Роси търси баланса :)

Прескочи до:

22.05.16
08:12

Мммм това рецептата от Tasty ли е? :)

22.05.16
09:23

Не. От тук я взех. Какво е Tasty? :)

22.05.16
09:50

казано от Роси на 22.05.16, 09:23:

Не. От тук я взех. Какво е Tasty? :)

Tasty
Предимно висококалорични идеи, но има и някои, които могат да са здравословни с леки модификации. Просто твоят брауни-чийзкейк ми напомни на една от рецептите ;)

22.05.16
23:51

Неделя, 22.05.2016

Храна:
- йогурт* с ягоди, какао*, чиа
- парче чийзкейк брауни*
- варени аспержи със сос Холандез, 3 варени картофа и пушено пуешко филе
- студена газирана напитка; ягоди; парче чийзкейк брауни*
- зеленчукова паея* с кашу; малко капоната* (имаше за дояждане); ягоди с нискомаслено крема сирене и кафява захар

Движение:
- През деня: Към 20км колело + домакинска работа

- Днес 25 градуса и затова - колело (sun) Обядвахме в едно стопанство за аспержи. Всяка пролет от три години насам ходим там някоя неделя на обяд. Май се превръща в традиция ;) После пак карахме доста. На един дълъг баир карах-карах, но нещо ме заболя коремът и срам не срам - слезнах  и бутах нагоре. Не беше някаква силна болка, но нали сега ми светят няколко червени лампи и затова при най-малкото неразположение взимам мерки.

- Чийзкейк браунито свърши. Беше много вкусно :) Хубавото е, че се прави в малка форма ;)

23.05.16
22:57

Понеделник, 23.05.2016

Храна:
- ябълка със сусамов тахан* и канела
- почти цяло капучино
- пилешки гърди* на тиган в марината от зехтин, соев сос, сусам и мащерка; малко авокадо с чери домати
- ябълка
- 1/2 бананова палачинка* (банан, 2 яйца, спелтови ядки)
- голяма порция зеленчукова паея* с кашу; 3 лъжички фъстъчено масло; банан; извара с малко мед и ягоди

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б
- Вечерта: трен

Трен:

- 5 минути кростренажор

клек с дъмбели на рамене - 12, 12, 12, 12@2х6кг
напади с дъмбели - 12, 12, 12, 12@2х6кг
бедрено разгъване - 12; 12, 12, 12@25кг
придърпване на вертикален скрипец с подхват - 9, 9 8@25кг
едностранно гребане с дъмбел - 10, 10, 10@10кг
раменни преси от седеж - 7, 6, 6@2х9кг

- 5 минути кростренажор; стреч

- Добре се получи тренировката. Нищо особено, но се понатоварих. Исках да правя гребането с 12кг, но нямаше свободни дъмбели и място.

- Снощи си легнах късно и цял ден съм заспала, а и времето е едно поспаливо и хич не ми помага. Цял ден дъжд. Едва изкарах работния ден.

- На вечеря доста глад ме гони, както се вижда ;)

Мнението беше редактирано от Роси на 24.05.16 09:05.

25.05.16
12:23

Вторник, 24.05.2016

Храна:
- 3 сушени сини сливи; ябълка със сусамов тахан* и канела
- 3 царевични тортии със свинско филе*, варено яйце* с горчица и чери домати; банан
- ябълка
- 4 фурми
- зелен фасул яхния*; салата* “Табуле”’; филия ръжен пълнозърнест хляб*

Движение:
- Вечерта: Тичане 4.75км за 32:30

- Тази седмица не се наспивам (dull) Вчера сутринта станах много трудно и затова нямаше нито поздрави, нито нищо. Вечерта не се чувствах толкова заспала и изморена и затова излезнах да тичам, но не беше кой знае колко добре. Горе-долу по средата на обиколката ме заболя коремът и си починах 5 минути на една пейка (не са включени във времето). След това всичко беше ок. Явно съм си изморена, но от инат не искам да призная. Нищо, днес и утре почивам. Днес имам само малко повечко готвене, а утре пък е празник тук и ще съм на разходка (sun) Петък съм си взела отпуска и ще видя какво ще правя и струвам :)

25.05.16
22:56

Сряда, 25.05.2016

Храна:
- банан със сусамов тахан* и какао
- салата* “Табуле”; 50-60г смесени ядки с малко стафиди
- ябълка
- извара с ягоди и мед
- зелен фасул яхния*; филия ръжен пълнозърнест хляб*; малко фета

+ опитванки: хумус* със заатар; пастет* от печен патладжан и фета; питка с пълнозърнесто брашно и ким - по 3-4 хапки от всяко. Направо си е цяло ядене ;)

Движение:

- Както писах по-горе, днес ми е почивен ден. Пак станах адски трудно. Със сто зора се раздвижих с поздравите само, защото ми е по-добре като се раздвижа след ставане, не че имах голямо желание. Потеглих с отбелязана на лицето възглавница (giggle). Тази вечер пак се посветих на кухнята. Правих трите неща от опитванките. Хлебчетата и преди съм ги правила веднъж и много ни бяха харесали. Утре ще си ги носим на разходката :)

27.05.16
23:21

Четвъртък, 26.05.2016

Храна:
- йогурт* с ягоди, спелтови ядки, какао*
- 2,5 питки* с пълнозърнсто брашно; хумус*; пастет* от печен патладжан и фета; ябълка
- еклерова торта + капучино
- 2 филии ръжен пълнозърнест хляб* с пастетите от горе; 3 фурми...имаше и още нещо, но вече не си спомням

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 20 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напада
- През деня: разходка

- Вчера ходихме до Колмар - малко градче в Елзас като извадено от приказките. Разхождахме се цял ден из стария град, а преди това обядвахме в един парк. Времето беше страхотно (sun) Храната ми е доста въглехидратна....даже май си е само въглехидратна (giggle). Само настроението ми нещо понакуцваше. Оставям настрана факта, че се чувствам дебела. Не трябвало така. Другото е, че тази седмица освен, че не се наспивам, сънувам и абсолютно всяка вечер разни кошмари....ама толкова са луди и истински, че не знам откъде ми идват в главата. Обикновено като съм толкова скапана и имам малко време за сън изобщо не сънувам, а сега се почват едни филми...Ужас...

