Когато денят започва с торта още в 9 сутринта, шансовете да продължи добре са нищожни. Сутрешната доза инсулин ти поддържа фалшивия глад цял ден. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 07.02.14 14:08.
Знаех, че това ще ми кажете, но дори и когато закуската ми е била с протеин пак съм с вълчи апетит! Днес си измерих мазнините - 5 %, казаха ми, че имам и много добре развита мускулатура и хидратацията ми е добра. Костите също са ми доста здрави и тежки. Все хубави неща ми казаха, само дето не било добре за жена да е с толкова нисък % мазнини и би било добре малко да ги видгна.
Днес не тренирах, някакъв грип се опитва да ме настигне, ама няма да се дам (grin)
Храната:
09:30 - 2 кафета; 2 кивита
12:30 до 14:00 - 90гр. ядки, боровинки и стафиди микс; Редбул
17:30 - банан; половин ябълка; ТЕРАФЛУ!
20:30 - 150гр. извара “Маджаров”; 150гр. пуешко филе; фпх; салата - домат,краставица,лук, зехтин,оцет и сол (стандартната, многоооо ми се ядът домати напоследък, но повечето са безвкусни... нищо де, преживява се) и около 40гр. шоколад за финал .Пих и този китайския зелен чай за прочистване, че стомахчето пак се бори за независимост :Д
ЕДИТ: 100гр. шоколад - нищо ново под слънцето (giggle)
Откъм движение пак беше добре. Болна или не, не мога да седя на едно място и това е! Та сутринта със ставането коремни преси и малко скачане на въже, по-късно 15 мин. вело и бързо ходене през целия ден. Това е засега...
Мнението беше редактирано от Fighter на 07.02.14 23:08.
5% мазнини...щях да кажа че има някаква грешка, но после върнах назад, където си пуснала снимки...връщам думите си за тортата назад... ;) ...въпреки че би могла да я заместиш с нещо също толкова калорично, но по-пълноценно. ;)
Е да, ама (wasntme) Относно тортата... какво имаш впредвид? Че тя е виновника за неукротимия глад, или че е нормално да съм толкова гладна при тези кг и % мазнини и т.н?
Ще кача снимка от преди месец, че в момента не разполагам с друга толкова ясна. Но скоро ще се снимам ! (wait)
Мнението беше редактирано от Fighter на 07.02.14 21:39.
07.02.14
21:40
5 % мазнини !? Моля те, кажи ми, че се шегуваш...... Това обеснява напълно проблема с хормоните. Как ти ги измериха ?
С една машинка на която се стъпва. Но и преди са ми ги мерили с някакъв био-скенер, слагаха ми едни неща по-пръстите и т.н. Тогава бяха към 10-11 %, но пък и аз бях 53-4 кг. Така че съм склонна да вярвам на твърдението, че са 5 % в момента. Относно хормоните - както споменах по-горе, при последните изследвания всичко беше в норма. Единственото обяснение на лекарите за липсата на цикъл е поднорменото тегло и ниския % мазнини. Всички бяха сигурни, че хормоните ми ще са яко разбъркани, под нормата и всякакви други нередности, но всичко си излезна много добре.
Имам предвид, че ти трябва храна, но качествена. И щом хормоните ти са наред, а цикъл няма, наистина е вероятно да си от малкото щастливки, които с малко покачване на мазнините биха си регулирали цикъла, без допълнителни намеси.
