четвъртък, 01.08.
Тренировка No 127:
Колело - 23 мин. отиване и някъде там на връщане.
Двайсетина коремни от по-нисък лост, опити на висок и цели три успешни опита. Явно подскачането по лостовете дава резултат :D Много бях еуфорична след успешните опити, типично в мой стил, сега остава да инкасирам още успешни опити и да ги вкарам в серия.
Правих и асистирани силови, за съжаление лостът е много дебел и не мога да се справя самостоятелно, когато палецът не е срещу останалите пръсти. Вярно, че на кривата ракета космосът й е крив, ама както и да е.
Кофички - 3 х 10, пак не ме боля нищо :) Малко хоризонтални набирания на халки (направо вертикални : )))))
Колелото много ме умори...болят ме квадрицепсите. Как изкарвам разстоянието - не знам. Установих, че на отиване има леко изкачване през по - голямата част от времето, затова е и по - трудно. А с тия крака направо си е тормоз, предвид и факта, че от вчерашната тренировка съм с мускулна треска.
Преди казвах, че много обичам да управлявам четири колела, сега май ще ги кръцна наполовина, както е тръгнало : )
Доволна съм, даже доста. Снимах т.нар. “локва”, снимчици по - долу. И аз се появих на една, но съм излязла като мутант от анимационно филмче и ще я спестя.
Утре - зала, живи - здрави. Да свикват тия крака, че колко каране ги чака :D А дано!
казано от Веселина Иванова на 02.08.13, 15:05:
Поли, къде са тези красотички ?
Веси, в Антверпен са. Намерихме ги по случайност. Всъщност локвите са няколко, а около тях има маршрут за тичане 2100 м. Началото и краят на маршрута са точно пред лостовете. Аз лично съм просто влюбена в това място, още повече, че в Белгия лостове има само по изключение. И хората нямат никаква практическа идея да тренират на тях, но това е друга тема.
Много е красиво мястото според мен, просто се зареждам всеки път като ходим.
И докато сме на тема “Локвата”, ето и мутантската снимка от вчера, не мога да се сдържа просто. Поводът са разменените реплики в дневника на Джулс. Куинке, ето това е “мощно” :D
02.08.13
15:50
ухааааааааа ;) няма цица, ама има бицепс (нищо лично) :)
Ау, какви неща доживях да чета в дневника си!!! Mладежите се изразявате каруцарската :D
Еми каквото има - има, каквото няма - няма. И като сме на темата - по - добре бицепс без бюст, отколкото и без бицепс :D
Ъ-ъ-ъ, танка Инис познавате ли го : )
Мерси, момичета. Големите рамене си имат предимство при придвижване в тълпи. Народът се стряска! :D
Хаха, искрено ме развеселиха последните коментари. :D :D :D
Браво, Инис! Харесвам страшно такива форми, стоят ти страхотно!
: )))) Боби, такава посока “назад” не признавам : ) :D Абе всъщност и на едно място да стоя, поне да е с усмивка!
Маринка, радвам се, че се отбиваш, и то тъй приятно...напоследък не те засичам, също като Вероника.
петък
Тренировка No 128:
1. Тяга: 5@60; 5@70; 3@80; 3@90; 2@100; 1@110; 3@110; 5@90;
2. Хип тръст: 2х8@40; 8@50; 15@18; 8@50;
3. Суинг: 4х30@15 кг. (по 10 на ръка и 10 - с двете);
4. Повдигане на краката от лег 3х15 в комбинация с
5. Крънчове: 3х15;
6. Кардио: кростренажор 25 мин;
7. Разтягане.
Тъй...хубава тренировка стана. Тяга не съм правила не помня откога. Тежеше си, най - вече сериите на 110. Искам по - често да я правя.
Хип тръста - добре, но не предвидих, че щангата ще лежи точно там, където се превъртам на лоста за коремните и е ожулено. Затова взех един 18-кг. дъмбел и опитах с него. Но ми беше много леко, тъй че изкарах още една серия вече с дискове 50 кг. и това беше. И 50 кг са ми леки, но като боли. Не знам дали ще успея да го включа в програмата си, може би от есента, когато няма да има лостове. За съжаление.