Петък, 27.05.2016

Храна:
- боб* на фурна с пушено тофу; домат; 1/2 краставица; малко хумус*; банан; 2 реда черен шоколад* с лешници
- сирене*; крекер със семена и чиа, намазан с хумус*; оранжада*
- сьомга на фурна с песто и чери домати; зелена салата със зехтин

Движение:
- Сутринта: трен
- През деня: не съм се спряла от чистене

Трен:

- 5 минути кростренажор

БГ клек -  10, 10, 10, 10@2х6кг
плие - 12, 12, 12, 12@10кг
прасец на машина - 10, 10, 10, 10@20кг
раменни преси (стоеж) - 7, 6, 6@2х9кг
набиране на машина с надхват (@противотежест) - 7, 7, 6@20кг
хоризонтален скрипец - 10, 10, 10@25кг

- 10 минути кростренажор; стреч

- Добре се получи, мисля. Пак си напомпах краката яко и сега 2 дена ще съм буца. Залата беше спокойна, защото е работен ден, а пък аз отидох сутринта :)

- Днес нали си бях взела отпуска и реших да чистя основно. Прозорци, шкафове, какво ли не. Преди малко седнах и вече не знам къде се намирам.

29.05.16
13:44

Събота, 28.05.2016

Храна:
- йогурт* с банан, какао*, чиа и спелтови ядки
- 2 филии хляб със сирене и свинско филе; ред шоколад* с лешници; ягоди
- капучино; порция ягоди с малко сметана
- няколко брускети*; капоната*; маслини; веган крем* от соев йогурт с шоколад

Движение:
- Само обикаляне по разни мебелни магазини и готвене

- Вчера се събудих с ужасна мускулна треска. Основно на долна част, което ме кара да се замисля, че горната трябва малко повече да я напъна. Напоследък не съм имала мускулна треска там, от която да ми се реве ;)

- Вечерта готвихме с приятели. Единият е веган, а другите са уикенд-вегани :D Брускетите станах много добри, капонатата  - също. Десертът го беше правил момчето - веган. Принципно хич не обичам соеви млека, йогурти и соеви неща, но беше добре подправено. По вкус приличаше на Стречатела :) Като цяло хубава вечеря се получи, но преядох.

29.05.16
21:49

Неделя, 29.05.2016

Храна:
- йогурт* с ягоди, какао*, чиа и спелтови ядки
- брускети*; ред шоколад* с лешници; бянан; ябълка
- лимонада*
- две топки сладолед във фунийка
- банан с фъстъчено масло*
- капоната* с полента; зелена салата; мляко* с ориз (с кокосово мляко) с манго и мента

Движение:
- Сутринта: Тичане 4,75км за 31 минути
- През деня: малко разходка и разни битови дейности

- Днес тичането ми се получи много добре (sun) Поспах си хубаво сутринта и бях отпочинала.

- Вчера и днес, мисля, че изядох всичкия полагаем ми се хляб за тази година (dull)

- За вчерашната готварска вечер бях планирала един десерт, но в последния момент се оказа, че нашият приятел ще донесе нещо и така и не го направих. За първи път, обаче, попаднах на манго, което си заслужава и не трябва да го чакам да узрее няколко дена. Затова десертът трябваше да бъде направен, тъй като мангото трябва да се изяде. Имах и другите продукти вече. Затова днес правих веган мляко с ориз - с кокосово мляко, малко канела, ванилия и кафява захар. Мангото направих на пюре и украсих с листенца мента. Ох, много е вкусно (wasntme)

02.06.16
15:05

Ако напиша цялта храна от понеделник досега ще стане километричен пост. Затова само движението и коментар, че вчера ядох много, в което “много” има и много сладки боклуци.

Понеделник, 30.05.2016

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 20 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напади

трен:
- 5 минути кростренажор

клек с дъмбели на рамене - 12, 12, 12, 12@2х6кг
напади с дъмбели - 12, 12, 12, 12@2х6кг
бедрено разгъване - 12@25кг; 9, 9, 8@30кг
вертикален скрипец с подхват - 10, 7, 9@25кг
едностранно гребане с дъмбел - 10, 10, 10@10кг
раменни преси (седеж) - 8, 7, 7@2х9кг

- 10 минути кростренажор’ стреч

- Тренировката се получи стегната и приятна, но на другия ден нямах особена мускулна треска и затова не съм напълно доволна. Очаквах поне раменете да са малко сковани, защото се гърчих доста с 9кг дъмбели. Отбелязах си, че трябва да заменя скрипеца за момента, защото започва да ми става неудобен. Нещо се кривя заради корема. Изобщо за горна част трябва малко да седна и да помисля какво да правя. Единственото, което засега мисля със сигурност да оставвя, са раменните. Тях и без това много си и обичам ;)

Вторник, 31.05.2016

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 20 клека СТ; 10 лицеви опори; 20 редуващи се напади
- Вечерта: тичане 4.75км за 30:29 мин

- Доволна съм от времето на тичането. Последните ми тичания са все по 31 и отгоре минути, а това се получи така без някакво напъване. Първата част, обаче, не беше особено приятна, защото ми се допишка и трябваше да стискам до обръщалото, където има тоалетни. Стигнах със сълзи на очи. И това при положение, че точно преди да тръгна минах през тоалетната. Както и да е. Затова има малка пауза по средата на кръгчетo, след която продължих доста по-добре и затова явно времето ми е по-добро ;)

- Същата вечер, след като тичах, исках веднага да си простна пералнята. Прибрах се, взех коша и отидох до помещението за простиране (извън жилището) и се усетих, че съм без ключ. Не знам дали да разказвам цялата история, макар, че е интересна, но само за създаване на представа за ситуцията ще спомена, че бях вир вода от тичането, бях по домашни чехли, половинката си беше забравил телефона вкъщи и беше на катерене в съседен град. Единственото решение беше да помоля една мила съседка да ме приюти и от тях звънях в халето за катерене, където в продължение на час издирваха по мои молби мъжа ми. Докато се прибере от там вече бях прекарала към два часа и нещо с възрастната дама и знаех историите на всичките ни съседи. Вече се чувствам, сякаш живея в това жилище от 30 години :D

Сряда, 1.06.2016

Движение:
- Само малко колело, защото бях без кола.

- Заради историята от предната вечер не си бях легнала рано и съответно не се бях наспала. Отделно имах доста работа и се прибрах късно като парцал. Затова няма и движение.

- Не знам дали ще стигна и до отчет за днес, защото имам да стягам багаж след работа. Утре се прибираме в София за седмица, а летим много рано. Твърде вероятно е да си почина малко от зала следващата седмица. Не е, защото няма къде, а просто имам нужда от малко почивка, а и да се видя с толкова хора за толкова кратко време.

