beginner and ambitions

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.09.12
23:56

Една равносметка от мен за изминалата 2012.
В спортен план: започнах от 0, научих се да правя лицеви опори, набирания.В началото залагах на леките гирички, но в края на годината започнах с малко по- големи тежести ( два дъмбела х10кг.). Цел за 2013 да включвам КФ комплекси в тренировките си, задължително започвам да посещавам зала и силно се надявам да намеря и подходящ треньор.
Храненето изключително промених изключително много, в началото на миналата годена дори не бях на ясно със състава на храните. Изключително съм доволна от познанията, които придобих. Минах през стриктно НВД и от 54кг, лятото достигнах до 49. Поради неподходящо захранваме В+М възвърнах част от мазнините, НО качих и ММ. Преминах през пълната програма Insanity. P90X. От първата програма съм много доволно с НВД изчиства изключително много. Цел: започвам с малки цели- ВМ-НВД поне месец без отклонения, единствено по няколко плода на седмица.
Най- важното за мен тази година беше йогата, имам късмета да попадна на разкошен учител и израстването ми е по- скоро духовно. Справям се с асаните, но 2013 се надявам да усъвършенствам личността се. За Физическия аспект съм се убедила, че е нужно единствено постоянство и търпение.
И най- общо приятно съм изненадана колко търпелива, сериозна към ангажиментите и себе си мога да бъда.

02.02.2013

Темата беше редактирана от helena на 02.01.13 10:50.

05.09.12
00:07

Здравейте и от мен! На 21год. съм от Перник. До скоро попадах в категория “мързел”, но миналата година открих планината и се запалих по дългите походи и всичко на което тя учи и дава. Постепенно отказах цигарите, започнах да ходя на фитнес на собствена глава и се разочаровах, защото чак сега разбирам, че съм тренирала безмислено. Открих сайта на Руми Илиева и много научих от там- правилно изпълнение на упражненията, да се храня с хубава храна, която дава на тялото ми... и да търся пътища непрестанно пътища да се усъваршенствам в живота и спорта. Започва учебната година (уча в Благоевград и пътувам), лавирам между 3 града, но това не мисля да ме отказва. Мога да тренирам вкъщи и рядко фитнес. Забравих да кажа, че посещавам и йога часове :)              Целите са ми здраве, да опозная тялото си; също да подобря максимално начина на хранене съобразен с ежедневието ми; а относно спорта да се науча да се набирам. Това е за сега поставям краткосрочни цели, за да не се разочаровам.                                            Мерките ще записвам в “Мерки”

Мнението беше редактирано от helena на 06.09.12 10:21.

05.09.12
00:22

тренировка: вакуумки, 5 мин. планкове ( странични, от поза за лицева и лакти); след обяд  Max Cardio Conditioning insanity- вече месец правя програмата и съм много доволна, доста мазнинки изчистих, след това 3х10 кофички от легло и 3х10 опити за набирне (помагам си със стол, уча се)      Храната: 2средно големи ябълки, по-късно тахан и мед с малко овесени трици. Но обяд сурови броколи, маслини, пушена шунка, извара  След обяд извара с ябълка и канела Вечеря:омлет, маслини и шопска салата с домашни продукти, Вита Ръж 2 ф.  Това е от мен за днес :)

06.09.12
10:44

Вчерашния пост е изчезнал (shake) еми ще вписвам пак...  киноа, трици, малко кис. мляко, с.л смесени сусамови и ленени семена- Закуската и малсо по- късно парче от измисления от мен сладкиш*    обяда беше на крак царевица и по- късно, когато се прибрах разбърках 3 яйца с малко брашно Балчо от смлени семена и направих палачинка, която изядох с домат и малко пил. месо    Обяда беше късен и хапнах след като направих  тренировката. Вечерята се състоеше от извара, настъргани морковчета с маслинки, печени чушки (цял ден беля за зимнина и много ми се усладиха :) ) и Вита.                                                                            Тренировката пак от Insanity- Max recovery; планкове, бавни лицеви, plié stance и пулсации ( разтрепериха ми се кракато, но почивах няколко пъти за по 5сек., др. път се надявам да успея) . още малко ми остана от insanity, наложих се да я завърша , защото съм не постоянна и трябва дисциплина каквото започана да завършвам до край. Когато се чевствам добри включвам и малко мой творения комплекси :) от вчерашната тренировка, тази сутрин си усещам широките гръбни мускули... Супер :)

06.09.12
15:43

През почивните дни ще ходим на планина за два дни и незнам каква храна е подходяща- да издържа в жегата, да не тежи и да засища? Изключвам колбасите и всички храни със съмнителен състав. Някакви предложения?

