казано от Gogo на 08.07.13, 12:14:
Така и не разбрах, защо й казвате пица, като си е жив омлет?
Мен ме чака една консерва с конско, май ще я забъркам с яйца да си направя и аз една пица :D
Повече прилича на пица, особено като сложиш кашкавал и пиелшко филе :)
Днес -08.07.2013
Ден без тренировка
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
07:30 - протеин, креатин, 6,5 гр. ДАА
5-6 арменски сладки по някое време около 11:00
15:00 - 2 парчета протеинова пица (250гр) с кашкавал и свинска шунка “Маджаров”
19:00 - още едно парче пица (125гр), 40 гр. сусамов тахан, 20 гр. мед
22:30 - 2 дози протеин
00:30 - 6 яйца, 350 гр. розови домати.
Днес - бая натоварен ден. Имахме събитие и официално посещение - колеги от един университет, и покрай тях леко злоупотребих с кетъринга :D. Да ме пита човек - уж аз решавах какво точно да бъде включено в него, за кво поръчах да бъдат купени всичките ми най-любими сладки при положение, че не мога да ги ям! Пълен мазохизъм! :D Е, от всички вкусотии, арменските сладки се оказаха по-силни от мен, но пак го броя за малка победа, защото от 25-30 ометох само 5 :D. Иначе поне официалната част се проточи и нямаше време за обеди, че там вече щеше да иде коня у ряката :D. Както и да е - самонаказах се в последствие с по-малко от обикновеното количество таханец с мед и пак влязох в лимита от въглени. Та в крайна сметка всичко е добре, когато свършва добре :D. Малко са ми множко яйцата покрай тая пица, а мръвката малко...Тия дни ще мисля как да го коригирам това и да включа червено месо повечко, че както казах по-напред глад за мръвка мори добитъка...
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 08.07.13 23:02.
08.07.13
23:29
Здравей, само да ти спомена ако не искаш да приемаш сладко под формата на шоколади и подобни .. си хапвай плодове различни и не прекалявай през дните с НЕ приемането на въглехидрати. Хапвай си малко ориз или картофи по 1 път и плодове 2-3 пъти дневно и след време сладкото като сладки, торти, дори ще ти се струва прекалено. Поне при мен беше така ..
Днес - 09.07.2013
ТСЛ (тежко, средно, леко)
ТРЕНИРОВКА: ГРЪБ и ГЪРДИ “А”
I. Загрявка:
1.няколко серии клекове със СТ, навеждания със задържане в наведено положение, ротации на кръста и др. подобни
2. Мъртва тяга - 1х7х70 кг, 1х5х100кг, 1х4х100кг
II. Работни серии
1. Мъртва тяга - 3х140кг + Придърпване на долен скрипец - 15х47 кг + Набиране успореден раменен хват - 8х15кг + Хоризонтален лег - 3х90кг + Повдигане на дъмбели от полулег - 8х30 кг + Флайс 15х15кг
От днес бях решил да започна “Тежко,средно,леко” - то, обаче , за съжаление тая схема не е за комерсиална зала като моята. Още на първата гигантска серия и подпалих моторетката - на набирането тъкмо се запътвам към тъпия скрипец и гледам едно момче се връзва с колана за тежести. Изнервих се и реших да разменя средно-то и лекото, за да не губя време. След скрипеца се запътвам отново към лоста и оня, същия, седи с колана, вързан с диск на кръста, и блее в тавана. Такъв ми се прищя да му заблея, но само му изръмжах дали смята да ползва колана веднага, което го изкара от транса и реши да се набира. За щастие се набра 3 пъти, та паузата не е голяма - 30-тина секунди, но все пак я има...
След това след горната лежанка с дъмбелите, трябваше да е кросоувър, но и двата портални скрипеца бяха заети. Та реших да мина на флайс. Там пък 15-ките забити някъде - бе не ми се обяснява направо.
2. Мъртва тяга - 3х140кг + Набиране успореден раменен хват - 8х15кг + Придърпване на долен скрипец - 15х47 кг + Хоризонтален лег - 3х90кг + Повдигане на дъмбели от полулег - 8х30 кг + Кросоувър 15х11кг
Тук май нямаше никакви изцепки и си довърших серията безпроблемно. Аааа, не - някакъв оптимист дойде да ми разтоварва щангата на тягата тъкмо като приключвах предния кръг, но го видях овреме та го спрях. Но така или иначе това не оказа влияние на изпълнението на серията. Само наля още масло във вече бушуващия огън (devil) ...
3. Мъртва тяга - 3х140кг + Набиране успореден раменен хват - 8х15кг + Придърпване на долен скрипец - 15х47 кг + Хоризонтален лег - 3х90кг + Повдигане на дъмбели от полулег - 8х30 кг + Кросоувър 15х11кг
Тук пък един чичка тъкмо посягаше към щипките на щангата на лега, когато се пльоснах на пейката. Та му секнах мераците. Иначе всичко ок.
4. Мъртва тяга - 3х140кг + Набиране успореден раменен хват - 8х15кг + Придърпване на долен скрипец - 15х47 кг + Хоризонтален лег - 3х90кг + Повдигане на дъмбели от полулег - 8х30 кг + Кросоувър 15х11кг
Тук онзи момък, дето се мандахерцаше с колана в първата серия беше решил да прави френско на лежанката, на която аз правех, та за втори път го стреснах :D, но за щастие не беше почнал и не ме забави...
