Жените и мъжете - кой за кого трябва да се грижи?

Прескочи до:

Местя тук странична дискусия, възникнала в един от дамските дневници (разбира се - по молба на титулярката на дневника).

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 04.09.12 10:03.

03.09.12
11:59

Мъжът трябва да се почита и уважава и да му се готви. Моя тати така ме е възпитал в дълбок респект към мъжкото тяло :D

03.09.12
12:02

казано от HarleyQuinn на 03.09.12, 11:59:

Мъжът трябва да се почита и уважава и да му се готви. Моя тати така ме е възпитал в дълбок респект към мъжкото тяло :D

Ооо не не не не ..мога да споря вечно на тази тема по-добре да не започваме..тия комунистически разбирания много ги мразя,но всеки има право на мнение :)

03.09.12
12:03

Кое му е комунистическото? За мен лично е гордост да готвя на човека до себе си и израз на уважение и грижа...

03.09.12
12:07

казано от HarleyQuinn на 03.09.12, 12:03:

Кое му е комунистическото? За мен лично е гордост да готвя на човека до себе си и израз на уважение и грижа...

Не не моля те не ме карай да споря на тая тема :Д:Д Постоянно го правя и вече ми писна :Д

03.09.12
12:09

Харли, принципно си права, но мисля,че и ние заслужаваме да бъдем обгрижвани и уважавани отвреме навреме, когато се прибираме, човекът до нас да е решил да ни отмени в някои задължения :) Танто за танто ;)

03.09.12
12:13

казано от Йонито на 03.09.12, 12:09:

Харли, принципно си права, но мисля,че и ние заслужаваме да бъдем обгрижвани и уважавани отвреме навреме, когато се прибираме, човекът до нас да е решил да ни отмени в някои задължения :) Танто за танто ;)

Това вече е друго нещо... Не да се прибере и едва ли не “Аз съм шефа слагай масата” и да те има за прислужница ... да му ходиш подир задника (с извинение)

03.09.12
12:13

Въпреки че уменията на повечето не са за предпочитане :) Последния път,когато ме изненадаха приятно хапвах на обяд макарони със сирене и захар, които от години не хапвам с удоволствие. Но жестът.... най-хубавите макарони, които бях хапвала (giggle)

03.09.12
12:14

Не съм казала, че не заслужаваме. Казвам какво ТЕ заслужават. Виждате ли как автоматично го приемате като някакво ограбване... Т’ва ни е проблемът на обществото. Ако не даваме, няма да получим :)

03.09.12
12:23

Харли,
трябва ли да мием краката на мъжете, като се връщат от работа и как по-точно ще се оправи обществото, ако започнем всички да разсъждаваме като тебе?

03.09.12
12:28

Тъй и тъй се е почнало .. :D Никой не го приема като ограбване... Въпроса е,че повечето мъже приемат жената за даденост..Смятат,че тя трябва да готви,чисти,пече,глади,гледа деца и т.н а той да носи парите ...един вид жената да бъде зависима от него... Той да може да я “притежава” .. Когато една жена приеме този факт,отношението на мъжа към нея се променя коренно...

03.09.12
12:44

Въпросът е много, много спорен и обширен. От нескромния си опит с противоположния пол мога да кажа следното:
- И най-ограниченият мъж, ако срещне подходящата жена, е склонен на компромиси.
- Жените прекалено много се взимаме насериозно. Това, че можем и сами, не е причина да парадираме постоянно с този факт (което дразни противоположния пол и води до конфликт).
От манипулативно леке за една година постепенно се превърнах в доста отзивчив и искрен човек. И от тази си промяна лошо не съм видяла от околните, подбирайте си компанията :)

03.09.12
12:58

Така, така и освен всичко друго си трябва и бой :D :D ше мрънка ли, ше се оплаква ли, фрааас един, фраас втори :D :D а га яди кифтета и клива бадемите кат мисирка ни рива а :D :D :D

p.s. Това е в кръга на шегата, жена не съм удрял през живота си (макар че в джудото имаше 1-2 дето ги мачках че си въобразиха че са заякнали :D )

03.09.12
13:10

казано от Вики на 03.09.12, 12:28:

Тъй и тъй се е почнало .. :D Никой не го приема като ограбване... Въпроса е,че повечето мъже приемат жената за даденост..Смятат,че тя трябва да готви,чисти,пече,глади,гледа деца и т.н а той да носи парите ...един вид жената да бъде зависима от него... Той да може да я “притежава” .. Когато една жена приеме този факт,отношението на мъжа към нея се променя коренно...

