Me, myself and I

Прескочи до:

Кобре, те моите тренери (визирам Vic, Емо от залата и Сапуна за кратичко) си имат бая качествена мръвка, та ако изям някой от тях, на 100 %-та така ще изглеждам! :P Само не ме разбирайте погрешно! Говоря за чист протеин! :D :D :D

Марги, много благодаря за корекциите! (F) Като цяло не мисля, че поне за момента ще правя често тая стойка. То си ме е страх, а и не успявам сама да застана в нея и мъжО помага. Ама пустото любопитство “да опитам” все ме човърка! :) Знам, за отвесното и право тяло, но подпирайки се на гардероба, вариантът май е да заставам максимално близо до него или да карам мъжо да ми подпира краката, за да не се извивам толкова. Ама скоро няма да опитвам отново де, че пак се добих :( , ама за това по-натам...

06.01.2015/вторник
Тренировката: Гърди, гръб (в залата)
- лицеви опори чисти - 10/10/10/10
- хоризонтална лежанка с лост - 0, не можах да се доредя (devil)
- наклонена лежанка с дъмбели - 1х12 с 2х10кг/1х10 с 2х12,5кг/2х8 с 2х15кг
- пек-дек - 1х10 с 41кг/ 3х10 с 35кг
- вертикален скрипец - 2х12 с 47кг/2х10 с 41кг
- пулоувър на скрипец -  е те тука стана “инфекцията” (devil) (devil) (devil) 2х20 с 29кг, 1х20 с 23кг
- гребане с дъмбели - 1х12 с 22.5кг/3х10 с 22.5кг за всяка ръка
- хоризонтален скрипец - 2х12 с 35кг/2х12 с 29кг
- хиперекстензии - 30/15/15
- 30мин кростренажор

Храната:
- 30гр сурови орехи (тия са ми вчерашните за след вечерята, оказа се, че съм забравила да си ги изям :D, а толкова хубаво се бяха накиснали, та... ), 50гр овесени ядки с вода и канела (оказа се, че стевията ми е свършила, ама и така не бяха гадни), 4 белтъка
- 150гр варено домашно пилешко, 50гр кафяв ориз
- 150гр варено домашно пилешко, 40гр пълнозърнести спагети
тренировката
- 200гр телешко на скара, варено брюкселско зеле, червено цвекло
2 чая, 2 инки, около литър и половина вода ( малко вода пия в това студено време :( )

И сега “забавната” част! (devil) Като цяло мноооооооого каръшки ден. На работа климатикът не рачи да подухне топло почти до обед. Яко клинч! Във фитнеса - като на митинг! Всички са стартирали програмата “Не успях да отслабна за Коледа, ще опитам за плажа!”. :D В резултат - въобще не можах да се доредя до лежанката. Гррррр... Много мразя да става така... Ама то туй да ми беше каръка, пък то... Някъде към края на третата серия на пулоувър на скрипец, някакъв младеж ми се промъкна изодзадзе :D и аз реших да се изместя леко напред, ама без да спирам движението... Добре, като замисъл, ама много зле като изпълнение... Явно преместването стана повече от необходимото и при движението на ръцете надолу така изпрах една от стационарните дръжки на скрипеца, че направо си попилях безимения пръст на лявата ръка. Малиииииии, няма такава болка. То клечах, то го държах, то го тръсках, то го разпъвах, то стисках зъби за да не ревна на глас. Сълзи ми избиха от очите. Ужасна работа направо. Бях на косъм да си грабна партакешите и да се прибера у нас. Ама наистина на косъм... Как не го направих, още си се чудя. :D Викам си, ще напъвам. Е, напъвах, ама толкова болезнено напъване беше... мани, мани... То следваха все едни гребящи движения, а аз буквално не мога да стискам с тая ръка. Всичко беше избутано на голям инат! Тююююю, не можах да нацеля друг пръст, а баш тоя, дето дори не мога да го повдигна изолирано от другите и ща не ща, участваше навсякъде. Добре поне, че не целнах дясната ръка, че как ли щях да пиша утре на работа, не ми се мисли. Добре и, че камионът със стоката дойде днес, че... Оф, голям кутцуз, голямо нещо! :D Сега вместо нормален пръст, крайната ми фаланга е подута и синя и прилича на патладжан ( но не, няма да ви я покажа на снимка :D ). Сигурно и нокътът ми ще падне... мада фака... упс, сори! :D
Тия почивки хич не ми се отразяват добре значи! Ако не успея да се самоубия докато се опитвам отново да вляза в ритъм, няма кога друг път да стане! :D
Пф, отивам да си ближа раните! А на вас - лека ви нощ! :)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 06.01.15 21:46.