И тук времето свърши. Не предвидих както трябва загрявката - влязох в залата в 21:30 и докато се преоблека и загрея отиде 21:45, когато започнах работните серии. Та в 22:25 приключих с четирите завъртания. Бая нерви обаче насъбрах. Очаквах, че ще е така, но все пак се надявах да не е от първия ден. Ще завъртя и останалите групи по веднъж - крака и рамо (утре) и ръце (петък) и ще видим как ще е, ако е пак като днес, ще трябва да се търсят алтернативи, щото рискувам да набия някой най-накрая :D. Иначе забелязах нещо, което не ми допадна особено - вкарах една идея повече кръст в тягата и то на тия леки кила. Усещам го сякаш като има такава голяма пауза между двете тяги да излизам от ритъм на изпълнение на упражнението - не мога да го обясня точно, но усещането е различно като когато правя тяга в пирамида една след друга серии...Колкото до останалите упражнение - на легът трябваше да са 100 кила, но реших една идея по-леко, докато напипам дали 100 са подходящите. Набирането и тягата мисля, че ги уцелих (тягата може още, но ще вкарам прекалено много кръст)...
5.Разтягане вкъщи
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
10:30 - две дози протеин, креатин, 6,5 гр. ДАА
15:00 - 2 парчета протеинова пица (1/4 от цялата пица) с кашкавал и свинска шунка “Маджаров”
19:00 - 19:45 - Zzzzz, след това кафе и 70 гр. сусамов тахан, 35 гр. мед
21:30 - 22:30 - ТРЕНИРОВКА
00:30 - още едно парче протеинова пица (1/8 от цялата пица) с кашкавал и свинска шунка “Маджаров”, 350 гр. розови домати и 60 гр. сирене
Днес отидох на обяд на работа и денят мина спокойно и що-годе бързо. Май няма нищо значимо за отбелязване. То и без това стана километричен пост. На прочелите - честито :D, както съм казвал и преди - печелите тиквен медал :D
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 09.07.13 23:59.
казано от Петър Стоянов на 10.07.13, 00:04:
Къде може да си го получим? :D
В кварталната баничарница - на всеки ще ги изпратя “до поискване” :D
казано от Pavel на 10.07.13, 09:11:
Защо не пробваш да ходиш сутрин когато няма хора?
Точно днес си мислех за това, но съм на работа от 09:00 и няма как. Това би означавало да ставам в 06:00 - 06:30, което пък за мен е равносилно на кански мъки :).
Ще видим как точно ще адаптирам тренировките - вторниците винаги е много зле. Сряда - също (ще видим довечера), Петък, събота и неделя по се ядва...Ако в крайна сметка вторниците е толкова зле, може в този ден пък да правя някой друг протокол, а в останалите дни, когато е по-свободно, да съм си на ТСЛ. Ще го избистря тая седмица...
Мнението беше редактирано от Петър на 10.07.13 10:30.
Днес - 10.07.2013
ТРЕНИРОВКА: КРАКА и РАМЕНЕ “А”
I. Загрявка:
1.няколко серии клекове със СТ, навеждания със задържане в наведено положение, ротации на кръста и др. подобни
2. Преден клек - 1х7х60 кг, 1х5х80кг, 1х4х80кг
II. Работни серии
1. Преден клек - 3х110кг + Бедрено сгъване от лицев лег - 8х12,5 кг на крак, редувам краката + Бедрено разгъване - 15х53кг на крак, редувам краката + Раменна преса с дъмбели - 3х27,5 кг единия дъмбел + Едностранно разтваряне ръцете встрани с дъмбел от стоеж и опора - 8х10 кг + Хай-пул от вис 12х40кг
Днес всичко беше ок - никой не ми се пречкаше на никоя от сериите. Друго обаче забелязвам - тръгнах със 110 на предния клек - на краката са ок, но на кръста тежат. Чувствам го невъзстановен от тягата вчера и клякайки усещах напрежение. Преди си имах правило - никога клек след тяга и обратното (в два последователни дни). В една тренировка - може, но в два последователни дни - усещам, че техниката се компрометира.
Интересно е какво става на хай-пула тук и надолу...
2. Преден клек - 3х100кг + Бедрено сгъване от лицев лег - 8х12,5 кг на крак, редувам краката + Бедрено разгъване - 15х53кг на крак, редувам краката + Раменна преса с дъмбели - 3х27,5 кг единия дъмбел + Едностранно разтваряне ръцете встрани с дъмбел от стоеж и опора - 8х10 кг + Хай-пул от вис 12х30кг
Намалих тежестта на предния клек заради кръста, но няма разлика - все кръста го усещам кофти напрегнат. Пак обръщам внимание на хай-пула.
3. Преден клек - 3х100кг + Бедрено сгъване от лицев лег - 8х12,5 кг на крак, редувам краката + Бедрено разгъване - 15х53кг на крак, редувам краката + Раменна преса с дъмбели - 3х27,5 кг единия дъмбел + Едностранно разтваряне ръцете встрани с дъмбел от стоеж и опора - 8х10 кг + Хай-пул от вис 12х25кг
Странно нещо забелязвам при тоя хай-пул - килограмите не оказват влияние на броя повторения - 40 кг ( в първия кръг) не тежат на раменете, 30 във втория също, 25 в третия - също, но интересното е, че точно на един и същ брой повторения, независимо от тежестта, трапецът отказва. Паренето в него става непоносимо и пускам щангата. Мисля, че и с 50, а може би и 60 кила пак бих направил толкова бройки, преди трапеца да откаже. Много странно, такова нещо за сефте ми се случва...
