Keep walking..

Темата е заключена.
Прескочи до:

29.08.14
11:44

казано от moon light на 27.08.14, 21:26:

Мисля да пробвам Аткинс за известно време да видим какво ще стане...

Пускам цитат от една статия. Просто, за да имаш едно наум с тази диета...:) “Какво става когато приемаме по-голямо от необходимото количество протеини? Типичен случай е диетичната система , наречена „кетогенна диета”  (Според мен това е диетата на Дюкан или подобна на нея) Нейният девиз е: Яжте протеини и мазнини „на корем” и забравете за въглехидратите. В началото отслабването е безспорен факт, но за нещастие става дума за загуба на вода, а не на подкожна телесна мазнина.  Ето как става това: Излишъкът на протеини води до ненормална обмяна на веществата, известна като „кетоза”. Това става, защото запасите на въглехидрати (под формата на гликоген) в черния дроб не са достатъчни да посрещнат нуждите на мозъка и останалите клетки на тялото. Спомнете си, че гликогена в черния дроб е с ограничен капацитет и може да стигне само 12-24 часа за захранване на тялото или в рамките на едно денонощие той се изчерпва.  В тази ситуация за задоволяване на енергийните нужди би трябвало тялото да се обръща към своите запаси от мазнини, но не става така.  При хроничната липса на въглехидрати черният дроб започва да произвежда особено опасни , вредни за организма вещества, наречени „кетонни тела”. Тъй като не се нуждае от тях в такива количества тялото започва да ги изхвърля, чрез учестено уриниране и започва да губи вода. Това от своя страна води до споменатото първоначално слабеене, но в крайна сметка богатата на протеини диета не се справя  с излишните мазнини. Високото ниво на протеини води до увеличено количество на аминокиселини в кръвта и тъй като тялото не се нуждае от тях в момента започва да ги складира чрез инсулина в депата за мазнини.  С две думи излишните протеини се скалдират като мазнини. Нещо повече, доказано е, че богатата на протеини диета води до промени в обмяната на веществата в мастните клетки, като ги прави десетократно по-активни в натрупването на мазнини, отколкото са били преди прилагането на кетогенен хранителен режим. С две думи след тази протеинова диета се напълнява повече.”

Мнението беше редактирано от Диляна на 29.08.14 11:45.

30.08.14
14:05

Дили, имам познати, които доста добри тела направиха с кето диетата и след време с постепенно вкарване на ВХ преминаха на РБД, но резултатите им вече години са се запазили. Ако не експериментирам, няма да разбера как ще ми се отрази.

През тази седмица, в която ям основно месо усещам, че се завръща истинската ми същност на свирепо месоядно същество. :D Аз преди, когато бях в най-добрата си форма без месо не сядах на масата! 2 дни без месо и полудявах, на хора започвах да налитам. ВХ въобще не ми се ядът. И понеже аз си имам проблем с емоционалното хранене, когато ми се прииска да се натъпча в главата ми се въртят пържоли и сирене. Да не говорим, че кипя от енергия, не ми се пие кафе толкова и най-странното не ми се дъвчат дъвки?! Аз бях пристрастена, нон-стоп дъвчех. До кантари не се доближавам, от сантиметъра още изпитвам параноя, знаете за психичните ми отклонения по въпроса :D Но чувствам, че съм свалила, а и е видимо вече, че се поизсчиствам особено гърба и краката.
И да отбележа, че се захващам по сериозно с тежестите.

29.08.2014

10:30 - резан кашкавал; сиренце и 4 маслини
12:00 - 5 малки дом. яйца с малко сирене; краставца (установих, че яйцата не ме наяждат, но бях супер гладна и само това намерих)
17:30 - тренировка
20:30 - 100гр. пил. вешалица (с кълцано филе),  пил. пържола от бут

По-късно ще пиша и днешното меню.

Прекрасен, слънчев и усмихнат ден. (sun)

Мнението беше редактирано от Fighter на 30.08.14 14:16.