Покрай суинговете река течеше вече от мен и не спря докато не си тръгнах от залата. Хубавото беше, че заради високите температури нямаше много хора и се тренираше прилично. Е, топличко, но като няма кой да ти се спъва в щангата, направо си е прекрасно.
Кардиото - много добре...започвам да свалям пулса полека или поне така ми се струва. На скорост 12,5 - 13 стоя на 155. Отбелязвам го, защото тепърва ще засичам, даже е трябвало по-подробно да описвам в предишните тренировки. Сега не успях да се ориентирам съвсем какво и защо съм правила. От тези 25 мин. има 2х5 мин. каране назад.
Отделно имам повече въздух. Явно ще се кара колело безспир :)
Разтягането - и там мисля, че бележа лек напредък. Днес му отделих повечко време и направо ми изсмука всичката останала енергия.
Мисля и храната да започна да следя полека, ще видим.
неделя
Тренировка No 129:
Страхотна тренировка! Първо защото направих 2 чисти коремни в серия. И изобщо правих доста коремни - и самостоятелно, и асистирани в серии по 5.
После правих и асистирани силови 2х5. На първите от серията нямаше нужда от помощ :) Лицеви на халки, хоризонтални набирания на халки, кофички - имам около 40 кофи днес - 2х10,а в суперсерии с коремните и силовите х5. Подскоци на нисък лост за силово и прочие...много хубаво беше. Малко се разтягах ей тъй.
Колело - разбира се, с него :) Време не засякох, просто забравих. Но си дадох доста зор. На връщане - лежерно, тук - там с ускорения по изкачванията и особено на финалната права, която е над 2 км. според мен. Газ до ламарините :D Много хубаво, прекрасно направо. Е, краката си ме болят - то не са мускулни трески...не им оставям време да се възстановят. Да го правят в движение, прелагам аз, докато има слънце, ще е така!
Хайде, хубава неделя на всички нас!
понеделник
Тренировка No 130:
1. Клек на Смит + 2. Повдигане на краката от лакътна опора:
7@29; 6@39; 5@49; 5@59; 2х5@69; 10@59 + 5х10;
3 кръгчета от:
3. Seated лег преса с 1 крак: 3х10@15; 15; 20;
4. Абдуктор: 3х20@65; 65; 75;
5. Бедрено сгъване: 3х12@45; 45; 50;
6. Суинг: 3х30@15 (по 10 на ръка и 10 - с двете);
________
3 кръгчета от:
7. Крънчове: 3х20;
8. Извивки встрани: 3х10;
9. Машина за задно рамо: 3х8@47;
________
10. Кардио: кростренажор 23 мин.;
11. Разтягане.
Уф...краката са на салата. Клекът ми тежеше, направо не е вярване. Умората в тях явно ми идва в повече. Ами да се адаптират, викам аз...
Иначе много хубаво се получи, доволна съм.
На последните кръгчета се сетих, че Петко ми казваше да правя и задно рамо, и понеже машината беше близо, възползвах се. :) За сметка на самочувствието на един младеж, който правеше същото упражнение, но с 33 кг. Чак на мен ми стана малко неудобно.
Кардиото е добре, свежо беше. И пулсът май става по-добре - около 150-155, скорост около 13 км/ч., с едно финално ускорение от около 2 мин. със скорост 18-20, където пулсът стигна 170. Изобщо тенденциите са възходящи :) Много обичам така :)
Ами това е засега. Дано утре не вали и планираното ходене до лостовете се осъществи. Кара ми се колело :D
Мнението беше редактирано от Инис на 05.08.13 22:14.
Поли, младежът да си се грижи за собственото си самочувствие. Нали затова е в залата. :)
06.08.13
09:11
поли, какви са тези кг-29, 39, 59 и пр.? някакъв различен лост ли?
освен това само аз ли вждам на снимката един ВНУШИТЕЛЕН трапец над рамената? ;)
Ами, то е така, Боби, прав си. Не че съм някакъв отявлен алтруист, просто като видя у хората онзи поглед тип “какво правя аз въобще тука”, и ми докривява. И на мен ми се е случвало да не се чувствам на необходимата висота. Разбира се, гадаенето по погледи не е гаранция за правилна интерпретация на ситуацията :)
Куинке, лостът на Смита в нашата зала е 9 кг. Отбелязано е на него, затова и кг са такива. Защо да е различен? Лостовете на Смит машината обикновено са в този порядък - 9-10 кг.