4. Преден клек - 3х100кг + Бедрено сгъване от лицев лег - 8х12,5 кг на крак, редувам краката + Бедрено разгъване - 15х53кг на крак, редувам краката + Раменна преса с дъмбели - 3х27,5 кг единия дъмбел + Едностранно разтваряне ръцете встрани с дъмбел от стоеж и опора - 8х10 кг + Пек-бек 15х53кг
Размених хай-пула с пек-бек, за да мога да изпълня 15-те бройки. Иначе на тоя кръг още на клека почна да ми се гади, като след това се засили. Дали прекалих с водата или просто е много зор ( най-вероятно и двете :D) - не знам, но след тоя кръг почна и да ми се вие свят - получих топлинен удар :D :D, та реших да не почвам пети, че не се знаеше дали ще го завърша :D
И така - доволна тренировка стана :). Без накъсвания, но и без последния - пети кръг. Другата седмица се надявам вече да съм се поадаптирал и да мога да го включа.
П.С. Заправих да отбележа, че на раменната преса 27,5 кг са една идея лекички. Другият път ще пробвам с 30-ката.
5.Разтягане вкъщи
Нямаше, че а съм легнал по корем, а съм се оказал във втора среща с храната :D. По-късно може да направя няколко кобрички.
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
08:30 - протеин, креатин, 6,5 гр. ДАА
14:30 - 6 яйца, 60 гр. сирене
18:30 - 19:15 - Zzzzz, след това кафе и 70 гр. сусамов тахан, 35 гр. мед +150 гр. малинови кетони под формата на едри малини (grin), протеин
21:15 - 22:30 - ТРЕНИРОВКА
00:30 - може би две парчета протеинова пица или голяма салата от половин кило розови домати и доста сирене...
Отивам сега да правя протеинова пица, но каква точно ще е вечерята не съм сигурен, че сякаш нямам апетит за нещо масивно като пицата, ами се яде нещо леко като домати със сирене...Ще видим...
Иначе спокоен ден на работа - нищо интересно за отбелязване.
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 10.07.13 23:47.
казано от Петър на 10.07.13, 23:40:
Днес всичко беше ок - никой не ми се пречкаше на никоя от сериите. Друго обаче забелязвам - тръгнах със 110 на предния клек - на краката са ок, но на кръста тежат. Чувствам го невъзстановен от тягата вчера и клякайки усещах напрежение.
Защо пък при преден клек кръстът ти го отнася? Сигурен ли си, че не се сгъваш и изгърбваш много? Стягай корема, напъвай с него назад като при много тежка коремна преса. Това ще позволи торсът ти да е почти напълно изправен - при такава позиция напрежението върху кръста е много по-малко, за да не кажа никакво.
казано от Boby_ на 11.07.13, 09:27:
Защо пък при преден клек кръстът ти го отнася? Сигурен ли си, че не се сгъваш и изгърбваш много? Стягай корема, напъвай с него назад като при много тежка коремна преса. Това ще позволи торсът ти да е почти напълно изправен - при такава позиция напрежението върху кръста е много по-малко, за да не кажа никакво.
Не се изгърбвам, но като имам мускулна треска на пояса, усещам че не мога да стегна толкова добре, колкото когато всичко е възстановено и оттам идва дискомфорта. Това ми беше и мисълта за следващия ден.
Мнението беше редактирано от Петър на 11.07.13 10:21.
Днес - 11.07.2013
Ден без тренировка
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
08:30 - протеин, креатин, 3,5 гр. ДАА
14:30 - 3 парчета (3/8 от цялата пица) протеинова пица
19:15 - 60 гр. сусамов тахан, 30 гр. мед
22:00 - 2 дози протеин, 80 гр. малинови кетони под формата на едри малини (grin)
00:30 - две татарски кюфтета от 100% телешка кайма (200 гр. печени) + 350 гр. розови домати с 50 гр. сирене
Днес - нищо интересно няма за отбелязване. Дълъг, но не особено натоварен работен ден.
Свърших периода на зареждането с ДАА. От днес в тренировъчни дни остава 6,5 гр, а в нетренировъчни - 3,5 гр. Трябваше от днес да почна и антиароматизаторът и бърнъра, ама не предвидих 4-ти юли в схемата и заради това доставката им се забави. Както и да е - скоро се надявам да са тук.
Колкото до периода на зареждане с ДАА в сравнение с приемът й без такъв преди - като цяло няма кой знае каква разлика, още повече като няма и АИ, но все пак мога да отбележа едно основно разминаване - в настроението. Преди завишената раздразнителност (или както се изразих тогава - понижената търпимост) се появи по-късно, а сега още на 6-7-ия ден. Имам едно наум обаче по въпроса, защото може да е резултат и от ОКБ, или от прекаляване с кафетата :D, каквото имах днес, но все пак има цялостно разлика. Други съществени разминавания между прием със зареждане и без - няма. И при двете има повишен глад за месо, и при двете има завишаване, но леко, на либидото, и при двете няма промяна в силата на този етап. За друго май не се сещам.
