31.07.12
22:39
Здравейте,
Момче, 23г, 80кг, средно висок и средно мазен, телесен тип - типична хърба, цел - общофизическа подготовка с акцент върху силата.
Четири тренировки, две в парка и две с железа. В залата мисля да започвам с ниски бройки, високи тежести и плавно да преминавам към по-нискоинтензивни и високообемни серии. Парковите дни мисля да са ми за издръжливост, високообемни и плътни, без почивки между сериите или почивките да са тичане или скачане на въже.
Почивни дни - когато тялото си поиска. Храна - българска кухня.
А1. Зала
- въртене на стави
- двусетове клек + тяга със захват за дисковете
- двусетове лег + гребане
- асистиращи, корегиращи, изолиращи, рехабилитационни и тем подобни
- разтягане
Б1. Парк (примерна тренировка, може би всеки път ще е различно)
- тичане / колело / въже
- двусетове мостове + крака към лоста
- трисетове кофи + хоризонтални набирания + лицеви
- разтягане
А2. Зала
- въртене на стави
- двусетове преден клек + мъртва тяга
- двусетове войнишка преса + набиране
- асистиращи, корегиращи, изолиращи, рехабилитационни и тем подобни
- разтягане
Б2. Парк. Нещо друго, пр. интервални спринтове. Може да пробвам да заучавам L-седеж и стойка на ръце в единия ден, но май ще бъде опит да се тъче на много станове.
Всички бутащи и дърпащи упражнения правя с хват на ширината на раменете и събрани лакти към трупа. Набиранията съм ги сложил във фитнесджийската тренировка, защото са ми трудни и не мога да правя по много повторения, пък и чудесно се чифтосват с пресата.
Смятам да карам на някаква такава схема няколко месеца, след което да премина на някаква програма като 5х5.
Поздрави!
Темата беше редактирана от Сгазен Помияр на 31.07.12 22:42.
31.07.12
22:44
Да преминаваш към по нискоинтензивни и високообемни серии? Би ли разяснил? И защо ти е това?
31.07.12
22:48
Ако започна с малко кила, много повторения, и започна да покачвам постепенно, се похабявам още в началото, без да съм стигнал висока интензивност, и като дойде края, не мога да работя на килата, на които бих работил в началото. Не си е работа да се максиш, когато вече си капнал.
31.07.12
23:26
E, разбира се, че няма веднага след развъртането на ставите да се изхърля на 98% от макса. Първо само с лоста, после още няколко загряващи серии, но не до толкова, че да ми попречат, когато дойде време да се зоря. Това ми беше мисълта, извинете, че не се изразих разбираемо.