07.01.15
09:01

Ти пък за един пръст ли си? Имаш още девет. :D

07.01.15
09:12

Даже още 19 :)

:D Боби, може визуално да не харесвам някои частици от тялото си, ама си ги обичам и не си ги давам! :D Милото ми то, пръстче мамино! :D :D :D

07.12.2015/сряда
Тренировката:
Кардио, корем, глутеус (у дома)
- сутринта на гладно - 20 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене;
- вечерта след работа - 30 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене; разни видове крънчове 3х20+20+20; коремни преси лакет-коляно 3х20 ; повдигане на краката от лег 3х20; кикове 3х30 на крак; махове 3х20 на крак; глутеус мост 3х20

Храната:
тренировка
- 50гр овесени ядки с вода, стевия и канела, 4 белтъка
- 150гр (с) телешко на скара, 50гр кафяв ориз
- 150гр (с) свинско филе на скара, доста сварено брюкселско зеле
тренировка
- къмто 200гр (готова) домашна конска наденица на скара (inlove), доста червено цвекло
- 30гр сурови орехи
2 чая, 2 инки, около 1,5л вода

Тая наденица требеше да е по-малко на вечеря, ма така ми се услади, че... :D
Иначе днес си умрях от студ! Ега си и времето. Замръзна ми задника по тия автобусни спирки! (devil)
И цял ден ходя като трипръста костенурка нинджа :D, `щото си залепих средния, безимения и кутрето един за друг, та да не “ръкомахам” много с удареното си пръстче! :D Е, чукнах го два-три пъти из склада, ама се мина без псувни! :D И поради тия структурни промени, се наложи да изровя едни много ретро двупръсти кожени ръкавици. Ужасно големи и ужасно грозни! Носих само едната и изглеждах сякаш не просто съм си посинила пръста, ами съм си счупила цялата ръка. :D :D :D Тръпна от очакване да видя как в неделя ще е +10 С и да се разхвърлям по потник на тренировката с Vic, е, ако “обичното” позволи, де :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 07.01.15 21:49.

08.01.15
10:02

казано от Златина Цонева на 06.01.15, 21:19:

... те моите тренери (визирам Vic, Емо от залата и Сапуна за кратичко) си имат бая качествена мръвка, ... :P Само не ме разбирайте погрешно! Говоря за чист протеин! :D :D :D

...

Не знаех, че предизвиквам гастрономични помисли (wasntme) ;)

казано от Златина Цонева на 07.01.15, 21:47:

...Тръпна от очакване да видя как в неделя ще е +10 С и да се разхвърлям по потник на тренировката с Vic, е, ако “обичното” позволи, де :D

Боси, по шорти и голи до кръста - това ще е новата форма за температура над 5 градуса (като Сашо от по-предната тренировка :) )

08.01.15
10:47

казано от Vic на 08.01.15, 10:02:

“В повечето развити цивилизации канибализмът е табу. По тази причина проявите му се смятат за признак на душевно и/или сексуално разстройство .....  агресивни сексуални импулси ....” Мани бегай!

казано от Queen Cobra на 08.01.15, 10:47:

... душевно и/или сексуално разстройство .....  агресивни сексуални импулси .... Мани бегай!

Aхахахахаххахахаххах, край, разконспирира ме! :D :D :D

:D Всичко що е месо, предизвиква подобни помисли у мен! ;) И без туй вече съм официално диагностицирана! :D

Боси, по шорти и голи до кръста - това ще е новата форма за температура над 5 градуса (като Сашо от по-предната тренировка :) )

:D Боса - иди-доди! По шорти - от мен да мине! Ама гола до кръста :D е те тоя сеир няма да ви огрее със сигурност! :D :D :D

08.01.2015/четвъртък
Тренировката:
Рамене, ръце (в залата)
- раменни преси с щанга от стоеж - 1х5х15кг/1х5х25кг/1х5х30кг/1х5х35кг/1х5х30кг/1х5х25кг/1х5х15кг
- раменни преси с дъмбели от седеж - 4х8 с 2х10кг
- разтваряне с дъмбели за задно рамо - 4х12 с 2х5кг
- високо разтваряне на рамене - 4х12 с 2х5кг
- повдигане на диск напред до нивото на очите - 3х15 с 10кг
- бицепсово сгъване с малкия крив лост + 2х2,5кг дискове - 3х12
- бицепсово сгъване с дъмбели - 3х12 на ръка с 2х5кг
- кофички на пейка - 15/15/15
- трицепсово разгъване на скрипец с въженце - 3х12х20кг
- 15мин пътека под наклон 12% със скорост 6,5 + 5мин с 6,0 и ми “излезе джигера” :D и приключих

Храната:
- 2 варени яйца* + 2 белтъка*, 20гр сурови орехи*, 1/2 грейпфрут, 1 ябълка*
- 150гр (с) свинско филе на скара, 50гр кафяв ориз
- 150гр (с) свинско филе на скара, 5 маслини, 2 моркова
- 200гр (г) конска наденица* на скара, кисел чесън, доматен сок* с праз
- 30гр сурови орехи*, 3 белтъка*
2 чая, 2 инки, около 1,5л вода

Днес с по-леки дъмбели, че не мога много много да стискам с тоя пръст. Иначе е доста по-добре от вчера. Отокът си е същият, лилавото е по-наситено :D, но пък не боли като го свивам и изпъвам. `Ша оцелея! :D И тоя път! :D
Иначе малко се бях попрестарала с навличането! Три чифта чорапи - къси, до колената и вълнени :D + апрески. То пък климатикът си бачкаше както трябва, та по едно време буквално ме хвана саклета и взех да се събувам и разсъбличам. :D Накрая тътрузех гумените чехли на колежката! :D :D :D Или ми е студено, или ме мори жегата... хваща ме критическата! :D :D :D

08.12.2015/петък
Тренировката: Руски суингове с пудовка 16кг в намаляваща стълбица:
60сек. суинг- 60сек. почивка
50сек. суинг-50 сек. почивка
40сек. суинг- 40 сек. почивка
30сек. суинг- 30 сек. почивка
20сек. суинг- 20 сек. почивка
10сек. суинг- 10 сек. почивка
Общият брой на суинговете ми - 197.
Тююю, само за тринайсет бройки съм се разминала със 1 суинг/1 сек, ама в началото, при повечето секунди се забавях към края на сериите.

