04.05.15
09:45
Какви са тези алигаторски подскоци? Звучи като нещо много гадно :D
04.05.15
12:06
Какви са тези алигаторски подскоци? Звучи като нещо много гадно :D
Не питай!!! :D
Не може да бъде описано! Трябва да бъде изстрадано! :D :D :D
05.05.15
22:52
04.05.2015/понеделник
почивен ден
Храната:
- агнешки джолан на фурна, конска наденица, варени яйца, маслинена паста, сварено брюкселско зеле, задушени печурки с магданоз и чер.пипер, домати, ябълки, банан
Общо ~ 1480ккал Само?!? (giggle)
05.05.2015/вторник
Тренировката: след работа, в залата
Нищо работа, ма... И без това много се чудих да ходя ли, да не ходя ли, ма си рекох, че така и така съм си завлякла сака на работа, да взема да ида да се поразмърдам. То, не че след огромното количество стока, което получихме и изпратихме днес, можеше да е нещо по-различно от размърдване! :D
- чисти лицеви опори - 3х10
- хоризонтална лежанка с лост - 1х5х20кг/1х5х40кг/5х5х50кг/5х8х40кг
- раменна преса от стоеж с лост - 1х5х15кг/1х5х25кг/5х3х35кг
- наборания успореден хват - 3х3
- преден планк от лакти - 3х1мин планк/30сек почивка
- пътека със скорост 6.0 и наклон 12 - 15мин
Храната:
Тюююююю, при толкоз работа не остана време за ядене. Закрих фаста около 16 часа с 2 домата и 1 камба. Към 17 часа - 1 банан и от там в залата. Стабилното хапване си почна чак като се прибрах у дома.
Като цяло: сьомгова пъстърва на скара, конска луканка, сусамов тахан с лен, суров слънчоглед, зехтин, домати, камба, зелена салата с леорда и краставица, стафиди, ябълка, два банана
Общо ~ 1940ккал Да си наваксам за вчера! :D
Утре - в залата на Vic. Обзела ме е еуфорията, и ако мога там ще спя! Обичам да съм с готини хора! И обичам да тренирам с усмивка! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 05.05.15 22:53.
06.05.15
22:49
06.05.2015/сряда
Тренировката: сутринта, в залата на Vic
Комплексът “Ламята”! Направо ни разката м....а! (devil)
Времето не си го знам, ама мисля, че имам напредък в движението “колене до лакти”. Преди въобще не успявах да си повдигна трътката, а сега имах доста прилични изпълнения... на моменти! :D
Замъкнах и хлапетата. Калабалък да става! :D Малкият малко се опитва да бяга по тъча и да се скатава (swear), ама каката се раздаде максимално! Особено, когато по радиото зазвуча песен на Рамщайн! (rock) :D
Храната:
Ми... ядох като ламя! :D И то все купешки неща. (blush) Не си знам калориите. Доста требе да са! Утре - пак ще я даваме яваш, яваш!
И исках да спя следобед, ма се оказа, че синковецът отсвирил баба си вчера и не пожелал да си научи за утре, а и подарък трябваше да ходим да купуваме, та... Тежък ден! :D
Ама се сборих с “Ламята”! Тя ме поухапа, ама не й се дадох! :D
Настръхна ми мозъка, като си представих как ще ми се обели мазолът!
Е, оцеля и за сега си имам само кървав пришок! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 07.05.15 22:25.
07.05.15
22:25
07.05.2015/четвъртък
Тренировката: след работа, в залата
- заден клек с лост - 1х10х20кг/1х8х40кг/1х5х60кг/1х3х70кг/1х2х80кг/5х1х90кг и наобратно 1х2х80кг/1х3х70кг/1х5х60кг/1х8х40кг/1х10х20кг
- seated leg press - 3х15х89кг
- редуващи се напади с лост 20кг - 20бр
- leg extensions - 3х12х41кг
Трена беше... и аз не знам какво беше...
Разчикерчих се на работа (не, че успяхме да свършим всичко, дето трябваше да се свърши, де)! Вода не пих, ядох чак в 17 часа (2 банана и 1 ябълка). Отидох в залата ей тъй, на инат. И щото имам карта, от която имам още 5 неизразходени посещения. Ама накрая така ще я .... ( туууууууут :D ) и ще си съгласувам нещата с Vic, и ще си ходя в неговата зала, и няма да трябва да мъдря схеми и простотии.
