25.08.12
23:04
Такааа, това с дневника винаги ми е изглеждало забавно! Трябваше ми известно време обаче да “узрее” идеята и сякаш това се случи.
За мене?... Какво?
<--- това съм аз :D.
28 г., 180 см, в момента 85-86 кила. Зимата стигнах до 94 (бая мазно обаче), но от март насам целта беше: до морето :D (миналата седмица) да стигна 85. На заминаване бях 86, но както винаги, въпреки колосалното плюскане, на морето заслабнах, та се върнах 85. Но стига толкова отплесване.
Не си падам по меренето– за мен е по-важно това, което виждам в огледалото (което определя и дългосрочните ми цели), но все пак взех едни мерки да знам откъде почвам дневника. Та (копи/пейст от профила):
Височина 180 см
Тегло 85 кг
Ханш 98 см
Бедро (дясно) 63 см
Раменен пояс 130 см
Гръден кош 113 см
Прасец (десен) 40 см
Талия 89 см
Мишница (дясна) 40 см
Врат 40 см
Китка 18 см
Предмишница (дясна) 31 см
Глезен 25 см
Следващото мерене може би ще е към Нова година (или ако не видя някакви извънземни промени преди това :D). Някъде може да има леки неточности, ма ходете вие си мерете раменния пояс сами :D. Няма значение – дори и да има някоя неточност от позата, то нея винаги ще я има, тъй като все сам се меря по един и същ начин...Пък и както казах меренето не ми е приоритет. Стига толкоз за него, че пак се отплеснах.
Целите:
На дневника – както казах забавно е отстрани, да видим как ще е вътре :)
Дългосрочни цели: Да харесвам това в огледалото( не че сега не ми харесва, но винаги може още ;) )
Опит - смешна работа :D:
За пръв път барнах железата през зимата на вече далечната 2006 (май беше). Тогава бях 60 кила с напикани гащи :) - направо едно джезве кокали. Под влиянието на приятели, си взех 2 дъмбела, пригодих един шкаф за обувки в лежанка и почнах (заедно и с яко плюскане). За половин година качих доста - колко точно вече не помня, но беше много добре( мускули, сланина все едно – то на 60 кила всичко изглежда добре). След 7-8 месеца осъзнах, че е време да вляза в залата и така към средата на 2007 влязох в залата. Там устисках около половин година – след това започнах работа на другия край на Пловдив и използвах голямото разстояние и липсата на време като оправдание за разреждане и в последствие спиране на тренировките. След това от 2008 до 2011 нищо в тренировъчен план, най-голямото ми постижение от тогава обаче, и принципно една от най-големите ми гордости, е спирането на цигарите.
Цялото това нещо отгоре не го броя за опит. Опитът е оттук надолу!
Септември 2011 почнах в залата и така досега – без прекъсване и мисля и да бъде без прекъсване (живот и здраве).
Тренирам 4 пъти в седмицата – вторник, четвъртък, събота и неделя. Пробвал съм и 5, но ми идва в повечко.
...тоя пост много се проточи...другото в следващия...
П.С. The-то в заглавието хич не ме кефи, но сайта не ще да приеме само 42 :( !
Темата беше редактирана от Петър на 25.08.12 23:33.
25.08.12
23:13
Успех!
Тренировъчни цели:
До май месец не бях правил тяга – четох насам-натам препоръки да не се включва още от началото и затова изчаках. От юни насам ми е любимото упражнение :). Почнах на 80 кила, сега съм на 120. Тук говоря за 6-8 повторения. Максове не съм правил никога на никое упражнение и не си ги знам. Целта е до декември 2012 да стигна поне 6-8 на 160 кила.
Клекът го почнах мин. месец (юли) . Крака съм тренирал винаги (но без клек :D) - до тогава правих хакен на машина+ лег преса и т.н. В момента клякам с 80, 8-10 пъти. Целта е да стигна 140 със 6-8 повторения до Нова година. (доста амбициозно, но нали за това е цел :D )
Лег пресата (ако трябва да пишем и нея) от 10 на 200 кг сега, на 10 на 250-260 кг по НГ.
едит: 11.10.2012 - целта е постигната. Нова цел - 10 повт. на 280кг до НГ.
Лежанката до днес 8 на 80. Днес обаче изненадващо имах сила бая и вдигнах килата до 90 на 6 повторения. Иначе до началото на април т.г. си бях поставил за цел да вдигна 100-те и на 30 март, сякаш беше, го направих – 3-4 криви повторения на 100 кила (без спускане до долу, че никой не ме пазеше). Сега целта (до днес) беше до Нова година - 6-8 стриктни повторения на 100 кила, но с тоя скок от днес май ще трябва да я преосмисля…
Това е – много писаници, много чудо.