А,да - имам мускулна треска на странно място :D - освен на предно и задно бедро (което не е странно) - на прасците...
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 11.07.13 23:07.
12.07.13
00:06
Либидото в твърдост ли го измерваш, че не мога да разбера иначе...?! :D
казано от Gogo на 12.07.13, 00:06:
Либидото в твърдост ли го измерваш, че не мога да разбера иначе...?! :D
Пожелай си за чуждо либидо никога да не разбираш от първа ръка :D.
Иначе все пак да отговоря :D - в степен на желание :D
12.07.13
00:22
Ха-хаааа! :D Гадно, гадно! :D
Иначе, това с желанието е относително. Всичко е в главата. Според мен е от някаква нагласа това завишаване... или съседката в отсрещния блок се е върнала от морето... :) Имах една, спалнята й сочи към блока ми, ама там, където има само бани и тоалетни... и що си мислят, че като имам прозорец в банята, няма да гледам през него... Та тя все на светло се събличаше и много яко си мяташе гащите с крака :D
+18
Айде мина дванадесет .
И аз имам една такава съседка но като се разлистят дърветата и до там. :D
П.П. Не че я следя просто съм я засичал :D
Мнението беше редактирано от Иван К на 12.07.13 00:27.
Днес - 12.07.2013
ТРЕНИРОВКА: ПЛАЖНА “А” - бицепс, трицепс, преса “А”
I. Загрявка:
1. Размяткване на дъмбелчета насам-натам
2. Бицепсово сгъване с крив лост - 1х7х18 кг, 1х7х18кг
3. Тесен лег с крив лост в суперсерия с френско разгъване - 1х7х18кг, 1х7х18 кг на всяко.
II. Работни серии - БИЦЕПС И ТРИЦЕПС
1. Кръг
Бицепсово сгъване с крив лост - 4х48кг +
Чуково сгъване с дъмбели седнал - 8х20 кг единия дъмбел +
Скот с крива щанга - 13х18кг +
Тесен лег - 4х70 кг +
Разгъване на скрипец за трицепс с въже - 8х71кг +
Кик бек 15х5кг единия дъмбел
Обръщам внимание на разгъването с въжето :D. Тук го правих на порталния скрипец. Иначе нямаше хора в залата и никой не ми се пречкаше. Подредих си тежестите на всички пейки и реално нямаше загубено никакво време. 48кг на кривата щанга бяха леки. Както и 70 кг на тесния лег. На скота не мога да изкарам до 15 - сухожилията предават фронта на 13-тото...
2. Кръг
Бицепсово сгъване с крив лост - 3х58кг +
Скот с крива щанга - 13х18кг +
Тесен лег - 4х70 кг +
Разгъване на скрипец за трицепс с въже - 8х41кг +
Това подвижните макари са голяма минавка. :D. Говоря за разгъването с въжето. Тук го правих на единия вертикален скрипец, че порталния е далеч от лежанката. Отивам аз на него, бича 71 кг, хващам въжето, дърпам - нъцки :D. Мръдна със сант -два, намалих килата - на 50, пак абсурд да избутам 8, та 41 излязоха таман. Тц, тц - как подвежда тоя портален скрипец, да го..., не се бях замислял...
Иначе на бицепсовото сгъване сложих 10 кила още, то пък излезе тежко - започна да мяза на многоставно движение :D…
3. Кръг
Бицепсово сгъване с крив лост - 3х58кг +
Скот с крива щанга - 11х18кг +
Тесен лег - 4х80 кг +
Тук увеличих вече и тесния лег. Може би има аванс за още 5 кила увеличение...
4. Кръг
Бицепсово сгъване с крив лост - 4х53кг +
Скот с крива щанга - 15х13кг +
Тесен лег - 3х80 кг +
Тук намалих килата на скота, че нямаше сигурно и 10 повторения да избутам със старите кила, а така се губи смисълът...
5. Кръг
Бицепсово сгъване с крив лост - 4х53кг +
Скот с крива щанга - 15х13кг +
Тесен лег - 3х80 кг +
Тоя път избутах и пети кръг. Чуковото с 20 кг идва тежичко след 2-3 кръг. Другия път ще пробвам със 17,5 кг.
III. Работни серии - ПРЕСА
Два кръга без почивка между тях
1. Крънчове на римско столче от обратен наклон около 45° - 10х10кг +
2. Навеждане встрани с диск в ръката - 15х25кг на всяка страна
3. Планк
Планкът нямаше как да му засека време, но беше около минута и двата пъти (вторият може би маааалко по-малко). Иначе нищо интересно. Мерак ми е да направя римския стол почти вертикален наклон, но въпросът е как тогава ще се покатеря на него :D. Другият път, ако няма хора :D, може да пробвам.
Доволна тренировка стана. Ръце и преса отделно не съм тренирал сигурно от поне година. Беше поопиваща килограмите тренировка, но сякаш ги нацелих на повечето места (без скрипеца :D). Промених начина на записване на тренировката - май така е по-цивилизовано :D, но бая дълго...Ще трябва да го посъкратя...
Цялата тренировка - за около 45-50 мин.