Храната: тъпа! :D
- ябълка, 2 банана, 1 цяла печена на скара сьомгова пъстърва, маслинена паста, сирене, кашкавал, шпеков салам (blush), домати, стафиди, суров слънчоглед, течен шоколад (tmi). Не съм смятала калории, ама си беше яко НЕ-палео! :D
Ммммм, да! Оооом, Ооооом, Омммм! :D Успокоявам се! :D
07.05.15
23:06
Ако мислиш че палеото ти се е развалило от шоколада - споко! :D :D
Поздравления за тренировките! Имам въпрос - каква е целта на тази пирамида при клека? :)
Мнението беше редактирано от Mech Bub на 07.05.15 23:58.
08.05.15
22:39
Ахаххахах, Теди, не ми пускай такива мухи, че съм много податлива... когато ми отърва! :D
Mech Bub, благодаря! :) А за питанката... ми... не знам! :D Тия, дето ме познават, знаят, че обикновено тренирам без цел и посока! :D Царица съм на хаоса! (giggle)
10.05.15
19:59
08.05.2015/петък
Без трен!
09.05.2015/събота
Сутринта, в залата на Vic
Комплексът: 12 минути, AMRAP от 1 обръщане от земя + 2 предни клека + 3 пъти хоризонтална лежанка, всичко с щанга 40кг
Успях да вместя 20 рунда в 12 минути и косъм (за последната лежанка)! :D
А после Vic ме наказа с ала`табата батъл роуп (5 рунда, 20сек работа, 20сек почивка), `щото не съм дишала по време на комплекса! :D :D :D
10.05.2015/неделя
Сутринта, с Vic и компания в двора на “Богоров”
Комплексът: отборно, аз и синковеца
100 набирания с подскок (по 50 на човек) + 200 метра бърпи със скок напред (по около 100-тина на човек). Редувахме се през 5 повторения. Нашето време - 12:15.
После интервален преден планка на лакти - 3х1мин работа, с по 30сек почивка между тях.
И 400 метра търчане по стадиончето.
И `щото не мога да не се похваля просто! :D
В събота ходихме семейно на гости на Vic и Миленка. Изкефих се на макс! :)
Забaвни и готини и когато не те юркат по комплексите! :D А Миленка готви зашеметително! Щом си изядох целия чийзкейк (първият ми, впрочем!) без въобще да се замислям, с риск буквално да се пръсна! :D Ммммм, да! Супер беше! :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 10.05.15 21:13.
...
А после Vic ме наказа с ала`табата батъл роуп (5 рунда, 20сек работа, 20сек почивка), `щото не съм дишала по време на комплекса! :D :D :D
10 сек почивка ;)
И не дишаш! Не ме слушате, ей...
... (по около 100-тина на човек).
По-скоро по 50 повт на човек. Скокът е от около 2 м, та за 200 м дистанция се падат 100 (+/- 10) бърпита
Ако не ти се вярва, направи 100 повт за време и ще видиш какво време ще ти отнеме.
... с риск буквално да се пръсна! ...
:D :D :D
Моля ви, махнете тези табла с подвеждащи и грешни картинки за йога...дори на снимка с не особенодобро качество на заден план се вижда колко са зле... :)))
11.05.15
21:43
10 сек почивка ;)
Знаех си аз, че има нещо гнило с тоя твоя таймер! :D :D :D
По-скоро по 50 повт на човек. Скокът е от около 2 м, та за 200 м дистанция се падат 100 (+/- 10) бърпита
Моя грешка в сметките! (blush) Ама за скоковете си трЕбе преизчисление, `щото аз едва ли скачам повече от метър и петдесе! :D
А тия снимки ( особено втората :D ), са потресаващи! (tmi) Мъъъъъка, мъъъъъъъъка! :D
13.05.15
20:03
11.05.2015/понеделник
Без трен!
12.05.2015/вторник
Тренировка: надвечер, в залата на Vic
Комплексът: 20мин, AMRAP от:
- 7 руски суинга с пудовка 28км (мисля)
- 5 бърпита
- 3 тръстъра с щанга 30кг (боли ме лявото рамо нещо и не исках да напъвам с повече)
Моите кръгове: 14 цели + 7 суинга
Без малко да се спомина! :D Добре, че беше Бела, да ме свестява накрая! :P
И малко компромати от Миленка!