А за трапеца - не само ти го забелязваш сигурно, просто другите не искат да ме депресират със забележки :D
Майтапя се, да, големичък е, макар че последните 2 години все пак намаля : )))
Затова му държа определена дължина на косата, да го поскрива. Като искам да всявам респект - връзвам косата :D
06.08.13
11:55
странно е -смит-машините, които познавам си имат 20кг -мови двуметрови лостове с дебели накрайнци. Като обикновените, но окачени на куки, затова ми е странно че този е толкова малък. Все пак мога да правя разлика между 10 и 20кг. :)
чудя се-в момента не натоварваш раменете и трапеца сериозно, а са така внушителни. чудесен ген според мен, но не е ли мааалко прекален мускулният растеж там?
Аз съм срещала повече такива с няколко кг лост, иначе вярно, че има и като тези, за които ти говориш - 20, че даже и 22 кг., мисля. Няма стандарт за лоста, затова обикновено на всяка машина е отбелязано колко е, както споменах по-горе.
Ако това с прекаления мускулен растеж е въпрос, то аз не знам какво да отговоря. Който ме е виждал на живо, сигурно има по - обективна преценка от мен самата. Все пак онази снимка е точно след края на тренировката, а и самите снимки по принцип изкривяват перспективата - някъде в положителна, някъде в отрицателна посока.
Куинке, бъди сигурна, че Поли си има навсякъде всичко в нужните количества ;)
06.08.13
13:35
казано от Инис на 06.08.13, 12:19:
.... Няма стандарт за лоста, затова обикновено на всяка машина е отбелязано колко е, както споменах по-горе.
Ако това с прекаления мускулен растеж е въпрос, то аз не знам какво да отговоря....
Привет от мен !
До колкото съм виждал, лостовете по смит машините са с нормално тегло, даже с куките за закачане стават и по-тежки, но при тези машини обикновенно има “вграден коменсаторен механизъм”, който да намаля теглото на лоста, в случай че някой начинаещ има неблагоразумието да го откачи от куките с една ръка над главата си - с тях лоста често става 9-10 кг, както казва Поли обикновено е написано.
Що се отнася до физиката - рамене, трапец и т.н. - който е виждал Поли да тренира “на живо” в “предишния и период”, няма да говори за генетика и али бали - аз по-мотивиран, по-ангажиран и по-упорит атлет не съм виждал - имал съм удоволствието да присъствам няколко пъти на нейна тренировка - респект...;
:-) колкото до младежа - Поли ти можеш много “младежи” да ни засрамиш, така че не виждам защо да се притеснява момчето... как беше - важно е самото пътуване, а не толкова крайната цел.
И накрая за “женските притеснения” - Поли си изглежда супер “на живо”, дружелюбен, мил, приятен човек; страхотно изглеждаща спортна жена. Предполагам много хора ще потвърдят.
Поздрави!
06.08.13
14:06
нищо против поли не съм казала-евала за труда и постиженията, и аз съм я виждала в “предишния” й период - по-голяма беше :) не можеш да отречеш ролята на гена все пак- едно хилаво момиче с тесни 1 педя раменца никога няма да изглежда така.
относно смит-машините-може някои и да имат компенсаторен механизъм, но аз не съм усещала нещо такова при стандартните машини - на “Ivan” например-долу, по средата или горе пак си е 20кг :)
Машините са с компесаторен механизъм. Началното съпротивление е 9 кг, макар лостът с куките да тежат повeче.
06.08.13
16:58
казано от Инис на 02.08.13, 17:55:
Мерси, момичета. Големите рамене си имат предимство при придвижване в тълпи. Народът се стряска! :D
Култово!
Иначе адмирации за раменете,ръцете,уменията... (от доста време се възхищавам),снимката е убийствена. :}
Оценявам прямотата на Куинката. Аз съм последният човек, който би твърдял, че няма забележки към себе си на каквото и да е ниво. И съм далеч от мисълта, че никой не ги забелязва.
Веси, за теб собственото ти твърдение важи два пъти по - силно...
Пешо, много се зарадвах да те прочета, като не се засичаме, поне да се четем по форумите...Надявам се, че при теб всичко функционира с точността на швейцарски часовник!