07.09.12
15:50

Вчерашната закуска беше кино,трици, елда, мед и тахан за вкус, ч.л рожков                                                                      Обяд: омлет с яйчица, салата и маслинки                                                                                                            Вечерята: зеле със свинско месо и домати                                                                                                      Междинните хранения се състояха от грозде, сливи и кисели ябълки. Много ме изкушават тези плодове и си късам всеки път като мина покрай дървото, ама като знам, че ще има още малко и после цяла зима само нитрати по магазините се хапвам :)                      Тренировка няма, раходка с кучето придружена 3-4км :)

Мнението беше редактирано от helena на 07.09.12 15:51.

10.09.12
19:39

Храненето на 07.08 : кафе и сутрешна тренировка с Insanity, варени яйца след нея.                                                                  Обяд: зеленце със свинко, домати и маслини. След обяд започна подготовката за прехода с правенето на сладки с ов. ядки, парченца шоколад, стафиди и домашно сладко от малини. Вечерята не помня от какво се състоеше. Последва ставане в 3ч. и пътуване към Гърция

10.09.12
19:44

08.08.2012   Два от почевните дни прекарахме в Гърция. Храната определено беше различна от обичайната. По пътя хапнах от домашните сладки, след това някакво не мазно вакуумирано месо, Вита и месо за вечеря. Цял ден на плажа. Късно лягане и пак ставане в 3ч.

10.09.12
19:56

09.08.2012 В 4 тръгнахме по пътеката за вр. Митикас, Олимп. Храната за деня беше хляб Вита, вакуумирани меса, малко бял хляб ( отвикнала съм да го ям, с вкус на гума е) нямаше друго в края на деня а глад голям ме гонеше :) и една Морени.                              Прехода беше тежък, събудихме се на плажа а преди обяд бяхме на 2917м. Голяма денивелация, времето беше добре слънчево, топло. Изкачването беше трудно, на края дори опасно ако не се внимава. Много ми хареса (sun) Корема ми е отвикнал от тъкъв тип хранене и се поду, дискомфорт. На връщане не хвана задръстването около Кулата, след малкото спане и разбващия преход и хапнах бисквити някакви овесени. Ето снимка на върха ( от горе ако се загледа човек се виждат човечета :) )

10.09.12
20:07

И да се отчета за днес. Подут корем, болка в ръката, която е от преди почевните дни. Мисля, че се предоварих много задължения, вдигане на тежко, доста лицеви в Insanity и доста ползвах ръцете при катеренето, има и мускулна треска в прасците :) с една дума лежане цал ден :D Хапнах кис. мляко с трици, сусамено и ленено семе, малко стафиди. На обяд печени картофи на фурна и салатка с маслинки. След обяд хапнах грозде, сливи- още седмица и вече ще презреят :( а вечерята беше извара, печени чушки с доматен сос ( Дом., яйце, чесън) и малко шунка. Преди лягане ще обмислям X Strech P90X, мисля още малко insanity и да започвам P90X стриктно.

10.09.12
22:06

Аз бих ограничила шоколада и заменила с мед ::)  Вкусен и полезен е, а и ако ядеш мед сутрин после почти не ти се яде сладко през деня. Само трябва да се свикне, да си научиш организма ::) Особено вкусно ми е мед с орехи, а и е полезно за паметта.
Рецептите с овес (които уж са диетични), съдържащи шоколад или захар някак си не ги считам за диетични или особено здравословни. То г-д, според мен, си е същото като да хапнеш направо шоколад или друго домашно сладко нещо. Но ако ти си ОК и не ти се лепят яж си спокойно :P Мене ми се лепят адски много..., затова гледам да ги изключвам почти изцяло.