02.06.16
23:53

Четвъртък, 2.06.2016

Храна:
- извара със сушени сини сливи, спелтови ядки, чиа, какао*
- 100г смесени ядки със стафиди; чери домати; краставица
- парче сладкиш
- 20г шоколад*; ягоди
- зелена салата със зехтин и балсамико; малко смесени ядки;  ябълка с фъстъчено масло

Движение:
- Вечерта: кратко раздвижване вкъщи:

- 3 кръга: 20хруски суинг@8кг + 20 редуващи се напади@2х5кг
- 3 кръга: 15хбедрено сгъване с швейцарска топка + 10хповдигане на дъмбели встрани@2х5кг
- 3 кръга: 20хстранично повдигане на крак с допълнителна тежест@2кг + 10 кик-бек@5кг
- 80х глутеус мост

- След като от вчера не съм се мръднала, просто трябваше да се раздвижа макар и така символично.

- Ям много сладко. И не мога да разбера защо, защото не е като да ми се яде много и не е като да не се наяждам с други неща. Имам периоди, в които мога да не ям или пък ям по малко без това да се дължи на целенасочено ограничение и все пак следват такива, в които прекалявам. Никакъв баланс няма в това мое хранене (dull)

04.06.16
11:30

Петък, 3.06.2016

Храна:
- 2 сандвича от хляб със семена и сирене
- чушка + домат, пълнени с яйце и сирене; свинско филе; череши
- соленки*; череши; кайсии
- две чушки на фунра с яйце и сирене; череши

* Доста разбъркана храна, защото вкъщи, както винаги се опитаха, да ми дадат от всичко

Движение:
- Кратка разходка

- Нищо кой знае колко интересно за вчера. Ставане в 3.00, после път с кола, после със самолет. А, да, май има нещо интересно. В самолета беше и Самюел Джаксън или поне човек, приличащ ужасно много на него, но после пък всички наоколо разправяха, че е той. Май ще снима нещо в България. Разбира се, беше в бизнес класата, но нали всички от икономи минаваме през нея и така се натъкнах без да искам ;)

- Първи коментари за моментния ми вид: “Напълняла си, но така ми харесваш”, “Коремът ти е заострен. Значи ще е момче” (това с нотка на разочарование...). Отделно веднага предложения за имена, какво трябва да се яде и още какво ли не. Малко съм в шок, но се оправям ;)

04.06.16
22:38

Събота, 4.06.2016

Храна:
- кисело мляко с ягоди и овесени ядки
- боб яхния + няколко печени картофа; шопска салата; няколко соленки
- капучино + парче сладкиш с череши
- череши
- домат и чушка пълнени с яйце и сирене; шопска салата без сирене

Движение:
- Сутринта: малко ставни ротации + 50 клека СТ
- През деня: доста дълга разходка

- Нищо кой знае какво за отбелязване. Така само храна да пиша ми е скучно. Ходихме до президентството, защото имаше ден на отворените врати с изложба на Ботеви вещи. Беше интересно, а и не чакахме на опашка. После посетихме интересно кафе - Фабрика Дъга и разходката продължи, докато почти не можех да ходя.

04.06.16
23:08

казано от Роси на 04.06.16, 22:38:

После посетихме интересно кафе - Фабрика Дъга и разходката продължи, докато почти не можех да ходя.

Най-любимото ми място в София (h)

06.06.16
10:47

Неделя, 5.06.2016

Храна:
- 4 домашни палачинки с кашкавал и сладко
- пилешко бутче на фурна с лъжица ориз и няколко печени картофа; домат; печени чушки; купичка череши
- Белгийски шоколад (за пиене)
- шопска салата; миш-маш; лимонада (имаше мед или захар)

Движение:
- Сутринта: леко раздвижване вкъщи

Раздвижване:

3 кръга:
- клек СТ - х50
- редуващи се напади СТ - х50
- плие - х30@Хкг

След кръговете: раменни преси от стоеж - 10, 10, 8@2Хкг

* Според бройката раменни, които успях да направя, мисля че дъмбелите са между 8 и 9 кг.

- Приятно раздвижване с доста излята пот се получи :) Иначе нямам мускулна.

- Сутринта не трябваше да започва така калорично, но баща ми беше правил палачинки, за които ми говори от преди да се прибера и затова нямаше как да откажа. Това, което можех, обаче, да направя е да изям по-малко ;) След закуската реших да поизлезна на разходка из квартала, защото тази храна трябваше да слегне :)

- Имам проблем с крампи в десния прасец. Вече не знам за кой път ми се случва и хич не е приятно :( Откакто съм бременна не пия никакви добавки освен витамините за бременни с фолиева киселина и се чудя дали да не започна пак магнезий. Другата седмица имам час за преглед и дано не забравя да питам.

Мнението беше редактирано от Роси на 17.06.16 11:25.

17.06.16
11:51

Отново междинен пост след пауза, но какво да се прави.

5.06 - 11.06 - В София с много движение под формата на разходки. Общо взето не съм се спряла. Всеки ден от сутрин до вечер или по града, или по разни паркове. На 11.06 бяхме на сватба и имаше доста танци. Не ме питайте как се става в 4.00 за полет след като си си легнал в 1.30 предната вечер (tmi) В следващите два дни реанимирах, така да се каже. Не знам дали от смяната на климата или от разликата 1 час, но бях абсолютен парцал, което, разбира се, не ми помогна на работа в понеделник.