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
10:30 - протеин, креатин, 6,5 гр. ДАА
14:30 - две парчета протеинова пица (1/4 от цялата)
18:30 - 19:15 - Zzzzz, след това кафе и 70 гр. сусамов тахан, 35 гр. мед, протеин
23:00 - 2 дози протеин
01:00 - Още едно парче пица (1/8 от цялата), татарско кюфте (60гр. печено), 350 гр. розови домати с 50 гр. сирене.
Нищо интересно за отбелязване - отидох на обяд на работа и денят се измъкна неусетно...
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 13.07.13 01:25.
Днес - 13.07.2013
Ден без тренировка
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
12:30 - протеин, креатин, 6,5 гр. ДАА
14:30 - два кроасана с кокос
17:00 - 700 гр. смокини, 500 гр. грозде, 150 гр. малини, сладолед
20:00 - три домашни пълнозърнести катми със кашкавал и свинско роле
00:00 - още една катма със сирене “Маджаров” по БДС, 80 гр. сусамов тахан с 40 гр. мед
Може да вкарам още някоя дозичка протеин преди лягане - ще видим...
Очеизвадно днес беше зареждащ ден. :D Реших да се пробвам с едни катми слееобяд, те пък взеха, че се получиха. Иначе нищо интересно - релакс. Беше ме яд цял ден, че не се възползвах от хубавото време да ида на плаж, но така е - като станах в 12:00… :D
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 14.07.13 00:18.
Набарах една интересна функционалност на Фитдей.
Прикачвам отчет за процентния прием на микронутриентите, витамини и протеин и въглехидрати за юни. С уговорката, че това не са данни за целия юни, а за половината някъде - откогато си водя отчетите във фитдей-я. Също така потребителските храни - като протеинова пица, кюфтета не са включени в схемата. Въпреки това дава някои насоки. Особено в отношение микроелементи мога да поръчам като добавки. Отделно, ще се опитам да вкарам микротата на добавените от мен храни на база съставките им, та да стане картинката по-цялостна.
Забравих да уточня - на графиката цифрата е процентното изражение спрямо 100% от необходимите на тялото количества от съответния микроелемент при режим от около 3000 кал. - т.е. 50 значи 50% от необходимото, 400 значи 400% от необходимото.
Мнението беше редактирано от Петър на 14.07.13 20:39.
Днес - 14.07.2013
ТРЕНИРОВКА: КРАКА и РАМЕНЕ “Б”
I. Загрявка:
2. Преден клек с лоста в суперсерии с военна преса с лоста - 2х8
3. Преден клек - 1х7х60 кг, 1х5х80кг, 1х4х80кг
II. Работни серии - 4 кръга от:
1. Преден клек - a) 4х100кг; b) 3x100кг; c) 3х100кг; d) 3х100кг
2. Напади с дъмбели - a) 8х50кг; b)8х50кг; c) 8х50кг; d) 8х50кг - 2 дъмбела от по 25кг
3. Лицев лег - a) 15х7,5кг; b) 15х7,5кг; c) 15х7,5кг; d) 14х7,5кг - 7,5 кг на крак, с двата крака едновременно
4. Военна преса - a) 3х60кг; b)3х60кг; c) 3х55кг; d) 3х55кг - старт с обръщане от земя.
5. Хай-пул от земя - a) 8х60кг b) 8х60кг; c) 8х55кг; d) 7х55кг
6. Разтваряне на ръце на машина - a) 15х23кг; b) 15х23кг; c) 15х23кг d) 13х23кг
Без преувеличение мога да заявя, че днешната тренировка беше най-зор и гадна за целия ми тренировъчен стаж :D. Пот и мъка се лееше на реки :D. В интерес на истината най-зор, в смисъл на най-много ток дърпаха нападите, последвани от хай-пула. А изненадващо и местенето от уред на уред също се оказа енергоемко - след нападите пейката за лицевия лег е в другия край на залата - около 15 метра, които ми се струваха ад :). Признавам си след тях целенасочено се мотках около 10-тина секунди, докато легна на пейката :D - “раздишвайки” :D.
Интересно е, че отново горната част сдава багажа, докато долната държи фронта. На втория кръг усетих, че 60 кила на военната ще дойдат много на следващото въртене, та в последствие ги намалих с 5. 55 пък се оказаха една идея по-леки от очакваното...може би трябваше да продължа на 60… Карай, другият път.
Иначе разбрах от първа ръка защо на боксовите мачове (и не само), участниците само си жабурят устата с вода на почивките :D. Исках и аз да правя същото, но плюенето на вода насам-натам, реших че ще е прекалено, та се наложи да я гълтам и пак ми стана тежко и ми се пригади :D ...
III.Разтягане вкъщи
Нямаше. След тази тренировка исках само да се пльосна някъде и да реанимирам :D
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
12:30 - 70 гр. сусамов тахан, 35 гр. мед
17:30 - 2 татарски кюфтета (200 гр. печени), 350 гр. розови домати с 50 гр. сирене по БДС “Маджаров”
19:00 - 19:45 - Zzzzz, след това 30 гр. сусамов тахан и 15 гр. мед, протеин
21:15 - 22:30 - ТРЕНИРОВКА
23:30 - протеин
00:30 - може би две парчета протеинова пица или салата от розови домати и доста сирене...
