Me, myself and I

Прескочи до:

Здравейте!
Чета и боря килца и тлъстинки от доста време.
Казвам се Златина. На 37 години съм, бракувана , с две хлапета - на 12 и 8. Висока съм 167 см и тежа 66 килограма. Днес свалих и повечето си мерки, които би трябвало да се виждат в профила ми.
А одисеята ми е следната - Никога не съм била слаба. Дори като хлапе си бях трътличка, въпреки че не съм била обездвижена и имах доста активно детство. Дори играех в гимназиалните ни отбори по баскет и волейбол (с моите снажни 167 санта ). Може би от там ми останаха и големите прасци, ама знам ли.
Като студентка се движех около 72-75 килограма. С бременностите ми стигнах 100-така, а с втората направо си го подминах! След това свалих до къмто 85-86 с ВМ-НВХ режим. Имаше ефект, виждах го, но в един момент ми натежа непрекъснатото теглене на храни, смятане и изчисляване. И спрях с режима.След това “влязох във форма”! Само дето формата дето си избрах беше КРЪГ. И опитах с 90-дневната диета. С нея свалих 6-7 кила през първия стриктен месец, втория го карах през просото, а третия така и не го започнах. Досещате се, че приключих и с този режим. И така, докато не станах 92 кила и направо се ужасих от себе си! И сега с риск да ме линчувате показно, ще кажа че отслабнах с режима на Дюкан. По неговия калкулатор идеалното за мен тегло беше 64 кг. Е, слязох дори и под тях, но ми беше трудно да ги задържа, така че сега се движа между 65-66 килограма. И вече съм в Четвартата фаза на режима, без обаче да спазвам протеиновия четвъртък. Просто включих повече спорт, запазих триците за закуска и започнах пак да броя калории, с надеждата да изчистя малко телесни мазнини. Само да не решите, че скачам от диета на диета! Всичките тия “експерименти” са протекли през последните 9 години.
Относно храната - без едно мога, ама с едно - не! Месоядно съм и няма ли мръвка, трудно се наяждам. Проблемът ми е по-скоро в количествата, защото имам ужасния навик да ям бързо и беквално до натъпкване. Това боря сега с броенето на калории. Опитвам се някак да си задам лимита от количество храна, което очевидно ми е достатъчно, без да се натъпквам като плондер. Нямам проблем със сладкото. Мога спокойно и без него, особено ако има плод и трици с прясно мляко, ванилия, стевия и канела. С хляба също нямам проблем (макар че го обожавам, и дори съм сънувала как ям хляб ), просто се научих да не ям такъв, освен едни пълнозърнести хлябове без брашно, дето мязат на тухли четворки според мъжО! И то по филийка-две на ден максимум.
Ям малко неща, предпочитам ги максимално изчистени, а не в някакви сложни манджорляци. Месо и субпродукти, риба и други водни обитатели, яйца, сирене, кашкавал, извара, овесени трици, обезмаслено кисело мляко, обезмаслено прясно мляко, черен хляб, зеленчуци, плодове, пълнозърнести спагети, кафяв ориз, рядко ядки (грешно е, че е рядко - знам), рядко зехтин (втора подобна грешка), нискомаслените сирена Екскуиза и Котидж, Дижонска горчица без захар, сладолед Зеро. От подсладителите ползвам само Стевия и пия Кола-Лайт. Рядко ям мед (пак не много добре). Опитвам се да пия поне по 2 литра вода дневно. Пия безкофеиново кафе и чай. Общо взето е това. Стремя се да не надхвърлям 1700 ккал дневно, но не винаги ми се получава.
Относно движението - в момента нямам възможност да ходя на фитнес, макар, че ми се иска. Затова тренирам в къщи. Основно с комплекси упражнения от нета - от сайта Фитнесблендър и от Фитнесинструктор . Имам 3 кг. гири, от скоро набор дъмбели - 2 дръжки, с тежести с общо тегло 15 кг., велоергометър и наклонена лежанка за коремни преси. В тоя ред на мисли, ще съм благодарна за предложения за някакви домашни тренировки и упражнения с моя “инвентар”. Целта ми е основно да се стегна, да изчистя мазнините и да натрупам малко повече мускули. Харесвам по-релефната мускулатура, особено на корема, рамената и бицепсите. Проблем ми е корема и то най-вече кожата, която ми остана, ама за нея вероятно няма решение, ще си я запасвам у гащите и тва е! Трябва да стегна и вътрешната част на бедрата... Абе - искам цялостно стягане. Не съм голям фен на кардиото. Явно имам някакви проблеми със ставите, щото току се обажда някоя болежка я в глезен, я в коляно. Предпочитам силовите упражненията с тежести и със собствено тегло.
Ако се сетя още нещо, ще допълня.
А започнах дневника си, за да ми е обица на ухото, да се отчитам и да се виждам кви съм ги забъркала! А и за да получа подкрепа и не на последно място - ЦЕННИ СЪВЕТИ!
Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Златина Цонева на 25.02.13 22:49.