12.06 - 16.06 -  Две тренировки - една вкъщи с дъмбели 5 кг и един по-тежък за едностранно гребане. Втората беше в залата. Днес пак планирам да ида. И след двете си имах мускулна и съм доволна :)

Не писах до сега поради доста ангажименти и отделно всеки път като ми наближи прегледа, започвам да се притеснявам дали всичко е наред. Много съм зле. В понеделник бяхме на информационна вечер в родилното отделение на болницата, в която ще раждам. Не че имам избор за друга, но все пак да се инфромираме как протича всичко и какво предлагат. Вчера пък бях на фетална морфология. Всичко е наред с бебешоркис или вече мога да казвам “бебешорката”, защото ще си имаме момиченце, противно на всички очаквания, сънища, видения, форми на кореми и т.н. ;) Питах доктора за магнезий, че пак имах крампа и каза, че може. Питах го и за тичането и каза, че бебето даже ще се радва (sun), а и щом нямам оплаквания и проблеми е ок. Много се облекчих и зарадвах, защото на предния преглед другата лекарка ми каза да спра да тичам без да има някаква причина - за да не съм причинила травма на бебето. Аз казах “добре”, но си отидох с нагласата да продължа. Не, не съм от тези пациенти дето знаят повече от докторите, но пък нямам оплаквания, чувствам се добре и отделно - наистина никъде не съм чела, че е възможно такова нещо. Но при последните тичания все си мислех дали не правя нещо лошо без да знам и как да кажа - ми притеснявах се малко или много. После в София ми се проми главата като приятелите ми разбраха, че тичам. Как така ще тичам, по-добре да ходя. И , разбира се, половинката и той взе да ме убеждава от време на време. Почти се бях отказала и даже обмислях варианти за дълги разходки (които наистина не знам как да вместя в момента в графика), но вчера питах другия лекар, на който преглед взех и мъжа ми, за да чуе добре думите му (devil) Затова, да знаете, че шубето е голяма работа. Сега искам да тичам, но времето тук е просто ужасно - почти непрекъснто вали и то не слабо. Лято, май, през крив макарон ще видим.

17.06.16
12:35

Еййй още една форумна мацка ще си имаме значи, идеално :)
А за тичането не се притеснявай, няма как да травмираш бебка, тя си плува в околоплодна течност :) Щом се чувстваш ОК, смело тичай :*

Мнението беше редактирано от Vess на 17.06.16 12:35.

17.06.16
23:41

Петък, 17.06.2016

Храна:
- 3 сушени сини сливи; йогурт* с ягоди, ленено семе, сусам, спелтови ядки, чиа
- на стол: панирана треска със зелена салата с малко зехтин и 3-4 варени картофа
- ябълка; 4 малки кайсии
- след тичането: банан; 20г шоколад* 85%
- пуешки шницел с марината на тиган; гръцка салата; 20г шоколад* 85%

Движение:
- Вечерта: тичане 4.85км за 31:04 мин (с пиш-пауза по средата (dull))

- Днес бях планирала зала, но непредвидено, след проливен дъжд, грейна слънце и затова реших да се възползвам. Добре се получи тичането, но ми става все по-трудно, защото тежа и съм тромава. Тоалетната няма да я коментирам. Явно ще става част от тичането (tmi)

- От миналата седмица насам все по-често усещам бебето. От тогава насам установих, че като съм нервна или нещо се притесня, май започва да мърда повече. Във вторник ми беше доста стресово на работа и почти през целия ден имаше шаване. Направо щях да се побъркам. Затова е хубаво да си взема поука и да не се  впрягам за глупости, защото аз наистина се ядосвам за дреболии и тъпотии. Вчера също пак нещо ме беше прихванало. Не знам дали мога да го обясня с хормони, но бях в ревлива фаза. Един колега нещо се опита да ме дразни, че ще си тръгвам по-рано за прегледа, а и нещо ми се беше насъбрало от сутринта към него и ми стана едно много криво. Преди да тръгна си поревах малко в тоалетната. После на прегледа пуснах пак сълза(!) като видях бебето. Накрая си одрах колата по особено тъп начин и вече не издържах и беше голям рев за едната тъпа драскотина на калника. Надявам се да не полудявам.

20.06.16
09:32

Събота, 18.06.2016

Храна:
- закуската с йогурт; череши; малко хляб; доста месо

Движение:
- През деня: домакински истории и пазар

- Няма нищо особено за отбелязване. Вечерта бяхме на грил и там ядох доста месо - пуешко и телешко.

Неделя, 19.06.2016

Храна:
- закуската с йогурт и ягоди; отделно доста ягоди; спелтов хляб с пуешко и ементал; къри със сладък картоф и ананас...Това в общи линии. Може и ред шоколад да е имало.

Движение:
- Сутринта: Тичане 4.6км за 32:58мин.
- През деня: пак домакински истории

- Уж бях отпочинала пък нещо много нагоре ми дойде тичането. Не успях да тичам по моята си отсечка, защото беше залята от валежите на доста места и реших, че няма смисъл. Затова основно по асфалт, което включва и изкачване и слизане по стълби, защото минавам по един мост. След тичането бях наистина скапана. Не знам какво толкова се озорих.

20.06.16
23:28

Понеделник, 20.06.2016

Храна:
- ябълка  със сусамов тахан* и канела
- шепа бадеми
- киноа* на фурна с моцарела и маслини; домат с малко зехтин
- ябълка; 2 кайсии
- сандвич от пълнозърнест хляб с яйце, сирене и домат (купен)
- къри* от сладък картоф и ананас; ементал; ягоди; 2 реда шоколад*; банан

+ 4-5 малки Харибо

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 50 клека СТ

Трен:

- 5 минути кростренажор

клек с дъмбели на рамене - 12, 15, 15, 15@2х5кг
напади (на крак) - 12, 12, 10, 12@2х6кг
вертикален скрипец (надхват) - 10@20кг; 10, 10, 10@25кг
хоризонтален скрипец - 10, 10, 10, 10@25кг
кик-бек (на ръка) - 10, 10@6кг

- 5 минути кростренажор; стреч

- Тренът е малко хаотичен, но такива ми се получават напоследък. От една страна както се чувствам (днес бях малко заспала) и от друга - каквото е свободно, защото не ми се чака, а и някои от алтернативите ми са ми вече неудобни за правене. Днес исках и малко бедрено разгъване да правя, но всички бяха решили да ваят бедра точно днес между 18.00 и 19.00 и затова мен не ме огря. Видях, че вертикалният скрипец е свободен и правих малко с надхват, но нещо не съм доволна как се получи. Не съм гледала видео и го правих по усет, но май ще трябва да погледна.

- Днес цял ден съм гладна. Обядът не ми беше хубав, въпреки че аз си го правих. Киноа на подметка, но си я изядох. Преди тренировката си купих един сандвич на връщане от работа, защото бях много гладна. Може би трябваше да стисна зъби и да си потренирам на гладно, но нещо не се получи.

