изписаха ми кортикостероиди и хапчета за рамото

25.07.12
12:40

Колеги от 1.5 год ме боли рамото или дясната 4аст на трапеца до рамото понякога изтръпва понякога боли тъпа болка търпимо но вече след година и 6-7 месеца болката стана по силна и отидох на лекар с голямо закъснение за което съм си виновен.
След преглед ми изписаха кортикостероиди 4 инжекции Дипрофос , хапчета Мидокалм 150 и Диклофенак Дуо.Всичко това 30 дни да го вземам и тогава пак да ида преглед....неможаха да разберат откъде идва от рамото или от врата щото понякога болката или то по точно схващане не е болка ами сдървено не го чувствам или е сковано там отива от трапеца към врата но само от дясната страна....притесняват ме тия кортикостероиди кви странични ефекти имат чувал съм мн лоши неща за тях а те ми ги изписаха още на първия преглед и без да има точна диагноза след това щяло да има физиотерапии гелове и др хапове...
Спрях да тренирам ще почина тези 30 дни...

25.07.12
13:27

казано от BIG_BOY_100kg на 25.07.12, 12:40:

Колеги от 1.5 год ме боли рамото или дясната 4аст на трапеца до рамото понякога изтръпва понякога боли тъпа болка търпимо но вече след година и 6-7 месеца болката стана по силна и отидох на лекар с голямо закъснение за което съм си виновен.
След преглед ми изписаха кортикостероиди 4 инжекции Дипрофос , хапчета Мидокалм 150 и Диклофенак Дуо.Всичко това 30 дни да го вземам и тогава пак да ида преглед....неможаха да разберат откъде идва от рамото или от врата щото понякога болката или то по точно схващане не е болка ами сдървено не го чувствам или е сковано там отива от трапеца към врата но само от дясната страна....притесняват ме тия кортикостероиди кви странични ефекти имат чувал съм мн лоши неща за тях а те ми ги изписаха още на първия преглед и без да има точна диагноза след това щяло да има физиотерапии гелове и др хапове...
Спрях да тренирам ще почина тези 30 дни...

Да не те притесняват, странични ефекти евентуално - след системна употреба. 4 инжекции дипрофос не са системна употреба, даже ще се почувстваш по-добре.
Добре е, че си спрял да тренираш защото мидокалма е силен миорелксант и може да стане изключтелно неприятно на тренировка.
Трябва да се притесняваш от друго - комбинацията, която са ти изписали и симптоматиката, която имаш е като за доста неприятна диагноза - дискова херния някъде по цервикалния или в горната част на торакалния дял на гръбнака...дано не е това все пак !

Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.07.12 13:28.

25.07.12
15:10

Почини достатъчно и после е змаисли дали да правиш рамо въобще ако имаш подобни проблеми

Мнението беше редактирано от Deathwing на 25.07.12 15:11.

25.07.12
15:14

То проблема му не е в рамото.
И аз съм имал подобни симптоми, ама с времето отшумяват.

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.07.12 15:14.

Баща ми преди 12 години му изписаха същото не му помогна. Шест месеца след лечението личния лекар реши да му направи изследвания пълни и се оказа, че е изкарал инсулт без да разбере.

В общи линии боли ли те нещо повече от седмица - две бягай на лекар. Ама като обица на ухото, ще ти седи...

05.08.12
10:51

Вече 2 седмици и повече слагам инжекциите и хапчетата пий, но ефект никакъв.Не е болка колеги а схващане между рамото и врата..трапеца точно и малко към врата....схванато е яко все едно е замразено и не го усещам..нз кво да правя да ходя на масаж ли тия инжекции и хапчета и 1 гел който също ми дадоха нямат никакъв ефект.Дайте съвети за масажист ли кинезитерапевт ли снимка ли незнам вече и аз.