Благодаря ти за хубавото мнение - не мисля, че съм заслужила толкова висока оценка, но се надявам някой ден да успея да покрия всичките й аспекти.
@Lucifer, пропуснах да ти кажа като се видяхме, че изключително ми допада начинът, по който канализираш енергията си - здраво учене и здраво спортуване. Ние не си избираме духа и тялото, но тяхното развитие зависи само от нас. Стремежът е от значение, и както каза Пешо, пътуването е важно.
А мен, мен сега ме чакат лостове и каране на колело :) Дано не завали!
вторник
Тренировка No 131:
Една хубава, но малко мъчителна тренировка на лостове. Първо защото дъжд все пак валя. По повода имаше две спирания на отиване за завет, но все пак добре ме намокри. Положителното беше, че в района на лостовете не беше валяло, иначе тренировката щеше да се провали най-вероятно. На връщане карах доста измъчено, болят ме доста квадрицепсите, а усетих и някаква болка в левия абдуктор. Докато се чудех ще ми стане ли нещо, няма ли, мускул ли ще ми се схваща или какво, и то взе, че маршрутът свърши :D Надявам се желанието за каране да е достатъчно, защото откъм възможности хич ме нямаше : )))))
Коремни - самостоятелни х1 и асистирани в серии х5, асистирани силови х5, кофи 2х10, една десетка накъсана, защото хем бях уморена, хем се смях и си развалих серията, набирания надхват 2х5 + кофи 2х5.
За пръв път опитах едно упражнение “Skin the cat” на халки, както със свити, така и с прави крака. Получава се нещо, не е съвсем за гледане, но става :) Имам някаква сила, ще я развивам. Хубавото е, че покрай това упражнение може да успея да се науча да стоя в inverted hang. И да правя набирания. Всъщност моите хоризонтални набирания на халки се приближават полека до вертикално стоене надолу с главата, но все пак краката ми имат опора и макар да са високо, позицията не е вертикална. Ентусиазирана съм, както се казва.
Снимах клип, исках да направя двойка коремни, но...къде ти...
Може би не трябваше да снимам, хвана ме сценична треска и второто повторение не ми се получи. За малко не стана второто, но го изрязах, да не се вижда как безпомощно махам с крака горе на лоста :D Отделно умората надделява, нямам сила въобще.
Този клип е запечатал един от най - некачествените ми успешни опити, но оттук нататък трябва да стават все по - добре! Това ми е втора или трета тренировка, в която правя самостоятелни, нескалирани коремни и всъщност съм доволна. Доволна съм, защото вложените усилия ми връщат някакъв резултат.
Все още съм тромава, можеше и по - чисто да се направи и прочие...ама колкото - толкова. Следващите клипове дано са по - добри, т.е. да прогресирам.
Мнението беше редактирано от Инис на 07.08.13 01:56.
четвъртък
Тренировка No 132:
Колело + лостове.
Обичайните заподозрени - скалирани силови и коремни, тук-там някое цяло коремно, лицеви с краката по - високо, skin the cat, набирания тук-там, малко колене към лакти и пръсти към лост. Обаче не ми вървеше. Накрая предмишниците ми бяха като газени от ЗИЛ.
Този път отидохме на други лостове, близо до тези, на които ходим обичайно, но малко по-близо. Там има много висок лост, подходящ за халки, обаче няма с нормална височина. Има един, който е към 180 см и е нисичък малко, но за скалиране е много подходящ. Имаше деца няколко и после дойдоха едни младежи. Те пък някак им хареса това въртене по лостовете и започнаха и те да подскачат - каквото правя аз, и те - след мен. Единия направи няколко опита за коремно и накрая му се получи. По-добре, отколкото на мен за толкова мъки :D Ама така е, мъжете са облагодетелствани в това отношение.
Та малко ми пречеха на психическия комфорт, още повече, че изобщо не се сещаха да се помръднат, докато аз се опитвах да правя силови и коремни. Направо ми дишаха във врата, а за мен това е изнервящо и не мога да се концентрирам. Отделно бях леко нервна, защото не ми вървеше. Не че се оправдавам за слабата тренировка :D Но браво за ентусиазма им, де. И един човек да започне да тренира, струва си.