07.08.12
12:58

За Дюкан - не, не и не ! Той направо бута хората към протеиново отравяне и кудкудякане, и какво има толкова против зеленчуците , така и не разбрах.
Защо пред някои храни си сложила думите обезмаслено и нискомаслено, ако отбягваш мазнината ... недей чак до такава степен, все пак и те си имат своите ползи. Човешкия организъм има нужда  от протеини и от мазнини и въглехидрати и с нито едното не е хубаво да се прекалява, казвам го защото диетата на Дюкан според мен прави това и щом си я спазила цялата имаш някакви навици от нея .
Нз какъв е 4-тия етап , но го спри ! Храни се нормално както тялото ти диктува , но забрави без едно мога с едно не , ключът е в мярката и качеството на храната.
Желая ти успех с целите :)

07.08.12
13:26

казано от Златина Цонева на 07.08.12, 11:58:

От подсладителите ползвам само Стевия и пия Кола-Лайт.

Здрасти. Не пий кола. Особено диетична. Не я давай на децата си.

anny, благодаря за коментара! И за пожеланието! :)
В никакъв случай не агитирам за режима на Дюкан. Напълно осъзнавам негативите към него, но просто бях попаднала във фазата, когато си трябваше нещо кардинално различно от спазваните до момента от мен диети, за да се получи. С него видях бързо ефекта, а и признавам си - не ми беше никак труден за спазване (заради възможността да хапвам месо на корем). Държа обаче да отбележа, че хапвах и прилични количества зеленчуци и пиех много вода, и за щастие нямах никакви здравословни проблеми, дори напротив - отслабвайки ми стана по-леко, все пак да разкараш близо 20 кила си е нещо (в момента съм на килограмите, които бях в края на гимназиалния курс)!  4-тият му етап по принцип представлява (или поне аз така го разбирам) едно разумно хранене с протеини и зеленчуци, без пържено, тестяно, захар и съдържащите я сладости (или по-скоро, може и с тях, но в много разумни граници), със задължителните 3 с.л. овесени трици сутрин, плодове предимно до обед (ама аз ги ям по всяко време), достатъчно вода и - един чисто и изцяло протеинов ден седмично, който обаче аз както съм споменала в първия си пост - не спазвам.
Относно мазнините, останала съм с впечатлението, че високомаслените млечни продукти са такива основно от добавените растителни мазнини, добавени към тях, поради което намирам за по-удачно да консумирам обезмаслените такива, а да включвам допълнително мазна риба, ядки, зехтин, масло. Иначе си хапвам сирене и кашкавал, които не са обезмаслени. Т.е. - не бягам от полезните мазнини, ни най-малко. Вероятно си права, че съм си създала навици да ги избягвам, но в момента работя и върхо това. Притеснява ме само факта, че мазнините са висококалорични и в момента, броейки калориите, като нищо ще си остана гладна, ако прекаля с тях. (blush)
“Храни се нормално както тялото ти диктува , но забрави без едно мога с едно не , ключът е в мярката и качеството на храната.” - това е начинът и точно това се опитвам да постигна в момента. Все още се уча, но сега, когато съм махнала излишните килограми, всичко наистина зависи от мен и от това да съм разумна, за да запазя постигнатото.
Благодаря отново!

Phoebe
, много си права, знам... Децата ми категорично не пият Кола Лайт. Поне това спазвам. Аз също я ограничавам, но понякога, признавам си просто искам нещо сладко и редно или не - посягам към нея. Това също е едно от нещата, по които трябва сериозно да поработя.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 07.08.12 13:55.

07.08.12
14:28

Разбирам опасенията ти за млечните продукти, но всичко си има решение. Аз отдавна съм се отказала да ги купувам от магазина - най-много някое КМ2% да си разбия на работа. Всичко друго - мляко , сирене, кашкавал от селскостопански производители и разликата е огромна.

Да си постна “прелестите” до момента, а после ще допълвам:

07.08.2012/вторник

7:00 Закуска - 200мл прясно мляко 1,5% + 40гр овесени трици + стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + безкофеиново чисто кафе

8:00 “Физическо” :D
      - “Low Impact Cardio Workout for Beginners”- тотал 30мин
                  1. Jog in Place Jacks - 1min
                  2. Windmill Steps - 1min
                  3. Static Squat Punches - 1min, 15 sec Up, 15 sec Down, с гирички по 1кг
                  4. Static Lunge Curls - 30sec each Side, с гирички по 3кг
                  5. Static Lunge Tricep Extensions - 30sec each Side, с гирички по 3кг
                  6. Fingertip to Toe Jacks - 1min
                  7. Stuffer Steps - 1min each Side
                  - 3 рунда от тези 7 упражнения

- “Quick Cool Down Stretch”-тотал 5мин
                  1. Chest Cross Arm Swing - 15sec
                  2. Wide Toe Touch - 15sec
                  3. Squatting Glute Stretch - 15sec
                  4. Inside Thigh Stretch - 15sec
                  5. Switch Sides - 15sec
                  6. Lunging Hip Flexor Stretch - 15sec
                  7. Switch Sides - 15sec
                  8. Standing Quad Stretch - 15sec
                  9. Side Bend Stretch - 15sec
                  10. Arm Cross Shoulder Stretch - 15sec
                  11. Overhead Tricep Stretch - 15sec
                  12. Wall Shoulder Stretch - 15sec

- “Lower Back Stretches for Sciatica Pain”-тотал 9мин
                  1. Deep Glute Stretch-Left Leg - 30sec
                  2. Deep Glute Stretch-Right Leg - 30sec
                  3. Prone Torso Twist-to the Right - 30sec
                  4. Prone Torso Twist-to the Left - 30sec
                  5. Shell Stretch - 30sec
                  6. Cobra Stretch - 30sec
                  7. Seated Torso Twist-to the Left - 30sec
                  8. Seated Torso Twist-to the Right - 30sec
                  9. Seated Crossover Hamstring Stretch-to the Left - 30sec
                10. Seated Crossover Hamstring Stretch-to the Right - 30sec
                11. Standing Toe Touch - 30sec
                12. Cat Stretch - 30sec

Някъде предиобед: 8гр печени лешници ( само това ми оставиха хлапетата, тяхната кожица! (devil) )

Обяд: 690гр домати  + 110гр краве сирене + 500мл Кола Лайт ( разбрах, разбрах и се срамувам (blush) )
После: безкофеиново чисто кафе

Направо нищо не съм яла.(wasntme) Сега ще си варя яйца.