П.С. След Нова година мисля да започна да приоретизирам някои от групите за по известно време да видим какво ще стане (ако не ми хрумне нещо различно)
Всякакви коментари, мнения и препоръки са добре дошли. Дали ще се вслушам – не обещавам :D - в някои – да, в други не...и така...
Забравих основното да кажа :D – до Великден догодина целта е маса.
Тренировката и плюскането от днес - утре, че стана късно!
Успех!
Мерси :)
Едит: Снимките преместих в профила.
Мнението беше редактирано от Петър на 11.10.12 23:33.
Такааа (това май ми е паразит :D) от вчера:
25.08.2012
Ставане - 11:00ч.:D, кафе (много) и размотаване из вкъщи до ранния следобед. След това насам-натам навън (много жега, бе !)
Тренировка 18:00-20:00ч.
1. Бенч - Загрявка - много повторения с лоста и 10 повт. на 40 кг.
Работни: 1х8х70, 1х8х80, 1х6х90, 1х4х90+продължение от 4х80 (нещо като дроп серия, но сам си свалих дисковете)
Както казах по-горе много приятно сам се изненадах от тоя прилив на сила и че толкова рано след началото на ВВ хранене се върнах на 90 кг. В третата серия първите 4 повторения бяха стриктни, до долу, но 5 и 6-тото повторение не смъкнах до долу, че ме беше шубе, а никой не ме пазеше, но ако имаше някой - без проблем и те щяха да са стриктни. В последната серия всичко стриктно (реших вместо да правя половинчати повторения да изимпровизирам една дроп серийка).
2. Дъмбели полулег:
1х8х25, 1х7х30, 1х7х30
3. Кофи:
1х10 с 10 кг диск, 1х7 с 15 кг, 1х7с 15кг
4. Флайс:
1х8х17,5кг, 1х8х20кг, 1х8х20кг
5. Крънчове с 15 кила диск в суперсерии с навеждания в страни (извивки в страни) пак с диска от 15 кила.
3 суперсерии по 15 повторения всяко упражнение
6. Корем на машина в суперсерии с повдигане на краката от вис.
на машината тежестта беше за 1 серия 65кг, за 2 и3-та 71кг.
За първи път правих вис, първата серия нещо не я направих като хората (много лесно беше) и имах чувството че мога да се подмятам до утре, но във втората и третата серия му схванах цаката сякаш - мн. яко упражнение. Да го доусъвършенствам още няколко тренировки и ще взема утеженение.
Плюскане:
Закуска (между 11 и12:00ч.:D): протеин 30гр., известно време след това овес 100 гр с 3 лъжици мед.
Обяд - голяяямо парче гръцка мусака и много кисело мляко
преди тренировка 30 гр.протеин
След тренировка: 1 сладолед и 3-4 банана (не помня колко точно), а и протеин -40гр.
вечеря - като обяда - мноооого гръцка мусака и мнооого мляко
по-късно през нощта май пак ядох нещо, но не помня какво беше - май банан към 23:00ч...и порових из хладилника ;) . По някое време ми се припи нещо студено, та боднах един протеин с лед :) и така...
Лягане - около 02:00ч.
Днес - ставане в 12:00 :D.Останалото - в следващ пост след тренировката. Тя ще бъде крака.
Мнението беше редактирано от Петър на 26.08.12 14:33.
26.08.12
14:44
4 пъти пудра без никакво месо или яйца?Вегетарианец ли си и ти?
Мусаката е с телешка кайма :). Цяла седмица ям само пилета, яйца и извари, както ще се види, та уикенда е за манджи пó за душата :)
Мнението беше редактирано от Петър на 26.08.12 14:52.
26.08.12
14:52
То мусаката с телешка кайма си е супер. И за диета става и за всичко. Само да е изчислена,да знаеш кво вземаш :D
Не са ми я мелили пред мен, но уж е БДС и не изглежда отровно червена като кауфладската...:D. Смесих я с малко свинска и стана супер.
26.08.12
15:01
Искам ‘неска да унищожиш краката (и не навивай хавлия около лоста при клякането(ако клякаш)).
Днес - 26.08.2012
12:00 ставане - голям сън, голямо чудо :D -10 часа.
Много кафе до ранния следобед. Днес не съм си подавал носа навън в тия жеги -метеоролозите нали казват да стоим на закрито, тряа се слушат хората,затова са учени :D:D и в следствие - цял ден въргаляне в леглото с книжка, филмчета, пълен релакс - като за неделя.