22.06.16
09:28

Вторник, 21.06.2016

Храна:
- банан със сусамов тахан* и какао*
- пилешко* с лимон и розмарин; домат и 1/4 краставица с малко зехтин; банан
- ябълка
- 5 фурми
- пралин (почерпка); малко смесени ядки със стафиди
- салата* от ягоди, краставица и фета; филия спелтов хляб; ементал; редче шоколад*

Движение:
- Вечерта: Бягане 1,16км за 8:12 минути + ходене 7км

- Бягането не ми се получи вчера :( Заболя ме нещо коремът ниско долу и ме хвана шубе. Ходих пеш до работата на половинката и се прибрахме пеш. Това беше раздвижването. По време на разходката също малко ме болеше, но не постоянно. Това е положението. Поне се разходих хубаво и времето беше приятно :)

- Сутринта също няма движение, защото се успах, а точно вчера не трябваше. Имах час за оценка на драскотината на колата. Колкото и да не харесвам закъсненията, наложи се да закъснея.

- За вечеря правих една салата, която звучи странно като съставки, но стана много приятна, а и е точно за сезона - ягоди, краставица, босилек и фета сирене. Лека вечеря се получи, но не бях и много гладна. А и като гледам каквото и както и да ям и колкото и да се движа, килограмите си вървят нагоре :( Надявам се накрая да не съм сто килограмов депресиран слон, който не може да се мотивира да отслабне...

23.06.16
09:31

Сряда, 22.06.2016

Храна:
- йогурт* с ягоди, чиа, спелтови ядки, смлени ленено семе и сусам
- на стол: 1/2 пълнена тиквичка с домати и още нещо + 3 варени картофа; малко зелен фасул и карфиол; малко зелена салата
- ябълка
- пиле на грил; зелена салата; пържени картофи (доста); сладолед на клечка; малко ягоди

Движение:
- Сутринта: 50 клека СТ; 30 редуващи се напада
- Вечерта: 1ч и 30 мин йога за бременни

- Вчера ходих на пробен час по йога за бременни. Беше приятно с изключение на това, че заличката е малка, а имаше доста с кореми ;) Хубавото е, че освен самата йога, заради която отидох, се запознах и с други жени - някои по-малко, а други повече бременни. Даже и с една българка, която ще си има също момиченце и терминът и е две седмици преди моя :) Имаше и една жена, бременна с третото си дете, на която терминът й е днес, но каза, че от две седмици всяка вечер има залъгващи контракции. И още една имаше, на която пък терминът й бил предния ден (giggle) Хубаво е да се срещнеш със себеподобни и да научиш нещо или поне да видиш, че и на други им минават подобни на твоите мисли :) В София се срещнах с няколко приятлки с бебета и ми дадоха много добри идеи и съвети, но тук...Тук повечето ми приятели са мъже (колеги + колеги на половинката), а някои неща и да искаш няма как да обсъдиш с тях (giggle) Недостатъкът на ИТ сферата в Германия...

- Йогата беше от 18.00 до 19.30, но после се заговорих с българката и мина 20.00, а трябваше пак да ходя до офиса на половинката и стана много късно. Затова ядохме в бирената градина при офиса и нагънах едни пържени картофи, за което после съжалявах. Рядко ям, но все ми става тежко от тях :(

23.06.16
22:54

Четвъртък, 23.06.2016

Храна:
- йогурт* с ягоди, чиа, спелтови ядки, смлени ленено семе и сусам
- половин шепа бадеми*; ябълка
- малко ягоди; тортийа с пълнеж от червена леща и сирене; мляко с какао
- банан; 20г шоколад* 85%
- 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; бри* + още едно сирене*; краставица; 1 царевица

Движение:
- Сутринта: 2А + 2Б; 50 клека СТ; 10 лицеви опори; 30 редуващи се напада
- През деня и вечерта: доста ходене + колело

- Днес следобяд бях отпуска, защото трябваше да ида на опознавателна среща в акушерската практика. В Германия е много важно да си имаш акушерка, към която да се обърнеш за съвет или при проблеми по време на бременността. Отделно ролята на акушерките при раждането е много по-голяма отколкото тази на лекарите. В смисъл, че ако всичко си е ок, акушерките са основните лица при раждането. Ако се появят усложнения или се налага операция се вика лекар. Също така акушерките са тези, които те “наглеждат” в първите дни след раждането - помагат със съвет за кърменето, гледат дали се възстановяваш като хората и т.н. и т.н. За съжаление акушерките в Германия са малко и е много трудно да си намериш. Трябва да го направиш наистина рано. Аз по случайност разбрах преди 2 месеца, че е хубаво възможно най-бързо да си намеря и още тогава доста търсих. Сега вече си имам акушерска практика и съм малко по-спокойна. Записани сме и на курс за подготовка за раждане и първа грижа за кърмачета, но той е август. Хубавото е, че за майката здравната каса поема голяма част от разходите по тези акушерски услуги. За бащата се плаща такса за курсовете, но не е кой знае колко висока.

- Сега малко и по същество за движението и храната. Тук е голяма жега тези дни и днес хич не ми се яде. Не се оплаквам, а се радвам, защото това са първите истински летни дни, които виждаме тук тази година. Относно движението - имах малка разходка в гората преди да отидa при акушерката (трябваше да убивам време, а там е хладно ;)). После ходих из центъра за разни неща. С колелото ми се събират сигурно към 15км, защото освен до центъра, ходих и до половинката, а вечерта се наложи да ида пак до акушерката, за да пусна нещо в пощата им, а те се намират малко по-далече. Реших, обаче, да не паля кола. Липсва ми колелото и ми е много кеф да си го карам (sun)

25.06.16
11:19

Петък, 24.06.2016

Храна:
- йогурт* с ягоди, чиа, овесени ядки, смлени ленено семе и сусам
- 3 тортии - една с доматен пастет* с рукола, ементал и варено яйце + една със същия пастет, но със свинско филе и ементал + една без нищо; банан
- банан
- банан; ред тъмен шоколад* с цели лещници; варена царевица; малко солети - Да, в този ред, но бях изгладняла, а трябваше да чакам за вечерята
- спелтови макарони с броколи, чери домати и салвия; зелена салата с репи, краставица и зехтин

Движение:
- Сутринта: Бягане 4,75км за 32:37 минути

- Вчера “изпреварих” жегата като станах в 5:45 и в 6:00 излязох да тичам. Вечерта, както се уверих, нямаше как да стане. Тридесет и един градуса, влажен въздух, а и имах повече работа и останах до по-късно. Бягането се получи добре. Много освежаващо, но пак си напичаше, дори и толкова рано. Времето е трагично, но какво да направя. Пак бягах само на асфалт. Старият ми маршрут е все още затворен.

