31.07.12
18:59
Кой е възможно най-добрия протеин за споменатия спорт ?
До колкото знам това е храна за мускулите(амино и т.н.). Просто ако може да ми препоръчате варианти,защото на пазара за добавки има огромен избор от протеин вече.
Какво значи за колоездене? Преди, по време, след колоездене?
Мнението беше редактирано от Станимир на 31.07.12 19:02.
Преди и след. Говорим в професионален план. Преди тренировка за да имат сила мускулите и след за възможно най-пълно възстановяване :)
Преди тренировка не мисля, че имаш нужда от протеин, по-скоро bcaa разтворено във водата по време на тренировката (разбира се зависи от тренировката - продължителност, интензивност). За след това - логично суроватъчен.
Мнението беше редактирано от Станимир на 31.07.12 19:15.
Някой специално точен можеш ли да ми препоръчаш, с точно тези съставки,които ще ми трябват,защото съм много бос в тази сфера.
Единият от началниците ми е много запален колоездач и както почти всеки “гийк” е “проучил” точно какво му трябва на тялото по време и след тренировка. Често си говорим и спорим по този въпрос. До скоро той пиеше специални въглехидратни напитки, предимно смесица от фруктоза(не знам причината за това) и малтодекстрин, но това само по време на каране като източник на енергия. Аз му препоръчвах да си вземе и аминокиселини и накрая го навих. Слага 10-15 грама в напитката и си ги пие на глътки по време на заниманието. След това около 10 грама. Определено е по-доволен и се възстановява по-добре.
02.08.12
13:41
Head_hunter преди беше правил изследвания и беше открил най-добрия протеин за колоездачи. Трябва да се включи скоро и ще ти помогне.
02.08.12
14:53
казано от Ufighter на 02.08.12, 13:41:
Head_hunter преди беше правил изследвания и беше открил най-добрия протеин за колоездачи. Трябва да се включи скоро и ще ти помогне.
Аааа бъркаш, изследванията бяха фокусирани върху фигурното пързаляне и скоковете във вода :D :D :D