Дили, моля те не пускай такива глупости из дневниците, някой ще вземе да се върже на простотиите в тази статия. :)

30.08.14
16:49

Имам две въпросчета:

- Колко месо на ден мога ям? 600 грама много ли е?
- Попринцп не пия, нямам нужда от алкохол, дори и в дискотеки и т.н., но все пак да попитам какъв е позволен, тък като се разрових из таблиците и забелязах, че уискито и рома например нямат въглехидрати ии всъщност нз дори от къде им идват калориите честно казано :D

30.08.14
17:03

Не бих пила алкохол, ако съм на диета ;)
За месото, зависи. Изчисляваш си колко грама протеин съдържа, изчисляваш и ти от колко имаш нужда, останалото си го запълваш с мазнини.

30.08.14
21:37

казано от moon light на 30.08.14, 16:49:

Имам две въпросчета:

- Колко месо на ден мога ям? 600 грама много ли е?
- Попринцп не пия, нямам нужда от алкохол, дори и в дискотеки и т.н., но все пак да попитам какъв е позволен, тък като се разрових из таблиците и забелязах, че уискито и рома например нямат въглехидрати ии всъщност нз дори от къде им идват калориите честно казано :D

Етанолът сам по себе си е калоричен, но дори по-”страшен” от въглехидратите, защото е с енергийна стойност 7 ккал/гр (за разлика от тях, които са приблизително 4 ккал/гр) . :) Не случайно в доста страни по света се ползва за автомобилно гориво, все пак.:) Но за разлика от автомобилите, за нас хората тези калории не са “хранителни” =>> са ненужни. Т.е. въпросът какъв алкохол е позволен е излишен. :)) А това, че някои алкохолни продукти (Бейлис и прочее) са тъпкани и със захар, си е бонус “екстра”. :D

31.08.14
05:41

Да, наясно съм че е вреден, но все пак по-добре да знам какво е донякъде позволено... Благодаря за отговорите.

30.08.2014

13:30 - голяма пил пържола от бут
20:00 - малка пържолка от бут, малко телешко печено и салата от марули и краставица
После ходих на дискотека, изпих един Редбул без захар, блъскан с подсладители. Прибрах се страшно гладна  към 5 и хапнах 2 големи яйца бъркани със 100гр. фета в около 15-20гр. масло. Май попрекалих, но поне не наруших режима.
Утре, т.е. днес вече планирам да направя стабилна тренировка и да наблегна на дупе и бедра, нищо, че имам страшна мускулна треска на цялото тяло от предишната тренирока...клин - клин избива. :)

31.08.14
22:26

31.08.2014

Събудих се към 2, имаше печено домашно пилешко и хапнах доста с кожата
19:00 - 20:20 - тренировка
22:00 - 2 яйца,50гр. бекон, към 20гр. масло

Да се включа, че пак...

Месото са ти казали - зависи колко протеин имаш нужда да приемеш. Горе долу около 20-22гр протеин на 100гр месо се падат (според месото).

Относно алкохола - “Прекаленият светец и Богу не е драг”.

Колкото до “многото страни”, в които етанол се ползва за гориво - глупости на кило, страните сигурно се броят на пръстите на двете ръце, а може би и на едната. Южна Америка + САЩ, като за чисто етанолово гориво е нужен специален двигател. А в САЩ се ползва гориво с около 20% етанол като добавка, по-малко вредни емисии уж (те щото американците са на върха в екологията....)

За кетото, дано Джулс се включи, тя изкара доста време и имаше много добри резултати и доста впечатления.

01.09.14
18:15

казано от Херцог Трън на 01.09.14, 18:09:

За кетото, дано Джулс се включи, тя изкара доста време и имаше много добри резултати и доста впечатления.

