08.09.12
20:22
Здравейте с какво да заменя трапецовидно повдигане на рамене с щанга ?
и набиранията са ми трудни ако може да ми препоръчате някое друго упражнение и за тях
казано от El Talanto на 08.09.12, 20:22:
и набиранията са ми трудни ако може да ми препоръчате някое друго упражнение и за тях
Трапецът се тренира и с други упражнения - повдигане на рамене с дъмбели, на машина за тяга, при самото изпълнение на тяга има също доста натоварване в трапеца.
А набиранията защо ще ги сменяш? Точно защото са ти трудни, трябва да упорстваш, докато ти станат лесни. :)
08.09.12
20:33
набиранията са ми трудни ако може да ми препоръчате някое друго упражнение и за тях
Придърпване на скрипец.
08.09.12
20:51
Както вече ти казаха набиранията с придърпване на скрипец,а трапецовидното повдигане на щанга можеш да замениш с повдигане на дъмбели - http://www.youtube.com/watch?v=cJRVVxmytaM .Ако те притеснява нещо друго можеш дори и седнал да изпълняваш упражнението. http://www.youtube.com/watch?v=WLKlzUFqwgM .
Поздрави и успех.
08.09.12
22:18
и набиранията са ми трудни
Ами то целта не е да са ти лесни. Ако искаш лесно стой си вкъщи. Прави колкото можеш набирания, стреми се да ги докараш общо до 40 за начало, на колкото серии се получат на толкова. Ако ще 40х1 да ги правиш. За трапеца високо изтегляне, ето ти указания, ама и то е трудно, та не знам дали ще те устройва.
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 10.09.12 21:44.
Щом са ти трудни набиранията почни малко със скрипеца пред гърди, и постепенно преминавай към набирания, освен това друго полезно нещо е, ако има някой, който да ти помага при набиранията, да те доизбутва нагоре и ти сам да се спускаш надолу като разбира се оказваш съпротивление, не да се виснеш като пран чорап