The 42 !

Темата е заключена.
Прескочи до:

21.04.13
18:16

Аз още не съм ти схванал идеята на тия дроп-серии. :)
Според моята концепция свалянето на тежестта дава на нервната система сигнал, че нещата олекват и може да “скатава”. Със сигурност не е нито толкова просто, нито толкова праволинейно, но не мисля, че този начин на трениране ще ти донесе кой знае какви резултати в дългосрочен план.

21.04.13
18:41

казано от Boby_ на 21.04.13, 18:16:

Аз още не съм ти схванал идеята на тия дроп-серии. :)
Според моята концепция свалянето на тежестта дава на нервната система сигнал, че нещата олекват и може да “скатава”. Със сигурност не е нито толкова просто, нито толкова праволинейно, но не мисля, че този начин на трениране ще ти донесе кой знае какви резултати в дългосрочен план.

Такава е и моята концепция, но когато става дума за перманентно сваляне на тежестта, за делоуд.
Колкото до дропсериите - не мисля, че се получава някакво “скатаване”, дори напротив. Усещам го като допълнително изцеждане на силите. При тоя протокол например, където най-тежкото повторение е 2ПМ, нервната система ще даде сигнал “овърлоуд” при следващо повторение (демек ще се затиснеш, ако говорим за лежанка), а сила реално ще имаш останала. Затова именно идват и няколкото по-леки повторения на 5ПМ, при които останалата сила би била точно толкова, колкото да не се получи въпросния сигнал за претоварване (респ. затискане). По този начин цялостно го усещам как тялото постепенно подготвя и натрупва капацитета си за преодоляване на трето повторение на тежката тежест, при което като резултат, “овърлоуд” лампата няма да не светне :), което пък реално означава, че силата ти се е повишила.
Това са обясненията ми на база лични усещания и наблюдения. Научно не мога да се обоснова :D. Като сменя програмата (или протокола), ще споделям дали и какви резултати в дългосрочен план има. За момента - качвам кила, качвам сила, в огледалото положението се подобрява - доволен съм :) :D

Мнението беше редактирано от Петър на 21.04.13 18:54.

21.04.13
23:31

Днес  - 21.04.2013

ТРЕНИРОВКА
КРАКА и РАМЕНЕ “А”

Загравка от няколко суперсерии клек със СТ+навеждания и допиране на пода с юмруци. Задържане в наведено положение около 30 сек. при последното повторение от всяка суперсерия.

1. Преден клек
Клекове с ЛТ, 2 х много с лоста
1х7х60 кг
1х5х80 кг
1х5х80 кг
1х3х100 кг (колан)
1х3х110 кг (колан)
1х3х120 кг (колан)
1х2х125 кг (колан)
1х10х80 кг (колан)
Бая зор днес. Краката не се бяха възстановили от тягата оня ден - още при загрявката го усетих - не можех да докосна хубаво земята с юмруци - задните бедра натегнати и с мускулна треска. Иначе като цяло бива, по-тежко беше обаче от предния път. Първото повторение на 125 беше ок, но второто ме посгъна леко - изправих се де, но усетих как леко се попрегърбих.

2. СУПЕРСЕРИЯ от Напади с два дъмбела(Н) и Пек-бек (П-Б)
1х6х35 кг (Н) + 1х8х83 (П-Б)
1х6х40кг (Н) + 1х8х83 (П-Б)
1х6х40кг (Н) + 1х8х83 (П-Б)
Нападите са по шест повторения на крак - статични. Днес разместих комбинациите от упражнения. Задното рамо не го бърка предизтощаването на раменете от нападите. Така е по-добре.

3. СУПЕРСЕРИЯ от Бедрено сгъване от лицев лег (ЛЛ) и Едностранно разтваряне ръцете встрани от опора с дъмбел (Р) 
посочената тежест за лицевия лег е за всеки крак поотделно.
1х6х15кг (ЛЛ) +  1х6х15 кг. (Р)
1х7х15кг (ЛЛ) + 1х6х15 кг. (Р)
1х8х15кг (ЛЛ) + 1х6х15 кг. (Р)
Нищо интересно. Май не съм споделял, но това упражнение за рамене ми е най-противното от всички :). Винаги ми е било

Чудих се дали да тренирам или да се доотдам на мързела :D. Реших, че е редно да се размърдам. Бая изморителна тренировка се получи - винаги е такава тренировката за крака след като по-предния ден съм правил тяга (мускулната треска от тягата ме хваща с ден и половина закъснение)...