Храната:
- 2 варени яйца* + 2 белтъка*, 1/2 грейпфрут, 20гр суров слънчоглед, 1 сусамов геврек (wasntme) :D
- 100гр(с) домашна наденица*, зеле
- 100гр(с) домашна наденица*, зеле
- 1 шоколадов бонбон с кафе (черпня от Еконт-а)
- 180гр(г) ципура на скара, червени пиперки
- 30гр сурови орехи*, няколко парчета помело
тренировката
- 1 с.л. балкански мед* (inlove)

Днес трябваше да е по- и аз не знам какъв ден, ама се получи по-въглехидратен. :D Сутринта детИтата ми се примолиха да им взема закуски от пекарната до нас... ми... като видях тоя изостанал попрепечен сусамен геврек... сърце не ми даде да го оставя така самотен! :D После пък окъсняхме на работа и тамън преди да тръгнем, мушнах един бонбон от тия, дето куриерът на Еконт ни ги донесе подарък за Новата година. Нищо зашеметяващо на вкус, ама много готино миришеше на кафе. :) Забавих се докато се прибера и разписанието ми за кардио и разни други упражнения отиде по дяволите. Ма пусто сърце... и гузна съвест :D :D :D… траят ли?!? Та по някое време след вечеря, като ми се слегна храната, посуингвах малко. В бройките съм сигурна, в секундите не много, щото не можах да измисля как точно да си засичам времето и накарах мъжО да ми брои секундите на глас :D, ама по едно време го улових, че си ги наглася по движенията ми! :D :D :D
И днес си получих кубинките! (inlove) Чукча много, ама много доволен! Вече наистина остана само да си обръсна главата! :D :D :D

10.01.15
07:33

Страхотни са, любимите ми обувки за всеки сезон :) (добре, хайде, за почти всеки :D) От къде сa?

Благодаря, RIKi. Едни приятели, полицаи от Берковица ми ги пратиха.

10.01.2015/събота

Тренировката:
Волни импровизации за крака :D (в залата)
- клек - 1х10 СТ/1х10х20кг/1х10х30кг/1х10х40кг/1х10х50кг/1х10х55кг/1х8х60кг/1х5х65кг/1х3х70кг/1х1х75кг/5х1х80кг
- преден клек - 5х5х40
- добро утро - 5х10х30кг
- напади на място с редуване на краката - 5х15(на крак)х20кг
- seated leg press - 5х15х53кг
- екстензии за глутеус - 3х15
- абдуктор - 4х30х35кг
- аддуктор - 4х25х35кг
- 10 мин. кростренажор (че бързах да се прибирам)

Храната:
- 2 варени яйца + 2 белтъка, 1/2 грейпфрут, 20гр суров слънчоглед
тренировката
- 150гр(г) ципура на скара, нещо домашно туршиесто от печен червен пипер, чесън, магданоз, олио и оцет (inlove) Любимата ми туршия!
- ..............
Пиша сега, че да не си забравя упражненията! :D И нямаше тяга, заради пръста. (devil)
Смятам да се замъкнем с хлапетата на кино следобед и да ям начос, пък! :D Имам си своите малки изкушения и им се отдавам с леко сърце! :D :D :D

Послеписвам си манджорето! :D
- начос с лют сос в киното
- 1 ч.л. фъстъчено масло
- гювече с печен пипер*, доматен сок*, 150гр(с) конска наденица* и 2 малки яйчица*;  кисели краставички*, 1/2 авокадо, 5 маслини
- 3 ч.л. фъстъчено масло
Гледахме “Седмият син”. Развитие, развитие... и накрая претупан край. Не ми хареса особено, ма аз си го избрах! :D Трейлърът му беше доста по-зашеметителен! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 11.01.15 20:38.

12.01.2015/неделя
Тренировката:
почивен ден
Само чистене и час и половина разходка из Морската

Храната:
- 2 варени яйца* + 2 белтъка*, 1/2 грейпфрут, 20гр суров слънчоглед
- 1 банан
- 100гр(г) ципура на скара, салата зеле с хим.сол, 1с.л. зехтин и оцет, 5 маслини, 1ч.л. фъстъчено масло
разходката
- 2ч.л. фъстъчено масло
- доста готвено прясно зеле (знам, че зехтинът не е за термична обработка, ма...) и имам още `щото у дома само аз съм му фен, но не се оплаквам :D, домашна наденица* и пастърма*, карфиол и моркови от туршия*, помело
- 1 банан, фъстъчено масло
1 инка, 3 чая, само около литър вода

Имам супер готина мускулна треска от вчера! :) Боли ме цялото дупе и краците. Мислех си, че разходката ще отпусне нещата, ма не би! :D Пък в Морската, малиии... все едно мравуняк беше изпълзял! Бъкано с народ, но нямахме време за по-далечна дестинация за моткане на слънце, та се примирихме с гъчканицата. От утре - пак студено, да му се не види! ПиснА ми! (devil)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 11.01.15 20:52.