И продължавам да съм уморена - и на колелото, и на лоста. Краката ме заболяха още на старта, което не ми поречи да натискам колкото мога. На връщане особено реализирах няколко зверски спринта, за да съм сигурна, че все пак съм карала колело :D, а не съм се размотавала по алеята.
И пак - доволна съм. Поне потренирах, хич да не е.
За вчера си отбелязвам някой и друг км колело : ) Тук-там имаше по-тежки участъци, иначе беше мнооого приятно. Нещо съм се смахнала май...
И днес е време за зала...
събота
Тренировка No 133:
1. Клек: 10@20; 5@40; 5@60; 5@70; 5@80; 3х3@90; 5@70 +
2. Набирания: 2х3 надхват; 2х5@5 кг широк подхват; 1@14 кг. надхват и още половин :D със задържане; асистирани силови 2х5; набиране надхват 1х7;
________
3. Повдигане на краката от лег: 5х10 +
4. Добро утро: 5х10@20; 30; 40; 40; 40 +
5. Външни лакътни ротации: 3х10@4 +
6. Корем на машина: 3х20@42; 35; 35;
________
7. Кардио: кростренажор 23 мин.;
8. Разтягане.
Добре беше, даже доста добре. Доволна съм от всичко, с изключение на силовите, където бележа регрес.
Набиранията максимално експлозивно, с цел лостът да стигне поне до гърдите.
Кардиото беше добре. На основна скорост 12,5-13 държах пулс около 140. Вдигнах го с едни 2 минути 17-19 до 167 и после за още 2 падна до 154. И тази процедура я повторих още веднъж, а накрая направих макс около 2 мин. Пулсът стигна до 175 и за 3 мин. падна до 140, но скоростта за тези 3 мин. беше 7-8 км/ч. Доволна съм, преди беше със сигурност по-зле. Най-досадното е, че трябва да го описвам, за да мога да отчета реалното състояние след време. Ще го правя, де.
Поуморих се. Ама като хапнах по-късно и ми просветна пред очите за минути :D
Утре ме чакат колело и лостове. Дано не вали дъжд и стане една страхотна тренировка!
ЕДИТ: Пропуснала съм да впиша част от тренировката...
Мнението беше редактирано от Инис на 10.08.13 21:35.
Като съм казала - колело и лостове, колело и лостове.
неделя
Тренировка No 134:
Коремни по 1 и по 2, + асистирани до 5, skin the cat, кофи, пръсти към лост, подскоци за силови.
Колелото беше добре, по-дълго от обикновено. Отначало още ме заболяха краката и нямах грам сила. Минахме по друг, по-заобиколен маршрут през гора. Голяма драма, щяха да ми изпаднат зъбите от толкова друсане по павета :D После малко градско и лостовете.
На връщане спряхме, пихме по бира, хапнахме по един хубав тост с кашкавал и филе + салата и поехме през гората в обратна посока. Успях да си удържа ченетата, поражения няма. И като стигнахме до алеята, направо не можах да се позная - никаква умора, само едно леко усещане за напрежение в краката. Имах чувството, че мога и да не спирам, и държах доста добро темпо. Всъщност аз винаги държа максималното възможно темпо, но сега се чувствах просто в топ форма. За пръв път от известно време насам. Е, за жалост, алеята свърши, разстоянието е около 5 км. по нея. Пет - пет, раздадох се :D
И сега седя и се мая - от сандвича ли беше този прилив на енергия, от салатата ли, или пък от бирата?! :D
Хубава неделя на всички нас!
казано от Инис на 11.08.13, 16:40:
И сега седя и се мая - от сандвича ли беше този прилив на енергия, от салатата ли, или пък от бирата?! :D
Няма какво да се маеш :D
Аха-аха, и аз стигнах до извода, че бирата е причината :D
Пропуснала съм две неща - сандвичът беше придружен от едно яйце, и второ - покрай skin the cat успях да застана в inverted hang и да направя две набирания, преди да ми се наруши балансът. Но второто е по-важно :)
Поли, пропуснала съм да кажа, но тренировките ти мнооооооооооооого ме радват! (sun)
сряда
Тренировка No 135:
Колело и лостове:
Коремни 4 или 5х2 + по 1 асистирано, skin the cat 3-4 серии + х2-3 набирания от inverted hang (преди да падна :), кофи 3х10, пръсти към лост, колене към лакти, малко набирания накрая - една седмица подхват.