Как ме хвана,тъкмо влизам У форумЪ! :D

Та какво за кетото,че не ми се връща назад? :)

01.09.14
20:20

Амии аз май си попрекалявам от време на време с месото, ама... (blush)

Джулс, по колко зеленчуци хапваше и има ли зареждащ ден? Също и колко пъти на ден да се храня? Това за сега са ми основните въпроси. Четох, че е добре последното хранене да е максимално близо да часа за лягане. Ще ми попречи ли това? Иии вярно ли е, че може да си горя с малко кардио (много ми е досадно, особенно след тренровка, че и ако е за крака...:Д). Ужасна съм, знам :D

Иначе да се изповядам за днес:

Вчера си бях гладна преди да си легна, но реших да не ям. Будих се през 1 час и се въртях, всичките ми мускули се активизираха :D Като малки дечица искат да папкат.. (giggle) Е аз търпях, търпях и накрая станах в 6:

06:00 - 2 яйца, 60гр. биволско сирене, 10гр. масло и пак си легнах, след което станах в 9
12:30 - 4 варени яйца, 1/2 краставица
19:30 - 2 яйца; 30гр. бекон, 20гр. масло, малко тиквичка, половината на едно малко печено кюфтенце

Мнението беше редактирано от Fighter на 01.09.14 20:21.

казано от Juls на 01.09.14, 18:15:

Как ме хвана,тъкмо влизам У форумЪ! :D

СледЪ те! (grin)

01.09.14
23:04

Едит: около  250гр. свински гърди, лъжица заквасена сметана току-що... смятах калории и т.н. Калориите са ок - около 2000, е не е като да съм в дефицит, но все пак искам да чистя и да качвам (nod) Ама отново съм прекалила с протеина, а мазнините са едва 45 %. До колкото знам не трябва да е точно така. ВХ са под 5 % (rock)

02.09.14
06:44

За кето месото ти е наистина в повече. Трябва да се стремиш към поне 70-75% МЗ , не повече от 15-17% белтък и ВХ окол 5-7% .
Свинска мас,краве масло,кокосово  масло,сланина,яйчни жълтъци -с тях си попълвай мазнините до 70-75% ,като не прекалявай с кравето масло и млечните по принцип.
Зеленчуци-краставици,маруля,спанак,лопош,броколи,бяло зеле.Една шепа на хранене.
Авокадо чат-пат.
След втория месец може да си позволиш по 1-2 кисели плода дневно.
Отначало наистина внимавай с протеина и зеленчуците.
Яж мазнини колкото искаш и като количество,и като честота.С времето апетитът ще се саморегулира.
Зареждащ ден няма.В противен случаи за каква кетоза говорим? :)
Пиши на ЛС ,ако нещо друго те вълнува,че нямам много време да следя дневниците.

Мнението беше редактирано от Juls на 02.09.14 06:46.

03.09.14
00:54

02.09.2014

09:00 - 2 яйца; 30гр. сирене, малко масло
12:30 - 100гр. бекон  на скара, 50гр. пилешко филе, краставица
20:30 - тренировка (незавършена)
00:30 - 2 яйца, бекон, жарен бут 130гр.

Днес към края на тренировката както си скачах на степера  и опп на криво отиде крачето и стана мазало... Дойде майка ми да ме вземе и отидохме в бърза помощ. Чакахме, чакахме накрая ме прегледаха и ме пратиха на рентген-а. Да ама санитарите “спяли”  и ми казаха, че може да се наложи повечко да изчакам, тъй като аз немога да стъпвам и да си мърдам крака от глезена надолу и трябва някой “да ме предвижи по асансьора” . Аз им казах, че няма да стане и се качвах по колене до 3ти етаж, след което слизах по задни части ... В крайна сметка се оказа, че съм разтегнала връзки и ми препоръчаха да не се движа няколко дни и да забравя фитнеса за 1 месец поне. Това няма как да се случи, в момента в който започна да си ходя нормално си се връщам във фитнеса. Може да не правя много кардио, ако много ме натоварва, но не виждам причина да не трнирам, най-вече на машинките.