Редакция 1:
15:30 Следобедна закуска - Четири варени яйца, цели

Редакция 2:
20:30 Вечеря - 560гр домати + 200гр  сирене Cottage Exquisa + 30гр луканка

Тотал до момента: около 1160 ккал

Получи се ужасно малко, а не това беше целта. И за да не си лягам гладна - мушнах едно малко парче домашна пица, около 60гр, със сирене, кашкавал, доматен сос и пиперка.

Въобще, след едноседмичната почивка на море, с много ядене на какви ли не въглени и много активен мързел, сега ми е изключително трудно да се върна към режима, който си бях създала - и в яденето, и в тренирането. Направо нямам пауър, дет се вика.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 08.08.12 08:04.

08.08.2012/сряда

6:15 Закуска - 200мл прясно мляко 1,5% + 40гр овесени трици + стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + безкофеиново чисто кафе

7:00 “Физическо”
      - Табата с планкове на лакти - 20/10 х 8
      - Табата с клекове собствено тегло - 20/10 х 8 - 13, 11, 11, 11, 12, 11, 12, 12
      - опитах и Табата с лицеви опори от колена, но успях само две серии, съответно с 12 и 10 изпълнения (blush)
Май упражненията ми за днес ще са това, че нямам повече време. Трябва да стягам багаж и в 10 часа да се изтрелвам към гарата с хлапетата. Не съм пътувала с влак повече от 10 години и ще си е атракцион. :D

После ще дописвам храната.

Редакция 1:
8:30 Втора закуска - 380гр домат + 200гр сирене Cottage Exquisa

9:30 Трета закуска (че ме чака път и късен обяд) - 4 сварени яйца, цели

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 08.08.12 09:55.

08.08.12
07:19

казано от Златина Цонева на 08.08.12, 07:15:

- Табата с планкове на лакти - 20/10 х 8

За мен лично планковете по никакъв начин не са упражнение, което се изпълнява в подобен протокол...(dull)

Оф, благодаря за коментара...
Така става като чета тук-там, на сто места и реално и аз не знам какво правя...
Ще си взема бележка.

Няколко молби към отбиващите се тук:
- Как точно се измерва Раменен пояс и по-скоро - къде точно се измерва?
- Разгледах доста дамски дневници, но всичките са на млади момичета, можете ли да ме насочите към такива на мои наборки, за да видя как се хранят и тренират те - на 37 години съм.

Благодаря предварително!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 15.08.12 21:42.

12.08.12
08:38

Здравей,честит дневник и успех в целите:)
Ето тук виж за измерванията http://www.bb-team.org/articles/1051_antropometrichni-izmervaniya . Раменния пояс се измерва с прибрани до тялото ръце,като се мери на най-широкото място на раменете.

old_man, благодаря!
Аз... таковата... няколко дни извън Варна... и в резултат - ядене далеч от това което ми се ще, упражнения по-скоро инцидентни, основно разходки, плацикане в басейн, ходене по стълби в изобилие (тези на водната пързалка броят ли се? :D ) и един ден... срааам... някаква ми ти табата с редуване на бърпита, ама без лицеви опори и клекове СТ + още една с коремни преси и вдигане на двата крака нагоре от лег на земята... Не съм се теглила, утре заран ще проверя кви съм ги надробила.
И ще започна сериозно да записвам какви ги върша. Вече съм си у нас - и “оправдания” нямам (не, че до сега имах де (blush) ).

Имам обаче няколко въпроса:

- Прочетох в няколко дневника, че вместо овесените трици препоръчвате ядките. На мен обаче си ми остана навика от спазвания от мен режим, с който свалих излишните си килограми, да закусвам с 3 с.л. овесени трици с прясно мляко. Проблем ли ще е, ако добавя и  овесени ядки към тях или трябва да се лиша от триците. Признавам си - вкусни са ми, харесвам ги, а и съм чела че изчистват като шкурка червата и че помагат при запека ( не, че напоследък страдам от такъв, слава богу ).

- И като си преосмислих желанията, реших, че няма да е зле да сваля 4-5 килограма, опитвайки се да стегна тялото си и да оформя мускулите, обаче - за целта е нужно да имам редукция на приеманите калории, нали така? Изчислих, че за моите мерки и ниво на физическа активност, калориите, които трябва да приемам дневно са около 1950. На колко трябва да ги намаля, за да има ефект? А и е ясно, че поне докато свикна да преценявам на око колко ям, ще трябва да тегля и смятам, та - питанка към тези които смятат калориите - изчислявате ли и тези идващи от зеленчуците, или не?

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 15.08.12 21:42.