Тренировка от 19:00-21:00
1. Клекове - загрявка - клекове със СТ, след това 2 серии по много повторения с лоста (не ги броих)
Работни: 1х8х60,1х8х80, 1х6х90, 1х6х90.
Вдигнах килата и на клека :). Много яко. Има кво още са се желае от техниката, но съм доволен.
2. Лег преса
1х10х150, 1х10х170, 1х10х190, 1х10х200
Последната серия много зор (предполагам заради увеличените кила на клека) - имах чувството, че ще ми изхвърчат чак пломбите.
3. Бедрено разгъване
1х10х71, 1х10х77, 1х10х83, 1х10х83
83 кила са всички блокчета на машината (или бяха 89 - не съм сигурен),но последните две серии бяха с всички блокчета.
4. Бедрено сгъване от лицев лег с10 кг диск на всеки крак
1х10х7,5 кг, 1х10х10кг, 1х8х10 кг, 1х8х10кг.
И тук вдигнах килата. Досега правех със 7,5, сега вече с 10 кг, но голям зор. Задните бедра се разбиха.
5. Прав калф
1х15х53, 1х15х59, 1х15х59, 1х15х59 -
Последната серия на правия калф я превърнах в суперсерия със седнал калф с 20 кила диск (още 15 повторения ). За пръв път краката не ме държат на правия калф - по скоро задното бедро издишаше. Предполагам заради увеличените кила в предното упражнение и в клека. Заради това не усетих много здраво напрягане в прасеца. Затова и пробвах седналия - вече с тренировката за бедра, прасецът ще го правя на седналия калф, че се изолира задното бедро по-добре. Правият го оставям за другата тренировка на прасеца през седмицата (прасец тренирам 2 пъти в седмицата)
Още една серия на седналия калф направих с около 20 повторения - не ги броих,че се бях концентрирал върху усещането в мускула.
6. Прасец на лег преса-3серии с 20 повторения със 100 кила.
Това е! Яка тренировка се получи. После едва се качих до съблекалнята (тя е на горния етаж), слизането - още по-зор - като леля ми (която е 120 кила) - на една страна :D
Яденето - като вчера (като количество и качество) - много мусака (под много имам предвид около кило) , 4 банана, овес, сладолед, 1снакс, 3 пъти протеин. Реших като ще е гръцка манджата, да е докрай - вместо кисело мляко в мусаката сложих дзадзики. Не мога обаче да го направя както е в Грийс. Това е !
Мнението беше редактирано от Петър на 26.08.12 23:55.
Извинявай , но само да питам на клека при 85кг ЛТ не трябва ли да ти е по-тежък клека?
Извинявай , но само да питам на клека при 85кг ЛТ не трябва ли да ти е по-тежък клека?
Ми не знам - почнах го преди месец :D. По-нагоре съм писал. Ще стане :)
Сега разбрах.Ами да тогава няма закъде да бързаш ... по-добре да си заучиш правилно техниката и после ще стане работата , обратното не ти го пожелавам :)
27.08.12
01:07
Ебаси,а на мен като ми беше казал нещо от сорта на - “искаш да ми кажеш,че с 200кг почваш”,фо шо,си въобразих,че клякаш с 230 и хубавото ти лице почервенява от напън,вената на челото изпъква до пръсване и всяка серия завършва с грайндър реп. :Д
Ебаси,а на мен като ми беше казал нещо от сорта на - “искаш да ми кажеш,че с 200кг почваш”,фо шо,си въобразих,че клякаш с 230 и хубавото ти лице почервенява от напън,вената на челото изпъква до пръсване и всяка серия завършва с грайндър реп. :Д
WTF? (tmi)
Днес - ден без тренировки, че съм на работа до 21:00ч.
Ядене и добавки:
08:00 - доза протеин
10:00 - 100-150 гр.овес + 3с.л. мед
Обяд - доизяждам гръцката мусака (писна ми вече)+дзадзикито, грозде за десерт
Следобяд - планирам да е пак овес със мед, отделно по някое време около 300 мл. прясно мляко и пак по някое време - протеин (с вода)
Вечерята ще е 5 цели бъркани яйца (L) с 200гр. извара и 50-60 гр. сирене, маслинова паста или маслини и салата розови домати със сирене
Течности - много вода (аз по принцип пия много), никога не съм я смятал, но сигурно има 6-7 литра. Отделно за деня около литър кафе (може и отгоре) :D
Ако има по-късно да се дописва нещо в яденето или нещо по-интересно от деня - ще го впиша.
Едит: обядът крайно не ми стигна :D., отивам до магазина да търся някакви пържоли (pizza)
Едит 2: Още съм на работа (20:00ч.), всичко изядох де що намерих и пак съм гладен. Дори надигнах едно развалено прясно мляко погрешка (puke) :D Пържолите от обяд бяха шишчета и те отлетяха. Ужас! Много глад днес! Още един час и идва голямото плюскане за вечеря.
