20.08.12
11:09
Добър ден момчета.Казвам се Додо,на 15Години(Скоро 16)Висок съм 180 и тежа 74 килограма тренирам от 3 месеца,като успях да кача няколко килограма през тях.Въпроса ми към вас е Виждам че по форумите както и залите много се обсъждат добавките,та решил съм да си взема креатин и някакви амино,но въпроса ми е главно за креатина.Има ли смисъл да го взимам на тези години като съм решил да се занимавам сериозно със фитнес и да не губя постоянството ми в залата както правят повечето ми връстници?Дали ще се усвои от мускулите ми,и разбира се дали ще кача некое килце?И ако е възможно да навреди,защото чувам изрази от сорта:Креатина те пълни с вода после какво ще правил ако не можеш да се обезводниш,..не ти трябва да увеличаваш тестостерона си
който изобщо не знам дали са истина.Благодаря предварително
Темата беше редактирана от М. Коддо на 20.08.12 12:09.
Здравей. Искам да ти кажа ,че и аз съм на твоите години. И аз примемах креатин и останах много доволен. За месец качих около 2-3кг понапълних се с вода и значително ми се поувеличиха размерите. Но да знаеш това не е магическа добавка пиеш и за 2-3 месеца ръката ти пораснала с 10 сантиметра. Имам в предвид ,че сигурно заради задръжката на вода аз видях разлика в бицепси и във всичко друго :). Значително ми се увеличи силата. И така приемах го към 1 месец и спрях.. прекалено къс период но какво да се прави :). След като го спрях не видях нищо което да се е променило.. сега карам само напред и увеличавам сантиметрите.. има митове ,че като го спреш ще ти излезе водата и едва ли не ще увиснеш като пенсионер. Няма такова нещо. Поне при мен ;).
По-здрави!
20.08.12
15:09
Креатина няма нищо ама НИЩО общо с тестостероновите нива и по никакъв начин не им влияе. Така че на тези, които ти ги говорят тези глупости им прати много здраве. Същото се отнася и за водната задръжка, че я има, има я, но не при всички форми на креатин и далеч не в количествата, че като “ти излезе водата и едва ли не ще увиснеш като пенсионер”. Тези неща можеше и да са ти ясни ако беше прочел това. И ако всичко написано от мен до тук ти казва вземи си креатин, сега ще те изненадам. НЕ си взимай, не че ще ти навреди, просто ти е мнооого рано за добавки, на този етап ще са пари на вятъра, те няма да те направят Мр О, нито ще ти дадат 50+ см бицари. Тренирай и се храни правилно, това е пътя към целта ти.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 20.08.12 15:14.
20.08.12
21:18
Няма начин от креатин да качиш кила. Все пак приемаш по 10 грама на ден, няма как в организма ти магически тея 10 гр да се превърнат в 2-3 кг. Всичко идва от яденето. Креатинът е за сила. И не, не мисля, че си за креатин.
20.08.12
22:47
казано от Stoyan Petrov на 20.08.12, 21:18:
Няма начин от креатин да качиш кила. Все пак приемаш по 10 грама на ден, няма как в организма ти магически тея 10 гр да се превърнат в 2-3 кг. Всичко идва от яденето. Креатинът е за сила. И не, не мисля, че си за креатин.
Всъщност има как да се превърнат в килограми, при това съвсем не е магически начина. И да, от креатина ЩЕ качи кила, друг е въпроса колко вода и колко мускулна маса, както и това, че на този етап ще качи доволно количество ММ и без креатин. Съгласен съм само с това за яденето, с допълнението, че не по-малко важна е тренировката (всъщност според мен тренировката е на първо място, защото може да постигне добри резултати с правилна тренировка и неправилно хранене, но не може да постигне същото с правилно хранене и неправилни тренировки).
22.10.12
21:33
Здравейте!Първо извинете ме ако въпроса ми не е за тази тема!Кое е по-добре да взимам креатин или буустери като искам да кача мускулна маса. От 6 месеца тренирам по 3 пъти седмично,на 15 години, 180см и 70кг.Също така може ли да се взимат и двете наведнъж? Т.е. да пия и буустери и креатин.И като цяло само креатин или само буустери достатъчни ли са? Благодаря предварително! :)
Мнението беше редактирано от Даниел Петков на 22.10.12 21:34.
22.10.12
21:40
Първо да ти кажа, че твърдо още не си за бустер. Все пак си на 15, а това са си продукти, които съдържат много кофеин и подобни вещества. Креатинът не е лоша идея, защото би трябвало да ти помогне в качването на мускулна маса. Но за да качваш главно ти трябва много белтъчини с храната, защото все пак чисто самия креатин не ти дава мускулна маса. Мускулната маса се качва когато се възстановяваш след тренировка и затова си трябват белтъчини. Затова гледай да се храниш стабилно и тогава ще качваш мускулна маса. Ако толкова си се навил и ти се дават пари за добавки си вземи един хубав протеин и си пий него. От това поне заедно с хубавите тренировки ще имаш по-добро възстановяване на мускула. Ама все пак е по-добре да го караш само на храна. Ти имаш 6 месеца стаж в залата и засега ще си качваш добре и чисто.
Мнението беше редактирано от gazena gadinka на 22.10.12 21:41.
22.10.12
22:27
казано от Даниел Петков на 22.10.12, 21:33:
Кое е по-добре да взимам креатин или буустери като искам да кача мускулна маса.
Вземи си храна. Може и креатин и протеин, но на този етап ако се храниш добре не са ти нужни. Бустер твърдо не (ако решиш да не ме послушаш и като отговор на въпроса ти може ли и креатин и бустер, имай предвид, че доста бустери съдържат и креатин, гледай какво взимаш, за да не си дадеш два пъти парите за едно и също нещо). Креатина сам по себе си няма да ти качи мускулната маса, но ще ти даде други неща, които да ти помогнат за това. За повече прочети тук. Но по-добре да го използваш тогава, когато вече си стигнал застой, за да ти помогне да излезеш от него. Пак казвам, засега единственото от което имаш нужда, за да качваш са правилни тренировки и качествена храна.
Успех.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 22.10.12 22:34.