Според скромното ми и непретенциозно мнение - положението далеч не е само бяло или само черно. Както има диви балкански субекти с ограничено мислене, които приемат жената по този начин, така има и твърде много щъкащи метро, рейсо и трамвайо индивиди, които нямат нищо против жената освен да готви, глади и т.н, да носи и парите в семейното гнезденце. Светът се променя, а с него и ценностите и отношенията между хората. Погледнато по-глобално, не само в България - страната на салфетките. :)

Мнението беше редактирано от Мари А. на 03.09.12 13:14.

MF

03.09.12
13:16

Е тази тема ми стана интересна, не мога да се не обадя и аз.
Моят баща никога не ми е говорил за това как трябва да се държи една жена с мъжа до себе си и изобщо с мъжете. Но от съжителството с него и наблюдението над държанието му и с майка ми, и с мен неусетно е възпитал у мен едно дълбоко уважение към така наречения силен пол.
Хората, които навярно са ми най-трудни за разбиране, са жените, подценяващи мъжете. Всички онези жени, слагащи мъжете под общ знаменател и мислещи се за по-умни, по-можещи и най-вече по-заслужаващи. Онези жени, които искат, но рядко се сещат да дават. Които имат куп очаквания, за чието несбъдване мъжът до тях носи вина. Които пропиляват времето с мъжа си в обсъждане живота на други хора, ревниви скандали, заяждания, разпити и непрестанно изискване, а накрая, когато разберат, че има друга, обвиняват отново мъжа си с невероятно нелепото “а аз давам всичко за теб”.

Така че за мен не е въпрос на пол или семеен статут. Отношението по принцип към хората се основава на опита с тях и на личната гледна точка.
Аз правя няколко неща, които доста ми помагат в отношенията ми:
- Постоянно променяне на гледната точка. Нещата винаги изглеждат много по-различно от чуждо положение. Когато си сигурен, че си жертва, можеш да се окажеш нападателя в нечий очи.
- Без очаквания. Когато правиш добро на някого, прави го, само ако ти идва отвътре - тогава това носи удоволствие на самия теб и не поражда очаквания към човека срещу теб. Никой не е длъжен да се държи по даден начин, само защото на теб така ти се иска или защото ти се държиш така.
- Не се взимай много насериозно. Прави компромиси, прощавай. Не за друго, ами грешки и недоразумения стават непрекъснато - ако се цупиш всеки път, само си усложняваш живота.
- Бъди приятен. Бъди с някого, защото ти е приятно с него. Старай се на него да му е приятно с теб. Времето е ценно, а той е отделил от своето, за да бъде с теб . Покажи уважение.

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 03.09.12 13:19.

03.09.12
13:18

Три жени – омъжена (от 10 години), любовница и неомъжена (с гадже) решили да направят експеримент- да се облекат с кожено бельо, ботуши, бикини, сутиен и кожена маска и да видят реакциите на партньорите си.
След една седмица се срещат да споделят резултатите.
Неомъжената:
Сложих си аз коженото бельо и изчаках гаджето да дойде – като ме видя падна на колене, каза че аз съм неговата сбъдната мечта, помоли ме да се омъжа за него и после цяла нощ правихме бурен секс.
Любовницата:
Облякох аз коженото бельо, наметнах отгоре един шлифер и отидох при моя в офиса му- там влязох в кабинета, разтворих шлифера и му показах какво има отдолу. Без дума той отиде до вратата, заключи я, после извади кабела на телефона и правихме секс върху бюрото му в продължение на 5 часа.
Омъжената:
Сложих аз коженото бельо и застанах в коридора да изненадам мъжа си. Когато се върна от работа, затвори входната врата, погледна ме и каза “Здрасти Батман, какво има за ядене?