13.08.2012/понеделник

64,200кг

5:30 Ставане от сън
5:45 “Физическо”:
      1. Quick & Simple Toning and Cardio Boot Camp
      2. 20 минути на велоергометъра, на ниска степен, с пулс в границите на 135-150
6:30 Закуска - 200мл прясно мляко 1,5% + 40гр овесени трици + стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + безкофеиново чисто кафе
7:45 Втора закуска - 150гр зелена ябълка
12:00 Обяд - филийка пълнозърнест хляб VitaStar (69гр) + 55гр кашкавал от краве мляко + безкофеиново чисто кафе
15:00 Следобедна закуска - 65гр краве сирене + 470гр домат
18:00 Втора следобедна закуска - 1 сварено яйце
18:15 “Физическо”:
      1. Leg Slimming Pilates Butt and Thigh Workout
      2. клекове с 2 тежести по 7,5 кг - 3х15 повторения
      3. плие с тежест от 10,5 кг - 3х15 повторения
      4. Lower Body Stretches – A Stretching Routine for Flexibility
19:00 Преди вечеря - 2 сварени яйца + 1 жълтък
20:30 Вечеря - огромна салата (сигурно едно кило (blush) ) от домати, краставици, печен пипер и лук с 80гр краве сирене и 5 маслини.

Вода - около 2,5 литра.

Тотал: 1630 ккал

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 13.08.12 21:01.

14.08.2012/вторник

66,700кг ( или вчера кантара се е сгъбясал, или аз съм била кьорава, а може и да е задържана вода, знам ли... )

1. Upper Back, Arms, and Chest Workout – 23 Min - с две 3 кг гирички
6:30 Закуска - 1 банан + тривиалното: 200мл прясно мляко 1,5% с 40гр овесени трици, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + безкофеиново чисто кафе
8:45 Втора закуска - филийка пълнозърнест хляб VitaStar (69гр) + 74гр кашкавал от краве мляко + 204гр печен пипер
12:00 Обяд - филийка пълнозърнест хляб VitaStar (69гр) + 55гр салам “Закуска” + 440гр домат + безкофеиново чисто кафе
15:30 Следобедна закуска - 400гр краставици + 1 чаша шипков чай
18:00 Втора следобедна закуска - 70гр суров слънчоглед
18:15 “Физическо”:
    1. Лицеви опори от колена - 3х12 повторения
    2. Гребане с 10,5кг тежест - 3х12 повторения за всяка ръка, с редуване на ръцете
    3. Повдигане на ръце напред с тежести от по 4,5кг за всяка - 3х12 повторения
    4. Повдигане на ръце встрани с тежести от по 4,5кг за всяка - 12/8/7 повторения
    5. Мисля, че беше гръдна преса - на хоризонтална лежанка, вдигам ръце опънати над гърдите и ги спускам надолу към гърдите с тежести от по 4,5кг за всяка - 3х12 повторения
    6. Туй не го запомних - на хоризонтална лежанка, вдигам ръце опънати над гърдите и ги спускам назад над главата към пода с тежест от 6кг - 3х12 повторения
    7. Сгъвам бицепсите, като държа лактите прилепени към тялото с тежести от по 4,5кг за всяка ръка - 3х12 повторения
19:30 Вечеря - супа от пилешки воденички, моркови, чушки, лук и магданоз, 2 пълни купи + един голям домат.

Тотал: 2147ккал

И неочаквано извънредно натоварване на прасците по време на зяпането на дрифта пред Мола. Като съм толкоз “стройна” поне хиляда пъти се повдигнах на пръсти и се спуснах обратно. По едно време барабар с 30 килограмово хлапе на рамената! То поне нещо да бях видяла, пък то.... основно се надишах на изгоряла гума! :D

Вода - около 3 литра.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 15.08.12 21:58.

15.08.2012/сряда

66,300кг

сутринта без “Физическо”, ще видим надвечер кви ще ги дялкам
6:00 - тривиалното: 200мл прясно мляко 1,5% с 40гр овесени трици, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + 40гр суров белен слънчоглед + безкофеиново чисто кафе
7:15 - 200гр зелени ябълки
9:00 - 1 банан + чаша шипков чай
13:00 - филийка пълнозърнест хляб VitaStar (66гр) + 57гр кашквал + 200гр котидж + около 400гр домат + безкофеиново чисто кафе дето го пия поне до 15:00 часа. :D
от 17:00 до 18:30 “разтеглено” ядене (wasntme) - 200гр пипер, 160гр котидж, 175гр ябълка
20:00 - 250гр краставици + 165гр печени на скара свински сърца + 0,5л Кола Лайт (blush) Обещавам да е последната, наистина!
Вода до момента - около 2 литра.

Тотал: 1753ккал

Днес явно ще е ден без упражнения....

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 15.08.12 21:58.

Пак имам питанки (wasntme) , не знам чете ли ми някой писанията, ама ще си попитам:
- Предполагам, че храненето ми не е много зашеметяващо. Все още се опитвам да корегирам нещата, т.като имам създадени навици от Дюкан да избягвам мазнините, а знам, че не това е начина за постигане на целите ми. Искам да помоля, разбиращите повече от изграждането на едно по-оптимално балансирано меню, да ми посочат къде и в какво греша и как мога да корегирам нещата. Например - какво е добре да махна от храната си, какво да добавя, в коя част на деня... Подобни неща... Само да уточня, че явно имам проблем с лакомията (дано в момента да е заради ПМС-то), защото имам моменти, в които буквално трябва да се натъпча, за да не съм гладна. Ето сега, според мен вечерята ми е повече от достатъчна, а ми е терсене и още ми се яде. (dull) Вероятно, няма да е проблем да ям по-големи количества зеленчуци, но няма ли това да ми вдигне %-та на приетите въглехидрати? А и се опитвам да приемам определено количество калории дневно, за да свалям, та мисълта ми е, включването на повече мазнини няма ли да ги изтреля много бързо нагоре и количествено храната съвсем да не ми стига?
Ще съм много благодарна за всяко предложение и идея за корекция!