Не се харесвам особено, `щото мязам на бахурче! (dull) Ма, майтап да става! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 14.05.15 06:01.
18.05.15
06:14
13.05.2015/сряда
Без трен!
14.05.2015/четвъртък
Комплексът: Намаляваща стълбица 10-9-...-2-1 от обръщане с щанга 35кг + набиране подхват с подбутване с краката + редуващи се напади. Моето време - 13:43 (дано не греша, `щото бая време мина, докато си драсна тренировката)
Взема ми здравето това бързане! :D
Но пък и двете детита правиха хай-пул с лостове, което си е голям напредък! (rock)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 19.05.15 06:16.
19.05.15
06:31
От 15-ти до 18-ти - лешперлък! :D
Уикенда - на панаир в Търговище!
Стрелбища, блъскащи колички... всичко на 6 :D, докато не ме качиха на една въртележка, на която без малко да умра от страх! :D :D :D
Хората се кефят, а аз... мани, мани... Голямо съм шубе! (tmi)
Така се стисках, чак после ръцете ме боляха! :D :D :D
Ама си отядох на агнешко! :)
19.05.15
07:20
Ехаа, какво яко и спортно семейство сте! Дъщерята и тя се набира, виждам! Страхотни, страхотни!
(а кой е мъжО на снимките- с синята тениска? ;) )
19.05.15
22:51
Ехаа, какво яко и спортно семейство сте! Дъщерята и тя се набира, виждам! Страхотни, страхотни!
Като цяло хич не се имам за “особено добра” майка, ама е те точно с това (че успях да прокарам пътечката към тренировките и за хлапетата ми) се гордея неимоверно много! (blush) И в този ред на мисли - щерката днес клекна преден клек с 20кг, което я направи безкрайно доволна ( мен също :) ). Все пак пипа щанга от едва 2-3 тренировки. При това клекът й беше много, ама много по-приличен от моя! :D Само мъжО се дърпа още, ама ще го водим на Bootcamp през юни и току виж прихванал! :D
(а кой е мъжО на снимките- със синята тениска? ;) )
Чужд мъж Кобре! :D И главният виновник да се кача на това безумие и без малко да се накъкам от страх! :D
А, ако трябва да сме сериозни - приятел и колега ветеринар от Шумен. :)
И `щото не може всичко да е цветя и пеперуди! :D
Ще мрънкам за днескашната тренировка! (dull)
19.05.2015/вторник
Загрявка с разни скоци и животински ходения! :D
Отработване на тръстър с щанга до 40кг, а после преден клек до 65кг.
Комплексът: за време
- 3 кръга от 4 набирания (с тласък от краката)/ 6 чисти лицеви опори / 8 редуващи се напада (по 4 на крак)
- 10 обръщания от земя с щанга 40кг
- 3 кръга от 4 набирания (с тласък от краката)/ 6 чисти лицеви опори / 8 редуващи се напада (по 4 на крак)
- 10 обръщания от земя с щанга 40кг
Не си запомних времето. Щото съм недоволна от себе си! (dull) В оригиналния комплекс щангата трябва да измине пътя от земята до високо над главата, демек обръщане и пуш. Ама мене ме боли лявото рамо и въобще не мога да бутам над глава с по-тежичко. (devil) Та... това, че свърших що-годе с прилично време (като за мен, разбира се), въобще не си го броя... пък...
21.05.15
23:03
20.05.2015/сряда
Без трен!
21.05.2015/четвъртък
Загрявка с разни скоци, животински ходения, тунелчета и прескоци! (giggle)
После - мъничко трибой!
Скръъъъъъъб! :D :D :D
Заден клек - до 2 или 3 единички с 90кг
95 така ме сгънаха, че чак кръста ме заболя. (tmi)
Лежанка - до единичка на 65кг ( надявам се Vic да няма пръст в тая работа (giggle) )
70-те кила - пълен абсурд. (dull)
Мъртва тяга - до единичка с 120кг.
На 130-те само изпуснах въздух :D без въобще да успея да ги отлепя от земята!