4. Разтягане вкъщи

Попретупах го, че бях скапан...

ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
12:30 -  протеин, креатин
14:30 - половин козунак и кофичка кисело мляко
следобяд по някое време още малко козунак и мляко
20:00 - протеин
21:00 - 22:30 - ТРЕНИРОВКА
22:45 - протеин, 2 банана
00:30- 450 гр. задушено пилешко филе със зеленчуци в 100-тина гр. заквасена сметана

Цял ден мързелуване, следобяд френдове ми бяха на гости. Нищо интересно.

Gogo

22.04.13
00:00

Така е, ако тренираше всяка тренировка всичко, нямаше да ги мислиш кое ти е уморено и кое не (devil)

В диетата ти, ако бях видял и яйца, покрай този козунак, направо бях решил, че за теб велик ден е дошъл! :D

Гащите ли ще ти паднат, че го слагаш толкова отрано този колан? Поне на 120+ го сложи. Ти убиваш половината идея на предния клек с него. Ама 100% съм сигурен, че отпред е имало огледало и с колана гърба изглежда по-голям, като стегнеш кръста.. :>>>

Като станеш утре по обяд, може да помедитираш над въпроса: Достатъчно ли тренирах рамото в тренировката за крака и рамо?

Добре си описваш тренировката. Винаги е удоволствие да те чета. (y)

Мнението беше редактирано от Gogo на 22.04.13 00:01.

22.04.13
00:05

Това предпоследното да не е от мемоарите на Еню Рангелов. :D :D :D

22.04.13
00:43

казано от Gogo на 22.04.13, 00:00:

Гащите ли ще ти паднат, че го слагаш толкова отрано този колан? Поне на 120+ го сложи. Ти убиваш половината идея на предния клек с него. Ама 100% съм сигурен, че отпред е имало огледало и с колана гърба изглежда по-голям, като стегнеш кръста..

Суетата отдавна не е нещо, което ме вълнува по време на тренировката :). А отпред наистина има огледало, но аз съм късоглед, така че файда голяма от него няма :D.
Коланът го слагам отрано, защото така психологически се чувствам по-спокоен. Предпочитам да се концентрирам върху конкретното повторение, отколкото да мисля за кръста и да се разконцентрирам.

22.04.13
08:49

казано от Петър на 22.04.13, 00:43:

казано от Gogo на 22.04.13, 00:00:

Гащите ли ще ти паднат, че го слагаш толкова отрано този колан? Поне на 120+ го сложи. Ти убиваш половината идея на предния клек с него. Ама 100% съм сигурен, че отпред е имало огледало и с колана гърба изглежда по-голям, като стегнеш кръста..

Суетата отдавна не е нещо, което ме вълнува по време на тренировката :). А отпред наистина има огледало, но аз съм късоглед, така че файда голяма от него няма :D.
Коланът го слагам отрано, защото така психологически се чувствам по-спокоен. Предпочитам да се концентрирам върху конкретното повторение, отколкото да мисля за кръста и да се разконцентрирам.

Това, което дава коланът, има само косвена връзка с кръста. :) При по-големи тежести на клек коланът дава компресия на корема и отнема от напрежението на коремните мускули. В този смисъл помага доста. При предния клек обаче наистина убива идеята - все пак важна част от упражнението е изправената позиция на тялото, която се постига чрез стягане на пояса. Ако отнемеш това от предния клек, на практика го свеждаш до заден с по-малко участие на кръста и гърба. Само си разсъждавам, не те критикувам, че иначе излиза, че се заяждам в последните си две мнения. :)

22.04.13
10:27

казано от Boby_ на 22.04.13, 08:49:

Не го тълкувам като заяждане Боби, споко :)), само си говорим :). Съгласен съм с всичко, което казваш. Клякал съм и до 110, мисля бяха, без колан, но мислите ми са постоянно в кръста. В тоя ред на мисли функцията му при мене, както казах, е по-скоро да ми осигури психологически комфорт, отколкото някакво физиологическо предимство. Нещо като спотъра при лега.

Мнението беше редактирано от Петър на 22.04.13 10:28.