Мнението беше редактирано от Петър на 27.08.12 20:01.
Днес - натоварен ден на работа! По 5 мин. едва намерих за закуска и обяд.
Сега смуча един айс нектар с мнооого сладолед - да презаредя малко батериите, че вече почнах да давам на заето, а е едва 14:30 :D.
Тренировка и храна ще вписвам довечера (след като тренирам и ям, де :D ).
Мнението беше редактирано от Петър на 28.08.12 15:02.
Днес - 28.08.2012:
08:00 ставане - голям зор! То не бе пренавиване в 08;05, 08:10, в 08:15 най-сетне отлепих (след 6 часа сън (dull)).
08:15ч. - протеин
10:00ч. 150гр. овес със 3 с.л. мед - на крак изядени.
12:00ч. 250гр. задушени пил. гърди със сос от дом. пюре, топено сирене, лук и босилек, заедно със около 300 гр. картофено пюре в което имаше 150 гр. извара и 50 грама сирене и малко топено сирене...и масло. Всичко това ометох буквално за 10-12 минути, не щото бях толкова гладен, а щото нямах време и бързах - чак себе си изненадах, но явно алтернативата - да стоя гладен до 15:00ч. беше достатъчно мотивираща да гълтам кат’ мисирка (както вика една приятелка :D).
15:00ч. айс нектарчето, за което писах по-горе - половин литър сок и 100 гр. сладолед
17:00ч. протеин
18:00ч. 3 банана
Тук вече като се пльоснах на леглото вкъщи и умората си каза думата - сън от 19:00 до 19:30. Обикновено като правя така след това нямам тонус и тренировката е калпава, затова избягвам дремки преди тренировка, но днес не успях.
19:30 още един банан след събуждане, кафе
20:00-22:00 тренировка, беше доста добре :), доволен съм. Изненадващо имах тонус и всичко.
22:00 - след тренировка - протеин и 3 банана (днес се разцепих с тия банани)
23:00 вечеря - 5 яйца, 200гр. извара, 50 гр. сирене, някъв плод за десерт (не банан! :D, сигурно грозде или праскови)
ТРЕНИРОВКА:
Днес пак гърди и корем, като събота, но най-накрая ще вляза в обичайния си ритъм. Заради морето ( и след това няква неколкодневна настинка) подредбата на тренировките се разбърка тотално, но вече е нормализирано положението. Та:
Тренировка
1. Бенч - Загрявка - много повторения с лоста и 10 повт. на 40 кг.
Работни: 1х8х70, 1х8х80, 1х6х90, 1х4х90+продължение от 4х80 (дроп, но пак сам си свалих дисковете)
Тоя път в третата серия 5 стриктни повторения (с едно повече от предния път) и едно със спускане малко повече от половината. Другият път ако и шестото е стриктно направо ще ударя гъзо о тавана :D
2. Дъмбели полулег:
1х8х25, 1х7х30, 1х7х30
3. Кофи:
1х10 с 10 кг диск, 1х7 с 15 кг, 1х7с 15кг
4. Флайс:
1х8х 20 кг, 1х8х20кг, 1х8х20кг - тук в първата серия също дигнах килата (предният път тя беше с 17,5)
5. Крънчове с 15 кила диск в суперсерии с навеждания в страни (извивки в страни) пак с диска от 15 кила.
6. Корем на машина в суперсерии с повдигане на краката от вис.
на машината тежестта беше 71кг за 3-те серии.
Голям зор с тоя корем днес - явно след тренировката предния път (от събота) и краката от неделя, не се беше възстановил и днес много се инатеше, ма не знае, че аз съм двойно по-голям инат :D
МИСЛИ (в момента):
Как се пише -дремки или дрямки? Тряа да е дремки, а?
Мнението беше редактирано от Петър на 28.08.12 23:41.
Днес - 28.08.2012:
08:00 ставане - голям зор! То не бе пренавиване в 08;05, 08:10, в 08:15 най-сетне отлепих (след 6 часа сън (dull)).
6 часа си е идеално спане, аз рядко спя по повече.
МИСЛИ (в момента):
Как се пише -дремки или дрямки? Тряа да е дремки, а?
По-скоро ТРЕБЕ да е дремки :)
Но си мисля, че я-то не е променливо в случая, ако трябва да съм сериозен де :)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 29.08.12 18:19.
6 часа си е идеално спане, аз рядко спя по повече.