Як ден, отдаден на пълен релакс - ей така си представям идеалния почивен ден (може би ако беше зареждащ, щеше да е още по-добре, но и така става ).
В ранния следобед ме викнаха изненадващо френдове на плаж, та се пекнах за 2-2,5 часа, след това излежаване вкъщи с един нов сериал, който изглежда многообещаващо, кратка дрямка надвечер и тренировка. Всички любими занимания, комбинирани в едно - плацикане, филми, сън, тренировка дори и книжка имаше между всичкото (макар и 5-6 страници) :). Сега отивам да правя протеинова пица, но каква точно ще е вечерята не съм сигурен, че сякаш нямам апетит за нещо масивно като пицата, ами се яде нещо леко като домати със сирене...Ще видим...
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 14.07.13 23:54.
Днес - 15.07.2013
Ден без тренировка
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
08:30 - протеин, креатин, 3,5 гр. ДАА
14:30 - три парчета протеинова пица (3/8 от цялата)
19:00 - 60 гр. сусамов тахан, 30 гр. мед
21:30 - 2 дози протеин
23:30 - 2 татарски кюфтета (200 гр. печени), 350 гр. розови домати с 60 гр. сирене по БДС “Маджаров”,
Цял ден ме гони глад днес. Едва го удържах, даже вечерята дойде късичка... Винаги е така като спя малко, а снощи си легнах късно и ми се събират 5-5.30 часа сън
Иначе нормален, но дълъг работен ден. Затова пък тая нощ ще се наспя и утре ще ида на обяд на работа. Имам известие за пратка...лошото е, че ми мирише на ДДС. Ще видим утре ще псувам ли...
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 16.07.13 00:43.
Взех си нещата и меко казано не съм щастлив! (swear) (envy) :@ :@
Тия шибаняци са ме подвели, публикувайки снимка на стария вариант на Alpha-T2 и изписвайки и неговото съдържание, а ми изпратиха новия, който е смотан и не го ща!
На всичкото отгоре бяха казали, че ще посочат физическо лице като изпращач, а пратката е изпратена от юридическо.
Това, последното, не ме вбеси толкова, защото на митницата ми обясниха, че независимо дали е юридическо или физическо лицето, стойността на пратката, ако е над 15 Евро, е дължимо ДДС. Наредбата била много объркващо написана и сумата от 45 Евро важи само за подарък от физическо на физическо лице.
Който поръчва от Щатите, да го има в предвид!
Сега започвам война на имейли, да видим докъде ще доведе! Ако трябва и по телефона ще ги насмотам!
Тъпаци! Сайтът е www.sizeupsupplements.com! Имайте на предвид кви са пендели!
Мнението беше редактирано от Петър на 16.07.13 15:06.
16.07.13
20:08
Тъпа преебавка :( Най-вече с това, че не си получил каквото си искал...за някой елементарен суплемент може и да няма значение, но за подобни е от голямо :(
ДДС-то е малко на късмет. На мен са ми носили до вратата поръчка за 40 долара, но такава за 90 съм си я взимал от митница. До колкото съм забелязал, не е важен толкова обемът, колкото цената- колкото по-голяма е от 30-35 долара толкова по-голям е шансът да я спрат на митницата.
Мнението беше редактирано от Петър на 16.07.13 20:27.
казано от Петър Стоянов на 16.07.13, 20:11:
За ДДС - то нещата се размиват и е въпрос на до голяма степен и на усърдие на митническия инспектор. Иначе обемът няма никакво значение. Важното е как ти е описана митническата декларация - за да не ти я спрат, трябва цената да не се вижда. Ако цената е видима, то трябва да не е посочен обектът на сделката като търговски (merchandise), а gift (или по-общото goods) и изпращачът трябва да е физическо лице.
Ако въпреки всичко изпращачът е физическо лице, но е изписал обект - merchandise и ако стоката е над 15 евро, пак се плаща ДДС (например ако пазаруваш от Ибей). В случая всичко зависи коя думичка е използвал изпращачът - merchandise или goods.
Мнението беше редактирано от Петър на 16.07.13 20:51.
Днес - 17.07.2013
ТРЕНИРОВКА: ГРЪБ и ГЪРДИ “Б”
I. Загрявка:
Мъртва тяга - 1х8х 50кг, 1х8х70 кг
Набиране - 1х6хСТ
попретупах я днес, че отидох късно.
II. Работни серии - 4 кръга от:
1. Набирания успореден раменен хват - 4х30кг, 3х35кг, 3х40кг, 3х40кг
2. Мъртва тяга - 8х100кг, 8х120кг, 8х120кг, 8х120кг
3. Придърпване на вертикален скрипец с тесен подхват - 15х47кг, 15х47кг, 15х47кг, 15х47кг
4. Хоризонтална лежанка - 3х100кг, 3х100кг, 3х100кг, 3х90кг
5. Горна лежанка - 3х70кг, 3х70кг, 3х60кг, 3х60кг,
6. Обратен лежанка - 13х60кг, 12х60кг, 12х50, 14х50кг
Днес най-големият купон на лежанка - слагам дисковете преди първия кръг и си викам - “Ще тръгна по-леко, че не загрях - затова 80 кг”. Лягам след това на пейката, вдигам, тежи яко, ма си викам “То щото не съм загрял”, реших да оставя 80 кг и за другия кръг. Лягам пак - тежи още повече. Викам си “Брей, мамка му, кво става днес - явно тягата много ми дръпна от тока” (а реално не се чувствах толкова изнемощял). Смятам дисковете - 4х15+2х10 = 60 (!) кг+лоста = 80 кг. Кога сметнах пак преди четвъртия кръг - той тъпака (аз) объркал сметката :D, та се успокоих, че не съм толкова зле :D (освен явно в сметките :D).