На skin the cat (или както го прекръстих днeс skin the head :D) имах и малко L-sit на халките. Уф, никакъв го няма корема, язък, че тренирам...
Но поне вече правя по 2 коремни в серия и мъча за трето. Аха-аха и да стане :)
Не ми вървеше много тренировката, може би и защото съм на 200 гр. мусака днес.
Колелото - омръзнаха ми тия крака, така да ме болят. Заради тях почивах вчера, уж да се възстановят и днес да летя :D. Странното е, че разстоянието на отиване го взех за 22 мин., което е подобрение на времето въпреки всичко. Като ме болят краката, имам чувството, че се влача, но погледнато спрямо времето, явно не е точно така. И на връщане натисках много и честно, чаках с нетърпение да свърши маршрута :D
Утре е почивен ден, тъй че ще има пак колело и лостове. Този път ще е по - лежерно, поне карането през гората със сигурност :D Нещо като разходчица.
четвъртък
Тренировка No 136:
Колело и лостове:
Тъййй, ще опиша тренировката, а после ще се оплаквам.
3 коремни в серия :) и още няколко двойки и тук-там някое с помощ, skin the cat, забавления в опит да видя дали някога ще имам предна и задна везна (май никога), L-sit, лицеви 4х10 с краката по-високо.
Колело - уж лежерно, през гората и на по-близките лостове. На връщане алеята беше моя, поддържах добро темпо. Доста е приятно покрай реката и в гората, макар че паветата са доста...друсащи.
Започвам да се оплаквам:
1) Събудих се от болка във врата отляво. Направо кошмар. Сега е по-добре, но ме боли. Затова и внимавах като тренирам, нямам представа откъде се взе. Дано не е сериозно и мине;
2) Болят ме дланите, дотолкова, че не мога да се държа дълго на лоста. Мазоли, мазоли...;
3) След днешната тренировка ме заболя лявата ръка и леко рамото. Това около опитите за прогресии за задна и предна везна;
4) Краката продължават да ме болят. Чудя се малко ли им идва карането или много...
Утре плановете са за зала, а после почивка в събота. В неделя - лостове : ) Дано не вали! То на мен постоянно ми се кара колело, но си трябва и зала...
Поли, това с врата ще мине. Дланите и краката са от тренировките - дадеш ли си малко почивка, ще се оправят и те. :)
Само рамото гледай да пазиш. :)
Боби, мерси, може би заради твоя пост днес вратът е много по-добре! Пак ме боли като го въртя, но няма нищо общо с болката вчера.
Рамото трябва да го опазя, дано, защото какъв лостаджия ще ставам с контузени рамене...
петък
Тренировка No 137:
1. Клек на Смит: 6@29; 5@39; 5@49; 5@59; 5@69; 3х5@79; 10@69 +
2. Суинг: 3х30@15 (с две ръце);
________
3 кръгчета от:
3. Seated лег преса с 1 крак: 2х10@15; 20@15;
4. Абдуктор: 3х20@65; 75; 75;
5. Суинг: 3х30@15 (с две ръце);
________
3 кръгчета от:
6. Обърнати коремни преси: 4х10@2; 1; 1; 2;
8. Наклони встрани: 3х10@15;
________
9. Разтягане - динамично и статично.
Ха! На клека на 79 кг. един младеж ми прави (y) и ми се усмихва. Какво доживях - да ми се радват на клек на Смит със 79 кг. :D Преди ми се радваха на клек 130-140 с щанга, доста ми е паднало нивото, ако съдим по това.
Иначе е по-трудно на Смит - май всеки път го казвам, даже леко го усетих в кръста накрая. Но го усещам много добре в краката, д-то и задните бедра. И в корема.
Суингът беше добре, в шест серии ми хареса. Правих го само с две ръце, за да не напрягам излишно лявото рамо.
Но най-добро беше разтягането, имам някакъв напредък. Само дето не го правя редовно, а само в дните, в които имам зала. Това не е толкова хубаво.
Кардиото го пропуснах този път, за да не доунищожавам краката. И без това като си тръгнах, имах чувството, че някой ми ги е подменил с кашкавалчета, а тия кашкавали бяха трудни за управление :D
Ами толкова за днес. Утре една динамична събота без тренировка, но ако имам късмет, ще карам колело!