16.08.2012/четвъртък

65,700кг

- Flat Belly Workout – Abs and Obliques Workout
      - Fitness Blender 5x5x5 Pulse Workout for Abs and Obliques
6:30 - тривиалното: 200мл прясно мляко 1,5% с 40гр овесени трици, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + 50гр сурови лешници + безкофеиново чисто кафе
7:30 - 185гр зелена ябълка
12:30 - филийка пълнозърнест хляб VitaStar (63гр) + 61гр кашквал + 265гр краставица + 157гр печени на скара свински сърца + 400гр домат
17:30 - 50гр сурови лешници
20:30 - голяма салата от домати, краставици, пипер и лук

Тотал: 1745ккал

Вода - около 2,5 литра.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 16.08.12 21:55.

17.08.2012/петък

65,800кг

- Booty Shaper Workout - Exercises for a Bigger Butt
6:30 - тривиалното: 200мл прясно мляко 1,5% с 40гр овесени трици, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + 30гр сурови лешници + 10гр суров слънчоглед + безкофеиново чисто кафе
7:30 - 170гр зелена ябълка
12:30 - филийка пълнозърнест хляб VitaStar (65гр) + 68гр кашквал + 430гр домат
следобед - около 85гр сурови бадеми, чисто безкофеиново кафе и 1 бонбона “Мерси”
17:30 - 150гр пипер
20:00 - пържени пилешки бутчета ( в един странен уред, без никаква мазнина, каквото те си пуснат, тва!:) ) + задушени само с водичка печурки с мнооооого магданоз + домати
21:00 - отново онова “ала мляко с ориз”, дето го ям за закуска. Трябваше без него, ама пусто, много ми се яде сладко тия дни...

Вода до момента - около 2,5 литра.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 17.08.12 21:00.

18.08.2012/събота

66,300кг

6:00 - Ставане от сън
6:15 - тривиалното: 200мл прясно мляко 1,5% с 40гр овесени трици, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + 20гр сурови лешници + чисто безкофеиново кафе
7:45 - 150гр зелена ябълка
10:30 - около 175гр от вчерашните пилешки бутчета, а после филийка пълнозърнест хляб VitaStar (62гр), намазана с една супена лъжица мед (около 20гр)
Около 2 часа разходка с хлапетата из центъра.
12:30 - сандвич от Събуей с черен хляб, шунка, кашкавал и зеленчуци
13:30 - мнооооого диня (blush) Да не ми каже нещо човек и аз бързам да се олея!

Днес явно пак ще си прескоча лимита, ‘щото само до тук, и то без сандвича, вече съм почти на 1300ккал.
Взех си бележка обаче относно съвета да включа малко повече въглехидрати. Взела съм си овесени ядки, ще се опитам да хапвам и по лъжица-две мед от време на време. По принцип ям и пълнозърнести макарони и кафяв ориз, но мога да си ги приготвям основно вечер, т.като на работа си нося храна от нас и нямам условия да я затоплям там. Та в този ред на мисли - дайте някакво предложение как бих могла да си изместя въглехидратите на обед, т.е. какво бих могла да хапвам, което да не е пълен отврат, когато е студено? Като пак уточнявам, че става дума за ВХ, месото по принцип го предпочитам от хладилника.

16:30 - мислех днес да мързелувам :D , ама след всичкото ядене дето го изядох, си рекох, че ще е срамота, ако поне малко не си размърдам трътката, та:
        “Физическо”:
        - опитах да си вдигам краката свити към гърдите, висейки на лост... еми... успях всичко на всичко първо 8, а след това 7 пъти. Много ме заболяха дланите да се стискам, това нормално ли е?
        - клекове - 3х15 с две тежести от по 4.5кг
        - напади - редувах краката, т.е. общо 6х15 с две тежести от по 4.5кг
        - и накрая - Inner Thigh Exercises to Tone – 10 Minute Inner Thigh Workout

18:00 - 50гр суров слънчоглед

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.08.12 18:15.

Сега като се замислих, май аз не разбрах какво ме посъветваха. :D Щото идеше реч за веществата, от които съм се лишавала заради режима си, а това освен въглехидратите, бяха и мазнините... И ето я пак дилемата - все още си правя салатата без зехтин, защото се притеснявам, че ще ми скочат много калориите, но пък си хапвам ядки, мазна риба, никога не съм махала кожата на пилето или крилцата (обожавам ги!), ям и свинско, жълтък, кашкавал... но пък масло отдавна не съм яла... май излъгах - ям, когато правя качамак...
Хм, явно чак толкова не се лишавам от мазнини. Остава да се “прекърша” и да налея мазнинка в салатата. То като се замисля, аз не прекалявам така или иначе, а и не ядейки хляб, няма как да обирам топнята :D , та повечето мазнотийка ще отиде при друг.

...

За вечеря - салата от домати, пипер, краставица и лук + рагу от сьомга и пъстърва на скара... ммм...

Калории и днес няма да смятам, много ще са, ама ме е погнал такъв зверски глад, че чак корема ме боли... луда работа... Ще се затрия от туй ми ти ПМС. :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.08.12 19:08.