05.08.12
11:29

казано от BIG_BOY_100kg на 05.08.12, 10:51:

Вече 2 седмици и повече слагам инжекциите и хапчетата пий, но ефект никакъв.Не е болка колеги а схващане между рамото и врата..трапеца точно и малко към врата....схванато е яко все едно е замразено и не го усещам..нз кво да правя да ходя на масаж ли тия инжекции и хапчета и 1 гел който също ми дадоха нямат никакъв ефект.Дайте съвети за масажист ли кинезитерапевт ли снимка ли незнам вече и аз.

Смени доктора.
Смени няколко доктори ако трябва, докато не попаднеш на някой, който ще направи необходимите изследвания, снимки.. който ще знае каква диагноза да постави, на която да бъде приложено съответното й лечение.
..медикаментозно лечение без стриктни и пълни изследвания, без диагноза!! Та какво всъщност лекува с тия препарати?? :x
Като бях малък един пич реши, че треа да ми вадят жлъчката, в последствие обаче се установи, че страдам от хронично разширяване на черния дроб, което даже отшумя много отдавна. Добре че наще не му поверваха иначе ни изреди списъка с нещата, които трябва да си взема за престоя на операцията...
Никога не се доверявайте само на 1.

Мнението беше редактирано от Val S на 05.08.12 11:30.

05.08.12
15:05

Това е тъпото че ми изписа 2 вида хапчета, мазило и инжекции кортикостероидни при това без да ми е правил снимка или нещо друго.Само ме видя вика къде те боли даже не ме кара да се съблека или да ме види :Д

21.10.12
15:38

Изпих всички хапчета(мидокалм и диклофенак дуо), удариха ми 4 дипрофоса в задника и няма ефект.Болката е в така наречената клавикула.Там ме боли при натиск и при некои специфични движения на ръката.Спрях да тренирам и вече боли по-малко но дайте съвети.Новият лекар ми каза че ако не мине до 20-30 дена да отида на ортопед да ми бие 1 кортикостероид но локално тоя път в рамото щото в задника дето са ми ги били нямало ефект и не действа на точното място.

21.10.12
21:20

Аз бих направил изследване на обема на движенията, мануално мускулно тестуване (физиотерапевтични неща) и едно рентгенче.

Искам обаче да те питам и следното:
Подобрява ли ти се от продължително движение или започва повече да те боли?
От студено/топло се подобрява или влошава?
Имаш ли потребност от разтриване и раздвижване? Влошава ли се от покой и обездвижване?
Последица от травма ли е или от хронично претоварване?

22.10.12
15:58

Мога да тренирам след загрявка не боли много търпи се, но 1-2ч след тренировка почва да боли...и в покой понякога боли 15 дена да почивам или 150 все еднакво е усещането...не е силна болка търпи се.Аз мисля че е от хронично много натоварване незнам....вече нз по кви лекари да ходя.Нямам ограничние за ставата мога си местя ръката навсякъде.Боли малко повечко при някои специфични джиния.