- Още като летяхме за България лекарката ми предписа едни компресиращи чорапи, защото при бременните имало по-голям риск от тромбози. Аз нямах някакви оплаквания, а и краката не ми се подуваха, но все пак ги носих. Няма да обяснявам каква борба беше да си ги сложа (giggle) Последните дни, обаче, явно заради жегите, краката ми осезаемо си се подуваха. Знам, че затова допринася и седенето по цял ден. Вчера вечерта бяха наистина малки плондирчета и го усетих като тръгнах да си ходя от работа и да слизам по стълбите. Мислех си, че може и да си въобразявам, но днес сутринта краката ми изглеждат съвсем нормално. Така че, явно сега докато съм бременна по-лесно отичат, Ако не беше такава жега, щях да измисля начин да ги нося тези стегнати чорапи, но в момента не мога и да си го помисля...

Мнението беше редактирано от Роси на 27.06.16 09:39.

26.06.16
11:22

Събота, 25.06.2016

Храна:
- йогурт* с банан, чиа, овесени ядки, смлени ленено семе и сусам
- 2 филии ръжен пълнозърнест хляб*; бри + ементал; череши
- капучино; сладолед*
- ред тъмен шоколад* с лешници; малко солети; череши и няколко ягоди
- филе от такава риба на фурна с масло и чери домати; шопска салата без сирене

Движение:
- Сутринта: 2 А + 2 Б; 50 клека СТ; 10 лицеви опори; 30 редуващи се напада

- Вчера беше доста емоционален ден. Първо научих, че едни много близки наши приятели ще си имат бебе - пак момиченце месец след нас (sun) Много се зарадвах и направо цял ден ме държа тази хубава новина :) Другата емоция не беше толкова приятна. На два-три пъти имах пак болки ниско долу. Приличат по описание на Бракстън-Хикс, но откъде да знам. Не съм лекар. Много се сдухах и лежах вкъщи. Днес, колкото и да ми е криво, реших, че няма да тичам. Дори и времето не го позволява - пак валежи. Чудя се дали езерото не преля най-накрая. Може да излезна за разходка. Ако до утре продължа да имам болки, мисля да се обадя на лекарката, защото другата събота заминаваме в отпуска и не искам там да се чудя какво да правя.

Мнението беше редактирано от Роси на 26.06.16 11:22.

27.06.16
09:39

Неделя, 26.06.2016

Храна:
- йогурт* с ягоди, чиа, овесени ядки, смлени ленено семе и сусам
- 2 резена ементал; ред тъмен шоколад* с лешници
- бяло хлебче с паниран костур, сос и маруля; Magnum
- ябълка; лимонада*
- солети (dull)
- 1/2 тиквичка на фурна с домати, моцарела и пармезан; 2 бонбона “Херцог” (inlove)

+ опитванки: 1-2 лъжици “Табуле”’; 1 бонбон; от смеката за тиквичките

Движение:
- Разходка към 10км

- Вчера направих една дълга разходка. Доста се поуморих. Следващия път мисля да си пусна и тракера да следи време и километри. Иначе само сутринта имах пак малко болки. После след разходката спах един час и бях още по-добре. Мисля, че добре си починах :)

- Правих бонбоните “Херцог” от форума. Последната седмица все на очите ми се набиват и нямаше как ;) Много ми харесва вкусът на кафе :)

- Не знам дали пак да ви занимавам с килограмите си. Просто все ми се струва, че кавам много бързо :( Една жена в София ми каза, че тя до пети месец не била качила нищо и после изведнъж 17 килограма. Тогава ми се стори малко преувеличвено, но  сега ми се струва все по-възможно и започвам да се плаша :( Всеки път гледам да си казвам, че това не е най-важното (и то е така), но просто на моменти ми е много криво.

27.06.16
23:11

Понеделник, 27.06.2016

Храна:
- ябълка  със сусамов тахан* и канела
- салата* “Табуле” (с булгур); 50-60г смесени ядки със стафиди
- ябълка
- 2 “Херцога”
- 2 половинки тиквички на фурна с домати и моцарела; ементал; извара с рожков и мед

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б

Трен:

- малко ставни ротации

клек с дъмбели на рамене - 15, 15, 15, 15@2х5кг
напади (на крак) - 15, 15, 15, 15@2х5кг
бедрено разгъване - 10, 9, 9, 10@30кг
прасец на машина - 9, 10, 10, 10@20кг
раменни преси (стоеж) - 11, 10, 10, 8@2х6кг
затваряне на пек-дек машина - 7, 6, 7, 7@15кг
вертикален скрипец (надхват) - 12, 10, 10, 10@25кг
кофички на машина (@противотежест) - 7@15кг; 8, 7, 7@20кг

- Много хубава тренировка се получи (sun) Май наистина съм имала нужда от малко почивка. Явно не мога да различа бременност от умора и си мисля, че е от бременността, но май не е само от нея. Днес не ми тежеше всичко така както последния път в залата. Даже си имах сила и енергия. Чудя се дали малко не се изсилих и се надявам утре да не съжалявам или ако съжалявам да е само заради приятна мускулна треска ;)

29.06.16
00:01

Вторник, 28.06.2016

Храна:
- 3 сушени сини сливи
- банан  със сусамов тахан* и какао*
- салата* от риба тон, авокадо, кашу с малко балсамико и зехтин; около 30г смесени ядки със стафиди
- 1/2 ябълка
- 2 “Херцога”
- 3 “Херцога”; банан (преди разходката)
- 3 резена ементал; салата* от домати, краставици, фета, червен лук и зехтин; таратор; 10-12г шоколад 99%

Движение:
- Сутринта: 4 А + 3 Б; 30 клека СТ; 8 лицеви опори; 30 редуващи се напада
- Вечерта: разходка 9.20км за 1ч и 45 мин

- Днес след работа хванах пътя :) Бях си намислила маршрут и така събрах към 10км. Доволна съм, защото се поизморих и събрах малко слънце, макар и вечерно.