И аз така викам на мозъка ми, ма оня - не, та не. Иска си 8-те часа и това е! Инатливо коп*ленце! :D Затова го дрогирам с кофеин по цял ден, давейки го в кубически метри кафе - че иначе не ще да работи. За да е оптимален му трябват 8-9 часа сън (уикендите го откарвам по над 10) (wasntme)
По-скоро ТРЕБЕ да е дремки :)
Но си мисля, че я-то не е променливо в случая, ако трябва да съм сериозен де :)
Аз пък си мисля, че е променливо и затуй да е дрЕмки. Ровичнах из ултимативния речник - Гугъл, но и той не е сигурен...(whew)
Мнението беше редактирано от Петър на 29.08.12 19:25.
Днес -29.08.2012 ден без тренировка.
Яденето:
10:30 - доза протеин
10:40 закуска - 100-150 гр.овес + 3с.л. мед
13:00 - Обяд - 5 цели бъркани яйца (L) с 200гр. извара и 50-60 гр. сирене, маслинова паста
17:00 - 100-150 гр.овес + 3с.л. мед
18:00 - протеин
19:00 - 3 банана
20:00 - сладолед + 2 банана
21:00 - домат и сирене и кашкавал малко на крак докато готвя вечерята)
23:00 - 250-300гр. задушени пил. гърди със сос от дом. пюре, топено сирене, лук и босилек, заедно със около 300 гр. картофено пюре в което има 150 гр. извара и 50 грама сирене, кашкавал и масло.
Мнението беше редактирано от Петър на 29.08.12 23:41.
Дремки, дренки, трънци, грънци щом имаш възможност да спиш по 8-10ч. прави го, еваля! :)
Тъй! Днес(30.08.2012):
08:00 до 08:15 - пак номера с пренавиването на алармата, пак 6 часа сън, пак крайно недостатъчно.
08:15 - протеин
09:00 - 150гр. овес +3 с.л. мед
13:00 - обяд - (тоя път нищо път не си носих, че цяла сутрин бях в движение навън, а последният път, когато това стана яйцата ми се измътиха в тия жеги и ме изненадаха кофти...имам предвид кокошите, за обяд дето са :D), та обяд в един ресторант - пилешки баджак - средно голям с бая печени картофки (някви много яки с подправки), айрян, питка (бел леб, ма на място ги пекат в ресторанта и са уникални) :). Доволно количество храна...можеше и още...
16:00 - 150гр. овес +3 с.л. мед
18:30 - 3 банана
19:00-19:30 - пак сън, след това банан и кафе
Замотах се с една книжка, докато сърбах кафето (”Господари и господарки” на Пратчет) и чак в 20:30 тръгнах за тренировка
20:45-22:15 ТРЕНИРОВКА
22:30 - 2 банана + протеин
00:00 Вечеря - 250гр. задушени пил. гърди със сос от дом. пюре, топено сирене, лук и босилек, заедно със около 300 гр. картофено пюре в което има 150 гр. извара и 50 грама сирене, кашкавал и масло.
Днес без яйца.
ТРЕНИРОВКА:
Гръб
Хм - хем доволен от поизцеждането на гърбината, хем можеше още...но хвата....тоя хват!...Рядко издиша така, но днес направо се омаза...
1. Набирания -
1х6 с10 кг, 1х7 с 10 кг, 1х7 с 10 кг, 1х5 с 10кг (тук лявата ръка за пръв път почти изпусна, гърбината можеше още). Подозирам, че проблемите с хвата по-натам в тренировката произлязоха от набирането - в залата има 2 “лоста” за набиране - и двата не ме кефят особено - от двете страни на порталния скрипец са. Едните ръковхватки са изцяло метални и стават...докато не ти се изпотят или намокрят ръцете. Другите имат гумено покритие...което се хем се върти, хем се движи по дължината на ръкохватката и не стига това ами и с него става бая дебел лоста за здрав хват. За пръв път правя на тия ръкохватки набирания с тежест...и май ще е за последен. Преди правех на металните и нямах проблем с хвата...Та така...Струва ми се че оттук поиздиша работата, но все пак набиранията добре - досега с 10 кила правех 6, днес - 7 :)
2. Мечка
1х12х45 кг, 1х8х70 кг, 1х8х75, 1х7х80кг. Тук също вдигнах килата и имаше и аванс, но не ми се чийтваше за повече повторения, а и нямаше особен смисъл. До сега правех 8-10 със 70кг.
3. Мъртва тяга
1х12х70, 1х10х 90, 1х8х100, 1х8х110 (тук усетих за пръв път колебание с лявата предмишница), 1х6х120, 1х4х120кг.