Мнението беше редактирано от Инис на 16.08.13 21:35.
Съботата бе тъй динамична, няколко часа ходене, вечерта се прибрах едва. Краката не си ги усещах целия ден, такава мускулна треска ме беше треснала, а това ходене ме унищожи. Такава умора не беше ме налягала скоро. В добавка вечерта ме заболя главата.
Днес бях по-добре, та потренирах. Сутринта валя дъжд, но следобяд грейна слънчице и стана приятно за каране на колело и лостове.
неделя
Тренировка No 138:
Колело и лостове.
Няколко коремни, не успях 3 в серия днес, различни елементи от коремни, силови, везни; прогресии за задна везна, skin the cat, пръсти към лост. Забавления разни. Изобщо обикалям около лоста като мачка около паница мляко :P и само му се точа. Еми засега - толкова, по-нататък - по-добре. :D
Малко раменете и дланите не са в топ форма, но какво да се прави.
Колелото - първо имаше 3-4 км. градско и после към лостовете. Горе-долу 20 км общо се събират. Краката бяха една идея по-добре, макар че пак си ме болят.
И вкъщи - динамично и статично разтягане.
Няма прошка за краката...трябва да са силни, експлозивни, разтегнати и красиви. Като станат всичко това, може и да си починат.
Ами толкова засега. Утре ще има зала вероятно.
Мнението беше редактирано от Инис на 18.08.13 21:15.
Ей ме на! Чак на мен ми е чудно...
понеделник
Тренировка No 139:
1. Клек на Смит: 5@49; 5@59; 5@69; 5@79; 5@69; 3х10@49;
________
3 кръгчета от:
2. Бедрено разгъване: 3х12@25; 35; 35;
3. Бедрено сгъване: 3х15@35; 45; 45;
4. Абдуктор: 3х20@65; 75; 75;
5. Суинг: 3х30@15 (с две ръце);
________
6. Повдигане на краката от лег: 3х12;
7. Извивки встрани: 3х10;
________
8. Кардио: кростренажор 23 мин.;
9. Разтягане - статично.
На клека не се натисках много, първо заради болящите ме крака, второ - заради кръста, и трето - утре ще карам колело :) Коремът беше уморен, сигурно защото е и с лека мускулна треска.
Кардио - 5 км за 19,42. Доволна съм. Първите десетина минута пулсът стоя даже под 150, скоростта беше около 14; следващите 7-8 минути около 160, но тогава качих скоростта на 15-16.
От 18-тата до 20-тата - пулс 170-177, скорост 19-20. Защото исках да вляза в 20 мин. за 5 км. Въобще тенденцията е положителна и аз съм доволна. Да не говорим, че не ме умори много, а преди се уморявах доста при кардио с подобен профил.
Много съм доволна от тренировката.
Утре, ако имам късмет - колело и лостове.
Щях да тренирам вчера, но пропуснах заради рамото, а и заради краката уж. Ефектът обаче е приблизително равен на нула.
сряда, 21.08
Тренировка No 140:
Колело и лостове.
Набирания подхват 10, 7, 7 + кофи 3х10. Коремни 4х2 + отработване на елементи от коремните (то едно отработване...сила нямам, сила), skin the cat, прогресии за задна везна, още люлеене по лоста и пръсти към лост накрая за довиждане.
Ръцете ми стават на каша.
Забравила съм какво е да се набираш. На набиранията имах аванс за още по 1-2, на първата серия може и 3, на кофите - за повече, само третата серия започна да ме затруднява. Но в суперсерии е много уморително.
Нещо изгубих навика да се набирам, нали не съм голям фен, и започвам да губя бройки. Явно, ща-не ща, трябва по-редовно и по повече.
Колелото - лежерно. И това “лежерно” ми сложи 3 минути върху времето, та на отиване станаха 25. Обаче не мога повече, сега проблем са краката, а не въздухът. Болят си и това е, и просто ми пречат да натисна още. Но нищо де, на връщане се разбързах последните 3 км.
Хубаво време, но вече започва да се стъмва все по-рано.
Утре плановете са за зала, да видим.