- Имам ужасна мускулна на гърди, бицепс и трицепс. Щях да пиша как тази на долна част е по-лека, но след разходката се позасили. И от това съм доволна :)

29.06.16
23:39

Сряда, 29.06.2016

Храна:
- 3 сушени сини сливи
- йогурт* с ягоди, чиа, овесени ядки, смени ленено семе и сусам
- капучино
- на стол: 2 кнедли с гъбен сос и малко зеленчуци; зелена салата с домат, краставица и зехтин; купичка плодова салата (само плодове)
- банан; около 30г смесени ядки със стафиди
- ябълка
- 3 резена ементал; супа* от червена леща и сушени домати с 2 ч.л. сметана; няколко хапки хумус

Движение:
- Сутринта: 5 А + 3 Б; 30 клека СТ; 8 лицеви опори; 30 редуващи се напада
- Вечерта: Кундалини йога за бременни

- Сряда вече е денят за йога. Мина приятно. Правим разни упражнения за отваряне на таза и лесно преминване през контракции. Има и медитация, на която аз обикновено заспивам (wasntme)

- Днес май ми се събра повече храна. Ядох много пъти, но след обяда от кнедли как да не се чувствам гладна. Отделно снощната вечеря след дългата разходка не беше нещо кой знае какво и явно днес гладът се е обадил.

Мнението беше редактирано от Роси на 30.06.16 09:20.

30.06.16
23:38

Четвъртък, 30.06.2016

Храна:
- 3 сушени сини сливи
- йогурт* с банан, какао*, овесени ядки*, чиа, смлени ленено семе и сусам
- 3 тортии с хумус*, варено яйце и чери домати; банан
- ябълка; 2 “Херцога”
- супа* от червена леща и сушени домати с 2 лъжички сметана; доста ементал; 40г шоколад*; банан; извара с рожков* и мед; 3 кайсии

Движение:

Трен:

- 5 минути кростренажор

БГ клек - 10, 10, 10, 10@2х5кг
плие - 15, 15, 15, 15@8кг
прасец на машина - 10, 10, 10, 10@20кг
набиране на машина с надхват (@противотежест)  - 9, 9, 8, 8@25кг
раменни преси (седеж) - 12, 11, 11, 11@2х6кг
хоризонтален скрипец - 12, 11, 10, 12@25кг

- стреч; 10 минути вело

- Нелоша тренировка се получи. Гледах да е малко по-лека от понеделнишката, че имам малко натрупана умора от последните дни. Все пак мисля, че стана добре.

- Много ядох на вечеря, но нещо глад ме гони и стана един километричен списък от най-различни храни.

- Утре най-вероятно няма да тренирам, защото имам да стягам багаж след работа. В събота ни чака път, а в следващите десет дена най-вероятно последната ни отпуска в двоен състав :) Няма да има нет, така че ще трябва да пропусна писането.

Мнението беше редактирано от Роси на 01.07.16 09:25.

17.07.16
13:20

Здравейте, съфорумници (sun) Прибрах се аз от отпуската, но ми трябваше време за адаптация (wasntme) Най-малкото от 35 градуса в Италия изведнъж се озовах на 15 в Германия :( Иначе ваканцията беше много приятна :) Видях много места и въпреки голямото ходене успях и да си почина, и да се наспя :) Единствено жегата последните дни ми разказа малко играта, но поне не беше толкова зле през цялото време. Бяхме в северна Италия, по-конкретно региона Венето. Много красива природа и малки стари градчета. И Венеция видяхме макар и експресно ;) Тъй като имам адски много снимки, а и тези от градчетата много си приличат, слагам няколко от мястото, което особено ме впечатли, а именно Доломитите. Правихме един лесен преход  за бременни там ;) и ми се видя страшно красиво :)

Движение имаше много, основно под формата на ходене. Носех си и пет килограмовите дъмбели за ужас на половинката :) С тях имам май 3 тренировки. Отделно гледах да съм редовна с поздравите, но не винаги бях, защото понякога просто нямах сили да се отлепя от леглото сутрин. Храната не е много читава, защото се събраха основно въглехидрати под формата на плодове. От време на време паста, на която по принцип не съм голям фен. Не че е лоша храната, но просто много захар и заради жегата - понякога често пропускахме обяда...

Сега да отбележа движението от петък насам, защото тогава отидох за първи път след отпуската на фитнес и буквално се разбих. До такава степен, че вчера в събота станах със сълзи на очи и ме болеше всичко - ръце, гърди, бедра, Д. А като напиша с какво си причиних всичко това, може да се посмеете ;)

Петък, 15.07.2016

Движение:
- През деня: чистене + разходка

- 5 минути кростренажор; малко ставни ротации и клекове СТ

клек с дъмбели на рамене - 12, 12, 12, 12@2х4кг
БГ клек - 12, 12, 12, 12@2х4кг
бедрено разгъване - 12, 12, 12, 12@25кг
пек-дек за гърди - 9, 9, 8, 7@15кг
пек-дек за гръб и рамо - 8, 7, 7, 8@15кг
/\ за трицепс - 10@20кг; 7, 6, 6@25кг

Събота, 16.07.2016

Движение:
- 10-12км колело с умерено и бавно темпо

- Добра тренировка се получи в петък, но, както споменах, на другия ден бях като прегазена. Както се вижда, намалих още тежестите за клек - на по 4кг (giggle) Отделно реших да правя рамо на машина, защото мисля, че стойката ми не е правилна при раменните преси заради корема. Опитвам се да не се извивам, но го правя несъзнателно и след това ме боли кръстът :( Затова засега ги оставям и ще правя на машина.

- По време на отпуската забелязах, че вече се изморявам по-лесно. Общо взето съм като стара баба. Изкача пет стъпала и се задъхвам. Много дълги разходки без никаква почивка не стават. Трябва да спирам за по няколко минути и това е (dull) Коремът ми пак порастна и вече ми понатежава и пречи при някои дейности. Още мога да си връзвам кецовете, но не ме питайте как се чепатя, за да го направя (giggle) В 26та седмица съм (ако може някой да ми каже това кой месец е (blush)), а имам още доста да раста и на моменти много се сдухвам от килограми, тромавост и всичко...Крампите в прасците продължават, въпреки редовния прием на магнезий. Почти всяка сутрин имам, а гледам да не се протягам, както обичам по принцип да правя.