03.09.12
13:25

казано от Мари А. на 03.09.12, 13:10:

Според скромното ми и непретенциозно мнение - положението далеч не е само бяло или само черно. Както има диви балкански субекти с ограничено мислене, които приемат жената по този начин, така има и твърде много щъкащи метро, рейсо и трамвайо индивиди, които нямат нищо против жената освен да готви, глади и т.н, да носи и парите в семейното гнезденце. Светът се променя, а с него и ценностите и отношенията между хората. Погледнато по-глобално, не само в България - страната на салфетките. :)

Ми много ясно. Всичко е въпрос на възпитание и малко самосъзнание на горния етаж. Мъжете като цяло са доста по комплексирани от жените и за да си избият комплексите си го изкарват на най-близкото по-слабо съществто (жената в къщи). Мъжа не си мърда пръста не щото го мързи, а по-скоро иска по този начин “да покаже кой е шефа”. При всички силно социални животни (вълците примерно), има водач, има и глутница която го следва. Има една малка разлика обаче, нещо което се е размило малко в еволюцията.
Един вълк водач никога при никакви обстоятелства няма да остави глутница, заради някоя друга вълчица и да обрече поколението си на гибел. Напротив ще ги защитава докато пукне ако ще и да му се влачат червата. Пък като гледам в наше време и около мене бая вълци всъщност се оказаха мастии. :D :D

Мнението беше редактирано от Wolfy на 03.09.12 13:27.

03.09.12
13:59

При мен историята с мъжкия пол също така неволно се получи...не че някой буквално ме е учил, но от малка аз си движа се в мъжки трупи, имала съм точно 3 близки приятелки, поддържам връзка с 2, а на една имам пълно доверие. И си предпочитам мъжката компания като цяло, много по-трезво мислещи са мъжете и по-добронамерени, рядко дрънкат безмислици или ако да - забавни са, и още много предимства, които всички знаем, но някои не искат да признаят :D
Използвам случая да помоля да се премести темата в друг раздел, за да сме коректни към Вики :)

03.09.12
14:37

Много добре казано, Вики :)
Изобщо не си гледай къщата камо ли пък децата и ще имаш уникалната възможност да имаш много мъже :D

Мила

03.09.12
14:43

казано от HarleyQuinn на 03.09.12, 13:59:

При мен историята с мъжкия пол също така неволно се получи...не че някой буквално ме е учил, но от малка аз си движа се в мъжки трупи, имала съм точно 3 близки приятелки, поддържам връзка с 2, а на една имам пълно доверие. И си предпочитам мъжката компания като цяло, много по-трезво мислещи са мъжете и по-добронамерени, рядко дрънкат безмислици или ако да - забавни са, и още много предимства, които всички знаем, но някои не искат да признаят :D
Използвам случая да помоля да се премести темата в друг раздел, за да сме коректни към Вики :)

Малка си още, малка... (съвсем добронамерено го каззвам)
П.П Съпорта не беше ин пърпъс ;)

И следващия път като кажете, че ние, мъжете, сме некакви тъпанари... Помислете се за цветята, които ви подаряваме, масажчетата, танците, сиропиращата музика вечерта, креватни деяния, които на вас ви харесват, закуска в леглото, да плащаме сметката, да сме нежни и грижовни с вас и т.н. И да, най-важния въпрос - ако мъжете бяхме лайнари, защо сте с нас, защо се целувате с нас, защо общувате с нас, защо спите с нас!?
Като се филмирате жените, че ние само ви използваме, ми идва да ви запаля косите и да ви метна в някоя шахта... Дори и в Средните векове жените не са били просто парче месо. Не сте имали права, така е, но навсякъде се пише, че жената има нужда от повече грижи и защита, защото не е толкова силна колкото мъжа и т.н. При ШЕЙКспирово време мъж да удари жена било равно на огромен позор и загуба на статус. Не може да твърдите такива неща... И на мен жени са ми разбивали сърцето, и на мен жени са ме отрязвали, и шо - да почна да скандирам кви криви глави сте всички и за нищо не ставате?

03.09.12
17:10

Малка съм и така искам да си остана (sun) Затва й писах на Вики, че не е за радост, че става на 18 :D
Каквото съм си извела като заключение, за мен си е, ползвам си го, айляк съм :D Важното е, че колкото и да е голям и опитен човек, трябва постоянно да се учи и да не се има за мъдър.
Голям дебат стана, маа му стара... Айде, със здраве!