11.09.12
00:22

Аз консумирам мед и то доста често. В бисквитите сложих шоколад, защото когато се правят продължителни преходи в планината трябва бърз въглехидрат (шоколада) и бавен (овесените ядки). Бисквитите са умишлено приготвени вкъщи, за да знам какво има в тях.Незнам дали се правила продължителни преходи, но там въпроса с храната стой по-различно. Прочети по- внимателно менюто ми, запозната съм с основните принципи на храненето. Благодаря за съвета все пак

11.09.12
22:54

Следя менюто ти. Като храни които консумираме са сходни. За преходите - да, правила съм и определено въпроса с храната дори бих казала и пиенето е труден. Просто съм негативно настроена към тези сладки, затова и мнението ми е по-отрцателно за тях :D

12.09.12
11:09

Обяснение за подутия корем и апетита- ПМС, съпроводено с летен вирус, от който всички са болни. Цял ден лежах, храната са няколко ф. хляб, само това успях да задържа в себе си и няколко изтискани лимони. Днес съм значително по- добре, на предмишницата продължава да боли и се колебая между малко йога или стреч. От утре ми се иска да продължа тренировките да избягвам ли лицевите или да правя по- малки серии? Ще съм благодарна ако някой даде съвет :)

12.09.12
19:59

Да, By the way и аз съм на това мнение, но понякога обстоятелствата налагат компромисно хранене :) .... Например задръстване от Кулата до Дупница (dull).

14.09.12
10:37

Два дни лежане, заради стомашен вирус,температура и цикъл- тренировки естествено нямаше. Храната : няколко препечени филиики, малко извара...                                                                                                                          Вчера започнах да нормализирам храната. Закуската беше обичайна с киноа, елда, мед, тахан, рожков. На Обяд хапнах скумрия на скара с малко салатка. Следобяд сурови ядки и вечеря пил. супа (само бульон) резен едам и ф. Вита. После ябълка, отразява ми се добре на корема в момента. Движението ми беше пътуване до Благоевград и цял ден на крак там.                                                                                                                        Днес сутринта хапнах просо, тахан и мед (тахана беше мааалко повече от обичайното количество, много ми се ядеше мазно), правих малко вакуумки... Ще дописвам останалото, но със сигурност дълъг ден на крак, за тернировка още съм изтощена от вируса, малко йога Р90Х. Поне корема вече се нормализира и няма температура, ръката почти мина, утре ще успея да тренирам пълноценно (sun)

16.09.12
00:07

Дописвам храната от вчера: Обяд- задушени зеленчуци и миш-маш; Вечеря- пица с прошуто (не успях да изям цялата, но беше много добре направена). Нямаше тренировка, но пък целия ден беше на крак.

16.09.12
00:16

Днес се взех в ръце и потренирах, започнах с по- лека трен. от Insanity, защото не искам пак да претоваря ръката.                Закуска- фъстъчен тахан и малко мед; по- късно смокини(хапваха ми се много плодове днес) 2нектарини и 2круши.Обяд- 2ф.Вита и сирене; това беше към 16-17ч., май плодовете се бяха обяда Вечеря- Омлет, изавара и шопска салата                                                                                                        Тренировката се състоеше от подскоци, лицеви,планински катерач,плие... и др. Insanity core cardio and balance                                 Вече нямам търпение да почна Р90Х, тази седмица май ще е последна на Insanity (wasntme)

Мнението беше редактирано от helena на 16.09.12 00:18.

17.09.12
11:22

Закуска 2фл с малко масло и извара. Слад тренировка нектарина. Късния следобяд имахме гости и хапнах пилешко с ориз, салата и домашен крем- карамел ммм... :) Вечерта пак ф. с малко фъстъчен тахан                                                              Последната седмица съм изчистила осезаемо мазнинките на корема и виждам релеф на гърба.Тренировката се състоеше от различни варианти лицеви, полиметрични упр., много клекове Insanity Core cardio. Дните, в които на тренирах тонуса падна много, направо се чудя как съм живяла преди без тренировки и раздвижване  :)

Мнението беше редактирано от helena на 17.09.12 11:23.

17.09.12
14:11

казано от helena на 17.09.12, 11:22:

Последната седмица съм изчистила осезаемо мазнинките на корема и виждам релеф на гърба.