22.04.13
22:53

Днес -22.04.2013

Ден без тренировка

ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
08:30 -  протеин, креатин
11:00 - овес с мед
14:30 -  400 гр. пилешко филе със задушени зеленчуци и 100-тина гр. сметана, козунак
19:00 - козунак
22:30 - протеин
00:30-  400 гр. пилешко филе със задушени зеленчуци и 100-тина гр. сметана
02:00 - може да има още една доза протеин, но може и да няма

Нищо интересно днес - безсмислени срещи...бях в офиса до късно и така...

Това е!

24.04.13
00:26

Днес - 23.04.2013

ТРЕНИРОВКА:
ГРЪБ И БИЦЕПС “Б”

1. Набирания успореден раменен хват
1х6 със СТ
1х6 със СТ - тия двете серии бяха по-скоро чест ту бар.
1х5х10 кг
1х5х15 кг
1х5х15 кг
Дропсерия 1х50кг+3х30 кг (с два диска от 25 кг и 5 кг, и трети от 20 кг)
Дропсерия 1х50кг+3х30 кг (с два диска от 25 кг и 5 кг, и трети от 20 кг)
1х9х20 кг
Дроп - 7х20 кг+3хCT
Нищо особено, абсолютно идентична на предната такава тренировка...30-те кила обаче лека-полека олекват :)

2. Набирания раменен подхват
1х5х15 кг
1х5х20 кг
1х5х20 кг
Отново идентична на предната тренировка, само че без дроп в последната серия, че го забравих. Някои от повторенията не бяха максимално до горе, че бицепсите усилено протестираха...

3. Придърпване на долен скрипец
1х8х71 кг
1х8х77 кг
1х7х83 кг
Май за пръв път слагам всичките плочки - 83 кила...Иначе нищо интересно.

4. Бицепс с крива щанга
1х8х43 кг
1х5х48 кг
1х7х38 кг
Тук във втората серия малко се надцених. 43-те бяха лекички, но 48 - тежки. Получи се комплексно движение в последните две повторения :D ...

Нищо особено като тренировка - както казах вече - почти идентична на предната такава... :)

ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
10:30 - протеин,  креатин
15:00 - 400 гр. задушени пилешки гърди със зеленчуци и 100 гр. заквасена сметана.
18:00 - овес с мед, банан
19:00 - 19:45 - Zzzzz, след това кафе и банан
21:30 - 22:30 - ТРЕНИРОВКА
22:45 - две дози протеин, 2 банана
00:30 - 400 гр. задушени пилешки гърди със зеленчуци, 100 гр. заквасена сметана и 100-тина гр. кашкавал. 

Днес отидох на обяд на работа, що-годе спокоен ден - нищо кой знае колко интересно няма...Тия дни имам чувството, че прекалявам с кафетата.

Това е!

Мнението беше редактирано от Петър на 24.04.13 00:28.

Gogo

24.04.13
00:34

Аз цяла седмица чакам да ти дойде времето за гръб, а ти вкара друга тренировка. Ай, другата седмица дано има тяга. :)

24.04.13
00:37

казано от Gogo на 24.04.13, 00:34:

Аз цяла седмица чакам да ти дойде времето за гръб, а ти вкара друга тренировка. Ай, другата седмица дано има тяга. :)

хахах, да не ти се изчака чакалото - в събота трябва да е тягата :D

24.04.13
10:32

Схемата му е тарикатска, да не го разконспирират как е станал як и да му я крадат после ;)

24.04.13
23:54

Днес  - 24.04.2013

ТРЕНИРОВКА
КРАКА и РАМЕНЕ “Б”

1. Преден клек
Клекове с ЛТ, 2 х много с лоста
1х8х60 кг
1х5х80 кг
1х5х80 кг
1х3х100 кг
1х3х110 кг
1х3х120 кг (колан)
2х125 кг (колан)
Днес реших да се вслушам в разразилата се дискусия и да видя как ще е без колан - то пък се оказа все същото - нито по-лесно, нито по-трудно :). С други думи - до 110 вече остават без колан :). 120 и нагоре ще са със, че са тежички :). Иначе отново много влага, отново не можеше да се диша, отново 125-те ги клекнах на инат, без достатъчно въздух, но важното е, че ги клекнах.