02.01.2014/понеделник
Тренировката:
почивен ден
само разтъпквах кубинките цял ден :D

Храната:
- 1/2 грейпфрут, 2 варени яйца* + 2 белтъка*, 20гр суров слънчоглед
- 160гр(г) ципура на скара, готвено прясно зеле
- 65гр домашна наденица, готвено прясно зеле, 4 маслини
- 150гр варено-пушено пуешко филе, червено цвекло и 1/2 авокадо с 1с.л. зехтин и оцет
- 30гр суров слънчоглед
4 чая, 1 инка, около литър вода

13.01.2015/вторник
Тренировката: Гърди, гръб (в залата)
- лицеви опори чисти - 10/10/10/10
- хоризонтална лежанка с лост - 1х15х40кг/1х7х40кг/2х6х40кг/2х10х35кг ( тука малко ме поразсмяха :D )
- наклонена лежанка с дъмбели 2х15 - 1х10/3х8
- пек-дек - 1х15 с 35кг/2х15 с 29кг
- вертикален скрипец - 2х12 с 47кг/2х10 с 47кг
- пулоувър на скрипец -  1х10 с 35кг + 1х10 с 29кг, 2х20 с 29кг ( а тука много внимавах :D :D :D )
- гребане с дъмбели - 1х12 с 22.5кг/3х10 с 22.5кг за всяка ръка
- хоризонтален скрипец - 4х12 с 29кг
- хиперекстензии - 25/15/15
- 30мин пътека с наклон 12 - 10мин със скорост 6,5/10 мин с 6,0/10 мин с 6,5

Храната:
- 50гр овесени ядки с вода и канела, 2 белтъка*
- 130гр варено-пушено пуешко филе, 50гр кафяв ориз
- 130гр варено-пушено пуешко филе, 40гр пълнозърнести спагети
тренировката
- 200гр(г) пиле на грил, червено цвекло, червена пиперка
- 30гр суров слънчоглед, 2 варени яйца, земна ябълка
5 чая, 1 инка, около литър вода

Като 17 дни без лежанка, съвсем прилично. :D Даже и комично! Правя си първата по-голяма серия с 40-те кила, почивам, правя и втората, ма за нея сила имаше само за 7 повторения, почивам и почвам третата. Някъде около 5-тото повторение засичам с периферното си зрение, как някой минава пред лежанката, ама бавно, бавно и ме гледа. Стига до някъде и се повръща назад. Разсеях се, повдигнах глава да го видя и едвам си избутах 6-тото повторение. А пичът се връща и ми вика: “Да ти помагам, а?... Много ме радваш!... Браво!”. :D :D :D Тююююю, какъв добър човек съм и как радвам хората! :D :D :D
Всичко друго също прилично. Само с тоя пек-дек няма и няма излизане на глава. Имам чувството, че всеки път все по-зле става откъм килограми, ма пука ли ми - не! :D Ще си правя сериите с колкото мога, пък!
И без това се уморих прилично и много задоволително, и ще спя като къпана! :)
И днес ми е по-спокойно и доволно, че последните 2 дни бях като пренавита пружина. Особено вчера вечерта ми идеше да експлоадирам безпричинно. Едно ми беше притеснено и напрегнато. Луда работа! Все едно ми бяха стиснали сърцето в менгеме! И аз не знам що. Лудост ли е, ПМС ли е, критическа ли е :D ?!? А може и `щото не бях тренирала двата дни! :)

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 13.01.15 20:49.

13.01.15
20:51

В Деймъса около лежанката винаги има “пичаги” ,по-интересно ми е кво прави нашия човек с велото? ;)

Митак, акцентът беше не върху пичОвете и лежанката, а върху това как ощастливих човекОт! :D
А оня с велото май скоро не съм го мяркала! Сигурно ходи, когато ме няма! :D

14.01.2015/сряда
Тренировката:
Кардио, корем, глутеус (у дома)
- сутринта на гладно
  - 30 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене
- вечерта след работа
  - 20 минути на велоергометъра на най-ниската степен, бързо въртене;
  - 3х20/20/20 - крънчове/крънчове със свити крака/крънчове с изпънати крака
  - 3х20 коремни преси лакет-коляно
  - 3х20 повдигане на краката от лег
  - 3х10 на всяка страна - наклони в страни, с пудовка 16кг в ръка
  - 3х60 сек работа/30 сек почивка - преден планк на лакти
  - 5х30 на крак - кикове
  - 3х20 на крак - махове
  - 1х10 с 16кг + 3х20 без тежест - глутеус мост
  - 5 единички набирания надхват, от пръсти

Храната:
тренировка
- 50гр овесени ядки с вода и канела, 4 белтъка
- трябваше да е 100гр(г) пиле на грил, ма пусти кучета... :D, сигур` ми остана половината, 50гр кафяв ориз
- 100гр(г) пиле на грил, 5 домата
- 1 бонбон Линд черен (inlove)
тренировка
- 1 морков, 2 кисели краставички
................
до момента - 3 чая, 1 инка, около 1 л вода

Опитах за глутеус мостовете да ползвам пудовката за тежест, ма много неудобна работа. :D
И се надявам да съм си изгорила бонбоненото прегрешение с тренировката! :D
После ще си допиша вечерята.