Отидох днес с мераци за 4 на 130, но явно лявата ръка не беше на моето мнение. Гърбът можеше още след тия 120…бая още. Кръстът и той беше в час, баджаците издържаха, коремът леко се обади на 120, но щеше да издържи, но левия хват изпусна - и на двете серии на 120 той сдаде багажа и затова спрях. Ша го е*а. Карай, пак доволно - една серия повече от друг път - до днес правех 5 серии.
Чудя се дали ако от 90 бях скочил директно на 110 нямаше да е по-добре - правил съм го, малко зор влизат 110-те...но днес реших да играя на сигурно...
4. Суперсерии от придърпване на вертикален скипец и повдигане за трапец
Трапецът го правя на една такава машина, не я знам как се казва, с отделна ръкохватка за всяка ръка, към която слагаш дискове (позволява работа за дисбаланси). Тежестта, която описвам са дисковете, самите ръкохватки и прочее машинарии незнам колко тежат.
1х8х65кг (верт. скрипец) самотоятелно
1х7х71 (верт.скр.)+1х15х90кг (45 кг на ръка)(трапец)
1х6х71(верт. скр.)+ 1х15х100кг (50 кг на ръка)(трапец)
1х6х71кг (верт. скр.)+ 1х15х110кг (55кг на ръка)(трапец). Тука лявото хватче пак се обади - последните две повторения ги направих, държейки ръкохватката на върха на пръстите, но ги направих.
Тия суперсерии за сефте ги правя така, иначе упражненията са разделени и вертикалният скрипец е с повече повторения, но днес фитнеса затваряше и тряаше да се разбързам. До сега с гърба правех и задно рамо, но днес ми хрумна промяна в програмата и връщам задното рамото при раменете...
Това е най-общо (или не чак толкова общо :D) Заради суперсериите чувствам гърба добре изцеден. На тягата можеше още, но няма за къде да бързам :).
Мнението беше редактирано от Петър на 31.08.12 00:26.
яко ввд а :) целта ти е маса така ли,че гледам т’ва си написал - Великден догодина целта е маса.
кефят ме постовете бая са кратки :Д
яко ввд а :) целта ти е маса така ли,че гледам т’ва си написал - Великден догодина целта е маса.
Абе може и още въглени...не са чак толкоз много по моите сметки, ма засега стигат.
кефят ме постовете бая са кратки :Д
хахаах, ми кратки са ми - всичко по същество, не ме предизвиквай :D, че ще си отпусна мисълта :D
Мнението беше редактирано от Петър на 30.08.12 23:40.
И един поздрав за всички!... Особено за комшиите :D…Такива песни се слушат на мах.!!! И... да се надяват да не пропея :D
Мнението беше редактирано от Петър на 31.08.12 20:41.
Днес (вчера тоест вече) -31.08.2012 ден без тренировка.
Яденето:
08:15 - доза протеин
09:00 - закуска - 100-150 гр.овес + 3с.л. мед
11:00 - сладолед
12:30 - Обяд - порция (370гр) кюфтета с доматен сос и разни други зеленчуци в соса, 170 кг кашкавал пане, 1 тутманик
17:00 - 100-150 гр.овес + 3с.л. мед
19:00 - 3 банана
20:30 - сладолед + 1 банан :)
21:30 - протеин
23:00 - 250-300гр. задушени пил. гърди със сос от дом. пюре, топено сирене, лук и босилек, заедно със около 300 гр. картофено пюре в което има 150 гр. извара и 50 грама сирене, кашкавал и масло.
Мнението беше редактирано от Петър на 01.09.12 00:22.
01.09.2012
Взех си разкрасяващата доза сън за седмицата :D- ставане след 12:00 - над 10 часа сън - голям кеф.:D
5-6 кафета за “закуска” (т.е. до петото деление на каната от машина, ако това са 5 кафета :D) + доза протеин + овес с мед. Това всичкото до към 14:30. След това вече не се сещам в какъв ред: 5 яйца с 200гр извара и 50-60гр. сирене, още веднъж овес с мед, няколко банана, протеин. 23 гр. чипс, Тренировка от 20:30 до 22:30, след нея пак протеин и 2 банана.
Сега правя кулинарно вълшебство за вечеря (или поне тряа да стане такова :D) - 2 пилешки пържоли от филе на тиган с марината. Специалното е, че маринатата е измислена от мен :D - сок от половин лимон, мед, зехтин, настърган чесън, розмарин, доста черен пипер, сол. Иначе за утре имам идея за люта марината - от чесън, къри, лют червен и черен пипер и ще я пробвам...Та така - сега докато пиша, месцето се омагьосва в хладилника. За гарнитурка пак ще е 300 гр.картофено пюре със 150 гр извара в него, 50 гр. сирене, масло. Отделно и лютеничка. Олигавих се докато го пиша това...