Като смениш 3-4 съпруга тогава ще говорим пак... Не забравяй, че във връзката, която описа и двата партньора са зависими от себе си. Ако жената я кефи да прави това - защо не? Ако не я кефи - намира си друг мъж. Това е.

03.09.12
17:14

Тедо, никой не говори за мъжете, които правят това, което си изредил. А още повече,че точно тези мъже няма да те оставят да вършиш цялата работа вкъщи и да очакват всичко да е наготово. Ние говорихме за онзи тип, които се прибират вкъщи и сядат пред телевизора; тези, които приемат жената за своя собственост и мислят,че тя ще е с тях завинаги,независимо от държанието им към нея.
Иначе за типа мъже, които си изредил - е, на тях с удоволствие бих им готвила и чистила ( от личен опит знам),а те с удоволствие биха хапвали омлети с вид на бъркани яйца и неопределен вкус ;)

Мнението беше редактирано от Йонито на 03.09.12 17:22.

казано от Мила на 03.09.12, 14:43:

казано от HarleyQuinn на 03.09.12, 13:59:

Малка си още, малка... (съвсем добронамерено го каззвам)
П.П Съпорта не беше ин пърпъс ;)

А ти колко к... си строшила, за да говориш с такъв авторитет...
Нямате по 20 години и говорите, че знаете всичко за мъжете и жените... Тоя космополитан и Сексът и градът са ви е...... майката... Не се чудете, ако мъжете се държат с вас така, ако само им плямпате за независимост и еманципация. Па ако искате еманципация - одете си местете диваните и си ревете сами, дге... Ходете вие в армията да се стреляте и на вас да ви пръскат червата, не на нас... Ходете сами си раждайте децата като сте толкова независими и сами си ги гледайте... Така си говорите, наизустили феминистичната си даскалка и тва е...

казано от Йонито на 03.09.12, 17:14:

Тедо, никой не говори за мъжете, които правят това, което си изредил. А още повече,че точно тези муже няма да те оставят да вършиш цялата работа вкъщи и да очакват всичко да е наготово. Ние говорихме за онзи тип, които се прибират вкъщи и сядат пред телевизора; тези, които приемат жената за своя собственост и мислят,че тя ще е с тях завинаги,независимо от държанието им към нея.
Иначе за типа мъже, които си изредил - е, на тях с удоволствие бих им готвила и чистила ( от личен опит знам),а те с удоволствие биха хапвали омлети с вид на бъркани яйца и неопределен вкус ;)

Е искам да ми кажеш колко са лайнарите... Що генерализирате... Ако мъжа ви е лайнар - сменете го...

03.09.12
17:21

казано от Тедо на 03.09.12, 17:16:

казано от Йонито на 03.09.12, 17:14:

Тедо, никой не говори за мъжете, които правят това, което си изредил. А още повече,че точно тези муже няма да те оставят да вършиш цялата работа вкъщи и да очакват всичко да е наготово. Ние говорихме за онзи тип, които се прибират вкъщи и сядат пред телевизора; тези, които приемат жената за своя собственост и мислят,че тя ще е с тях завинаги,независимо от държанието им към нея.

Е искам да ми кажеш колко са лайнарите... Що генерализирате... Ако мъжа ви е лайнар - сменете го...

Аз лично не генерализирам и мисля,че още в началото, като подхванахме темата,стана ясно за кой тип мъже говорим. А такива мъже доста има. Честно казано по по-малките населени места съм го забелязала,че там са болшинството :) Иначе си прав - не те кефи,сменяш. Но идеята е,че и тях ги има и според мен Вики искаше да каже,че не иска да бъде с такъв тип, на когото да слугинства (поправете ме,ако греша). И оттам всеки скочи да си казва мнението ;) (вкл и аз  :) )

03.09.12
17:23

В такива моменти... :D

Вие говорите все едно всичките мъже сте ги обиколили, а още само с пръстче са ви любили...