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 14.01.15 21:37.

15.01.2015/четвъртък
Тренировката:
Рамене, ръце (в залата)
- раменни преси с дъмбели от седеж - 1х12 с 2х10кг/2х12 с 2х12,5кг/1х10 с 2х12,5кг/1х10 с 2х10кг
- разтваряне с дъмбели за задно рамо - 3х12 с 2х7,5кг
- високо разтваряне на рамене - 3х12 с 2х5кг
- повдигане на диск напред до нивото на очите - 3х15 с 10кг
- бицепсово сгъване с малкия крив лост + 2х5кг дискове - 3х12
- бицепсово сгъване с дъмбели - 3х12 на ръка с 2х7,5кг
- кофички на пейка - 20/20/15
- трицепсово разгъване на скрипец с въженце - 3х12х23кг
- 20мин пътека под наклон 12% със скорост 6,0
А вечерта у дома - 5 единички набиране с надхват от пръсти.

Храната:
- 2 варени яйца* + 2 белтъка*, 20гр суровслънчоглед, 1 грейпфрут
- 100гр (г) конска наденица на скара, 50гр кафяв ориз
- 100гр (г) конска наденица на скара, 2 главички червено цвекло
тренировката
- 200гр (с) пържоли от пилешки бутчета на скара, кисело зеле с червен пипер и зехтин, 5 фурми
- помело, 30гр суров слънчоглед

1 литър чай ( сутрината сварих една кофа, от която никой освен мен не пи, та си го налях в едно шише и си го цоках цял ден :D ), 1 литър вода

Днес никого не зарадвах и никой не зарадва мен! :( :D
Ооооооооооо, не... Забравих! :D Сега си “имам” една глутница на работа от майка, татко и четири палета! Всяка сутрин ме посрещат на пътя, а днес се бяха заредили на поне на 500 метра от двора, за да ме чакат. Да знаете, че няма по приятно усещане от това да видите как група космати сладури се набира по баира тичешком, чак ушите им се развяват и пляскат като птичи крила :D. Всяка сутрин им нося по нещичко за хапване. Ако няма нищо подходящо в къщи, им купувам 2-3 закуски... И колкото и да ми е криво, направо ми се отпуска сърцето и усмивката ми цъфва на секундата!... Иска ми се да ви опиша чувството, но просто не зная как... Невероятно е... :) Ако мога, всичките бих си ги прибрала. :D А после мъжО ще ни изхвърли всички дружно! :D И аз ще тичам с глутницата, развявайки уши! :D :D :D Още не ми позволяват да ги пипам, само ми душат и облизват пръстите. Големи са образи! Като приключим с яденето, ме изпращат чак до офиса, а едното пале дори ме подлайва! :D Демек, кара ми се, че малко манджа съм му донесла! :D
Та така - аз зарадвах тях, те ужасно много зарадваха мен! Беше един хубав ден! :)

16.01.15
10:25

Не мисля, че правиш добро на животните. По-скоро стимулираш безстопанствеността. ;)

16.01.15
10:28

Кобре, тука спора е малко като с яйцето и кокошката .... кой е по-виновен дали хората дето хранят кучетата или безотговорните стопани който ги изхвърлят ....

16.01.15
11:36

Аз не споря. Прав си, но като има кой да ги храни, само ще се размножават повече. Разбира се, че хората, които ги изхвърлят, са виновни, но повече тези, които прибират парите за кучкарници, а места в тях няма.

16.01.15
11:45

ДОбре де спор не беше точнатата дума. Общо взето ако не се изхвърлят нови кученца и се кастрират всички който са на улицата ... рано или късно няма да има бездомни поради естествените пътища на живота ... нали знаеш “живота е най-смъртоносната болест, никой не се е раминал още” :)
П.С. Тук във Варна даже има глоба 200 кинта за хранене на бездомни котки .... луда работа ....
П.С.2 Злате, сори че ти оспамихме дневника ....

Мнението беше редактирано от MartiG на 16.01.15 11:45.

Кобре, успя да ме ядосаш, значи! (devil)
Не мисля, че когато нахраня едно гладно улично животно, правя нещо лошо за него. Храня много животни - и кастрирани, и некастрирани такива. Прибрах от улицата и с помощта на познати, приятели и организации, успяхме да намерим дом на доста котета и кученца. Кастрирахме едната кучка на работа, водихме я за остеосинтеза, когато я блъсна кола и и счупи крака, сега почти по цял ден седи вътре в склада на топло... И това, въобще не означава, че съм направила достатъчно! Просто правя колкото мога! И както мога! Обаче за съжаление не мога да оправя бакиите на всички измекяри, които изхвърлят животните си по улиците! Все се заричам да спра да се впрягам и да не си го слагам толкова на сърце, защото отнасям не малко негативи, обаче не мога да подмина току-така! И няма да ги оставя да измрат от глад, само, за да не се размножават! Защото не се виновни те, че са се озовали или родили на улицата! Нито съм виновна аз! Не мога да осигуря дом на всички, колкото и да ми се иска, но и не приемам да ме обвиняват! А, ако някой иска, нека се пробва да ме глоби!