Тренировка
1. Клекове - загрявка - клекове със СТ, след това 2 серии по много повторения с лоста (не ги броих)
Работни: 1х10х60,1х8х80, 1х8х90, 1х8х90.
Вдигнах повторенията на 90 кила - мин. седмица бяха 6, днес - 8. Изненадващото е, че третата серия ми беше по-трудна от четвъртата. Нямам обяснение. Може би техниката ми в трета не е е била толкова в час - в четвъртата много стриктно внимавах точно за техниката и сякаш всичко беше ок. В нея имах чувството, че тия 90 кила мога да ги вдигна 10-12 пъти. Чак се изкуших да пробвам да направя още една серия със 100, но го оставих за другия път.
2. Лег преса
1х10х150, 1х10х170, 1х10х190, 1х10х200
Добре беше - доволен съм. Не се озорих толкова, колкото мин. седмица.
3. Бедрено разгъване
1х10х71, 1х10х77, 1х10х83, 1х10х88
83 кила са всички блокчета на машината - днес го запомних. В последната серия вдигнах килата от мин. седмица с 5 - върху плочките сложих дъмбел от 5 кила. Мисля обаче да пробвам с още по-тежко , така че отказът ми да е на около 8 повторения. С тия кила е някъде към 12-14 повторения.
4. Бедрено сгъване от лицев лег с 10 кг диск на всеки крак
1х10х7,5 кг, 1х10х10кг, 1х8х10 кг, 1х7х10кг.
5. Седнал калф
1х15х25, 1х15х30, 1х15х35, 1х15х40.
Замалко да направя гадна крампа на първите 2 серии на левия прасец, но се размина. В последната серия не съм убеден в техниката (май тежичко дойде) - нещо бая се беше стегнало предното бедро точно над коляното от външната страна...
6. Прасец на лег преса-3серии с 18 повторения със 100 кила.
Това е! Доволно, особено от аванса в клека на последната серия...Сякаш обаче не се размазаха чак толкова краката като мин. седмица - успях да се кача в съблекалнята без да се подпирам в стените :D. Но доволно все пак:)
Айде, аз отивам да бая на мръвките :)!
Едит: Пържолките са РАЗКОШОТИЙКА! Особено като ги поръсих с настърган кашкавал!
Мнението беше редактирано от Петър на 02.09.12 00:26.
Вчера - 31.08.2012.
11:00 - 14:00 ч. ставане, протеин, много кафета (5-6-7 не помня вече), 150 гр. овес с мед,
След 14:00 ч. в разбъркан ред - 5 яйца с 200 гр. извара и 50-60 гр. сирене, сладолед, 2 кроасана с кокос, протеин
За вечеря - 2 пилешки пържоли (около 300-340 гр) със марината от портокал, мед, розмарин, зехтин, сол, черен пипер и чесън - тия станаха по-яки и от съботните- сложих повечко розмарин, чесън и мед и станаха със съвсем лек сладникав привкус - страхотни :). Гарнитура - обичайната - 300 гр. Карт. пюре със 150гр. извара, 50гр. сирене и масло.
Тренировка 21:00 до 22:20. Самата тренировка сигурно не бе повече и от час, защото почнах прекалено късно, а залата затваря в 22:30
Та тренировката:
Рамо, бицепс и трицепс.
1. Военни преси - 2 серии с лоста с много повторения за разгряване. Работни серии: 1х10х40 кг, 1х8х50 кг, 1х7х50кг.
Военни преси правя за сефте - досега винаги съм правел раменни седнал с дъмбели или на смит. Това беше видоизменянето в тренировката за рамо, за което си мислех по-рано през седмицата.
Много яко упражнение - имах малко колебания в стабилността в последните повторения в първата и втората серия, но в третата се поизчистиха нещата. Обаче ми се струва, че кръста почвам да го товаря прекалено - вторник на коремната тренировка, в четвъртък- на тягата, събота- клек и с тая военна в неделя - имам чувството, че става леш. Може би ще върна смит-а...Ще видим.
2. Разтваряне на ръцете встрани на машина - 1х8х41 кг, 1х8х47 кг, 1х7х47кг
3. Хеликоптер - 1х10х20кг, 1х8х20кг, 1х8х20кг.
Мислех да вкарам и задното рамо в тренировката, но времето взе да напредва и го оставих за др. седмица.
4. Щанга с тесен хват във суперсерии с бицепсово сгъване с прав лост.
2 суперсерии с лоста(20кг) и на двете упражнения за загрявка.