Щерката обаче, ееееех - за пръв път дърпа мъртва тяга и вдигна доста пъти по 50 кила. Изкефи се на макс! Аз също! :) Скоро ще ме стигне, дай Боже и да ме надмине!
А синковецът, въпреки, че е щиглец, и той дръпна 50 кг, `щото видиш ли, как тъй кака му ще го мине! :D Все трябва някой да го варди, да не направи някоя глупост! (tmi)
Та така - не ми беше особено ден днес. От два дни съм в отпуск, ама съм се хванала да чистя къщата и днес въобще не съм сядала. Клечах, пълзях, кетрих се по столове нагоре-надолу... как да клякам после!?! :D
Ма, к`вото, таквоз!
Ей, много яко, че си зарибила хлапетата! :) Между другото и двете повече или по-малко приличат на теб. А с тягата недей бърза, имай милост към Вик :D
22.05.15
08:53
Вие сте уникални! 50 кг тяга за първи път серии и малкия щурчо и той? Ех, Злати, как нямам от твоя ген. Направо ти завиждам, да знаеш. С тая щанга с хилядите дискове изглеждаш супер. Щерката ти е одрала кожата, нека тренира, ще си подобри и формата и здравето още от малка, супер е че си я зарибила.
23.05.15
22:05
22.05.2015/петък
Без трен! Само чистене! :D
23.05.2015/събота
Тренировка: сутринта, в залата на Vic
Загрявка с разни скоци, животински ходения, тунелчета и прескоци!
Комплексът - 20 минути, колкото кръга успееш да вместиш от:
- 7 руски суинга с пудовка 24 кг
- 5 бърпита
- 3 задни клека с щанга 50кг
Аз успях да събера 16 кръга. Чукча доволен и много потен! :D
Имам прогес в бърпитата. Все още си ги правя с пльоскане, но при скока с краката напред, успявам да стъпвам на цяло стъпало. Преди се приземявах на пръсти, а съм чела, че така не бива.
Като цяло суинговете ми бяха най-лесни. :)
После ходихме за сандали на малкия. Напече ме слънцето. И след като се прибрахме и хапнахме, се трупясах за цели 3 часа. Щерката идва да ме буди, а аз й викам - “Кой ден сме днес?” :D :D :D После чистене, агейн.... някой ще си помисли, че до сега никога не съм чистила и съм се заринала в боклуци! :D Ама като ме хване на моменти ентусиазмът и гледам да е по-сериозно, докато ме държи еуфорията!
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 27.05.15 20:37.
24.05.15
21:47
Най-строгият учител е животът ни, най-мъдрият - е книгата до нас! Нека не позволяваме да стихва жаждата ни за знания! Честит празник! (F)
24.05.2015/неделя
Сутринта на манифестация с хлапетата. :) Готино, ама от толкоз кибичене ме заболя кръста. После доста повървяхме пеша и чистенето днес отпадна! :D Даже се позамислих за трена следобед, ма бях обещала черно на бяло, та... :D
Тренировката: следобед, в залата на Vic
Мъртва тяга - ей така, между другото :D, до няколко единички на 110кг и за финал 1х120кг. На последното Vic ми вика - “Не слагай повече тежести!”, а Васко ми носи две петтички! Сеирджии! :D :D :D
Комплексът - 8 кръга, в които се редуват следните 4-ри упражнения (работа 20сек/почивка между упражненията 20сек):
- въртене на BG-торба ( не знам колко кг )
- батъл роуп ( мразя (swear) )
- обратно гребане на TRX
- скокове на ... ( малко над коляното ми )
На третия кръг вече исках да умра! :D
Обаче оцелях! И тоя път! :D
25.05.15
23:10
25.05.2015/понеделник
Днес малкото ми голямо момче порасна с още една годинка! :)
Да ми е жив и здрав! Не държа да ме слуша... поне не много! :D Нека има свое мнение и да си го отстоява! Нека е упорит, креативен и много, много щастлив! :)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 25.05.15 23:10.
26.05.15
23:05
26.05.2015/вторник
Тренировката: надвечер, в залата на Vic
Вработване на преден клек до 2х1х80кг/1х85кг и 0х90кг (swear) Много станаха нещата, дето трябва да ги боря! Не знам вече, кое по-напред! :D
Комплексът: 20 минути, като в рамките на всяка минута вместваш:
- 1 преден клек с 60кг
- 1 хоризонтална лежанка с 50кг
- 3 набирания
Почиваш до края на минутата и отново.
