20.09.12
16:41
Здравейте на всички, имам въпрос относно храненето ми . Сигурна съм, че ще ми помогнете след всичките статии, които изчетох .. 1 месец хапвах само месо, зеленчуци и яйца. Случваше се да ям един път на ден - свалих 5 килограма за 2 седмици . От 1 седмица хапвам и шоколад и бисквити уж ‘’ диетични ‘’ Не правя никакви упражнения . Въпроса ми е - Ще окаже ли влияние на здравето ми? Много познати ми казват, че ако продължавам да ям само тези храни , ще се разболея. Лишавам се от много храни , само и само да си седя на същите килограми , които съм в момента . Вредно ли е да ям само тези храни , и ако ги ям само тях ще си остана ли на същите килограми .. Може да е малко смешно, но не съм на ясно и за това ви моля за отговори .. Благодаря ви предварително : ))
Модерация: Моля поставяйте ясни и смислени заглавия на темите си и ги пускайте в подходящите раздели.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 20.09.12 16:47.
Има си специален раздел за хранене, пусни темата там ;)
Мнението беше редактирано от Vess на 20.09.12 16:45.
20.09.12
16:47
Няма да се разболееш само на месо, зеленчуци и яйца, но се опитай да си създадеш разнообразно меню, за да не ти втръсне твърде бързо. Вместо бисквитите и шоколада, по-добре хапвай плодове. И не си забранявай храни, всичко е в количествата: едно парче торта например няма да обърне каруцата.
20.09.12
22:36
За да се радваш на добро здраве и хармонична физика, следва да спазваш постоянно естествените нужди, заложени в човешкия ген. Те далеч не представляват само храна. В днешно време и в света, в който живеем, сме завили в посока, значително кривяща от пътя на първичната човешка природа. Станало е ежедневие и почти задължителен навик постоянното доставяне на организма приток от калории, всевъзможни вещества и примеси. Ядем за мускули, за сила, за енергия, на празник, ядем за разнообразие, от уважение, от скука, от стрес, от мъка, ядем от лакомия, ядем от излишък, ядем от комплекси, ядем, ядем, ядем ... за сметка на това движението е изключено почти напълно. Физическият труд се извършва предимно от машини, а общуването се изчерпва със седене пред монитора. Организмите ни са се превърнали в машини за храносмилане и вечна борба с притока калории, клетките ни се делят с хиперактивността на невменяемо създание, търсещо изход за бомбастичната енергия, пораждаща се вътре. Телата ни заприличват на преливащи съдове, чиито първични красиви форми живеят само в миналото.
Има една много проста логика, която не е трудна за следване. Човекът не е създание, по-висше от кое да е друго животно. Подчинява се на същите природни закони, както него. Търси храна, ловува, броди, опознава, катери се, плува, тича, скача, общува със стадото си. Кои от тези неща правим днес? Напоследък мисля точно над тази теория - че имитацията на по - примитивни и диви условия на живот и съответното поведение от страна на съвременния човек, би трябвало да водят до един много по-здравословен начин на живот. Че истината не е в храните с етикет “фибри”, в обезмаслените продукти, в протеина на прах или стриктния хранителен режим, а в нещо много по-естествено, нещо, закодирано в гена на всички ни, а именно - борбата за оцеляване. Истината е, че в двешно време човек може да се свърже с другия край на света чрез създадено от него устройство, да убие милиони чрез сътворена от него химична реакция, но не може да оцелее дълго в дивата природа, да разчита на своите физически и психически умения, да рискува, да бъде дързък и импулсивен. Разнообразната физическа активност, постоянното самоосъвършенстване в представянето, подкрепянето с ценна храна, максимално доближаваща се до природния си първовид, непрестанното търсене, задаване на въпроси, изследване, опознаване, ИСТИНСКОТО общуване с други хора, сближаването с природата, ето това за мен е истината. Истинска борба, истински емоции, истинско щастие.
Съжалявам, че се отплеснах, но това, което искам да кажа на авторката, е: Не се стреми да приемаш малко калории, стреми се да научиш тялото си как да използва калориите. ДВИЖИ СЕ! Спортувай, задъхай се, напрегни мускулите си, събуди ги!
И изобщо, към хората, които вечно се стремят да влязат във форма, чудят се какво не е в ред и прекарват времето си четейки статии за отслабване:
ИЗЛЕЗТЕ ОТ КУТИЯТА! Вижте какво има навън - светът е голям, опознайте го, обаче наистина, не от картинки в нета. Вижте какви хора и постижения има и проверете на какво сте способни вие! Пробвайте най-сетне лоста пред блока! Пробягайте онова училищно игрище, което заемат “по-смели” от вас! Подкарайте колелото в мазето! Облечете онзи анцуг, с който дупето ви изглежда странно и го направете страхотно! Задъхайте се, напрегнете се, изпотете се, събудете се! Вие сте хора, не роботи, бъдете истински! Забравете комплексите, предразсъдъците, страховете си и бъдете там, бъдете живи, бъдете истински, защото в един миг ще си дадете сметка, че сте пропуснали твърде много.
21.09.12
20:41
казано от Miss Fight на 20.09.12, 22:36:
З Облечете онзи анцуг, с който дупето ви изглежда странно и го направете страхотно! .
Ш, тигъра пак ли се развилня? :D