Лека вечер! :)

Мнението беше редактирано от Fighter на 03.09.14 00:55.

03.09.14
20:05

03.09.2014

Храната: приблизително 600гр. (в сурово състояние) печена сьомга ; 20-30гр. масло, 30гр. синьо сирене; 200гр. гъби; краставица и малко маруля. Може би ще има и още нещо..

Цял ден съм в нас и полудявам. Въобще не мога да стъпвам на десния крак и глезена доста ме боли. Понеже не ме свърта на едно място си обикалям из къщата чрез подскоци на един крак. Страшно кардио :D Дано поне утре стъпвам нормално, че да поизлезна макар и куцукайки.

ЕДИТ: 2 яйца, сирене

Мнението беше редактирано от Fighter на 03.09.14 22:34.

03.09.14
20:09

Станали сме тука КСБ (клуб на спортуващите баби). Защо баби - всяка с някакви болежки :D

04.09.14
12:10

ХЕЛП! Изпитвам зверски ВХ глад... не към нещо определено, нооо много ми се ядът върглехидрати. Все още от мазнините ми се гади, нищо, че ми е вкусно. 11 ден ВХ са ми под 10%. Какво да правя? Идеи... лошото е , че отново ял ден ще трябва да съм в нас иии просто нз :Х Иначе майка ми сутринта ми вика “Не мога да повярвам, че с толкова мн храна може толкова бързо да се сваля” :Д Има си ефект, но ... (headbang)

Няма да ядеш въглехидрати ! Виждаш,че има ефект - като искаш да отслабваш, стискаш зъби и това е ! Яж си сланината и мирувай

04.09.14
15:52

Удари си два шамара и кротувай.Ще мине скоро.Не изпадай в типичните кифленски лиготии.

04.09.14
18:29

Ади, Джулс надъхвате ме все повече! (sun)

Аз се замислих, както съм имала волята преди да сваля 50кг., така и сега ще постигна целта си! А и вече имам доста повече опит и знам какво правя. Една филия хляб няма да ме спъне. То и вече ми мина де (whew)

Бай дъ уей, когато си отварям дневника няколко пъти ме прехърля към някакви странни страници. Само при мен ли е така или е всеобщо бедствие ? :D Хипер изнервящо е.

04.09.14
21:02

04.09.2014

10:30 - яйце, 50гр. сирене
13:00 - 2 малки яйца, сирене
18:30 - 2 пил .пържоли от бут, краставица

Мнението беше редактирано от Fighter на 05.09.14 03:30.

05.09.14
04:51

И отново малко размишления ...

Легнах си към 23:00 (необичайно за мен) леко гладна. Въртях се и се будех през 15 мин. В 3 вече окончателно се събудих от глад. Изпуших 1-2 цигари и чаках да мине глада, но уви - засилваше се. Към 4 си направих яйца със сирене и кашкавал. Сега започна леко да ми се доспива и след малко си лягам пак. Ще пропусна закуската.. Замислям се дали наистина тялото ми има нужда от толкова много храна? Изчислих си баланса малко над 2300 и смятам да ги държа около 2000. Не искам пак да бързам, да си забаям метаболизма и да губя мускули. На всичкото отгоре сънувах, че се събуждам и ям хляб... много стресирана се събудих :D Повече няма да пропускам хапването преди сън! А сега ще се опитвам пак да поспя :)

05.09.14
20:44

05.09.2014

12:30 - яйце, сирене, масло
18:30 - 1 голяяямо яйце, 30-40гр. бекон, сирене, 5-10гр. масло (не се заситих въобще)
20:00 - пил. бутче с кожата

Претеглих се - 60кг, аз май толкова си бях и преди. Видимо съм свалила, така че кантара не ме интересува. Но пък ми измери уж мускулната маса - около 38кг... това добре ли е що-годе или... ? По спомени обаче преди беше повечко, мазнинките по-малко .. ехх безсъние и боклучава храна, какво ми причинихте .. (sweat):D

Мнението беше редактирано от Fighter на 05.09.14 20:59.

