Съдържание на белтък в месо - променя ли се?

27.08.12
22:57

Да, въпроса може и да е много тъп, но искам да се уверя със сигурност.. та месото като се изпече на скарата, грамажът му намаля.. въпросът ми е - ако например имам 200гр. пилешко филе, сурово, което съдържа да кажем 50гр. протеин, след изпичането пилешкото спада до 150гр, но запазват ли се тези 50гр. белтък?

Да.

Ах.. малко грешно съм си смятал макротата в такъв случай, но колкото повече толкова повече :D благодаря за бързия отговор!

Дори малко common sense да имаш в главата, е трябвало да се сетиш. Топлината изпарява вода. Естествено, че ще се запази протеина. Няма да се изпари, я.

Да бе знам, просто никога не се бях замислял реално, прая си месото и се дразня, че се смалява.. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1