2.
СУПЕРСЕРИИ от Бедрено разгъване (Р)-и Бедрено сгъване от лицев лег (ЛЛ) - редувам краката и на двете - тежестите по-долу са на един крак
1х8х71 кг (Р) + 1х6х15кг (ЛЛ)
1х8х71 кг (Р)+ 1х6х15кг (ЛЛ)
1х8х71 кг (Р)+ 1х6х15кг (ЛЛ)
Нищо интересно. Без почивка между първата и втората суперсерии. Трябваше всичко да е без почивки, но преди последната положението с потенето не се издържаше - чак в очите ми се стичаха капки, та има там почивка от около минута да се позабърша :D.

3.Военна преса
2х8х лоста
1х5х50 кг
1х5х60 кг
1х2х65 кг
Бива, нищо интересно. Май за сефте правя петица на 60 кг...или поне скоро не съм. Тук останахме 4-5 човека в залата и почна леко да се диша по-лесно.

4. Хай-пул от земя
1х7х70 кг
1х6х80 кг
Тоя път имаше време за две серийки. На втората на последното повторение се разконцентрирах и явно поизкривих нещо, защото получих много диво схващане на левия г*з. Чак не можех да стоя изправен след това няколко минути...

5. Разтягане вкъщи

забравих го, сега ще направя няколко кобрички...

Днес трябваше гърди да правя, а крака в петък, но ги размених. Иначе сносна тренировка предвид атмосферните условия - пак казвам - няма такава влага. Сигурно беше над 80%...Яд ме е, че в такива моменти, заради фрустрацията, се мотивирам да отида да видя другата зала, а уикенда, когато имам време ме мързи...

ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
07:30 - протеин, креатин
10:30 - овес с мед
14:30 - 400 гр. задушено пилешко филе със зеленчуци
17:30 - овес с мед
18:30 -19:15 - Zzzzz, след това кафе и банан (Ванка! (wait) :D )
21:00 - протеин
21:15 - 22:30 - ТРЕНИРОВКА
22:45 -  банан, протеин, фреш от ягоди и банан с лъжица заквасена сметана (inlove)
00:30 - 450 гр. задушено пилешко филе със зеленчуци и 100-тина гр. заквасена сметана

Днес ме беше обхванало някакво диво работно настроение и цял ден не мирясах, подлудих и хората около мен (grin). Свърших обаче доста доволно количество задачки, които си бях планувал да са до края на седмицата. Иначе нищо особено май няма.

Това е.

Мнението беше редактирано от Петър на 24.04.13 23:57.

25.04.13
22:37

Днес -25.04.2013

Ден без тренировка

ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
09:30 -  протеин, креатин
кроасан по някое време
14:30 -  400 гр. пилешко филе със задушени зеленчуци и 100-тина гр. сметана,
18:00 - овес с мед
21:30 - половин кило ягоди - половината на фреш, другата половина като плод, протеин
00:30-  400 гр. пилешко филе със задушени зеленчуци и 100-тина гр. сметана

Нищо интересно днес - забравих да закуся, че бях в движение сутринта, а иначе - дълъг работен ден. Най-сетне обаче почивката идва - последен работен ден утре и след това - ваканцияяя :). Отивам сега да гледам някое документално филмче, след това и някое по-страшничко и така...Не ми се чете форум тая вечер.

Това е!

Мнението беше редактирано от Петър на 25.04.13 22:38.

26.04.13
23:17

Днес -26.04.2013

ТРЕНИРОВКА:
ГЪРДИ и ТРИЦЕПС “А”

1. Бенч -
2х много повторения с лоста
1х8х60
1х5х80
1х5х80
Дропсерия 1х110 кг + 3х100 кг
Дропсерия 1х110 кг + 3х100 кг

1х10х85
Дроп - 1х8х85 + 1х8х65 обаче с 15-тина сек. пауза, да си сваля дисковете от лоста
Идентична с предния път тренировка. Първата дропка нещо бая тежеше, но май не извадих щангата както трябва и плешките не бяха хубаво прибрани. Втората дропка - идеалка. Нищо особено като цяло

2. Повдигане на дъмбели от лег
- пиша кг на единият дъмбел, другият е идентичен
1х6х35 кг
1х5х40 кг
1х8х30 кг
Нищо интересно

3. Тесен лег
2хмного х лоста
1х6х50кг
1х6х60 кг
1х6х70 кг
Без почивки го карах, освен докато качвам дисковете на лоста, т.е. около 15-30 секунди между сериите. Нямаше време за последна дропсерия. С едно повечко повторения на 70 кг от предния път, но именно това, 6-тото повторение, беше бая зор. 