Ми не е много добре ама не вярвай много на тия кантари :) Не са точни

08.09.14
18:27

От уре мисля да мина на ВМ, че това кето ... стигат ми 2 седмици. Вече изпитвам физическа нужда да хапна нещо по-въглехидратно (не да се натъпча с боклуци!).Подозирам, че причината се крие в свръхприема ми на протеин и недостатъчно (за кето) мазнини. Не бях в София последните дни и просто нямаше какво да ям. По заведенията само на месо на скара карах, не смея да си поръчвам ясие тип “еди какво си В МАСЛО”, тъй като дълбоко се съмнявам в произхода на продуктите. Ужасно много ми се вие свят, постоянно съм гладна, спи ми се и енергията ми е в дефицит. Като калории доста добре ги докарвам, но въпреки това...
Крака иначе се пооправя, но вчера  реших цяяяял ден да се разхождам из Сандански, та днес пак се върнах 3 дни назад. От тоя крак и чийт дей не мога да си направя :(

08.09.2014

08:30 - малко кашкавал, малко шунка (колкото дават на закуска в хотел(dull) ) 50гр. пъстърма и съгреших с 2-3 резана домат
12:30 - телешко-свинска плескавица, няколко хапки пушен бут на скара
18:00 - още половин плескавица, малко пържола от пил.бут
20:00 - довършване на пържолата + зеленийки и за десерт 2 с.л. фъстъчено масло (домашно) (blush)

Мнението беше редактирано от Fighter на 08.09.14 21:49.

10.09.14
00:06

09.09.2014

12:00 - 4 яйца; малко сирене; 10гр. масло
15:00 - пиле със зеле - 2-3 вилички зеле, около 60гр. пиле, лъжица кисело мляко 10%
19:00 - 100гр. пиле от манджата, зеле; 400гр. овче кисело мляко
23:00 - краставица, 40гр. сирене

Оказа се, че имам и кръвоизлив в крака и няма изглед в близките 10 дни да се оправи. Аз си правя малки разходки доколкото имам сили, но гледам повече да се пазя, че ми писна.. Левия крак вече не издържа на натоварването. Боли ме тазобедрената кост, прасеца и т.н., но се надявам се скоро и десния да се активизира. 

Хубава вечер!:))

10.09.14
22:51

10.09.2014

09:30 - 2 яйца; 2 белтъка; масло
11:00 - 2 яйца, масло, сирене
20:30 - св. котлет, 1/4 краставица

11.09.14
19:53

11.09.2014

08:30 -2 яйца; 2 белтъка; масло; 20гр. сирене, 20гр. кашкавал
15:30 - 1 яйце, 2 белтъка, масло, 30гр. кашкавал, сирене, шунка (тук някъде хапнах няколко хапки бяло месо от пиле на грил)
19:00 - св. ребърца, зелена салата

Белтъците ги отделях, понеже реших, че съм напълняла?! (което не е така)  ииии пак изпаднах в някакви дупки и се опитах да приложа някакви тактики от миналото (несполучливи )... поне бързо се осъферясах ... мдам, дълго още ще се боря с психиката си :) ,,

Ядеш свински ребра, а се тревожиш за жълтъците :Д Кефиш ме

12.09.14
19:13

Ахах аз обмислях да вакарам едно гадно, сухо, жилаво пилешко филе, но  получих просветление :D

12.09.2014

09:30 - 1 яйце; сирене, 10гр. масло, краставица
13:00 - пил. бутче, 2 хапки суджук
18:30 - пак 2 хапки суджук, 200гр. св. ребра, краставица

Повече никакво пилешко! Напоследък забелязвам, че като ям пилешко (освен, ако не е домашно) се чувствам много зле около 30 мин. след това. Аз и като ги гледам тия мутирали бутове - не мерси!

14.09.14
22:36

.

Мнението беше редактирано от Fighter на 16.09.14 13:00.

