Вътрешна и външна част на гърдите?

04.05.05
14:09

Искам да знам какво е това помислих на въпроса ама така и така неможах да разбера дори и пред огледалото. Не искам да си изказвам моето предположение че може да стане смешно, който знае и може да ми обесни ще съм му благодарен :wink:

04.05.05
15:08

Мисля, че това ще ти отговори на въпроса.

04.05.05
15:56

Това съм го чел преди да напиша и първото ми мнение, ама мисля че външна и въртешна част на гърдите и долна и горна част на гърдите са различни неща... който разбира да сподели. Благодаря.

04.05.05
16:19

Идеята е, че не може да се наблегне(или поне трудно забележимо) на вътрешната или външната част на гърдите, защото е един и същи мускул и е захванат за едно и също място. Може да се наблегне на горна и долна, защото са различни мускули.  :wink:

04.05.05
17:50

Четох за лицевите опори в сайта и пише че едни са за вътрешната част други за външната... интересно ми е да знам какво представляват :)

04.05.05
18:13

[quote author=“Directora”]Четох за лицевите опори в сайта и пише че едни са за вътрешната част други за външната... интересно ми е да знам какво представляват :)

Практически, ако наблегнеш на горната част, това ще ти помогне да се орефли външната част. Иначе относно лицевите опори много добре действат на вътрешната част опорите с много широк хват. Ако искаш да качваш обаче, ще ти трябва тежест като ги правиш, но ако целта ти е пазиш маса и чистиш, опорите са супер упражнение.при условие и, че ядеш както трябва/

04.05.05
18:43

Благодаря :P

01.09.05
20:34

[quote author=“Directora”]Четох за лицевите опори в сайта и пише че едни са за вътрешната част други за външната... интересно ми е да знам какво представляват :)

Ъмм, извинявам се че връщам стара тема, ама като видях това направо се разбих  :lol: ! Абе момчета, нали гърдите са лява и дясна? Те са точно 2 мускула, нямат повече от една глава за да се наблегне на нея както при трицепса и бицепса! Те са точно 2, лява и дясна - съмнявам се да можеш да наблегнеш на: вътреша част, външна, долна, средна и горна част, като мускула се движи по един и същ начин във всички посоки! Така че правете си на нормална лежанка, тежките упражнения, понеже те действат най-много! Като седнете на горна лежанка примерно вдигате с по-малко, аз за да растат гърдите трябва с повече да се вдига, съответно като е един мускула по хубаво на нормалната лежанка да правиш всичко! Все пак НЕ ИСКАМ ДА АНГАЖИРАМ НИКОЙ С МНЕНИЕТО СИ, но мисля че е така! Вие какво ще кажете?

Don_Anton

01.09.05
20:44

щом мислиш че не трябва да се правят упражнения конкретно за долна и горна част за гърдите разгледай какво се практикува от всички билдери, профита, хора ходещи на фитнес и ... абе всички занимаващи се ... не случайно понякога трябва да наблегнеш на горна или долна част ако ти изостава не може само с опражнения от лег да развиеш равномерно цялата гърда...
та личното ми мнение е че твоето лично мнение е грешно  :?

но това е само мое мнение ...

01.09.05
20:46

Гърдите главно имат по две глави, долна и горна, даже при някой добре изчистени кутуристи ясно се вижда, като например Арнолд.

01.09.05
23:03

Да точно но вътрешна и външна...... можем да влиаем на долната и горната част, а също така на паралелен скрипец влиаем и на канала и това може да се нарече вътрешна част

02.09.05
10:39

[quote author=”Чукундур”]Гърдите главно имат по две глави, долна и горна, даже при някой добре изчистени кутуристи ясно се вижда, като например Арнолд.

Точно - горна и долна. Няма средна глава или външна или нещо подобно.
YODA, само с лежанка не се развиват цялостно гърдите. Пробвал съм ;) Не е само една глава, две са :)
На горната част може да се влияе, това е отделен мускул на практика. И той не се задейства цялосто при хоризонталната лежанка.
Сложи си едната ръка на гърдата и пробвай да си движиш ръката в различни направления, като имитираш вдигане под различни ъгли. Ще усетиш, че горната част се съкращава максимално при определен ъгъл.

13.09.05
23:14

Хм ауе ако се вярва на сайта и раздел упражнения може да се натоварва предимно външната или вътрешната част на цомбите.

14.09.05
10:41

[quote author=“tpd”][quote author=“Directora”]Четох за лицевите опори в сайта и пише че едни са за вътрешната част други за външната... интересно ми е да знам какво представляват :)Практически, ако наблегнеш на горната част, това ще ти помогне да се орефли външната част. Иначе относно лицевите опори много добре действат на вътрешната част опорите с много широк хват. Ако искаш да качваш обаче, ще ти трябва тежест като ги правиш, но ако целта ти е пазиш маса и чистиш, опорите са супер упражнение.при условие и, че ядеш както трябва/


Аз искам да попитам, ако правя всеки ден лицеви опори и коремни преси, съответно 3х20 и 3х30, ще има ли някакъв проблем за възстановяването на гърдите ?

14.09.05
10:43

Определено ще има проблем.

14.09.05
13:49

[quote author=”Петко К”]Определено ще има проблем.


Как да ги правя, че да няма проблем, за да успеят да се възстановят след натоварване в залата, като ингормация ще дам, че правя гърди понеделник?

14.09.05
13:51

72 часа почивка между съседни натоварвания на една мускулна група

14.09.05
13:53

[quote author=“Nefarious”]72 часа почивка между съседни натоварвания на една мускулна група

това са едни чисто и просто лицеви опори  :wink:

14.09.05
14:07

Проблем едва ли ще имаш, все пак това не е тежко упражнение и едва ли 20 повторения ще е до отказ. Но друг е въпроса дали и колко ще има ефект.

14.09.05
14:09

[quote author=”Чукундур”]Проблем едва ли ще имаш, все пак това не е тежко упражнение и едва ли 20 повторения ще е до отказ. Но друг е въпроса дали и колко ще има ефект.

Аз определено го правя, за да има ефект, добре тогава как да го правя, че да имам ефект от лицевите опори.  :roll:

lex cazinsky

12.05.06
09:51

а възможно ли е едната гърда да изостава от другата или пак е криво огледалото  :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1