- От утре съм пак на работа, но мисля да внеса малко промени в подредбата на ежедневието. Ще видим дали ще се получи :)

17.07.16
22:46

Неделя, 17.07.2016

Храна:
- шейк* от спанак, манго*, чиа, овесено мляко, какао* и меласа*
- супа* от печени домати с лъжица и 1/2 сметана*; сирене; филия ръжен пълнозърнест хляб* с крема сирене със смокини, горчица и мед
- малини + парченце шоколад* с лешници
- извара с рожков и мед
- тарта* без блат от тиквички, сирене, яйца и зелени пресни подправки; зелена салата с балсамико и зехтин; пъпеш

Движение:
- Сутринта: 5 А + 5 Б; малко упражнения от йогата за бременни
- Следобяд: Към 20 км колело със сравнително бавно темпо + кратка разходка

- Днес се събудих към 5 и нещо и станах в 6.00 без да ми се спи. Явно съм си отпочинала :) Затова успях да отметна и доста задачи, но те си се трупат постоянно така или иначе. Движението не е кой знае какво. Карахме малко колела колкото да използваме хубавото време. Вчера и днес има слънце и човек трябва да се възползва :)

- Все още съм с мускулна от петък, макар и по-лека.

17.07.16
22:52

Относно крампите - пробвала ли си да се мажеш с магнезиев гел, вместо да пиеш?
Защо избягваш разтягането?
Прекрасни снимки. :)

18.07.16
10:54

Не, не съм пробвала никога. Преди пиенето на магнезий на таблетки ми помагаше, но сега сякаш няма никакъв ефект. Може ли да се намери такъв гел в обикновена аптека?
Колкото до протягането сутрин...Обичам като се събудя да си протегна краката, но в момента, в който тръгна да го правя получавам крампа в прасеца и затова сега го избягвам :( Преди бременността нямах такива проблеми.

18.07.16
11:37

Да, намира се в повечето добре заредени аптеки.

18.07.16
22:36

Понеделник, 18.07.2016

Сън:
22.15 - 5.45

Храна:
- ябълка с лъжица сусамов тахан
- салата от риба тон, авокадо, лимон, ким и малко зехтин; крекер със семена
- към 30г смесени ядки с малко стафиди; шепа малини
- тарта без блат от тиквички, сирене, яйца и зелени подправки; зелена салата с балсамико и зехтин; сирене; пъпеш

Движение:

Трен:

- 5 минути кростренажор

напади (на крак) - 12, 12, 12@2х4кг
плие - 15, 15, 20@8кг
прасец на машина - 8, 9, 8@20кг
хоризонтален скрипец - 12, 12, 11@25кг
раменни преси на машина - 10@5кг; 6, 5@10кг
бицепсово сгъване с редуване на ръцете - 18, 18, 14@2х6кг

- Получи се добра сутрешна тренировка :) Раменните на машина са силно казано раменни, но пак има някакво натоварване. Реших да пробвам да ходя сутрин преди работа в залата. Днес бях там в 6.30. Тренировката ми отне час (40 минути упражнения и останалото е кардиото и стречът). После 30 минути къпане, сушене и обличане и в 8.50 бях на работа. Мисля, че два пъти седмично мога да си позволя да ходя “толкова” късно ;) Въпросът е дали ще влезна в рутината. За тази седмица тренировките сутрин имат и предимството, че ще избегна жегата.

- Започвам да вписвам и съня, защото искам да го следя. Да видим и тук колко ще изкарам. Хващам се в големи непостоянства напоследък ;) Това, което вписвам е времето, когато си лягам в леглото и когато се събуждам. Рядко си лягам и се трупясвам. Обикновено чета преди лягане и в последствие ми се доспива. Също така рядко ставам веднага след като се събудя. Трябва ми време :)

18.07.16
22:49

казано от Роси на 18.07.16, 10:54:

Обичам като се събудя да си протегна краката, но в момента, в който тръгна да го правя получавам крампа в прасеца и затова сега го избягвам :(

И аз бях така, много ми липсваше протягането ;( Пиех магнезий, Десо ме мажеше осем месеца всяка божа вечер + аз се мажех сама 1-2 пъти денем с магнезиев гел или олио, въпреки това не можех да се протегна без крампа. А най-гадно беше нощем, защото се протягам и докато спя, както си спя, протегна се в съня си и хоп - крампа! :D

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 18.07.16 22:53.

19.07.16
23:46

Вторник, 19.07.2016

Сън:
22.10 - 5.55

Храна:
- йогурт* с овесени ядки, смлени сусам и ленено семе, чиа, боровинки
- омлет* от 2 яйца* с масло; домат; 4 царевични вафли; парче сладкиш
- шепа малини
- 2 кайсии + 3 сини сливи; малко сирене (огладнях много преди вечеря)
- салата* от черен ориз и червена киноа с авокадо, лук, чесън и подправки; пуешко филе*; диня

Движение:
- Сутринта: 5 А + 5 Б + малко упражнения от йогата за бременни
- Вечерта: Към 8км разходка (по едно време трябваше да звънна на половинката и си изпуснах телефона и цялото засичане на км и време отиде по дяволите)

- Почти нямам мускулна от вчера. Днес беше ден за разходка, но тръгнах много късно, защото се прибрах по-късно. Затова и сега си лягам по-късно :( Хич не обичам така, но няма как всичко да е по план. Има много работа и все важна.

20.07.16
22:05

Сряда, 20.07.2016

Сън:
23.20 - 5.50

Храна:
- йогурт* с овесени ядки, смлени сусам и ленено семе, чиа, какао, банан
- тарта без блат от тиквички, яйца и сирене; 2 царевични вафли; 2 резена сирене; малко парче сладкиш
- 3 кайсии; 3 сини сливи
- 3 лъжици от салатата от черен ориз + 3 резена ементал (глад преди вечеря, както често се случва)
- патладжан на фурна с доматен сос и моцарела*; още нещо...

+ 2-3 парченца нектарина с лешников тахан (бяха за опит дали си отива - отива си ;))

Движение:
- Сутринта: 3 А + 3 Б
- Вечерта:  йога за бременни

- Малко ми е сънят тази нощ, но това беше ясно и си го усещах цял ден :( Пак много работа, но като всички правят отпуска сега няма как да е ;)

- Май много ядох, но ми се яде. Не е като да се тъпча. Последните два дни имам по парче сладкиш от почерпки, които, признавам, че можех да пропусна. Слаби са ми ангелите...

- Забравих да спомена бременната жена от йогата, която последният път, когато ходих, мислех, че виждам за последен път. Не, и днес дойде. Терминът й бил миналия петък, но нещо на бебето не му се излиза. Надяваше се на йогата и на пълнолунието тази нощ :)

П.С.: Това “още нещо” от горе прерастна в “още много неща”...банан с лешнинков тахан, 20г шоколад, извара с рожков и мед....Налегна ме ужасен глад, което отдавна не ми се беше случвало.

Мнението беше редактирано от Роси на 21.07.16 23:18.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1