Клекът и лежанката добре, набиранията обаче... пфффф... тегава работа. Първите 15 минути ги правих подхват, от пръсти, като се опитвах да не помагам много с краката. Последните 5 минути обаче си бяха с подскок, че сила нямах вече да изкарам брадичката над лоста.
От неделната тренировка ръките и гърбината ми бяха “труп”, днес вече и задникът ми предаде Богу дух! :D
И да си похваля щерката - Днес прави преден клек с 40кг. (rock)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 26.05.15 23:06.
27.05.15
11:20
На колко е щерката?
Преден клек с 90?
Не се въздържах да напиша цяло мнение само за да кажа .... “Иба’а, мноо си яка!”
27.05.15
19:21
Не псувай Кобре! :D :D :D
Щерката е на 15 и половина. А клекът с 90 не ми се получи! Този път! (grin)
29.05.15
22:27
27.05.2015/сряда
Без трен.
Вечерта ходихме с щерката да зяпаме театралното представление на малкия - “Пепеляшка” на английски. Училищен проект.
Много бяха готини! :)
26.05.2015/четвъртък
Разцъкване на заден клек до 2х1х100кг и новият ми личен рекорд 1х105кг (party)
Комплексът: Намаляваща стълбица 10-9-8-...-3-2-1 от следните две движения:
- тръстър с щанга 30кг
- скок на около 60см
Времето си го помнех... до оня ден! :D Vic, help! :D
Интервален преден планк от лакти - 3х1мин работа/30сек почивка
Не стига въздухът бе! :D
Обаче всички яко изтрещяхме! :D :D :D
30.05.15
19:27
29.05.2015/петък
Без трен.
Вечерта ходихме с щерката на завършването на синковеца! Айде, изкласихме 4-ри клас, от тук на сетне дупе да ни е яко! :D :D :D
Хубави деца, моето гардже и то хубаво! :) Ама като ревнаха накрая за госпожата... Милите... И аз ревнах с тях... Няма малкия на друг да прилича, я! :D
30.05.2015/събота
Тренировката: сутринта, в залата на Vic
Само аз! (tmi) Добре, че Миленка и тя реши да тренира, че иначе щеше да ми е мноооооого странно да се пъна сама! :D
Загрявка с разни скоци и животински ходения!
Комплексът: 12 минути, AMPAP от следните две движения:
- хоризонтална лежанка - 3х40кг
- мъртва тяга - 3х80кг
Закръглих точно 24 рунда. А по радиото звучеше “Road to hell”! (rock) Нямала съдбата пръст после, а?!? :D
Миленка пък беше като фурия, направо ме отвя! (F)
После дори реши, че й е малко, та се довършихме с още един мини комплекс:
5 кръга, 20сек работа/20 почивка, като редувахме:
- батъл роуп
- обратно гребане на TRX
- активен планк
- скокове на въже
И ми вика, че имало песен “I hate you”! :D Сигурно има, ама по-щеше да подхожда “I hate myself”! С кой акъл се навих не знам, ма утре ще съм като накъкана! :D :D :D
31.05.15
21:48
31.05.2015/неделя
Тренировката: следобед, в залата на Vic
Комплексът: отборно (по принцип по двама, ма тоз път ние бяхме трима - аз, синковеца и ....... Мартин?)
Момчетата правят 5 повторения, аз правя 5 и така докато извъртим 100 бърпита с набиране с подскок, после продължаваме със 100 руски суинга (моите с пудовка 24кг) и 120 напада с редуване на краката (сменяхме се на всеки 6 напада общо).
Приключихме за 16:03.
Раздадохме се, че после ни чакаше почерпка! :D
Миленка има ЧРД! (F) Да е жива, здрава и още по-силна!
И ни беше спретнала страхотни домашни бонбони ала`Рафаело. Божественярски! (inlove)
Изядох само... 3! :D :D :D
Аз съм виновна за всичко от последните ти постове, признавам :))
Ако това те успокоява, и мен ме боли всичко все едно са ме били с тояги...