18.08.12
22:16

Явно наистина заради този ПМС си луднала в момента. Чета ти дневника, баси, единственото друго обяснение да консумираш толкова много храна е просто да си лакома и то много, пък не ми се струваш такава. По-скоро наистина всичко е свързано с МЦ-то ти и като приключи пак ще ти се оправи апетита.
Колкото до мазнината в салатата - няма смисъл да я ограничаваш, ако ти е вкусно с нея.

Оф, лакома май е меко казано... Лакома съм и още как... Затова и когато не “страдам” от едната лудост, спазвам другата - меря, тегля и смятам. Разчитам ли на тялото ми да ме “посъветва” - ойде коня у ряката! (blush) Тъй и не се научих да ям по колкото ми е нужно, а не до запълване на капацитета на шкембето... Много ме е яд за което, разбира се...
Мисля си, че това най-вече става (за неконтролируемия апетит говоря), когато прекаля с въглехидратите - вчера беше типичния пример - овесени трици, ябълка, филийка пълнозърнест хляб, 1с.л. пчелен мед, хлебчето от сандвича в Събуей и за капак - оливането с динята. Като въобще не броя зеленчуците на вечеря. Пуста диня, така да я обичам, но явно няма да е точно “моя” плод, че събужда прасето в мен! :D Не, че пак няма да ям от нея де! (wasntme)

19.08.2012/неделя

66,100кг

7:00 - ставане от сън
7:30 - 200мл прясно мляко 1,5% с 40гр овесени трици, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз), като този път прибавих и 40гр овесени ядки (да пробвам)... еми, да си призная - не ми хареса, май ще си остана само на варианта с триците.
8:00 - 760гр диня
Което ще рече, че на закуска опуках има-няма 570ккал. Следващо ядене - чак на обяд! Пък!

19.08.12
09:04

Защо просто не изяде едно от двете неща? То при теб наистина си е лакомия ... Не знам трябва сама да се пребориш със себе си.

Това със смятането на калориите си е чиста загуба на време и нерви. Просто трябва да се ограничаваш. Не може да изядеш 1кг диня... Ще хапнеш един ресън който според мен не е повече от 50-60 гр без корите. Просто трябва сама да се наложиш някой правила. Не си слагай допълнително, яж в по-малко чинии... Не става да се тъпчеш баш от лакомия. Плодовете е хубаво да хапваш по-малко количество заради захарта, но определено са по-добрия избор от сладкото/шоколада.

19.08.12
12:05

Абе и 1 кило диня може да си изяде, стига да няма проблеми с обработването на фруктозата. Въпросът е да изяде само това 1 кило диня и толкова, не преди това да е консумирала кисело мляко, трици и бла-бла. Въпросът е да се изгради някаква култура на хранене, аз до момента виждам едно безразборно тъпчене в стил “Каквото зърна да го изям” (no offense).

Щом си гладна толкова често, консумирай храни богати на качествени мазнини, защото те ще те заситят за по-дълго време. Примерно сутринта вместо да ядеш трици, плодове и т.н., консумирай сурови ядки, или ако искаш даже една пържола.

Мнението беше редактирано от Nathan на 19.08.12 12:08.

Ще си взема бележка. Явно наистина ям к`вото видя и ми се прияжда като го виждам. Затова и смятам калориите, за да знам до къде е “разрешено” да стигна. Другото, което много ми пречи е това, че ям бързо. Много бързо. Не пия и се улавям как докато другите още не са си гаврътнали аперитивчето, аз вече съм си опаткала порцията. Все едно не дъвча... Луда работа... Опитвах да дъвча по повече пъти всяка хапка, да оставям приборите след всяко лапване, ама забравям в един момент и...
Знам, че борбата си е само моя... И, че лесно няма... Уча се, а вие ми начоквайте канчето, белким поумнея!
Да питам нещо - тая диня, колко време след триците щеше да е удачно да я изям? Обикновено се храня на интервали от по 3-4 часа или поне се опитвам. По-лесно ми е когато съм на работа, щото ми е станало навик. През почивните дни повече омотвам нещата... Но ще се старая - Обещавам си!
И още нещо - дали е по-удачно да ям 3 пъти дневно, или както до сега, да се опитвам да се храня по-на често, примерно 5-6 пъти, като калориите и в двата случая да са едни и същи, около 1700 на ден?

:D А относно последния коментар на Nathan, се сетих за лафа: I’m on a seafood diet. I see food and I eat it! :D

Да не забравя да си допълня манджата:
12:30 - сьомга и пъстърва на скара - т.е. обядът е около 500ккал.
Сега си пия чистото кафе и... Ще гледам да не мисля за ядене до довечера! (blush)

И аз ям бързо, какво ли не съм пробвала да почна да ям по-бавно и единствено ми помага като не съм прегладняла. Примерно вечерям към 17 часа, ако обяда ми е бил по-обилен съответно не изпитвам глад,но въпреки това ям. Така хем ям бавно, защото не съм изгладняла и не се тъпча и хем ям по-малко количество, но ми е достатъчно да не огладнея по-късно. Изгради си някакъв режим в колко закуската, обяда и вечерята и прави междинни хапвания. Гледам вечерята да ми е по-малка от обяда, ама все пак да не изпитам глад след това. Иначе като смяташ калориите определено се ограничаваш ама омръзва бързо.