Иначе като цяло тренировката не ми дръпна толкова от енергията, колкото предната (крака и рамене). Единствено чийтнах леко (10-15 сек.” раздишвайки” :D) преди лежанката, че тия тежки “80 кг” изискваха концентрация :D. На набиранията си търсех килата - 30 и 35 са леки, 40 идват една идея по-тежки и не съм сигурен дали за всички кръгове ще мога да издържа на тях - ще видим другия път. 40-те кг са до очите, но си ги броя пък! :D. На обратната лежанка издъхваше задното рамо, независимо от килата - колкото и да са на 12-13 повторение, задното рамо просто умира. Иначе трябваше да има дъмбели вместо хоризонтална лежанка, но те бяха заети, а не ми се рискуваше с въртене. Това е сякаш...
Цялата тренировка (без загряването) за около 40-45 мин.
III.Разтягане вкъщи
Тоя път се насилих за 10-тина кобрички.
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
14:30 - 2 парчета протеинова пица (1/4 от цялата)
19:00 - 19:45 - Zzzzz, след това 70 гр. сусамов тахан и 35 гр. мед, протеин
22:45 - 2 дози протеин
00:30 - Татарско кюфте (100 гр. печено), 350 гр. розови домати с 70 гр. сирене по БДС “Маджаров”, 1 парче протеинова пица
01:30 - преди лягане - две капсули AD-3 на Lecheek Nutrition.
Споделих вече по-горе за тъпотията с доставката на добавките. Сега се разправям с тия от сайта. Предлагат да им върна Алфата, а те да ми платят доставката и да ми върнат парите, но мен не ме устройва. То и аз на знам какво искам точно :D, но ще продължавам да вдигам патардия, ей така - да им е гадно. Пък ще видим кво ще стане :D. Иначе това по-горе е ароматазният инхибитор.
Друго за отбелязване няма май. А,да - днес за пръв път от миналата година се срещнах с 91-цата на кантара :D, Бяхме се забравили направо :D. Иначе се забелязва изчистване, раменете стоят по-топчести (дано да е от изчистването де, не от ДАА-то ).
Имам някои наблюдения върху хранителния режим и влиянието на орязаните въглехидрати, утре ако не ме домързи, ще ги споделя.
Това е!
Мнението беше редактирано от Петър на 17.07.13 00:24.
17.07.13
00:56
На тая обратна лежанка, буташ или дърпаш, че не мога да вържа нещо участието на задното рамо?:)
казано от Gogo на 17.07.13, 00:56:
На тая обратна лежанка, буташ или дърпаш, че не мога да вържа нещо участието на задното рамо?:)
Абе и на мен ми е странно, но фактът си е факт - пари, та се къса :). Явно най-слабото звено издиша :)
И на мен ми се случва много често на различни упражнения задното рамо да фалира... ей така от нищото. Иначе ароматазния инхибитор пак залага на същата съставка, като ERASE + 2 екстри де- искаш да направиш съпоставка или отзиви те накараха да пробваш новия продукт, а не тново Erase?
казано от Петър Стоянов на 17.07.13, 01:30:
Адаш, ти от колко часа си на работа, че не спиш :D?
Хахаах :)), от 09:30 съм на работа, ставам към 08:00 и съответно лягам към 02:00 :D
казано от Скота на 17.07.13, 08:17:
И на мен ми се случва много често на различни упражнения задното рамо да фалира... ей така от нищото. Иначе ароматазния инхибитор пак залага на същата съставка, като ERASE + 2 екстри де- искаш да направиш съпоставка или отзиви те накараха да пробваш новия продукт, а не тново Erase?
Разнообразие малко - да видя как ще е този. Тя, първоначалната ми идея, беше да вкарам и HGH стимулатор заради L-dopa-та в AD- тo - да пробвам да изведа максимален ефект от двете, но в последствие се отказах и останах само на тест бууст и бърнър :)
17.07.13
10:37
казано от Петър на 17.07.13, 01:27:
казано от Gogo на 17.07.13, 00:56:
Абе и на мен ми е странно, но фактът си е факт - пари, та се къса :). Явно най-слабото звено издиша :)
Петър, горещо ти препоръчвам раменни ротаци включени в загрявката, това и същото, но легнал на лежанка/пейка. Аз лично правя две серии от двете по 20 повторения, едната с 1.25кг дискчета, втората с 2.5кг дискчета. Правя ги дори преди клек, просто ей така профилактично. Ако щеш вярвай, болки които ме мъчиха няколко години изчезнаха за след 3 такива загрявки с ротации.
ПС. имаше едно видео с Дориан Йейтс, тренираше някакви момчета и преди тренировка за рамо/гърди ги караше да правят раменни ротации. Докато ги правеха обясняваше, че единствено съжалява, че не е имало кой да му покаже това упражнение на времето да си запази раменете да не станат на пихтия.