17.09.14
10:45

Нещо ВМ-то не ми се отдава. Аз като цяло повечето дни прекалявах с протеините де, но когато вдигна мазнините ми се гади. Не мога да свикна с толкова много. Иначе нямам проблем с въглехидратите. Реших да си правя моя интерпретация на ВМ-НВД и Палео. Спрях млечните и ще си карам на месо, яйца, малко зеленчуци, ядки и от време на време може някой плод. Също така реших да ям до 18:00ч. и да закусвам най-рано в 10… нещо като периодчино гладуване. От както хапвам сутрин не ме боли толкова корема и предпочитам този вариант пред храненето от късния обяд до вечерта. Да видим как ще ми се отрази тази схема. Относно тренировките - вече мога да ходя нормално, но ме боли и предпочитам още 5-6 дни да изчакам, след което се завръщам с пълна сила. Това е от мен за сега. Хубав ден (wave)

Наталия

17.09.14
10:57

казано от Diamond на 17.09.14, 10:45:

Също така реших да ям до 18:00ч. и да закусвам най-рано в 10… нещо като периодчино гладуване. От както хапвам сутрин не ме боли толкова корема и предпочитам този вариант пред храненето от късния обяд до вечерта. (wave)

Дари и на мен ми е по-добре като хапвам сутрин :) Скоро открих това :) ии ми е някак по-балансирн деня като си хапвам сутрин, обед и вечер. Даже понякога вечерта не ми се яде толкоз.....ама прилапвам някой зеленчук или малко месо.

17.09.14
11:17

Лишаването от закуска скапва стомаха, най-вече кафето на гладно! А и после се получават някакви неудържими пристъпи на глад..

17.09.14
11:41

казано от Diamond на 17.09.14, 11:17:

Лишаването от закуска скапва стомаха...

И как по-точно го скапва?

17.09.14
12:03

Честно казано не съм много сигурна. При мен проблема беше, че аз сутрин си усещах глад, но нямах много апетит и си предпочитах кафето. Няколко месеца карайки по този начин започнаха страшни болки в стомаха и гадене при наличие на глад - вероятно гастрит, колит и т.н. Моето си беше равно на гладуване, а е ясно при продължително гладуване какво се случва със стомаха. Друг е въпроса, ако не изпитваш никакъв глад сутрин. Тогава може и по друг начин да стоят нещата. Не знам, тук си признавам, че не съм напълно запозната, просто споделям от личен опит.

17.09.14
12:07

Гладът сам по себе си не причинява поражения на стомаха.
Виж кафето (особено черно без мляко) на гладно наистина може да раздразни лигавицата, но чак от него да си получила гастрит или колит не ми се вярва.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.09.14 12:08.

Наталия

17.09.14
12:14

Петър не закусва сутрин и не съм го виждала да закусва. Явно с другите хранения си набавя необходимото количество енергия и необходими вещества. Мисля, че е както си научиш тялото :) Като цяло 23 години нямах навика да закусвам, но от година и половина, закусвайки чат-пат, а сега вече и редовно, се чувствам по-добре. НО трябва да добавя, че ми се промени и качеството на храната :), което май всъщност е най-важното :)

18.09.14
22:23

18.09.2014

17 часа фаст:

10:45 - 1 яйце, 3 белтъка, 60гр. сушено св. филе, кафе
13:00 - 150гр. пилешко, малка наденичка, 2 розови домата
15:00 - 2 малки дом. ябълки
18:00 - 300гр. пилешко, 150гр. тиквички на скара

Позволих си ябълки и толкова домати, че нещо яко се разболявам ии имам нужда от повече храна, по-витаминозна. Отделно мисля да започна да пия витамини, че само с месо и яйца не става...
Крака е много по-добре, ходя почти нормално. Надявам се другата седмица да мога да се върна в залата. Хубава вечер! (wave)

Мнението беше редактирано от Fighter на 18.09.14 22:25.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1