03.09.12
17:26

Спамери :D Пак ще заключат дневника. . .не разбирате от дума ей Ццц.
Има лични съобщения,общи теми и т.н. :)

03.09.12
17:28

казано от Тедо на 03.09.12, 17:24:

Вие говорите все едно всичките мъже сте ги обиколили, а още само с пръстче са ви любили...

Еми аз лично съм по-голяма от теб, а и май съм била с повече мъже от теб ;) (силно се надявам)
Имала съм и от двата типа мъже и мисля,че мога да си кажа мнението. И двата пъти съм ги обгрижвала достатъчно - но при единият тип си идва отвътре и нито ти пречи, нито ти е досадно. Просто искаш да му видиш усмивката при поредния бъркоч ;)

Мнението беше редактирано от Йонито на 03.09.12 17:29.

Сега гледаш ли кво е да се генерализира - въобще си няма връзка с истината...

03.09.12
17:40

Аз споделям мнение от това,което съм видяла ... Имала съм 2 връзки по 2 години.. знам,че е малко,но това е моя опит,откъде си вадя и заключенията :)

03.09.12
17:42

А нима не е? Аз бих си скъсал гъза от работа,стига жена ми да готви добре и да върти хубави св*рки,а аз да лежа.Пък и ако тя иска да бъде “глава” на семейството и да не я смятам за принадлежност,съм съгласен тя да носи парите,а аз да гледам децата,да пера,чистя и готвя(прекрасно готвя). :)

03.09.12
17:51

Само си говорите наизуст...всичките...

Мила

03.09.12
19:03

казано от Тедо на 03.09.12, 17:15:

Като смениш 3-4 съпруга тогава ще говорим пак...

Това, Рицарю, това имах предвид. Всички сме еднакво малки, докато не попаднем в сериозна връзка, със сериозно обвързване. За това не си и направих труда да заставам зад сериозни думи, сякаш съм имала няколко брака. :)
А иначе, аз авторитет нямам, човек с по-малко самочувствие от мен няма да видиш :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.09.12 10:03.

казано от Вики на 03.09.12, 17:40:

Аз споделям мнение от това,което съм видяла ... Имала съм 2 връзки по 2 години.. знам,че е малко,но това е моя опит,откъде си вадя и заключенията :)

Опита може да не е малко,но едва ли си живяла с тях,което е по-важното :).

Освен това не съм съгласен с мнението,че в по-малките населени места мъжете чакат всичко на готово и са от тима мъже,за който говорите,точно обратното е :).

03.09.12
19:22

Още се сещам за една моя колежка, която ме обвини, че в България под 25 години нямало истински мъже. Нейните приятелки също го потвърждавали.
Май ми се разсърди като и казах, че не съм виновен, че са загорели всички :D

Както и да е, много истински мнения прочетох и много л*йна.
Който не харесва отсрещния пол - има проблем със себе си просто. Хора всякакви, просто не са си намерили дружката, това е :)

04.09.12
00:01

Ако чакам в днешно време жена да ми готви/чисти/глади по-добре да се самоубия- един мъж трябва да умее да е напълно автономен... Отделно че огромна част са неспособни, като разперят крилата да полетят щото техните са ги орязали къде съзнателно къде не. Второ просто трябва да има load balancing- никой не е длъжен да е роб на другия в едни хипотетични отношения. Уважението трябва да е взаимно- жестовете са жестове- трябва и от двете страни да ги има.

Да не пиша повече, че ще има сърдити :)

04.09.12
00:26

Това си е традиционен балкански манталитет, но не е толкова просто колкото изглежда. Мъжът е не по - малко зависим от жената, въпросът е, че така я поставя в подчинено положение, за да осъществи илюзията си за контрол.

04.09.12
00:26

Аз пък мисля,че това самонадеяно отношение на жените е породено от криворазбраната свобода,която у нас се превърна в свободия.Жените продължават да попиват чалга-културата .Аз не мога да търпя жена ,която ми повтаря,че няма да готви.Имал съм такива приятелки и доникъде не стигнаха нещата,защото те си мислят,че мъжа е длъжен да ги носи на ръце и да ги гледа като писани,пренебрегвайки всичко останало.Едно е да има взаимно уважение,друго е жената да ми се качи на главата.Не може само да обикаля моловете и да си клати ц***те и да ме чака аз да се прибера ,за да и сготвя.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1