16.01.2015/петък

Сутринта, на гладно - 20мин вело, бързо въртене на най-ниската степен
Вечерта - 5 единички набирания с надхват + 3х3 набирания подхват (първото в тройките от пръсти, следващите чисти)

Рекордът ми едно време беше 1х4 набирания подхват. Може скоро отново да си го стигна!

17.01.2015/събота

Почивен ден. Спах до 11 часа.

18.01.2015/неделя

Тренировка с Vic и голяма компания (15-16 човека) в двора на “Богоров”.
Комплексът - общо 20 минути.
Всяка минута започва с 5 скока на стена (60-65см) + 6 руски суинга (аз с пудовка 24кг) + 7 лицеви опори.
После почиваш до края на минутата.
И така - 20 пъти.
Успях да си ги направя 20/20, като до 7-мия кръг включително лицевите ми опори бяха чисти, после вече от колена ( имаше още някакви 3 чисти вмъкнати към края ). Казано в цифри:  100 скока, 120 руски суинга с 24кг, 52 чисти + 88 от колена лицеви опори.
После - интервален преден планк 3х60сек планк/30сек почивка.
И самоинициативно - 1км търчане, да си достръскам задника! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 18.01.15 19:15.

19.01.2014/понеделник
Тренировката:
Сутринта, у дома, на гладно:
30 минути вело, бързо въртене, на най-ниската степен
3х20 коремни преси на оная стойко-лежанка за тях, дето само събираше прах върху секцията
3х20 крънчове
3х20 коремни преси лакет-коляно
3х20 повдигания на изпънати крака от лег
2х15 коремни преси на стойката, с извиване в ляво/дясно в най-горното положение
5х20 кика на крак

Храната:
- 1 грейпфрут, 50гр овесени ядки с вода и канела, 5 белтъка, 1 жълтък
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 80гр(г) сварен нахут
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 450гр сварени броколи, 1 с.л. зехтин, 1/2 лимон
- 150гр(с) телешко на фурна, салата от домати, краставици, червен лук, копър, магданоз, целина, балсамов оцет, зехтин и сол
- 4 белтъка

Официално можете да ме обявите за луда! :D Тъй като реших, че ще си спазвам стриктно режима минимум 1 седмица, за да видя кое как и защо, а мъжО беше рожденик ( да ми е жив и здрав :) ) и вечерта излязохме с хлапетата да хапнем навън... аз съвсем прилежно си нарязах мъничката телешка пържолка у дома, турих си я в една кутийка, поръчах си само салата, пльоснах си месото вътре и... си затвърдих диагнозата! :D :D :D Те такова нещо до сега не бях правила, ма то за всичко си имало първи път, казват хората!
Иначе колежката на работа май е бременна, или по-скоро е почти на 100%-та бременна (ще се потвърждава окончателно тия дни) и като дойде камиона със стоката я изфъшкахме да не мъкне тежките кашони, та и раздвижването днес си беше целодневно и прилично.
Толкоз! :D

20.01.15
08:06

Злато, ти си цаР :)
бай дъ вей ... да не работиш в Анималия ... като каза склад ... та се сетих от кога се каня да те попитам ....

Марти, по-скоро мога да се котирам за цаРския шут! :D :D :D
Само дето вече и домашните ги е срам от мен! :D :D :D МъжО чак в заведението ми вика: “Бързо, скрий я (пържолата) под салатата! :D
И не работя в Анималия, Алфавет ми се казва фирмата ( сори за рекламата :) ).

20.01.2014/понеделник
Тренировката:
- интервален преден планк на лакти - 8 х 40сек планк/20сек почивка
- страничен планк на изпъната ръка - на всяка страна 3 х 30сек
- russian twist с пети опрени на земята - 3 х 20 с пудовка 16кг

Вечерта, в залата / Гърди, бицепс, трицепс
- хоризонтална лежанка - 5х8х40кг
- полулежанка с дъмбели - 3х12 с 2х12,5кг
- лицеви опори, чисти - 10/8/8
- флайс с дъмбели - 3х12 с 2х10кг
- бицепсово сгъване с малкия крив лост + 2х5кг тежести - 3х12
- сгъване с дъмбели за бицепс, за всяка ръка - 1х12 с 2х7,5кг/2х12 с 2х5кг
- трицепсово ръзгаване на скрипец с въженце - 3х12х23кг
- кофички на пейка - 3х15
- 30мин пътека под наклон 12, със скорост 6,0

Храната:
тренировка
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 6 оризовки
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 7 оризовки
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 185гр сварени броколи, 1 с.л. зехтин, 1/2 лимон
тренировка
- 150гр(с) телешко на фурна, 180гр сварени броколи, 1 с.л. зехтин, карфиол и моркови от туршия
- 4 белтъка

На лежанката, като се ентусиазирах и исках да направя безброй серии. :D Другия път ще слагам повече килограми!
На флайса първо взех 5кг-те дъмбели, ма те много леки били, 7,5кг-те пък бяха заети, та си викам - `ша са напъвам с десятките. Е, борба си беше, ма се получи що-годе прилично! Останалото - по старо му! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 20.01.15 21:36.