Нормална тренировка. Нещо тонуса не беше кой знае на какво ниво днес.  Нищо особено като цяло.

ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
10:30 - протеин, креатин
11:30 - овес с мед,
15:00 - 400 гр. пилешко филе със задушени зеленчуци и 100-тина гр. заквасена сметана
19:00 - овес с мед
19:15 - 20:00 - Zzzzz, след това кафе, банан и ягоди
00:00 - 400 гр. пилешко филе със задушени зеленчуци и 100-тина гр. заквасена сметана може, докато се готви да сгъна още 100-тина гр. сметана от кофичката и шепа-две ягоди.

Коментарът за днешния ден се изчерпва с една дума - ВАКАНЦИЯЯЯЯЯ! (nmuchfun) (nhappy2)

Това е.

Мнението беше редактирано от Петър на 26.04.13 23:18.

27.04.13
20:14

Хубав ден! Славко е първи, честито и тук. Запознах се с много нови готини хора и с още толкова неуспях. Слънчасах, изгорях и каталясах. Като се освестя, ще опиша по-подробно днешния ден :)

Мнението беше редактирано от Петър на 27.04.13 20:14.

27.04.13
21:44

След едно мегакафе се поосвестих и мога да съм по-детайлен вече:

Днес 27.04.2013г.

Ден без тренировка

Фитнес уикенд на Панаира и “Универсален атлет 3”

Як ден - запознах се с доста хора - най-накрая не можех да разбера кой е от форума и кой не е :D. - Ванката и приятелката му, Тръна, Инфърнала, Илия, Славко, Маргарита,  в последствие разбрах (и видях), че и Атом, Карфичката и Десо са били там, с тях за съжаление не успях да се запозная. А да - на Сашо момчетата, Гого - който предвидливо се представи като Жоро ;) и беше много скромен през цялото време :D…С останалите - Сашо, Марин, Павел, Иван К и т.н. се познаваме отпреди. Та така - това бяха главните присъстващи лица. Да ме прощава някой, ако съм го пропуснал.
Славко спечели (мисля) 7 от 10 дисциплини и съответно победи. Много впечатляващо се представи на обръщането, лега и скока. Маймунската стълба и шейната ги пропуснах...Имаше още един младеж, който можеше да му бъде конкуренция, останалите да ме прощават, но още има мръвка да ядат.

Паралелно вървяха и останалите състезания:
-  Стронгменската демонстрация, на която успях да видя само Стоян Тодоринчев как дърпа 12 тонен камион 25 метра (Заслужаваше си да се види това!!!), но останалите етапи от демонстрацията ги пропуснахме, че слънчасването стана непоносимо, а и имаше много народ и почти не се виждаше.

- Зумба девойките също си заслужаваше да се видят, та дори и да се погледат малко повечко :D ;). Тук пък погребахме малко на един консепт...

- След това влязохме и на Балканското по културизъм, където честно казано гледките не бяха кой знае колко впечатляващи. Бил съм на по-оспорвани български шампионати. Честно казано българите (и българките ;) ) бяха най-добре, та съвсем достатъчно е човек да ходи на българския шампионат, за да придобие представа за балканското ниво...Бикини и бодифитнес девойките бяха друга песен...Маринчо има снимки, може да демонстрира ;) :D

Няколко мисли за организацията - Това, както винаги се оказа лек препъни-камък на Атлета. Липсваше всякаква гласност на събитието дори в самия Панаир, нямаше никакъв водещ, конферансие или дори някой фръцльо, който да въвежда публиката в ставащото. Ако имаше - интересът щеше да е много по-голям. Сега, за минаващите, това просто бяха хора с еднакви тениски, които правят странни неща...Стронгменското състезание имаше водещ, който обявяваше атлетите и постиженията им, надъхваше публиката и т.н.

Та така - доста хубав и различен ден като цяло. Дано станат повече такивата дни и събития, а то качествената организация идва с практиката.