19.08.12
17:23

Тук не става дума за храната, колкото до психиката ти. Та ти в последния си коментар си писала как “ще гледаш да не мислиш за храната до довечера”. Ако само храна ти е в главата, то определено до никъде няма да стигнеш. Причината да броиш калории според мен не се дължи толкова на факта да се ограничаваш, а по-скоро защото вече ти е станало мания и храната ти е единственото нещо в главата. Това си проличава и чрез думите ти по-горе “Колко време след триците щеше да е удачно да изядеш динята?” ... бих ти отговорил на въпроса от гледна точка на разделно хранене, но откровено казано нямам желание, защото ще се вманиячиш още повече. В смисъл, сега като се замислих, пишейки този коментар, ти трябва просто да си намериш някакво разнообразие - така много по-лесно ще се отървеш от мислите си за храна и ще видиш как всичко ще си идва на мястото.

Оооооо, не, не...
Не съм чак толкова изперкала!
Последното ми изречение беше опит за майтап... явно нескопосан!
Не съм чак толкова вманиячена по храната. Залисвам си се с много неща. Вярно, че тегля и пресмятам, и това също си е лудост, но иначе... мисля, че съм добре!
А относно динята, попитах защото обикновено закусвам с триците, а по-късно хапвам някакъв плод (вече много ще внимавам да не е в такова количество), то след колко време би било удачно да стане това? Нормално ли е да си спазвам три-часовия интервал, за който бях споменала? Знам, че плодовете се ядат минимум половин час преди другите храни, ама за колко се смилат триците - хабер си нямам.
Това е.
...........
18:30 - салата от домати, краставици, пипер, лук, луканка (48гр), кашкавал (52гр), краве сирене (35гр) - всичко: 626ккал

За целия ден - 1701ккал
Вода - около 3 литра.
Без “Физическо”, само една дълга разходка из Морската градина.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 19.08.12 19:07.

19.08.12
22:47

Според мен трици с мляко - 3 часа минимум, но не съм много сигурен ...

20.08.2012/понеделник

66,200кг

- Sexy Bikini Threesome Workout
      - Scream with Sweat Workout
6:30 - тривиалното: овесени трици с 1,5% прясно мляко, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + безкофеиново чисто кафе
10:30 - 1 банан + безкофеиново чисто кафе
12:30 - 1 филийка пълнозърнест хляб VitaStar, кашквал, домат, 3 варени яйца
15:15 - 3 сурови бадема + безкофеиново чисто кафе
17:45 - диня
21:00 - голяма салата от домати, краставици, пипер, лук + бяло пилешко месо на скара
Вода до момента - около 2,5 литра.
Общо: около 1720ккал.

20.08.12
21:57

казано от Златина Цонева на 20.08.12, 21:34:

- Sexy Bikini Threesome Workout
      - Scream with Sweat Workout

Боже извинявай за спама, но друго очаква да видя в клипчета с такива имена :D:D
Само моето подсъзнание ли е такова изчанчено (tmi)

:D :D :D
Сакън, стар човек съм! Не мой таквиз работи! :D

21.08.2012/събота

65,900кг

без “Физическо”
6:00 - тривиалното: овесени трици с 1,5% прясно мляко, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + безкофеиново чисто кафе
9:30 - филийка пълнозърнест хляб VitaStar + кашкавал + пипер + безкофеиново чисто кафе
13:00 - бяло пилешко месо на скара + домат
15:30 - половин бонбон “Мерси” + безкофеиново чисто кафе + шипков чай
18:00 - диня
21:00 - 21:00 - голяма салата от домати, краставици, пипер, лук + бяло пилешко месо на скара
Вода - около 2,5 литра.
Общо: около 1700ккал.

22.08.2012/сряда

65,900кг

6:00 - тривиалното: овесени трици с 1,5% прясно мляко, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + безкофеиново чисто кафе
6:15 “Физическо” - първо ме мързеше, ама после ме хвана срам (blush) , та направих 2х12 от осем импровизирани упражнения за ръце и рамена с две тежести от по 4,5кг
9:40 - филийка пълнозърнест хляб VitaStar + кашкавал + пипер + безкофеиново чисто кафе
13:00 - бяло пилешко месо на скара + домат
15:30 - безкофеиново чисто кафе
18:00 - диня
18:45 “Физическо” - 3х5 класически лицеви опори + още 10 от колена, преден планк на лакти - 1мин, странични планкове на изпъната ръка - 2х30сек, преден планк на изпънати ръце - 30сек.
21:00 - голям домат + заешко бутче с кафяв ориз на фурна + суров слънчоглед
Вода до момента - около 2 литра. Но ще се наливам още!
Общо: около 1650ккал.

23.08.2012/’четвъртък

65,800кг

5:45 “Физическо”
      - Little Black Dress Boot Camp Workout – Total Body Sculpting Routine
      - 5 Minutes to Slim HIIT Cardio Workout
      - Lower Body Stretches – A Stretching Routine for Flexibility
6:00 - 5 сини сливи
7:00 - тривиалното: овесени трици с 1,5% прясно мляко, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + безкофеиново чисто кафе
10:15 - филийка пълнозърнест хляб VitaStar + кашкавал + домат + шипков чай
13:15 - заешко бутче с кафяв ориз на фурна + домат
15:30 - безкофеиново чисто кафе
17:45 - сини сливи и зелени ябълки
21:00 - голям домат + 3 варени яйца
Вода - достатъчно.
Общо: около 1690ккал.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 24.08.12 06:10.