От известно време се каня да си направя малко анализ на храната.
Последните месеци силно намалих месото или по-точно, получи се на кампаниен принцип. 2-3 седмици почти никакво, после 1-2 седмици хапвам.
Причината е в рефлукса ми и в желанието за експериментиране. С неяденето на месо нямам проблем и никога не съм имала, не ми пречи.
Ям повече риба, когато не ям месо. Старая се всъщност да превърна рибата в основно хапване, вкъщи се срещат сьомги, треска, скумрия. 1-2 пъти имаше и пангасиус.
Салатите са неизменна част от обяда и вечерята - основно домати, краставици, зелении, моркови, чушки, тиквички. Със зехтин. За закуска не говоря, защото не закусвам. Имам често едно малко междинно хапване между обяда и вечерята - филийка (ако е седмицата на хляба :D) с нещо - масло, кашкавал, чаша мляко...
Плодове ям рядко, пак на кампаниен принцип. Най-вече банани и мандарини, защото ги обичам. Ядки избягвам, защото започна ли да ги ям, нямам спиране.
Имам желание тази година да постя. Това не би трябвало да е проблем, защото нито риба, нито месо обичам много, но за сметка на това съм изключителен консуматор на млечни. Там е големият ми проблем - на масата без сирене и/или кашкавал не сядам, а прясното мляко се харчи с литри на седмица...Хубавото е, че мога да мина и с малко количество сирене, стига да е на масата.
Хапвам си и хляб, пак кампанийно, обикновено когато готвя неща без месо - грах, ориз, зелен боб, леща...Е, те не са постни, понеже готвя с масло. Искам да си намеря подходяща за готвене растителна мазнина. Хлябът много ми върви и на филийки с масло, това открай време ми е любимо...Всъщност бих могла само с това да се изхранвам - филийки с масло (от време на време и с мед) и мляко, такъв любител съм.
Кафе - преди пиех по 8-10 кафета дневно. От 3-4 месеца пия 2-3 кафета до обяд и после още 2-3 безкофеинови. Разлика в тонуса няма от липсата на кофеин, което ме учуди в началото. Искам да намаля кафето още, т.е. да спра да пия безкофеиново. Сутрешните чашки не ми пречат.
Напоследък много ми върви студеният чай. Аз чай изобщо не обичам и не пия, но изстуден в хладилника с лимон и стевия е чудесен. И гледам да оползотворявам поне по 2 чаши на ден.
Калориите ми не зная как се движат, опитвам се да ги държа под 2000, но понеже не ги смятам и кашкавалите са постоянно на масата, е твърде възможно да са и повече. Теглото ми спада съвсем бавно, в началото на годината се движех 63-64 кг, минах през 62-63, а в момента падам често и под 61. Значи все пак има някаква рестрикция, най-малкото защото когато ям каквото и колкото искам, заковавам 65 и там си стоя.
Добавки - не. Никога не съм обичала да пия разни неща, особено хапове. Затова и витамините ми си стоят в шкафа и чакат да ги изхвърля...
Какво искам да направя:
1. Още да намаля месото. Да изкарам поне 1 цял месец без никакво месо, само на риба;
2. Да намаля млечните - като за начало мисля да изключа кашкавала съвсем, а млякото да огранича;
3. Тази година да изкарам един пост;
4. Да намаля кафето още;
5. Да имам един ден в седмицата, в който не ям изобщо, засега целта е сряда.
Събота-неделя ще има (и има) по някое хапване от любимите ми.
Мисля да започна пак да си пиша храната, а и да я смятам, това ще ме дисциплинира. Още го обмислям, но щом чак пиша по въпроса и си правя обобщения, вероятно ще се случи. :D
22.08.13
13:04
Мисля да започна пак да си пиша храната, а и да я смятам, това ще ме дисциплинира. Още го обмислям, но щом чак пиша по въпроса и си правя обобщения, вероятно ще се случи.
(handshake)
Харесвам ;) Много ще ми бъде интересно да следя и храненето ти, освен тренировките ;) Иначе и аз имам проблеми с млечните (dull) С яденето на месо, не ми е много трудно, защото по принцип не обичам месото. Трябва да се постарая да включвам повече риба в менюто си, защото нещо отсъства |-)
Поздрави, Инис (sun) !
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече