Разновидности на лицевите опори

17.09.12
15:43

Здравейте!Първо да спомена че съм на 14 и се занимавам с баскетбол...Правя упряжнение само със собственото си тегло и то най-вече лицеви...въпросът ми е някой може ли да ми обясни как само с лицеви мога да тренирам различни части на тялото-гледах в интернет,че има различни видове лицеви,с които да се натоварва(примерно)повече гърба или гърдите,или рамото и т.н. Благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от The Answer на 17.09.12 15:43.

АЧ

17.09.12
15:55

Лицеви опори не натоварват гърба. Ето и различните варианти:

Лицеви опори (стандартни) - натоварват предимно гърди, после трицепс и рамо
Лицеви опори широк хват - гърди
Лицеви опори тесен хват (тип диамант или каро) - трицепс, дори и рамо
Лицеви опори с краката на стол - гърди, рамо
Лицеви опори, при които ръцете са близо до таза удрят много в рамената
Индииски лицеви опори (има за тях в сайта)
Лицеви опори на юмруци
Лицеви опори с пляскане за експлозивност

17.09.12
16:01

Точно това исках благодаря ти много.Само 1 нещо-лицевите на юмруци имат същия ефект като стандартните нали ?

17.09.12
16:07

Може и да греша, но мисля че лицевите опори с много широк хват, значително по-широк от рамента, натоварват и гърба. Лицевите опори при който краката са покачени по високо от ръцете, натоварват предимно долната част на гърдите. Мисля че упражненията с лично тегло ще ти се отразят още по-добре ако правиш упражнения и на успоредка и лост: кофички, помпички, набирания, коремни възлизания, и т.н.

17.09.12
16:25

Попринцип на лостове ходя само за да вися-казаха ми че от кофичките и набиранията може да се набия,а все пак търся резултати главно на баскетболното игрище....

17.09.12
16:57

Няма да се набиеш: честно, вярвай ми. Ефекта ще е заякване в раменния пояс и възможност да хвърляш топката по-надалече без да се изморяваш.

АЧ

17.09.12
17:28

Лицевите на юмруци не натоварват гърба. Нито един тип лицеви не прави гръб. Лицевите на стол удраят предимно горна част на гърдите ;)

Няма да се “набиеш” от набирания и кофи...

Noctis Caelum

17.09.12
19:25

Кофичките са много по-добри от лицевите опори.Като преминеш някакъв стабилен брой повторения например 15 кофи и 15-20 лицеви слагай утежнение.Раница с тежести,жилетка,дискове,дъмбел между крака за да не привиква мускула на натоварването и да расте.Все пак нали това е целта ти.Набиранията с надхват и подхват ще натоварят най-вече гърба,бицепса и предмишницата ти.Не тренирай само гърди и корем като идиотите.Гърбът е много по важна мускулна група.Да не говорим за краката.Клека и нападите с тежест са добри упражнения с които можеш спокойно да направиш маса там.

П.С. Няма как да се набиеш от лостовете.Дори ще стане обратното сигурно.

Поздрави и успех.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 17.09.12 19:26.

17.09.12
20:24

Ами надявам се да сте прави защото ще ви послушам за лостовете :) А за лицевите как да ги правя по повечко,но на малки серийки(10-20)или колкото мога на веднъж ???

АЧ

17.09.12
20:45

:D 20 серии за лицеви ?? Пич като правиш тренировка за гърди започни с кофи 5-6 серии по колкото можеш, след това лицеви от всеки тип лицеви по 1 серия най-добре ;)

17.09.12
21:08

по 1 серия лицеви ама по колко на серия ?

АЧ

17.09.12
21:13

Пич по колкото можеш, ако ти кажа 5 лицеви ще са ти малко, ако ти кажа по 100 на серия ще са ти много. По колкото можеш на серия.

18.09.12
20:22

казано от The Answer на 17.09.12, 16:25:

Попринцип на лостове ходя само за да вися-казаха ми че от кофичките и набиранията може да се набия,а все пак търся резултати главно на баскетболното игрище....

Когато ти кажат нещо такова за “набиване” не слушай. :)
Има статии в сайта относно това “набиване”.

19.09.12
00:44

казано от Ачо на 17.09.12, 17:28:

Лицевите на юмруци не натоварват гърба. Нито един тип лицеви не прави гръб. Лицевите на стол удраят предимно горна част на гърдите ;)

Напротив, при качване краката на стол и извиване тялото в кръста ( т.е. корема да ти слезне надолу един вид да направиш лека дъга наобратно ) натоварва горната част на гърба, пробвал съм го лично :)

19.09.12
00:49

казано от Жоро на 19.09.12, 00:44:

Напротив, при качване краката на стол и извиване тялото в кръста ( т.е. корема да ти слезне надолу един вид да направиш лека дъга наобратно ) натоварва горната част на гърба, пробвал съм го лично :)

И да си пробвал,и да не си пробвал,говориш глупости.

19.09.12
01:12

Хубаво, опитай пък да видим.

15.12.12
08:21

казано от The Answer на 17.09.12, 16:25:

абе див можеш да се набиеш само ако дигаш нещо много тежко не на рацете си а на кръста си например ако правиш мъртва тяга с повече от колкото трябва  на лост просто няма как да се набиеш.. аз лично незнам лоста да има лоши страни освен мазолите но си има ръкавици
ПОЗДРАВИ

25.01.13
23:19

казано от Жоро на 19.09.12, 00:44:

Такива коментари , мисля че трябва да бъдат заличавани , защото някой който едва сега започва с тренировките и  не е наясно с нещата, може да си помисли че това е истина ,а дефакто да се КОНТУЗИ !

EP

26.01.13
11:24

Момчета, упражненията имат (най-често) по 2 фази. При лицевите в момента на избутване се товарят мускулите по предната част на раменния пояс, гърдите и трицепсите, докато при спускането се товари гърба, бицепса, задно рамо и т.н. Така че лицевите товарят и гърба, но не очаквайте някаква супер маса в гърба от тях.

26.01.13
11:43

казано от Evtim Petrov на 26.01.13, 11:24:

...При лицевите в момента на избутване се товарят мускулите по предната част на раменния пояс, гърдите и трицепсите, докато при спускането се товари гърба, бицепса, задно рамо и т.н. Така че лицевите товарят и гърба, но не очаквайте някаква супер маса в гърба от тях.

Грешиш. Как точно участват гърба, бицепса и задното рамо? Да не се придърпваш докато се спускаш надолу? По тази абсурдна логика, гребането с щанга натоварва гърди, трицепс и предно рамо докато пускаш... WTF??? И как точно става това?
В общия случай упражненията имат две фази, но това не променя участващите МГ.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 26.01.13 11:50.

27.01.13
23:16

Весо, казва го Айнщайн, затова е по-добре да благосклониш да се съгласиш. Все пак е царя на физиката, а срешу физичните закони няма смисъл да се спори. :D

27.01.13
23:40

казано от Veso Pervazov на 26.01.13, 11:43:

казано от Evtim Petrov на 26.01.13, 11:24:

...При лицевите в момента на избутване се товарят мускулите по предната част на раменния пояс, гърдите и трицепсите, докато при спускането се товари гърба, бицепса, задно рамо и т.н. Така че лицевите товарят и гърба, но не очаквайте някаква супер маса в гърба от тях.

Грешиш. Как точно участват гърба, бицепса и задното рамо? Да не се придърпваш докато се спускаш надолу? По тази абсурдна логика, гребането с щанга натоварва гърди, трицепс и предно рамо докато пускаш... WTF??? И как точно става това?
В общия случай упражненията имат две фази, но това не променя участващите МГ.

Аз след лицеви опори съм имал мускулна треска на гърба. Може да не съм ги правил правилно.

28.01.13
09:39

ще ме прощавате, че се меся в мъжка тема, но лицевите натоварват междуребрените мускули доста сериозно
затова е напълно възможно да имаш болезнени усещания под мишниците, все едно си се набирал предишния ден :)

http://www.ksbodyshop.com/anatomy-of-a-push-up/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1