21.01.2014/сряда
Тренировката:
30 минути вело, бързо въртене, на най-ниската степен
3х20 коремни преси на оная стойко-лежанка
3х20 коремни преси лакет-коляно
3х20 повдигания на изпънати крака от лег
3х15 наклони в страни (на всяка страна) с пудовка 16кг
5х20 кика на крак

Храната:
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, китайско зеле с 1 с.л. зехтин и 1/2 лимон (другата половина от лимона отиде в шишето с вода)
- 150гр(с) свинско филе на фурна, 3 малки домата
- 150гр(с) свинско филе на фурна, печени червени пиперки с  оцет и зехтин
- 4 белтъка

Направо си се чудя на акъла понякога! :D
Колежката днес ми вика: “Чудя се дали ще порасна!” (разбирайте - да улегнела и тем подобни простотии), а аз и викам: “Че то нужно ли е?!?” :D
Искам от хапчетата на Пипи Дългото Чорапче, пък!
«Хайде, хапчета чудесни, никога да не порЕсна!» :D

21.01.15
22:28

Пипилото ,хапчетата са според плитката и чорапа.Твоите трябва да са леко по-шарени! :D

22.01.15
07:40

И май май от ония със розова или зелена рецепта .... :P

:D Сладури! :D
И като споменахте чорапите, преди години имах случай, в който отидох на работа с яркожълтите чорапи на детето, ама без да помня кога и защо по дяволите съм ги обула! :D Забелязах ги чак като се прибрах вечерта. И бая постоях замислена как аджаба са се озовали на краката ми?!? :D :D :D
Куку! :D

22.01.15
07:56

Явно ще добавим и гинкобилоба :P
П.С. Споко всички на там сме тръгнали ...

Мнението беше редактирано от MartiG на 22.01.15 08:08.

Съгласих се за гинко-билобата, стига някой да се ангажира да ми напомня да я пия! :D

22.01.2014/четвъртък

Тренировката:
В залата (гръб, рамо)
- горен скрипец надхват - 3х12х47кг
- едностранно гребане с дъмбел - 3х12х20кг на ръка
- гребане с два дъмбела с опора на наклонена лежанка - 1х12 с 2х10кг/2х12 с 2х12,5кг
- мъртва тяга - 1х5х35кг/1х5х45кг/1х5х55кг/3х8х65кг
- СС от пулоувър на скрипец 3х20х29кг
      и дърпане на хоризантален скрипец - 3х15х29кг
- разтваряне на дъмбели встрани - 3х12 с 2х5кг
- раменна преса с дъмбели от седеж - 2х12 с 2х12,5кг/1х11 с 2х10кг
- разтваряне на дъмбели за задно рамо - 2х15 с 2х7,5кг/1х15 с 2х5кг
- 30 мин. пътека под наклон 12 - 5 мин - скрост 6,0/ 10 мин - 7,0/5мин - 6,0/10 мин - 7,0

Храната:

- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 6 оризовки
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, варени броколи с 1 с.л. зехтин и 1/2 лимон
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, варени броколи с 1 с.л. зехтин и 1/2 лимон
- 150гр(с) пъстърва на фурна, китайско зеле с оцет и зехтин, жълта пиперка
- 4 белтъка

Всичко ми тежеше днес! :D
Това гребане с два дъмбела с опора, много странно нещо. Голямо наместване се намествах и без малко да се залюпя с лежанката напред! :D Ще мисля друг вариант!
На раменната преса мнооооого зор. Викам си - ще намаля тежестта, то... едвам избутах 11 повторения, 12-тото хич не можах и да го започна.
Поне “бързах” на пътечката, ако не друго! :D
Ае, отивам да почивам! Лека ви нощ! :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 22.01.15 21:37.

23.01.15
09:03

Ето, напомням ти за Гинкобилоба-та :P :D

23.01.2014/петък
Тренировката:
тц, почивах, `щото инак щях да почина :D
Храната:
- 1/3 помело, 50гр овесени ядки с вода и канела, 5 белтъка, 1 жълтък
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, китайско зеле с 1 с.л. зехтин и оцет
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, 3 домата, 20гр сурови бадеми
- 150гр(с) свинско филе на скара, 3 домата
- 150гр(с) свинско филе на скара, китайско зеле с 1 с.л. зехтин, 1 жълта пиперка
- 4 белтъка, 2 с.л. пълнозърнест сусамов тахан

Реших сутринта да поспя. Не, че с много де - само с половин час повече! |(
Ама добре, че “поспах”, че на работа беше якото мъкнене на кашони. Пристига камиона и шофьорът вика: “Казаха ми, че разтоварването ставало бавно, `щото сте били няколко женички!” Женички?!?!?!? (devil) Е, като намятахме стоката, се корегира, че сме били яки мадами, ма... след дъжд - качулка! :D И после цял ден опаковане и изпращане на пратки, че клиентите я чакат тая стока от сума ти време. Курерът на Спиди-то като видя камарата, дето му я бях спретнала, направо му призля на човечеца! По едно време чак аз взех да бия отбой и да присядвам, че гърба ми взе да се схваща. А бременната колежка ми се извинява! Сладурана! :) Тя да вдига телефона (че аз много мразя), пък движението и кашоно-тежестите са си жив бонус за мен! :D
Чудех се дали вечерта да не се понапъна с нещо у дома, ма реших, че няма да си го причиня и те така - мързелувам си! :D
Сега ще си лапна двете лъжици тахан, ще изпадна в “оргаНИзъм” :D и ще спя спокойно!