Иначе - Днес яко фаст следобяд :D - за целия ден записвам един овес с мед на закуска, една бира следобяд и протеинова вафла, а вечерта 2 дюнера, по-късно още нещо ще има. Тренировка няма, щото цялото това висене и слънце ме разбиха.

Това е!

Мнението беше редактирано от Петър на 27.04.13 21:46.

казано от Петър на 27.04.13, 21:44:

Гого - който предвидливо се представи като Жоро ;) и беше много скромен през цялото време :D

Хм, него съм го изпуснал, или поне не се запознахме (devil) :D Нинджа :D

Gogo

27.04.13
22:48

Най-слабият, ще се сетиш. :) Все пак едвам се престраших да дойда, как да не съм скромен! :D
Добре де, още един жокер - брадясал.

Грам не ми помогна да се сетя, ама следващият път ще те спипам :D

27.04.13
23:07

Не знам за вас, младежи и младежки, но при мен “Кисело мляко моуд” е на път да бъде енгейджд...

Бъди комбайнер, изяж млякото! :D

28.04.13
06:09

казано от Gogo на 27.04.13, 22:48:

Най-слабият, ще се сетиш. :) Все пак едвам се престраших да дойда, как да не съм скромен! :D
Добре де, още един жокер - брадясал.

С 1 фанта в ръката,брадясал и на 1 километър от тълпата :D Видях те аз. . . ама не бях сигурен дали си ти.

казано от Херцог Трън на 27.04.13, 22:53:

Абе и аз бях през цялото време до теб ам от тая пуст срам не се запознахме... Считам че сме де... Между другото очаквах да си с по злобна физиономия (от коментарите ти които съм чел), но не ми се изпълниха очакванията :D

28.04.13
15:27

Днес - 28.04.2013

ТРЕНИРОВКА:
ГРЪБ  и БИЦЕПС “А”

Загрявка от 3 суперсерии клек със СТ, навеждания и 30 сек. задържане в наведено положение с юмруци опрени на пода

1. Мъртва тяга
1х8х70 кг
1х5х100 кг
1х4х100кг
1х1х140 кг
1х1х160 кг
1х0х170 (дръпнах ги, но не успях да ги заключа)
1х1х170  - смесен хват, без никакви проблеми.
Днес реших да пробвам това, което предложи по-напред Гого, да видим със “свежи единички” докъде ще го докарам. 170 в надхват си ги дръпнах, но за част от секундата се замислих дали не изкривявам кръста и в тоя момент, ръцете изпуснаха. Смесеният хват - както казах без проблеми. И 180 щях да дръпна, но не ми беше цел да ходя към макса (където и да е той). Та така. В заключение на експеримента мога да кажа, че свежите единички не ме кефят :) - не чувствам никакво изтощение нито в гърба, нито в краката. Моята бидЕрска душа си остава на серийки по 3. :)

2. Набиране широк надхват
1х5х15
1х5х20 кг
1х5х25 кг
Нищо интересно, не ми се правеше дроп в последната серия...

3. Гребане с дъмбел
1х6х47,5 кг
1х6х47,5 кг
1х6х47,5 кг
Нищо особено

4. Скот с дъмбел
1х10х15 кг
1х10х15 кг
Нищо интересно.

5. Хиперекстензии

няма и днес

Та така днешната тренировка - няма кой знае какво за споделяне относно нея още...

6.Разтягане вкъщи  
Днес няма, че имам друга работа.

ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
10:30 - протеин, креатин
12:00 - половин топъл козунак и кофичка кисело мляко
14:00 - 15:00 - ТРЕНИРОВКА
15:30 - протеин
..... останалото предстои, но нямам идея какво ще е...

Ами това е от мен за зимния сезон :D. След един час заминавам на гости за празниците - първо при родителското тяло, после - на една вила в Стара планина на 1000 м. н.в. Не знам кога и каква връзка със света ще имам, затова на всички, с които няма да се чуем тия дни, пожелавам Весело посрещане на Великденските празници, много любов и прекрасни мигове с най-близките ви...
Stay tuned…To be continued… :D

Gogo

28.04.13
15:31

казано от Петър на 28.04.13, 15:27:

170 в надхват си ги дръпнах, но за част от секундата се замислих дали не изкривявам кръста

“Там, където свършва техниката, започва грубата сила.” :)

Не можах да се сдържа :D :D :D

29.04.13
09:14

казано от Херцог Трън на 27.04.13, 22:53:

Даже си говорихте ;)

Може, но не помня да съм се запознавал дори с някой Жоро :D Може да е заради ЕГН-то ми (blush) :D Следващият път задълже :)

29.04.13
11:27

Пич е Пешката...накрая чак се запознахме, но е готино и усмихнато момче...