07.02.14
21:55
Напълно съм съгласна с Маргарита - храна ти трябва, но все пак да е качествена. И 99% липсата на менструация се дължи точно на ниския процент мазнини.. Аз те и видях миналата седмица, така че наистина ми изглежда напълно вероятно да си с 5%. Не се притеснявай от това, че имаш апетит и ЯЖ просто се опитай да контролираш качеството на храната - яж и сладко, но по-умерено :Д Някой дни ти се получават нещата
Благодаря ви за съветите! (hug)
Относно сладкото - не мога без него, обожавам шоколад.. като цяло не мисля, че се храня с много кофти храни, но сладкото си ме влече много. Пристрастена съм! Не мисля да се отказвам от него, но ми е и трудно да контролирам количествата шоколад, които изяждам. Ако има 5 пред мен и 5те ще изям и даже лошо няма да ми стане. Като цяло съм и с ниско кръвно и захарта ми пада често иииии ... абе не е оправдание, ноооооо многоооооооооо го обичам. А и ми е като някакво успокоение, след дълъг ден тичане по задачки нагоре надолу, най-голямо удоволствие ми доставя да си се отпусна на дивана и да си похапна шоколад. Не знам до колко е емоционално, но когато съм щастлива и превъзбудена ям още повече сладко. Не ми се отразява в момента. Достатъчно активна съм и знам, че малко прекалявям, но ... пробвала съм и варианта да не си купувам и в нас да няма сладко - по-зле става. Лекия вариант е в 1 през ноща и в най-големия студ да тичам БУКВАЛНО до магазина за шоколад. Тежкия е да започна да се тъпча с каквото намеря за да компенсирам липсата, което не е препоръчително, защото се изнервям, не спирам да ям, преяждам и след това се започва с физическите и психически негативни чувства, емоции и дискомфорт като цяло. По-добре да си изяждам по 1-2 на вечер, отколкото да преяждам с какво ли не, било то и плодове и да се чувствам тъпо след това.
Мнението беше редактирано от Fighter на 07.02.14 22:29.
08.02.2014
10:30 - стотина гр. извара Маджаров, банан
13:00 - тренировка PowerPlate - стабилно
16:00 - 3с.л. извара, 1 яйце + белтък, кис.краставички и 3 резанчета домат - всикото това под формата на сандвич в пълнозърнеста питка - около 70гр. ; 3 парченца шоколад
18:00 - мелба - незадоволитена, но пък доста вкусна (беше си сладолед - 3 топки с 2 пурички и някакви плодове отдолу, които не ядох)
21:30 - 200гр. пъстърва; 50гр. скумрия; огромна зелена салата със зехтин, лимон и сол
22:30 - 2 ябълки (около 350гр. общо)
Мнението беше редактирано от Fighter на 08.02.14 22:57.
Хора, давайте идеи как да преборя глада за сладко ;х Нетърпимо е наистина. Изядох 2 ябълки и се надух буквално, но въпреки това съм готова да погълна цяла торта! Като в абстиненция съм!
“The only way to get rid of a temptation is to yield to it. Resist it, and your soul grows sick with longing for the things it has forbidden to itself.”
-Oscar Wilde
:D :D :D
Хаха вярно е... пробвах с ябълките, но не пожънах никакъв успех. Така, че си вписвам една суха паста и 2 лъжици (супени) течен шоколад ! :Д
Утре ми носят чанта с шоколади от Германия, ще оставя място за тях. Утре ще е големия ден... хахахха даже няма и да отворя бб-тийм (blush)
09.02.2013
08:30 - 150 извара; 100гр. кис.мляко; банан
12:30 - 3 белтъка; лъжица извара; пуешко филе; към 50гр. ПХ; кис.краставички; 2 маслини; 1/2 домат
19:00 - фреш портокал и грейпфрут
20:30 - 1/2 протеинов бар
23:00 - 2 шок. трюфела и някаква бисквитка
00:00 - ДЗП ягода; другата половина от пр. бар
01:00 - многоо глад и нищо за ядене... та ометох още 2 трюфела и 150гр. шоколад с цели бадеми - така де, бях гладна (blush) , а за първи път не ми се ядеше шоколад всъщност (giggle)
Дори си сметнах калориите. По груби изчисления около 2500 - в баланс съм (wait)
Мнението беше редактирано от Fighter на 10.02.14 02:18.
10.02.2014
10.00 - тренировка
11:30 - половин протеинов бар
12:30 - 2 пил. шишчета; домат; мини ябълка
18:00 - зверски глад - 60гр. ядки микс; 40 гр. шоколад (само това имах в наличност) :(
22:00 - печена пържола от бут без кожа; зелена салата; лъжица Котидж и 3 парченца шоколад с половин круша малко след това
Днес се пробвах с по-сериозни тежести. Е това не е за мен! Не усетих нищо в мускулите, само се почувствах хипер изнервена и нямах търпение да свършат сериите. Ще продължа да си тренирам със собствено тегло и леки тежести с повече повторения. Те ме зареждат, доставят ми удоволствие и си ме натоварват качествено и достатъчно за момента. (wave)
Мнението беше редактирано от Fighter на 12.02.14 01:52.