Брей, от чистенето на корема, че чак на гърба се вижда релефа (wait) :D

17.09.12
20:01

казано от Margaritka на 17.09.12, 14:11:

казано от helena на 17.09.12, 11:22:

Последната седмица съм изчистила осезаемо мазнинките на корема и виждам релеф на гърба.

Брей, от чистенето на корема, че чак на гърба се вижда релефа (wait) :D

:D :D :D еми, като ме мързи да пиша по-подробно се получават смешни изречения. То понякога толкова вмества този корем, че все едно обхваща и гърба :D

18.09.12
00:04

Днешната тренировка: 3/45сек. всяко упражнение  от скачащи напади; ski abs, динамични лицеви,in and out abs, лицева- лакът към коляно (това комплексче 3 пъти 30сек. почевка м/у сериите). 2кръг динамичен клек, високи колена с усукване, високи- ниски подсоци,floor switch kicks. 3кръг скок до странична дъска, пак динамични клекове, планински катерач +динамична лицева опора+ коляно към лакът. Доста разтягане на края, малко йога...  Реших да пробвам да опиша insanity max interval circulit, защото иначе много скучни постове се получават :D Опити за набиране.      Храната: фъстъчено масло и мед, после малка ябълка; обяд- пил. пържола и салатка, следобед круши, нактарина; вечеря ориз с пиле и салата, по-касно малко извара и кис. мляко

Мнението беше редактирано от helena на 18.09.12 10:19.

19.09.12
21:48

Закуска:  киноа, елда, по няколко стафиди, боровинки и годжи бери, ов. трици                                                              Обяд: боб яхния със салата и маслинки                                                                                                            Следобед: нектарини и грозде                                                                                                                        Вечеря: тофу, 3ф. вита и пресни чушки                                                                                                      Тренировка: 3кръга/45сек./30сек почивка м/у кръговете- динамичен клек с 2кг.,мечешка упора,от планк динамично in-out, висок скок,раменна преса на 1 крак Втора част- римска мъртва тяга с 8 кг.,лицеви упори (редувах широки и тесни), суинг с 8кг., Level 3 drills (16 лицеви, 16 пл. катерач, скок), 2 динамични напада+ 2 малки скока. Трета част - страничен планк,кик+ докосване на пода,8 високи колене+ 8 диамантени подскока, bird dog (от планк повдигане на срещуположен крак/ръка)

21.09.12
20:55

Храната за вчера: мед и тахан; овесени крекери; салата “Цезар”; миш-маш; 2ф. Вита, салата, извара; сладолед :P Тренировката: Клек + Двоен мах с ръка назад и нагоре – 100 повторения,Подскачащи напади – 90 ,Римса мъртва тяга – 80 ,Hip thrust на 1 крак по 35 на крак, Гребане – 60 повторения, Лицеви опори 30 иии лаптопа се прецака и не я довърших. Ползвах две гири по 8кг., но са ми леки вече ще съберам пари за пудовка.                                                                                                              Поради някаква причина не мога да прикрепям линк към поста, дава ми грешка (wasntme)

23.09.12
15:30

За петък храната: сусамов тахан с мед, лъжица мед с пчелен прашец (взех си домашен :) ),2-3 бадема, суамено и ленено семе; Ориз със зеленчуци и настъргано цвекло; малко бадеми следобяд;грозде; вечерята беше извара, домат, варено яйце,две лъжички сладолед :)                                                                                                                                    Тренировката ми беше insanity max interval sports training: кардио разгряване, 1 кръг боксинк (Jab Across);8 удъра/8 диамантени подскока; 2кр. спринт-планк подскос до планк със свити лакти- динамично;планк със свити лакти и пулсации (за трицепс);ниски подкоци разни; 3кр.това е баскетбол крък всякакви подскоци- ниски,високи,дълбок клек;4 кр. Pike Jump и от същата поза махове ляво- дясно с краката; 5кр. abs exercise;6кр. раменна преса и Bronco Jumps; последния рунда спринтове с високи корене 15-30-45-60-45-30-15сек.

23.09.12
15:39

Събота бях на сватба на брат ми и само закуската беше като хората с кис.мляко, пчелен прашец, мюсли домашно без захар. През деня бонбони,ядки,всякакви сватбарски храни и 3 парчета торта :D :D :D и т.н вечерта мнооого танци , а сутринта се усещах здраво бедрата от танците и болки в краката от високите токове...