А за коментарите във форума...казах ли Ви аз, че наживо всичко се оправя:)))

Gogo

29.04.13
11:29

казано от Херцог Трън на 29.04.13, 11:26:

Може, но не помня да съм се запознавал дори с някой Жоро :D Може да е заради ЕГН-то ми (blush) :D Следващият път задълже :)

Ееее, то бива то може, ама.. На тясната лежанка пригласях да си вадиш палците отвън, да не си строшиш китките. :>

п.с.: Славко, отвори ми очите при обръщането, с това разтваряне на краката :)

Мнението беше редактирано от Gogo на 29.04.13 11:30.

Ти пригласяше, ама аз се опитвах да не си строша ръцете в куките... :D :) А Славко е прав - на живо алкохола и настроението помагат за сдобряване :D

29.04.13
13:33

казано от Херцог Трън на 29.04.13, 11:44:

А Славко е прав - на живо алкохола и настроението помагат за сдобряване :D

Кога пък сте успели да се скарате, че да се и сдобрявате...Всичко във форума е бла-бла :)

Мнението беше редактирано от Петър на 29.04.13 13:34.

01.05.13
21:42

Мислех аз цяла седмица да не си помръдна задника (съответно и да не влизам тук) или поне, ако го направя да е най-рано четвъртък – петък, но шило в торба не стои – от вчера ме сърбеше да направя нещо. Мислех да се „самоубия” с бърБита, но нещо ми се правеха лицеви и клекове поотделно. За тва ми хрумна да ги комбинирам. Идеята беше при еднакво натоварване да видя коя част на тялото ще издъхне първа – горната или долната (ясно беше че въздухът ще свърши първи, но все пак…), обаче сметките ми излязоха криви...
Идеята ми беше следната:
1 лицева – 1 клек със СТ
2 лицеви – 2 клека
3 лицеви – 3 клека
. .
. 10 лицеви – 10 клека и т.н.

Всичко едно след друго, без никакви почивки никъде – до отказ. 
Не съобразих обаче, че при лицевата бедрата остават под напрежение и стана така,  че краката се подпалиха, а гърдите бяха супер айляк. ..Карай все е раздвижване…
Ако вместо лицеви бяха кофички - било то и на столове, може би щеше да е по-иначе…
Та откарах до 15 лицеви – 15 клека.
Или общо 120 лицеви и 120 клека… 
Можеше да направя и 16кръг, но цената беше прединфарктно състояние, затова спрях. На последните клекове дробовете направо хриптяха…
Пулса след спирането беше 28-30 удара за 10 секунди.

Та така…
Манджата е перфектна тия дни – таратори,пилешки супи , супа топчета (наблягам на чорбите)  мусака, свинско с гъби, свинско с картофи, баници, козунак – всичко домашно 8-) имаше и още работи ама не ги помня.
Айде, до скив!

П.С. Държа да уточня, че в момента свързването ми с интернет е цяло предизвикателство и за да се докопам до мрежата е необходимо да правя какви ли не акробатики и йогиски техники , в т.ч. и челни стойки  :D

02.05.13
23:25

Днес - 02.05.2013

Днешното кратко раздвижване:

1. 40 скока върху 80 см кутия
Всъщност кутията беше маса, но това са чисто и просто подробности от фактологичен характер :D. С кратка почивка на 20-тото да пия вода (30-тина сек.). Иначе скоковете ги правих с дива мускулна треска на бедрата.

2. 10 нещастни опита за HSPU – поредните опити за раменни опори, поредния неуспех. От 10-те имаше най-много 2-3 що-годе биващи, силно казано биващи, но поне се вдигнах нагоре и се спуснах. Проблемът е, че не мога да застана в изходна позиция (единият път дори направих кълбо назад (заради прекалена засилка). На тези, на които успях да се вдигна и спусна, пък ръцете бяха прекалено далеч от стената и се получи чупка в кръста… Като цяло - трагедия :D. Трябва първият път някой да ме държи за глезените явно – докато схвана механиката и преодолея съпротивите. Докато намеря мераклии за спотъри :D ще продължавам да ги мъча сам…

3. 2 планка – 1:30 и 1 минута. Бях забравил колко яко упражнение е планкът. Влиза с първа космическа в програмата оттук насетне.