24.08.2012/петък

65,700кг

без “Физическо”
5:45 - 2 нектарини
6:15 - тривиалното: овесени трици с 1,5% прясно мляко, стевия, ванилия и канела (всичко това приготвено като мляко с ориз) + безкофеиново чисто кафе
7:10 - 1ч.л. пчелен прашец
9:45 - 9 сини сливи
12:15 - 2 филийки пълнозърнест хляб VitaStar + кашкавал + луканка + домат
15:30 - 2 бонбона “Мерси” + безкофеиново чисто кафе
18:00 - 1 кофичка 2% цедено кисело мляко “Олимпус”
20:00 - пъстърва на скара + домат + няколко сурови орехови ядки и 1с.л.суров слънчоглед
Вода - достатъчно.
Калории - загубих им сметката, може би около 2300. Но не си го слагам на сърце!

25.08.2012/събота

66,100кг

5:30 - Ставане от сън
5:50 - “Физическо”:
      - Тръстър с дъмбели - 10 повторения, с две тежести по 3 кг
      - Преден клек с дъмбели - 10 повторения, с две тежести по 3 кг
      - Американски подскоци - 10 повторения
      4 серии без прекъсване от тези три упражнения
6:20 - 1с.л. (30гр) суров пълнозърнест сусамов тахан + 20гр орехови ядки + 15гр суров слънчоглед + 1ч.л. пчелен мед + чисто безкофеиново кафе

Мисля си и се чудя:
Дет се вика - “Барабар Петко с мъжете!”, че и мойта работа такваз. Вчера си взех сусамов тахан - пълнозърнест, от сурови семена. Гледам, много хора го ядат, четох из нета какъв елексир е, викам си - ще пробвам... Странна работа ми се видя. Хич не е неприятен, ама и особен вкус има. Смесен с ядките, слънчогледа и чаената лъжичка мед обаче, ми осъществи една отколешна мечта. :) Винаги, минавайки край пчеларските сергии и щандове, очите ми оставаха в бурканчетата с мед и ядки. Пусто, много обичам тая комбинация. Ама ме е страх, че взема ли си - няма да се спра, докато не видя дъното. А то, хич да не е,  ще си е бая калорично хапване!... Е, сега “чукча доволен”... И щастлив! Не знаех само по колко точно и най-вече какви - супени или чаени лъжици от тахана мога да приемам дневно. Затова се спрях на 1 с.л. Други препоръки?
И още нещо - четох във форума дискусията за Американските подскоци. Горе-долу придобих представа какво представляват, но ми се ще и да видя как се правят точно. Ако някой знае линк - плииииииийз!

...........
9:30 - 5 сини сливи
11:20 - 1 нектарина
12:00 - пъстърва на скара + домат
Около 2 часа миткане с хлапетата. И за капак се тествах на ония машини за по левче в Мола. Та джаджата рече - Индекс мазнина - 18,7%. Това как е като показател, пък било то и съвсем ориентировъчно?
16:30 - 1 филийка пълнозърнест хляб VitaStar + сирене Котидж + домат
...........

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 25.08.12 17:52.

25.08.12
20:20

Това е една тъпа машина, която реално погледнато абсолютно нищо не ти казва. Съветват те въобще да забравиш, че си се качвала на нея, защото стойностите, които измерва са абсолютно неверни. Иронията обаче е, че всеки втори в мола решава да се качи на нея и й вярва ... за бога, това е машина цопната в мол.
Ако искаш да си измериш с точност подкожните мазнини, използваш калипер или най-добре отиваш при някой лекар или фитнес инструктор, на когото имаш доверие и той го прави вместо теб, защото надали ще успееш да се справиш сама.

:))))) Малииииии, пак ме насметоха! :)
Споко, няма да го приемам за чиста монета! :)

..........
19:30 - салата от домат, пипер, лук и малко сирене + пъстърва на скара

Всичко за днес: къмто 1800ккал

26.08.2012/неделя

65,600кг

8:30 Ставане от сън. Днес голямо спане, голямо нещо!
5:45 - 2с.л. (54гр) суров пълнозърнест сусамов тахан + 20гр орехови ядки + 20гр суров слънчоглед + 1с.л. (15гр)пчелен мед + чисто безкофеиново кафе
10:30 - импровизирано “Физическо” от 110 клека със собствено тегло, без прекъсване, докато простирах :D . Клякам за да взема дреха от легена-изправям се-клякам за една щипка-изправям се-клякам за втора-изправям се-клякам за трета-пак се изправям. И така  - по четири клека на дреха! :D Ако някой ме е гледал на терасата, бая ще се е зачедил какво аджеба правя! (giggle) В резултат, след вчерашните и днескашни клекове кълките ми са като напомпани и ме понаболяват. А си мислех, че са ячки! (blush)
12:30 - пъстърва на скара + салата от краставици, домати и пипер. Най-сетне я свърших тая риба, че вече беше взела да ми писва.
16:30 - няколко хапки торта + кола лайт + дълго безкофеиново кафе. Посипвам си главата с пепел, ама ЧРД, кво да се прави, почерпиха! ;)
18:30 - 2 средни круши
19:30 - миш-маш от печен червен пипер, яйца, малко сирене и извара + салата от печен червен пипер, печен патладжан, малко чесън, мъничко зехтин и оцет

Общо - някъде около 1815ккал + тези от тортето. Не е зле!

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 26.08.12 20:12.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1