Мнението беше редактирано от helena на 23.09.12 21:37.

23.09.12
23:37

След празнинството снощи със ставането хапнах 2фл вита с кашкавал,лъжица кис. мляко с пчелен прашец; грозде; няколко фъсъка; домат,варено яйце,извара; две кисели яблъки (прясно откъснати от дръвчето :) );парче домашна питка, сирене,варено яйце и малко шунка;изкуших се с няколко парчета бял шоколад с тиквени семки и портокал... интересен фкус има :)                                  Тренировката отново е max interval sports trainig, много ми допадна и днес и последния ден insanity.                          Забравих да напиша, че преди няколко дни си взех спирулина. При смяната на сезоните лято-есен чуствам умора спомням че и миналата година беше така.

Мнението беше редактирано от helena на 24.09.12 18:39.

24.09.12
18:50

Голям глад ме гони :D може би защото последните дни хапнах сладко и звяра се отприщи. Яде ми се сладко и мазнини... Закуска: елда,киноа (1с.л от всяко),малко кис.мляко,трици и прашец. Обяд: варени яйчица,извара,салатка,фъстъци(dull) Следобедната дрямка беше последвана от 2средно големи ябълки. Трябаше да почна тренировката, но бях много гладна и първо вечерях, сега трябва да чакам 2 часа... Голямото ядене на вечеря беше от 3фл Вита(едната с масло), пълнена чушка със сирене,краставица и бадеми. И пак чуствам глад?!                                                                                                                              Днес започвам Р90Х-Upper plus & abs core plus (party) с нетърпение я започвам- след нея ще има малко извара или в.яйце                    Забравих да напиша, че имаше няколко часа разходка на Витоша, приятно раздвижване и много набрани шипки :)

Мнението беше редактирано от helena на 24.09.12 19:00.

24.09.12
21:28

Мазнини си яла гледам, но сладко не ... защо? Яде ти се, защо се ограничаваш? Нормално е да си гладна след вечеря - та ти нищо не си яла.

24.09.12
22:35

Допълвам след тренировка извара с домашно сладко от сливи. През деня хапнах около 100гр бадеми и две шепи фъстъци, не е малко :D Еми избягвам го, защото на сватбата изядох 3 парчета торта и много бонбони :D и предните дни по-някой сладолед, типичо по женски почна ли да нагъвам сладко трудно спирам. Миналата седмица сладкото идваше само от мед и искам така да е,искам да изключа почти напълно захарта за сметка на плодовете и меда.
А защо вечерята да е малко?

Мнението беше редактирано от helena на 24.09.12 22:36.

25.09.12
09:48

Плодовете и медът съдържат фруктоза, от която реално погледнато също се покачват килограми. Да, по-полезна алтернатива са в сравнение с тортите и сладкишите, но не смятай, че можеш да ги ядеш в неограничени количества. Иначе се радвам че си яла сладко все пак - браво! :)
Ми малко ти е вечерята - на мен лично повече ми бие на закуска. Бтв да не си някакъв вид вегетарианка - аз месо в менюто ти не виждам ... набавяш си протеин основно от яйца и извара, няма лошо, но това не е достатъчно. Най-качественият протеин се съдържа в месото (месо, не колбаси!), а то въобще не присъства в ежедневието ти, за сметка на ядките, които гледам хапваш в неограничени количества ...

25.09.12
13:23

Наясно съм наличието на фруктоза.Яденето не е малко оз все пак съм дребна и се наяждам с малко количество. Не съм веган, просто  тези дни не ми се яде месо, в сватбенето меню имаше пържола, но не съа я вписала. :)  В менюто ми миналата сидмиза имо поне едно хранене с някъкв вид месо, не съм съгласна, че консумирам малко (два дни не са изцяло представителна извадка за начина ми на хранене)

25.09.12
21:57

Е, ок, може и да греша, дано е така. :)

26.09.12
17:20

Вчера сутринта започна с вакуумки и йога. Тренировка нямаше, защото цял ден имах ангажименти, а вечерта изникна нещо непредвидено.
Храната: тахан,мед,трици,сусамени и ленени семена; пълнозърнести бисквити, леблеблия( няма да направя повече грешката да имам целодневни лекции и да не си приготвя храна (dull) ); моркови, извара, вита и ябълка.

