова тренировка.
Ако тренираш футбол сериозно, кардиото би трябвало да ти е достатъчно, като под тренираш имам предвид не да играеш 4 пъти седмично, а да имаш 5 тренировки освен мачовете. Ако не е така ще ти се наложи да започнеш да тичаш.
Хубаво е, че си решил да се занимаваш и с различен тип тренировка. Опитай се да работиш при максимална интензивност. Засичай си време - това ще те мотивира.
Опитай да правиш супер сери и дори рундове от 3,4,5 упражнения при максимална интензивност. Това ще ти помогне както за топенето на мазнините, така и за повишаване на издръжливостта.
Поолях се малко :), но да дано да съм бил полезен.
23.07.12
14:23
Маданеца, благодаря ти за изключително точният и подробен отговор! Точно такъв отговор очаквах! Ще се постарая да изпълня всичко, което ми каза! Колкото до футбола-сега лятото не тренирам изобщо, защото сме в почивка, но тичам всеки ден. След Септември пак започват тренировките и ще тренирам 5 дена в седмицата освен мачовете. :) Благодаря ти отново!!! :)
Мнението беше редактирано от ronaldo .. на 23.07.12 14:25.
23.07.12
14:30
Защо ти е невъзможно да спазваш хранителен режим? Ок дааа,все пак си на 15..Просто мазнините се махат с диетата
24.07.12
02:34
Ех, ще опитам все пак ! :D
24.07.12
09:40
Мисля, че на всички които спазват хранителен режим им е пределно ясно, че всички които не могат да спазват са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО заети и преуморени хора. Без изключение!