15.02.16
00:30

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ, ПИША ТУК ЗА ДА ПОПИТАМ И СЕ КОНСУЛТИРАМ С ВАС.ОТ МЕСЕЦ ИМАМ МНОГО СИЛНИ БОЛКИ В РАМОТО,ТОЧНО МЕЖДУ ВРАТЪТ,ГРЪБНАКА И ЛОПАТКАТА ОТ ДЯСНАТА СТРАНА КАТО БОЛКАТА ОСВЕН ТАМ СЕ ИЗРАЗЯВА И В САМАТА МИШНИЦА А СЪЩО И ПО ПРОТЕЖЕНИЕ НА ГОРНИЯ МУСКУЛ НА ЦЯЛАТА ДЯСНА РЪКА,КИТКАТА,ЛАКЕТНАТА СТАВА.НОЩНО ВРЕМЕ НЕ МОГА ДА СПЯ И СЕ БУДЯКАТО ПО ЧАСОВНИК В 2:30-3:00.ТОВА Е НЯКАКЪВ КОШМАР ЗА ЧОВЕК КОЙТО МИКОГА НЕ СЕ Е ЗАНИМАВАЛ СЪС БОДИ БИЛДИНГ.ДА КАЖА САМО ЧЕ СЪМ В ИРЛАНДИЯ, А ТУК ЛЕКАРИТЕ СА ПЪЛНИ ДЕБИЛИ И НЕКАДЪРНИЦИ, ТОЛКОВА СА НЕКАДЪРНИ ЧЕ НАЙ- ДОБРИЯТ ИМ СПЕЦИАЛИСТ НЕ МОЖЕ ДА ПОЛЕЕ ВОДА НА НАЙ - ЛОШИЯТ НИ И НЕКАДЪРЕН НАШ ЛЕКАР.СИРЕЧ НАШИТЕ СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД ИРЛАНЦИТЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЗНАНИЯ И МОЖЕНЕ.РАБОТЯ В ЕДИН СКЛАД КЪДЕТО РАБОТАТА ПО МОИТЕ РАЗБИРАНИЯ ЗА ТЕЖКА РАБОТА НЕ Е ТЕЖКА,-ВДИГАМ КАСИ С БИРА,КАШОНИ С УЙСКИТА, ВИНА И Т.Н, ТОЕСТ ПРАВЯ ПОРЪЧКИ.ХОДИХ ДВА, ТРИ ПЪТИ НА ЛЕКАР,НО НИЩО БОЛКИТЕ ОСВЕН ЧЕ НЕ ИЗЧЕЗВАТ СТАВАТ ОЩЕ ПО БОЛЕЗНЕНИ( ПО НЯКОГА).  ПЪРВО МИСЛЕХ ЧЕ Е ПРЕЩИПАН НЕРВ,ПОСЛЕ РАЗКЪСАН МУСКУЛ,НО ТАКА И НЕ РАЗБРАХ КАКВО МИ Е - НИТО АЗ , НИТО ЛЕКАРИТЕ.ДО СЕГА МИ ИЗПИСВАХА САМО ” АКРОКСИЯ “ОТ КОЯТО МИ СЕ ВИЕШЕ СВЯТ И ПО ТАЗИ ПРИЧИНА Я СПРЯХ,ИЗПИСАХА МИ И ДИКЛОФЕНАК СОДИУМ СПРЕЙ КОЙТО СВЪРШИ НА ВТОРИЯ, ТРЕТИЯТ ДЕН,ПОСЛЕ СУЛПАДОЛ И НЯКАКЪВ ГВЛ,НО ПРОМЯНА НЯМА.СЕГА ДО НЯКОЛКО ДЕНА ТРЯБВА ДА ПОЛУЧА ОТ БЪЛГАРИЯ ИНЖЕКЦИИ ДИПРОФОС, ТА ИСКАМ ДА ЗНАМ МОГАТ ЛИ ДА МИ НАВРЕДЯТ НЕЩО ЗАЩОТО СЪМ ЧУВАЛ ЧЕ СА БЕЗОПАСНИ НО ХОРА КОИТО ИМАТ СЪРДЕЧНИ СПАЗМИ, АРИТМИЯ ТРЯБВА ДА СЕ КОНСУЛТИРАТ С ЛЕКАР.ТУК ОБАЧЕ НЯМА БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ А САМО ИРЛАНДСКИ НЕКАДЪРНИ ДЕБИЛИ.ПО ТАЗИ ПРИЧИНА ВИ ПИТАМ НЯКОЙ ПОЛЗВАЛ ЛИ Е ТЕЗИ ИНЖЕКЦИИ И ПОМАГАТ ЛИ НА ИСТИНА ЗА ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ?  Благодаря, ПИШЕТЕ МИ И НА ЛИЧНИ В ФБ.
Модерация: нарушена точка 2.1 от условията за ползване.

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.02.16 00:41.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1