Друг път може просто да не ми се вързваш на опитите за самоунищожение :))
01.06.15
18:30
А, то никой не ме е заставил да тренирам или ми е пъхал бонбоните в устата насила! :D
Пък и тая болка е сладка и си заслужава! :)
И щом на следващата тренировка казвам, че нямам мускулна треска - значи всичко е ОК! (muscle)
03.06.15
19:04
01.06.2015/понеделник
Без трен.
Пазила съм се за вторник! :D
02.06.2015/вторник
И после - Ботевите комплекси, с по 10 минути почивка между трите.
1. Корабът “Радецки”:
AMRAP за 16 минути, нарастваща стълбица 1-1-2-2-3-3 от следните движения:
- Изхвърляне с пудовка с една ръка от земята до над главата - с дясна и с лява ръка (редуват се, като за повторение се брои движението и с двете ръце)
- Лицева опора с отлепяне на ръцете в долно положение
Моят резултат: 11 цели кръга + 12 изхвърляния с лява и 12 с дясна ръка; с пудовка 16кг
2. Пътят към Околчица:
За време:
- 16 повторения бърпита с приземяване върху диск след подскока и по 5 повторения напади (за всеки крак) с диск над главата
- 17 повторения бърпита и 5 повторения напади (на всеки крак)
- 18 повторения бърпита и 5 повторения напади (на всеки крак)
- 19 повторения бърпита и 5 повторения напади (на всеки крак)
- 20 повторения бърпита и 5 повторения напади (на всеки крак)
Моят резултат: с диск 10кг ......... :D Не го помня! Ще го попълня, като си направя справка с Vic. Мисля, че беше 17:05, ма да не излъжа. Толкова е било! Да не повярва човек, ама съм запомнила! :D
Помня само, че към средата на комплекса буквално ми се ревеше с глас, потта ми се стичаше в очите и бях на път да припадна! :D
3. Той не умира!
6 рунда от следното:
- 30 секунди набиране
- 30 секунди сумо тяга и хай-пул с пудовка
- 30 секунди почивка
Малко бяхме тия дето решихме да го правим и продължавам да си се чудя на акъла, как аджаба се навих! (tmi) Този път Миленка е невинна! :D :D :D То... , не че навъртях бройки де. Точния резултат след справката, ама грубо казано - едва вмествах по 7-8 набирания и 10-12 движения с пудовката. Никакъв въздух, никаква сила не ми беше останала. Потресаващо зле! (dull)Набиранията ми бяха с тласък от пръстите, с подскок, с гърчене, с пръхтене, с псуване. СТХП минаваше в някакво пълно замаение, а почивката даже не я и усещах!
И резултатът ми: 10/15 - 10/11 - 8/10 - 8/12 - 7/11 - 8/13. Или тоталът ми е 123 повторения (51 набирания и 72 СТХП).
От близо десеттината пришки дето ми се образуваха, успях да скъсам само една! (party) Накрая бях загряла като циганска печка и ръцете и краката ми трепереха. Не помня да съм се потила чак толкова до сега! (whew) Сутрешно кардио... да бе да... след това изпълнение хич няма и да си помисля за нещо такова в близките месеци! :D
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 03.06.15 20:48.
04.06.15
22:57
03.06.2015/сряда
Без трен.
Дланите в пришоци! (tmi) И сила никаква да си мъкна кашоните на работа! (swear)
04.06.2015/четвъртък
Тренировката: надвечер, в залата на Vic - Женски фитнес днеска! :D :D :D
Отработване на заден клек до 3х1х100кг.
Комплексът: 20 минути, като в рамките на всяка минута вместваш следните движения:
- 1 х заден клек с щанга 80кг
- 3 х набирания с подскок
- 5 х руски суинга с пудовка 32кг
Разката ми се фамилията, ама се заинатих и не си намалих тежестите до края! (muscle) Като се замисля, най-натоварващи ми бяха суинговете. Тежи тая пудовка да и се не види! Заболяха ме всички пришоци, хем бях с ръкавици.