Мнението беше редактирано от Dexter Morgan на 17.07.13 10:40.
Държа да се похваля! :D Имейл атаката е успешна! Току що ми писаха от оня сайт по-горе,че са ми върнали парите...Да видим утре като отворят банките...(grin). Направи ми впечатление и че са сменили картинката на Алфата от старата с новата, но умниците все още не са поправили описанието на съставките. :D.
Както и да е, всичко е добре, когато свършва добре :D!
Днес - 17.07.2013
ТРЕНИРОВКА: ПЛАЖНА “Б” - бицепс, трицепс, преса “Б”
I. Загрявка:
1. Размяткване на дъмбелчета насам-натам
2. Бицепсово сгъване с крив лост - 1х7х18 кг, 1х7х18кг
3. Тесен лег с крив лост в суперсерия с френско разгъване - 1х7х18кг, 1х7х18 кг на всяко.
II. Работни серии - БИЦЕПС И ТРИЦЕПС - 5 кръга от:
1. Бицепсово сгъване с крив лост - 3х53кг, 3х53кг, 3х53кг, 2х53кг, 3х53кг.
2. Чуково сгъване с дъмбели седнал - 8х17,5кг, 8х17,5кг, 8х17,5кг, 8х17,5кг, 8х17,5кг - 17,5кг е единият дъмбел
3. Скотово сгъване с крива щанга - 15х18кг, 15х18кг, 13х18кг, 12х18кг, 13х18кг.
4. Тесен лег - 4х70 кг, 3х80 кг, 3х80 кг, 3х80 кг, 3х80 кг.
5. Разгъване на скрипец “Λ” ръкохватка - 8х41кг, 8х35кг, 8х35кг, 8х35кг, 8х35кг.
6. Кик бек - 15х5кг, 15х5кг, 15х5кг, 15х5кг, 15х5кг. - 5 кг е единият дъмбел
Сякаш леко започвам да се адаптирам към тоя тип трениране. Вече не ми се мре след тренировката :D. Нека да дойде пак клек,напади и военна в една де, пък да видим тогава...Иначе на четвъртия кръг направих една тъпотия и за малко да стане фал (май не стана) - хванах много келяво щангата на бицепсовото и на второто повторение в желанието си да я наглася, я подхвърлих от едната страна без да съобразя, че това не са 15-20 кила и нещо ме сряза в китката, та пуснах щангата...Тъпооо :D. Ще видим утре как е положението. За сега съъъвсем леко я усещам. Друго май интересно няма.
III. Работни серии - ПРЕСА - 2 кръга без почивка
Два кръга без почивка между тях
1. Крънчове на римско столче от обратен наклон около 45° - 10х10кг
2. Навеждане встрани с диск в ръката - 12х25кг - на всяка страна
Нямаше време, а и желание, за планк :).
Доволна тренировка като цяло. Ръцете - около 30-35 мин. пресата - около 5 мин. Обща продължителност без загряването - 40-40 и няколко минути.
ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
08:30 - протеин, креатин, 6,5 гр. ДАА
10:30 - 1 капсула Alpha-T2 (new) на PES
14:30 - 2 татарски кюфтета от телешка кайма, 280 гр. розов домат и 50 гр. сирене “Маджаров” по БДС.
16:30 - 1 капсула Alpha-T2 (new) на PES
18:00 - 200 гр. едри малинови кетони :D
18:30 - 19:15 - Zzzzz, след това кафе и 70 гр. сусамов тахан, 35 гр. мед, протеин
23:00 - 2 дози протеин
00:30 - 2 парчета протеинова пица
01:00 - 2 капсули AD-3 на Lecheek
Май няма днес значими неща за отбелязване. Развитието на случая с Алфата го описах по-нагоре. А, да иначе самата Алфа днес я почнах да видим как ще ми се отрази...Днес беше проучваща доза за определяне на толерантността. Утре сутринта ще мина на 2 хапа вече. Усеща се една лека напрегнатост, неспокойствие за около час след приема, както и лека жегичка, но не толкова, колкото очаквах, но след час-час и половина всичко отшумява...Следобяд не усетих нито едно от двете. Иначе бая работа днес...
Това е сякаш!
Мнението беше редактирано от Петър на 17.07.13 23:26.
17.07.13
23:27
Хехе,удряш ръцете за морето ли вече? :D
Ей, не се научихте, че прословутата Алфа, вече има множество клонинги, с по-добра дозировка и на по-добра цена.
казано от Valdis на 18.07.13, 02:36:
Ей, не се научихте, че прословутата Алфа, вече има множество клонинги, с по-добра дозировка и на по-добра цена.
Абе знам, ама в sizeup има само нея, а аз от там бях решил да поръчвам...
Точно там за 2 мин. открих открих поне 5 продукта съдържащи Arimistane (Androsta-3,5-Diene-7,17-Dione) , много е вероятно, да има и още.
казано от Valdis на 18.07.13, 10:42:
Точно там за 2 мин. открих открих поне 5 продукта съдържащи Arimistane (Androsta-3,5-Diene-7,17-Dione) , много е вероятно, да има и още.
Ама чакай - ква е връзката между Алфата и Arimistane-a? Аз търсех нещо за тироид съпорт.