11.02.2014
14:30 - преп. филия Вита с Котидж; 2 яйца; зелена салата с 3 маслини
16:30 - 2-3 шок. бонбона (не ми се ядеше, но се появиха разни рожденници (wasntme) )
18:00 - 250гр. ягоди
20:00 - Събуей - черен хляб ,15 см., пил. печено с топ. сирене, зеленчуци и горчица.. не ми стигна и си взех втори - същия, но с кашкавал
22:00 - черен чай с мед
Преди лягане 01:30 - 300гр. кис. мляко 0,1 % с лъжичка мед; 1/2 малък банан и ябълка :Д
12.02.14
09:28
Впечатлена съм, най-доброто ти меня от няколко дни :Д
12.02.2014
09:30 - 2 мандарини; мини ябълка
14:30 - зелена салата; 2 яйца; 5 маслини
- парченце шоколад
18:00 - банан
21:30 - спагети със сметана, бейби калмари,скариди, чесън и разни подправки
23:30 - круша
Нещо ме домързя да отида на фитнес.. (wasntme)
13.02.14
14:36
Браво, Дари :) Много добре е храната последните дни
За целия ден: Към 300гр. шоколадови истории - 150гр. шоколад, 1 мини баунти, 50гр. Тоблерон и разни бонбони, 4 филии Вита, 100гр. Котидж, 1 яйце, 2-3 маслини, 50гр. Филаделфия, 2 купи пил. супа
Течности: вода, 2-3 кафета, капучино, 200 мл. Нестий лимон.
Тренировка отново нямаше :)
Мнението беше редактирано от Fighter на 14.02.14 01:22.
Аз лично апетитът за шоколад го контролирам чрез лъжичка домашно сладко. Правя това упражнение сутрин, понеже ако не е тогава, озверявам през деня и завършвам с по 2 шоколада. Една филия вита, чаена лъжичка сладко и съм готова.
О, не! Опитите за залъгване при мен НИКОГА не завършват добре! Пробвала съм се.. ям нещо, за да заместя друго и след максимум половин час все пак си изяждам това, което съм искала... и в крайна сметка се стига до преяждане. Залъгването ми е най-лошия вариант. И въпреки това днес си хапнах филийка с дом. сладко, че като го прочетох ми се дояде :Д
09:00 - 250гр. кисело мляко с мед
12:00 - 2 преп. филийки Вита с пуешко и лъжица котидж; домат + 1 филийка с дом.сладк
Към 1 се появи глада за сладко.. но реших да изям 2 малки банана, след което поспах. Станах към 15:30 и отидох да тренирам
18:30 - салата - маруля, 1/2 домат, 2 кис. краставички, 2 яйца, 40гр. пуешко, зехтин, оцет и хим.сол; круша
19:30 - слаба воля.. не издържах - 1 шоколад, 2 бонбона Мерси. След което майка ми се прибра и аз с бясна скорост набутах всичкото сладко от шкафа и я накарах да го скрие. И ако ми скимне по нощите да си купувам или да тършувам из нас да ме СПРЕ! :D
От друга страна пък нали уж е празник днес.. на шоколада, виното .. (blush)
Четох, че за панкреаса е все едно дали ще изядеш 1 бонбон или 1 кутия наведнъж... дори било по-вредно да я разделиш на няколко приема през деня. Тоест, ако се храниш примерно през деня, няма нищо лошо да ометеш 1-2 шоколада вечерта или някой друг бонбон. Един път ще си вдигнеш инсулина. (giggle) Извод: отивам да довърша кутията бонбонииии (grin)
Мнението беше редактирано от Fighter на 14.02.14 21:30.
Хаха, “когато ми се яде шоколад, ям мармалад”—сори, ама това е ирационално.
