31.07.12
12:23
Здравейте! Желая да задам няколко въпроса. Теглото ми е около 65 килограма, което ми идва малко в повече и желая да съкратя малко килограмите. Искам да сваля 5 или малко повече килограма, за да ми се изчисти тялото. Спазвам нещо подобно на диета - приемам около 700-800 калории дневно, които предимно идват от плодове. От време на време си позволявам да хапна малко месо от скумрия, приготвена на скара, без мазнина. През последните няколко дни тренирам многократно, по 5 или 6 пъти, като всяка тренировка включва 20 минути скачане на въже, със среден ритъм - 2,3 скока в секунда, като скачам 30 секунди, след това си почивам 30 секунди. Това прави общо 10 минути скачане на тренировка. След това си почивам 2 минути и бягам 6-7 минути. Бягането не ми доставя огромно удоволствие, всъщност ми е доста отегчително. Четох в интернет, че 1 минута скачане,с моето темпо, изгаря около 11 калории, а бягането 60. Това прави около 600 калории от въжето и още 300, от бягането. Въпросът ми е, дали ако скачам по повече пъти дневно само на въже, без бягане, да речем 12 пъти, ще изгаря около 1200 калории. Ще успея ли да сваля 5-7 килограма за един месец, ако се придържам към тези схема, без бягане?
Тренировките, които съм описал по-горе се практикуват 5 6 пъти дневно, не седмично. Благодаря заоотделеното време.
31.07.12
12:29
така нищо няма да направиш, прочети за НВД (ниско-въглехидратна диета)
31.07.12
12:32
Извинявам се, ако не си не разбрал - трябва ми съвет за тренировките, не за хранителния режим.
31.07.12
12:42
700-800 калории? С 5-6-разови тренировки? Има и по-лесен начин да се самоубиеш.
казано от Няма Значение на 31.07.12, 12:32:
Извинявам се, ако не си не разбрал - трябва ми съвет за тренировките, не за хранителния режим.
Един вид, наясно си със всичко около храненето?
На въпроса ти: и двете са еднакво безсмислени, изпълнени самостоятелно.
Мнението беше редактирано от Margi на 31.07.12 12:44.
казано от Няма Значение на 31.07.12, 12:23:
Спазвам нещо подобно на диета - приемам около 700-800 калории дневно, които предимно идват от плодове. Ще успея ли да сваля 5-7 килограма за един месец, ако се придържам към тези схема, без бягане?
Тренировките, които съм описал по-горе се практикуват 5 6 пъти дневно, не седмично.
Отговорът е НЕ.
Здравейте!...
65 килограма за един мъж биха били в повече ако той е висок например 130 см. Но да допуснем, че все пак има какво да свалиш от телесни мазнини...С подобна “схема” на оскъдно и още повече неподходящо хранене и безумни “тренировки”, ще свалиш килограми, но те няма да са предимно телесни мазнини. Разбира се всеки има право да се саморазруши. ;)
Приемаш по 800ккал и изгаряш 1200 !?? Както каза Отличника99 избрал/а си отличен начин да се самоубиеш :)
31.07.12
13:29
Ами.. с храните, които изяждам са ми предостатъчни за те ези тренировки. Причината да приемам толкова малко л калории е че преди време бях описал с нвд от форума и резултатът беше нищожен. Това е причината да се храня по този начин сега. И щом съм решил да пусна тема и съм тръгнал да правя нещо по въпроса верни има какво да сваля. В отговор на този който мисли че килограмите ми са достатъчни. Плюс това имам биологични проблеми които пречат на личния ми живот и са главната причина за желанието ми да сваля излишните килограми.
казано от Няма Значение на 31.07.12, 13:29:
Плюс това имам биологични проблеми които пречат на личния ми живот
(tmi)
казано от Няма Значение на 31.07.12, 13:29:
Плюс това имам биологични проблеми които пречат на личния ми живот
Мнението беше редактирано от Блажка на 31.07.12 13:34.
31.07.12
13:39
Разбира се, че е лесно да се подиграваш, когато не си запознат със случая. Явно е било грешка да пиша в този форум. Простете.
Мнението беше редактирано от Няма Значение на 31.07.12 13:41.
казано от Няма Значение на 31.07.12, 13:39:
Разбира се, че е лесно да се подиграваш, когато не си запознат със случая. Явно е било грешка да пиша в този форум. Простете.
1. Започни да е храниш, фруктозата не е най-добрия вариант за ‘гладните’ ти дни.
2. Като искаш да се справиш с килограмите посредством бягане и въже, направи някаква схема от тип на:
4 -5 пъти в седмицата
Всяка сутрин 3-4км ( колкото можеш КИЛОМЕТРИ) крос, спирай, почивай си, дишай, но ги избягвай.
Вечер скайчай 30 мин на въже, щом искаш.
3. “Поискай и ще ти се даде”
казано от Няма Значение на 31.07.12, 13:39:
Запознай ни първо, в такъв случай.
Няма такъв случай, в който мъж, 65 кила да има нужда да сваля и да яде по 800 калории.
Най-вероятно това е някое дете на 13-14 години което не разбира грам от правилно и здравословно хранене.Може би връстниците ти са по 50 килограма с плочки и ти искаш същото ?
Към автора: Изчисляваш колко ккал трябва да приемаш дневно , махаш 400-500 от тях и това е.Не мисля че е разумно да се пада пад 1500 ккал във всички случай.
НВД + кардио !
Мнението беше редактирано от rory на 31.07.12 21:01.
31.07.12
21:06
Ще успея ли да сваля 5-7 килограма за един месец, ако се придържам към тези схема, без бягане?
Моренце в началото на септември, а? Бих добавил: с това хранен ако си жив до тогава.
01.08.12
23:31
Попитай патило, а не старило.. И аз преди една година си бях вкарал някакъв подобен филм и резултата беше 2 (два) пъти посещаване на болницата. Споделям общото мнение, че 700-800 кк би трябвало да е дневния енергоприем на бременна котка а не на човек желаещ да чисти. Във форума доста хора ме светнаха, че е по добре да приемаш 3000 кк и да изразходваш 3300 примерно, отколкото да приемаш 1200 а да гориш 1600. На никой не му се чака докато стане чудото и почне с мазна усмивка да виси часове вечер пред огледалото но с този един месец като цел най-много да влезеш в Гинес в категорията “бухенвалдец влязал най-бързо във форма”. Скачането на въженце е идеален вариант за загряване преди някаква друга тренировка, според мен няма смисъл да се заиграваш чак толкова с него но дори и като самостоятелна тренировка 10 мин. на ден са си напълно ОК. От бягането по-добър начин за сваляне на мазнини мисля, че няма. Щом ти е скучно опитай да го разнообразиш като го направиш интервално на кросове и спринтове както си направил с въженцето.Хапвай нормално, тренирай редовно и резултатите няма да закъснеят.