Прав или крив лост ?

С.

29.04.05
17:20

Първо Привет , нов съм тука и са колко има да чета, ама тая тема не я видях а ми е интересно .. Та така :

С къв лост е по-добре да се помпам за бицепс (сори ама не ги знам термините  :oops: )  Смисъл мене ми е по-удобно с крив , който си има определено място за ръцете, близко една до друга, но във фитнеса ми казват че по-гоялм ефект и за релеф и за всичко друго е да се дига с прав, но с него не ми е много удобно, даже въобще.. Ръцете ми се извъртат ....  Та сега като съм отворил тази тема да попитам и това има ли разлика колко разперени ще са ми ръцете докато дигам, защото чух че не е хубаво за гърдите ако са много прилепени, а на мен така ми е по-удобно... Еми за сега това са ми въпросите , а за другите въпроси ще си чета....

А всъщност съм начинаещ във фитнеса , така че не ми се сърдете за тъпите въпроси , нека се науча и аз  8)

29.04.05
18:03

Аз бицепса го правя с крив лост, за да отмена част от натоварването от китката и предмишницата(болят ме). По принцип на кривите лостове има 2 места за захващане.
Правя 2 упр. за бицепс:
Прав - сгъване с крив лост - широк хват
Скотово сгъване с крив лост -тесен хват

29.04.05
20:06

В едно от интервю с Димитър Димитров, доста известен наш-културиск, той също споделя, че бицепс е много по-добре да се прави с прав лост. Колкото по-крив е лоста, толкова повече натоварването отивало и в трицепса...

29.04.05
20:27

С крив лост натоварванео отива при мен във вътрешната глава, а с прав много пък ми се помпи предмишницата!
Но е хубаво и може да се редуват двата варианта!

Ако не те болят китките можеш да редуваш - 2 трен с крив лост, 2 трен с прав лост.Според мен ще има голям ефект. Относно хвата, според мен има значение дали е широк или тесен. Едното натоварва бицепса от външната, а другото от вътрешната страна.

30.04.05
00:32

[quote author=“manson”]Ако не те болят китките можеш да редуваш - 2 трен с крив лост, 2 трен с прав лост.Според мен ще има голям ефект. Относно хвата, според мен има значение дали е широк или тесен. Едното натоварва бицепса от външната, а другото от вътрешната страна.

Да. Тесния хват натоварва повече външната глава, а широкия - вътрешната.

30.04.05
23:48

това за правия лост не го знаех 4е е по добре от кривия
до сега винаги по4ти сам си правил с крив ноще го имам в предвид
мерси за савета

01.05.05
13:07

С прав е много по-брутално :) ама товари китките здраво
Тая тема ме подсети за нещо което ми дойде наскоро като идея докато тренирах (бицепс от тилен полулег): опитвали ли сте да вдигате за бицепс от лицев полулег? защото ей така за простотията опитах една серия и е много трудно (в смисъл тежестта, която можах да преодолея беше доста скромна) и освен това няма никаква възможност да приложиш cheating. Кажете си мнението :wink:

06.05.05
11:25

ако търсиш маса в бицепса правият лост е за предпочитане, тъй като натоварването се поема от двете глави по равно. Кривият лост товари повече предмишницата и брахиалиса

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1