А когато ми се яде мармалад, шоколад ли да ям и когато ми се пикае да с..а ли? :D
Мда, както казах по-горе - залъгването е най-лошия вариант, в началото върши работа, след време става по-зле! Разбрах нещо вече. Трябва да даваш на тялото си това, което иска. Ако иска шоколад - дай му. И 2 да са. Все едно. Ще ти се яде, ще ти се яде, колко ще ти се яде? Седмица-две и после няма да се сетиш за сладко или поне не в такива количества. Ограничаването и възпирането е най-лошото и коварно нещо на този свят! Пък и един път се живее. Може да качиш 2-3 килца от тъпчене със сладко, но после ще дойде период, в който няма да ти се яде и ще си ги свалиш. Абе като цяло, смятам въобще да не е мисля тая храна. Ето днес пак изядох 100+ гр. шоколад и кутия бонбони, но съм жива. Даже не ми и прилоша, не треперя или нещо такова. Много ми е добре даже. И нямам никвакво намерение утре да се скъсам от трениране, да правя фастове или да премина на фотосинтеза за 1 седмица. Ще си ям какво ми се яде. Ако утре ми се яде торта, ще изям даже 2 парчета! От много вманиачаване до никъде не се стига. След време тялото си го връща. А когато не гладуваш и се храниш уж “здравословно”, тялото може и да е задоволено от полезни в-ва и прочие, но мозъка си иска неговото. И намира начин да си го получи. Ако ще след 5 години да е.
Дори нз защо написах всичко това, имах нужда да излея някои мъдри хранителни мисли. Нали за това е дневник....
Мнението беше редактирано от Fighter на 14.02.14 22:43.
Мда, както казах по-горе - залъгването е най-лошия вариант, в началото върши работа, след време става по-зле! Разбрах нещо вече. Трябва да даваш на тялото си това, което иска. Ако иска шоколад - дай му. И 2 да са. Все едно. Ще ти се яде, ще ти се яде, колко ще ти се яде? Седмица-две и после няма да се сетиш за сладко или поне не в такива количества. Ограничаването и възпирането е най-лошото и коварно нещо на този свят! Пък и един път се живее. Може да качиш 2-3 килца от тъпчене със сладко, но после ще дойде период, в който няма да ти се яде и ще си ги свалиш. Абе като цяло, смятам въобще да не е мисля тая храна. Ето днес пак изядох 100+ гр. шоколад и кутия бонбони, но съм жива. Даже не ми и прилоша, не треперя или нещо такова. Много ми е добре даже. И нямам никвакво намерение утре да се скъсам от трениране, да правя фастове или да премина на фотосинтеза за 1 седмица. Ще си ям какво ми се яде. Ако утре ми се яде торта, ще изям даже 2 парчета! От много вманиачаване до никъде не се стига. След време тялото си го връща. А когато не гладуваш и се храниш уж “здравословно”, тялото може и да е задоволено от полезни в-ва и прочие, но мозъка си иска неговото. И намира начин да си го получи. Ако ще след 5 години да е.
Дори нз защо написах всичко това, имах нужда да излея някои мъдри хранителни мисли. Нали за това е дневник....
(bow)
А когато ми се яде мармалад, шоколад ли да ям и когато ми се пикае да с..а ли? :D
Попита за съвети за справяне, аз споделих своят начин. Вече дали ще се приеме и приложи, е въпрос на личен избор. ;)
А когато ми се яде мармалад, шоколад ли да ям и когато ми се пикае да с..а ли? :DПопита за съвети за справяне, аз споделих своят начин. Вече дали ще се приеме и приложи, е въпрос на личен избор. ;)
Анн, нищо лично, дала си съвет—не е лош съвета, тя верно, че е питала с какво да го замести шоколада като й се яде.
15.02.2014
08:30 - 150гр. кис. мляко; яйце; 2 ореха
12:00 - салата - морков,зеле,домат,краставица,царевица,кашкавал, пил.филе, някакъв млечен сос (от мола)
14:30 - бяло фрапе
18:15 - малка салата - маруля, 1.2 домат, 1 кис. краставичка; пицаааааааа от тия малките 24см. и си направих сосче - кисело мляко и горчица + кетчуп
Искам да отбележа, че попринцип рядко ям вкъщи и почти всичката ми храна е правена навън... моловете, разни заведения за бързо хранене и т.н. Знам, че не се знае какво има вътре, но нямам време да се занимавам... обичам да готвя, но ме мързи да го правя, а и не се задържам много вкъщи.