Мнението беше редактирано от helena на 26.09.12 17:21.

26.09.12
20:36

Отчета за днес :) На закуска: просо,извара,мед и с.л. семена; на обяд ме изненадах с много фкусно домашно св.месо на фурна със сос бешамел, салата; след тренировка хапнах черно грозде и нектарини; а вечерята две яйца на очи,малко от месото и салата.
днес беше ред на Р90Х и 10мин. 50/10 въже,подскоци звезда, димамични напади, динамичен клек, спринт с високи колене ;20 мин. смес от обикновен стреч и йога пози :)

Мнението беше редактирано от helena на 26.09.12 20:45.

27.09.12
23:23

Днес денят ми беше изпълнен с енергия, въпреки множеството ангажименти :)
Храната:тахан,мед,трици,няколко бадема, сусам, лен,рожков;преди трен. банан, беше късен обяд (така се случи разпределението м/у трен. и хранене) омлет и задушени грах,моркови,царевица; за вечеря хапнах сушеница, кашкавал, салата, 2ф.вита; а за десерт нектарини и грозде.
Имам възможност да посещавам фитнес 1 път седмично и избрах програма от сайта. Днешната трен. - пътека, повдигане на щанга от лег - 4/8(8кг) повторения,повдигане на дъмбели от полулег - 4/10 (6кг), флайс - 4/12 (6кг), кросоувър - 4/12 (6кг), бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 4/8(8кг.), концентрично сгъване - 3/12 (5кг.), бицепсово сгъване на скрипец - 3 /12 (5кг.), кoремни преси - 4 /30 , повдигане на краката от лег - 4 /30 , въже 200скока. Имаше аменокис. и пробвах след тренировка... Измерих си мазнините, преди около 2 месеца бяха 26,5%, а сега 21,5% ( party) а кг са почти същите, дори маааааалко нагоре :)

Мнението беше редактирано от helena на 27.09.12 23:33.

29.09.12
14:36

Сутринта започна с обичайната закуска от тахан,мед,трици, сусамено и ленено семе, рожков и няколко бадема. 1с.л. кис.мл и пчелен прашец
Обядвах задушени зеленчуци с малко пилешко месо и настъргано цвекло.
Кисело мляко, нектарини и грозде.
Вчечерях печена риба и краставица.
Тренировката Р90Х interval x plus
Имам приятна мускулна треска на цялата вътрешна част на ръцете, малко на гърдите, плешките.
(Ще отбелязвам прашеца и 2 пъти на ден след хранене спирулината §, за да ни пиша вс. път)

Teddy

29.09.12
14:40

Супер, намерих си кой да попитам нещо :D Как приемаш сусаменото семе ? Защото аз си купих сурово и се чудя дали да го смеля, накисна и т.н. И според теб има ли полза от него по една л. на закуска? Пуснах тема снощи, но да попитам и теб. :)

Мнението беше редактирано от Teddy на 29.09.12 14:41.

29.09.12
15:05

еми аз съм смесила сус. и ленено семе и слагам по 1с.л в зкуската, преди това ги натрошавам, з-тото се усвояват по- добре. Но от своиствата на сусама се възползвам чрез приема на тахан. :)

29.09.12
18:32

казано от TeddyBear на 29.09.12, 14:40:

Как приемаш сусаменото семе ? Защото аз си купих сурово и се чудя дали да го смеля, накисна и т.н.

Аз кисна абсолютно всички семена и ядки. Сусам включително.
Бих предположила, че смлени се усвояват по-добре. Аз понякога ги минавам през кафемелачка.
Слагам в “десерти” и шейкове.

29.09.12
21:54

За днес закуската тахан, мед, нектарина (много ме изкушават :) ). Обяда пил. варено месо със салата и маслинки ; следобяд никтарина и грозде, няколко бадема.На нечеря хапнах омлет, цвекло и моркови и две ф. Вита. Днес е почивен дена, а утре предстой изкачване на вр. Каменица в Пирин :) лягом, че ще се става в 4 ;)

Мнението беше редактирано от helena на 29.09.12 21:57.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1