След последните две тренировки - като нищо ще си почивам уикенда на bootcamp-а! :D
И имам талия! :D Поне на потния отпечатък! :D :D :D
08.06.15
23:32
От петък вечер та чак до неделя следобед - най-готиното прекарване с най-готината компания. Тренировки, забавления, хапване, въздух, слънце! :) Заредиха ми се батерийките! :D
09.06.15
22:57
09.06.2015/вторник
Загрявка, вработване на заден клек до 4х1х80кг, вработване на обръщане и изтласкване до няколко повторения с 40кг
Комплексът: за време, 100 бърпита, като началото на всяка минута започва с 3 обръщания и изтласквания с щанга.
.....
Пълен провал. :(
Два дни приемаме стока на работа. При това се налага много бързо да я прибираме в склада. Днес по едно време буквално ми се замайоса главата, схвана ми се кръста и нямах сила един кашон да вдигна... Не, че се оправдавам, де... Просто обяснявам, че не ми беше ден... ама хич! 80-те кила на задния клек така ми тежаха, че не можех да направя няколкото крачки назад с тях на гръб, камо ли да се мъча да клякам с повече. Комплексът го започнах с щанга 30 кг, ама болежката в рамото така и не минава и всяко бутане над глава е много дискомфортно и неудобно. Особено при свалянето на щангата надолу. Усещам се как поемам тежеста с едната ръка, за да вардя другата. При това май не си включвам много тялото, а по-скоро правя пуш-преса. Това наложи и след няколко врътки, да остана само с лоста (20 кг). Не, че стана по-лесно или по-бързо, де... Много бавни бърпита, много слабост и липса на въздух... Е, завърших си комплекса, ама така ме докривя на мене си, че чак не ми се приказва...
Хубавото е, че и мъжО реши вече да идва на тренировки с нас и днес му беше сефтето в залата. Горкият! Бая се озори! :)
Това е... Ще има и такива дни...
По дяволите!
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 09.06.15 22:58.
10.06.15
23:30
Имам питанка! :D
Бих ли могла да приложа Въглехидратната ротация при моя начин на трениране, с цел изчистване на телесни мазнини?
Тренирам (с редки изключения) 4-ри пъти седмично, с Vic и компания. Който е хвърлял по едно око в дневника ми знае за какво иде реч.
И как точно да си разпределя дните - (1-ниско, 2-средно, 3-високо въглехидратен ден), при положение, че тренирам във вторник и четвъртък от 18:30 и в събота и неделя от 10:00 часа. Не можах да се ориентирам в кои дни се ядат повечето въглехидрати - в тези с тренировките ли или когато се почива?
И трябва ли всеки ден (от трите възможни варианта) да съм в калориен дефицит?
Благодаря предварително на отзовалите се! (F)
Мнението беше редактирано от Златина Цонева на 10.06.15 23:32.
11.06.15
23:15
Според мен може да я приложиш, но да си я пригодиш спрямо твоите нужди и усещания. Варианти за ротация има много.
Не е задължително всеки ден да си в калориен дефицит, а седмично (например), когато теглиш чертата, да знаеш, че си на дефицит.
Имам опит с въглехидратна ротация, но моята беше в 4 дни - високи, средно-високи, средни, ниски и после завъртах отначало.
В тренировъчните ми дни бяха по-високите, с изключение на деня, в който тренирах крака - при него нямах въглехидрати (освен тези от зеленчуци разни).
Може да си направиш нещо подобно - т.е ротацията да ти е обвързана спрямо тренировките, а не обратното.
Например:
понеделник - ниски
вторник - високи
сряда - ниски
четвъртък - средни
петък - ниски
събота - високи
неделя - средни
Това е, ако искаш въглехидратите да са ти в тренировъчните дни, а кога да ги ядеш в самите дни - спрямо сегашните ти навици.
Вторник и четвъртък тренираш вечер, което ще рече, че може да хапнеш въглехидратите в първата половина на деня (аз лично не се чувствам ОК, когато се набумкам с въглехидрати точно преди силовата).
Събота и неделя тренираш сутрин, което ще рече, че може да си направиш тренировките на гладно или след хранене без въглехидрати, след което да си хапваш въглехидратите в останалата част на деня.
Дано да съм ти помогнала, да не съм те подвела и да не съм те объркала. :)
Ааа още нещо се сетих - когато се заигравах с ротация, се заигравах и с мазнини и протеин - в деня с най-високи въглехидрати имах най-малко мазнини. В деня без въглехидрати имах най-много мазнини.
Протеинът общо взето си беше в близки стойности.