Мнението беше редактирано от Fighter на 15.02.14 20:11.
15.02.2014
Искам да отбележа, че попринцип рядко ям вкъщи и почти всичката ми храна е правена навън... моловете, разни заведения за бързо хранене и т.н. Знам, че не се знае какво има вътре, но нямам време да се занимавам... обичам да готвя, но ме мързи да го правя, а и не се задържам много вкъщи.
Същата работа и при мен (giggle)
16.02.2014
Отново се сцепих да ям. Вчера се събуждах 5-6 пъти, умираща от глад, докато накрая в 3:30 вече неможех и да заспя. И изядох 1 круша, няколко фъстъка, 200гр. кисело мляко и 1ф. Вита.
И днес храната:
11:00 - 1/2 пртокал, шоколад, малко след това 1ф. Вита, резан пуешко, кебапче и половин домат
16:30 - ябълка
19:00 - 60-70гр. пилешко, кюфте, салата тип “шопска”; 50гр. пълнозърнеста питка
21:30 - още няколко хапки салата; ябълка
Течности: вода, 3 кафета, 2 с мляко, половин чаша сок
Това е засега.
Утре ще ходя да си изследвам щитовидната жлеза...
18.02.2014
Храна: 200гр. шоколад, 3ф. Вита, 50-гр. Котидж, 30-40гр. сирене, 40гр. пуешко, домат, ябълка
Течности: вода, кафета, 200мл. Нестий, Чокофредо
Имаше и тренировка :)
20.02.2014
08:30 - 2 кивита, кафе с мляко
После още 2 кафета
11:00 - 12:30 - тренировка
17:00 - 2-3 парченца шоколад
19:00 - мартини
20:00 - парче пица; 200 мл. айран
И да отчета едно спортно постижение - започнах да правя мъжката лицева опора и си издържам без проблем и то на PowerPlate с вибрациите (wait) Станала съм доста по-силна в ръцете. Супер :) Само дето не успявам да се спусна до земята, но има време, а и не ми е целта в живота да правя лицеви опори (giggle)
Мнението беше редактирано от Fighter на 20.02.14 22:18.
24.02.2014
08:00 - кафе, ябълка
12:00 - кафе с мляко, няколко хапки тост с пуешко филе, лъжица снежанка, домати и краставици в него; 2 редчета шоколад
15:00 - довърших сандвича едвам едвам.. махнах половината от него и още малко шоколад след това
16:00 - довърших шоколада
18:00 - 19:20 - тренировка
20:00 - 30-40гр. пуешко, 1 белтък, малко домат; кис. краставичка - нещо като салата :Д ; огромна купа супа от агнешки дреболии, но ги махнах, та останаха бульона и съвсем малко ориз + филия Вита
После 1 парченце локум, и един Кит Кат
Не мога без сладко, насилвам се да ям солено... мога да ям и то пак не всичко само след стабилна тренировка... иначе само сладко ми е в главата..
Мнението беше редактирано от Fighter на 24.02.14 20:53.
Правих си изследвания на щитовидна жлеза, инсулин, кръвна захар, кортизол и други показатели. Всичко е перфектно, инсулина е на долната граница, захарта ми е около 4,5, креатинин-а е много добре. Само TSH ми е леко занижен - почти на долната граница е, а кортизола ми е над нормата. Но ендокриноложката каза, че няма повод за притеснение. :)
25.02.2014
08:30 - кафе,половин доза протеин, ябълка
11:30 - 200гр. кис. мляко; 2 лъжички дом. сладко; ябълка
14:30 - кафе с мялко
19:00 - 150гр. шоколад
23:30 - 80гр. пуешко, 2 яйца, домат, кис. краставичка и листо маруля
след това продължих да нагъвам сладко .. общо шоколад за деня - около 300гр. + 2 бонбона и половин бисквита
Без тренировка и много сериозна активност.. :)