Кратко, но нямаше време за повече…

ХРАНАТА е като описаната вчера –добавям само домашен пай от компот от кайсии –страхотийка. И малко джънк – пакет пуканки на микровълнова…

Мнението беше редактирано от Петър на 02.05.13 23:29.

03.05.13
00:02

Бая здрава ще да е била тази маса :D
Весели празници! (sun)

03.05.13
15:16

казано от Петър на 02.05.13, 23:25:

Бях забравил колко яко упражнение е планкът. Влиза с първа космическа в програмата оттук насетне.

С тежест обаче ;)

p.s.
Стана и ти функционално трениращ, тамън сега лесно ще се изпилиш :D

06.05.13
23:23

Опа, ето ме и мен :)

Днес - 06.05.2013

Честит празник на именниците и на всички празнуващи!

ТРЕНИРОВКА:
ГРЪБ  и БИЦЕПС “А”

Загрявка от 3 суперсерии клек със СТ, навеждания и 30 сек. задържане в наведено положение с юмруци опрени на пода

1. Мъртва тяга
1х8х70 кг
1х5х100 кг
1х5х100кг
1х3х130 кг
1х1х150 кг (надхват)+2х150 кг (смесен)
1х1+1х160 (смесен, с 15-20 сек. почивка между двете повторения)
Хватът днес много зле, но е разбирамо - изпускаше дясната ръка (която е по-силна), но цял ден именно с нея влача тежки куфари по пътищата на родината. на 160-тицата ми се пригади леко, затова между двете повторения си дадох 15-тина сек. за глътка въздух и вода.
Като за тяга след по-малко от 3 часа нощен сън, става :D.

2. Набиране широк надхват
1х5х15
1х5х20 кг
1х5х25 кг
Нищо интересно, не ми се правеше дроп в последната серия...

3. Гребане с дъмбел
1х6х47,5 кг
1х6х47,5 кг
1х6х47,5 кг
Нищо за отбелязване и тук

4. Скот с дъмбел
1х10х15 кг
1х10х15 кг
1х8х15 кг
Нищо интересно.

5. Хиперекстензии

няма и днес

Не беше ден за трениране днес - по-малко от 3 часа сън през нощта, ставане в 06:00ч. След това целия ден път, следобяд като се прибрах спах на два пъти на пресекулки за по час-час и половина, но не може да се сравни тоя сън с нощния. Мислех да не тренирам, но към 21:00 ме прихванаха лудите и се вдигнах...

6.Разтягане вкъщи  
Леко претупано, но има...около 5 минутно :D

ХРАНА и СУПЛЕМЕНТАЦИЯ:
Храната днес е зле - почти нищо не съм ял цял ден
09:00 - два кроасана
14:00 - 2 чаши фреш от портокал, няколко кафета
18:00 - 2 дози протеин
20:00 - мусака
23:30 - мусака и заквасена сметана.

Почивката свърши. Добре беше. Тоя път няма снимки. Бях на за няколко дни на една вила близо до географския център, след това насам-натам из родината и вече отново вкъщи. Както обаче съм казвал - няма по-хубаво от собственото легло. Цялата ваканция разните му легла там ми правеха проблеми, сънят не беше кой знае колко качествен, но все пак жертвата е малка в сравнение с това да се измъкнеш от мръсния град за малко :). И така. От утре на линия отново...Между другото трябва да ми забранят достъпа до онлайн магазини за суплементация. Като блондинка в магазин за обувки съм :D. Ето сега съм на път да си поръчам една абсолютна простотия...

Мнението беше редактирано от Петър на 06.05.13 23:30.

06.05.13
23:34

Ползваш ли нещо за ръцете и лоста (мазило за хват),когато правиш тяга?Или с потните ръце на потния лост,както почти всеки по залите (нормално е,ако не вдигаш в щангистска зала)?

Мнението беше редактирано от lordinario на 06.05.13 23:34.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1