24.01.2014/събота
Тренировката:
Крака (в залата):
- едностранно сгъване за задно бедро - 3х20х23кг на крака
- широк клек на смит машина - 1х5 само с лоста/1х20 с лост+20кг тежести/2х15 с лост+20кг тежести
- аддуктор - 3х30х41кг
- клек с лост - 1х5х40кг/1х5х60кг/5х1х70кг
- тяга с прави крака - 3х20х40кг
- ходещи напади - 3х20 на крак с малкия прав лост + 10кг
- напади на степер - 3х20 на крак
- екстензии за глутеус - 20 с 10кг диск на гърди + 20 СТ/20 с 10кг + 15 СТ/20 с 10кг + 10 СТ
- кикове - 4х30 на крак
- пътека - 30мин, наклон 12, скорост 6,0

Храната:
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, китайско зеле с 1 с.л. зехтин и оцет
- 150гр(с) пилешки гърди на фурна, сварени броколи, 20гр сурови бадеми
тренировката
- 300гр(с) свинско филе на скара, 1/2 лимон, китайско зеле с 1 с.л. зехтин и оцет
- 2 с.л. пълнозърнест сусамов тахан

Събота на работа... не беше човешко! (devil) Дремахме там до 3 следобед и после се завлякох в залата. Пообърка ми се малко режимът на ядене, ама не простих на полагащата ми се мръвка и си я измухах всичката на вечеря! :D Поне в залата нямаше много народ.
Тъй... тая смит машина е мега гадното и непонятно за мен нещо! :D Тъй се намествах, инак се намествах, въобще не можах да се наместя така, че да ми е удобно да клякам на нея. От стягане и от тая странна траектория на движението ми се напрегнаха колената. Под голям въпрос съм, въобще да се опитвам ли пак да клякам на нея или да си клякам както до сега с лоста. Впрочем, оня скромен измислен клек в последствие по принцип не трябваше да го има, ама като се впрегна, че нещо не ми се получава и току си принаждам по нещо помежду вече заплануваните неща. :D Ходещите напади ми подпалиха трътката. Колко всъщност може да тежи малкият прав лост? А екстензиите за глутеус ме довършиха. По едно време буквално ми се прирева :D и сигурно даже съм издавала скимтящи звуци! :D :D :D
Накрая на пътеката ми идеше просто да пукна. А домашните се скъсаха да звънят за щяло и не щяло! (devil)
И да се оплача от мъжО! Тоя човек сигур ме мрази! :D Като довлякал някаква торба с бисквити и курабийки от някаква клиентка. И ги нагъват с лапетата, че и ги обсъждат... в мое присъствие! (devil) (devil) (devil) :D Ще ме дават скоро по новините! И ще ми носите портокали в Сливен! :D :D :D
И задникът вече започва да ме наболява. Утре сигурно ще пълзя в “Богоров”! Vic, ако четеш това, моля бъди милостив! :D :D :D

Щом смит машината не ти е удобна, че даже усещаш и напрягане в коленете, както го описваш - по-добре хич не се чуди, ами си клякай с лоста :)
До колкото разбирам, целта ти е била да тренираш глутеус, нали така?
Можеш да го правиш със свободни тежести и то доста ефективно :)

Да, това беше целта. И вероятно ще си клякам както преди, с лоста.
А когато се кляка на смит машина трябва ли клека да е ATG или се кляка до паралела? Или пък си зависи от целите?
И - благодаря за включването! :)

Хубаво е да се слезе под паралела, но аз лично не правя чак ass to the grass.
Не знам какво да ти кажа - трябва много да се усеща движението и да се съобрази човек спрямо биомеханиката си. Опитвах се да намеря клипче, което да ми хареса като изпълнение, но в повечето все имаше нещо, което ме притеснява.
Може би това, което ти прикачвам, се доближава най-много до моя начин на изпълнение.

Намерих и една снимка - слагам ти я.

Но, пак казвам - щом не ти е комфортно и имаш дори неприятни усещания, не се занимавай със смит машината.
Тооолкова много други упражнения има.
Аз съм фен на смита, ти сигурно си видяла, но се чувствам ок. :)

24.01.15
21:22

Злати ,клякаш си доволно до паралела ,техниката ти е добра и не виждам защо са ти машините!Може още малко по-дълбоко и с машините няма да го постигнеш.

За това снимам аз:

Благодаря Рони! (F)
Митак, а ти от къде ги изрови тия архивни кадри бе?!? :D Ще заблудиш хората, че клякам и дърпам тежко! :D
Имам чувството, че беше преди 100 години и честно да си призная - не знам дали ще мога да го повторя! :D :D :D

Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 24.01.15 21:48.

24.01.15
22:19

Малкият прав лост е 8кг (поне в моята зала).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1