Работни:
Тесен хват - 1х8х50кг+1х8х30кг бицепс. сгъване (суперсерия)
Тесен хват - 1х8х60кг+1х8х40кг бицепс. сгъване (суперсерия)
Тесен хват - 1х7х70кг+1х1х50кг+ още 6 повторения на 40кг - бицепс. сгъване (суперсерия). В последната суперсерия мнооого се надцених с тоя бицепс. Едно повторение с 50 направих (с чийтинг), но на второто с бицепса отказа. Свалих 10 килца и успях още 6 повторения с 40кг да направя.
5. Френско в суперсерия със Скотово с дъмбели. Това не беше кой знае колко добра идея, тъй като едната ръка си вземаше екстра почивка след френското, докато другата сгъваше на пейката в суперсерия. Затова ги редувах - единия път почвах скота (упражнението! :D ) с лявата, другия път - с дясната.
1х8х33 кг френско+1х12х15кг скот. (старт с дясна ръка)
1х8х33 кг френско+1х12х15кг скот. (старт с лява ръка)
1х8х33 кг френско+1х12х15кг скот. (старт с дясна ръка)
Френското е с ЕЗ лост, но не го знам колко тежи. Някъде бях чел, че е 8 кила, та го слагам толкова...
6. Разгъване за трицепс на скрипец с въже.
1х10х47 кг.
1х10х53 кг.
1х9х59 кг.
Супер тренировка стана - не можех да си вдигам сгъвам и вдигам ръцете след нея :D.
Мнението беше редактирано от Петър на 03.09.12 13:59.
03.09.12
14:03
Пешо, май в тоя форум само ти и gips-а и аз пием кафе колкото за 12 нормално консумиращи :D
Пешо, май в тоя форум само ти и gips-а и аз пием кафе колкото за 12 нормално консумиращи :D
Хахах, Сашо, и ти ли си като мен? Голяма наркомания е :D - ей днес например - сутринта вкъщи едно канче (чашата ми за кафе е с вместимост 400-450 мл.), и откак съм на работа, току-що привърших третото :D, а е 14:15 ч. - поне още едно ще има до края на раб. ден...
Но пък ми е голям кеф :D, ма те сигурно и наркоманите така викат...
Мнението беше редактирано от Петър на 03.09.12 14:21.
03.09.12
14:21
И аз като вас :)
И аз като вас :)
Така трябва! Тряа да има баланс - всичко е с оглед баланса в световната икономика - ако няма консумация на кафе, колумбийците и бразилците ще го ударят само на дрога (нелегална де, не като кафето), но благодарение на силни икономически субекти като нас, все още в третия свят има и легален износ :D!
03.09.12
14:30
Хахах, Сашо, и ти ли си като мен? Голяма наркомания е :D - ей днес например - сутринта вкъщи едно канче (чашата ми за кафе е с вместимост 400-450 мл.), и откак съм на работа, току-що привърших третото :D, а е 14:15 ч. - поне още едно ще има до края на раб. ден...
Много кафета пиете бе колеги ... аз от 1 кафе и ставам сприхав,2 = безсънна нощ,3 = валериани за антидот :)
03.09.12
14:35
Много кафета пиете бе колеги ... аз от 1 кафе и ставам сприхав,2 = безсънна нощ,3 = валериани за антидот :)
Хора всякакви :) Един-единствен път съм предрусвал с кофеин, но той беше на прах и леко ми се “отпусна” ръката, като сипвах :D Едва като крашнах разбрах къде ми е “дозата” :)
03.09.12
14:37
Тръне, колко мг ти е прага ?
03.09.12
14:53
O, не е на милиграми :) Ако не се лъжа малко повече от 2гр бях сипал, като крашнах...то беше погрешка де, но с 1гр не съм имал проблеми. Значи някъде по средата съм явно. Но оттогава много внимавам и ползвам на прах в много редки случаи - като трябва да будувам покрай учене и т.н.
03.09.12
14:54
Много ми е чудно вие ли приемате повече кофеин,или аз с моите 3 литра енергийна напитка(за захарта няма да споменавам). :)))) Незнам ама веднъж рекох да не пия и денят ми протече 8 часа:Д просто се праснах на леглото от нужда за сън и липса на тонус и желание да гледам дори.Мен кофеин ми трябва не за да ме превъзбуди и тонизира,а за да стана нормален.
Всеки луд с номера си ;)
Аз пък съм постоянно зареден с мляко...мога да погълна невиждани количества дневно...ама лошото е ,че повечето се струпва вечер и ми става тежко.
03.09.12
15:48
Всеки луд с номера си ;)
Аз пък съм постоянно зареден с мляко...мога да погълна невиждани количества дневно...ама лошото е ,че повечето се струпва вечер и ми става тежко.
Говори ми...2 литра ги пия на един път :)