Въпрос относно програма

23.09.12
21:28

Смятам да започна тази програма http://www.bb-team.org/workout/4248_fst-7 . Проблемът е там, че няма да мога да изпълнявам някой упражнения поради липсата на уреди, а някой ще желая да премахна и добавя други. Ето как смятам да изпълнявам програмата:

Тренировка A: бицепс, трицепс и прасци
Двустранно последователно бицепсово сгъване с дъмбели – 3-4 серии, изпълнени с 8-12 повторения (3-4 х 8-12)
Сгъване с нормален лост  – 5 х 8-12
Бицепсово сгъване с надхват 2-4х 10 (колкото да претоваря предмишницата, защото целта ми е да изпъкнат малко вените ми на нея, за да придава по-завършен вид)
Лег с тесен хват– 4 х 8-12
Разгъване на трицепс над глава, от седеж – 5 х 8-12 (за средно напреднали), или трицепсово разгъване с дъмбели от лег – 7 х 8-12 (за напреднали)
Повдигане на пръсти на лег преса – 7 х 10-12

Тренировка B: крака
Kвадрицепси

Клек с щанга зад врат – 4х 10 (имам условия, но за начало ще започна с дъмбел)
Лег преса – 4х 10

Задни бедра и седалищна мускулатура
Мъртва тяга с изпънати крака – 4 х 10

Тренировка C: гърди и трицепс
Наклонен лег с дъмбели – 4x8-15 (няма да е наклонен лега)
Флайс с дъмбели – 4 х 8-12
Лег с дъмбели – 3 х 8-12
Лег с тесен хват– 4 х 8-12
Разгъване на трицепс над глава, от седеж – 5 х 8-12 (за средно напреднали), или трицепсово разгъване с дъмбели от лег – 7 х 8-12 (за напреднали)

Тренировка D: гръб и прасци
Гръб
Набирания – 3 серии, изпълнени до отказ (ще се уреди)
Едностранно гребане с дъмбел 5х - 12-8
Пулоувър с щанга – 4х5 -15
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред според зависи колко ме натоварва, най-вероятно 4 серии
Повдигане на пръсти на лег преса – 7 х 10-12

Тренировка E: рамене и бицепс
Рамене
Раменни преси с дъмбели – 4 х 8-12… ще се смени с “Арнолд” раменни преси с дъмбели
Повдигане на ръцете напред – 3 х 8-12
Повдигане на ръцете встрани – 3 х 8-12
Повдигане на ръце встрани, поотделно – 7 х 8-12 (7 серии май са множко? може би 5-6)
Двустранно последователно бицепсово сгъване с дъмбели – 3-4 серии, изпълнени с 8-12 повторения (3-4 х 8-12)
Сгъване с нормален лост  – 5 х 8-12
Бицепсово сгъване с надхват 2-4х 10

Може лекичко да намаля броя в някоя серии, защото може да ми дойдат множко (като за 14 годишен със сравнително добре развита мускулатура имайки впредвид старото ми тегло от 94 гг и сегашното от 69). Та искам мнения за програмата и да питам ако е твърде тежка да намаля някой серии :) Според и училище може малко да редактирам почивните дни :)

Темата беше редактирана от Масурски на 23.09.12 21:35.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1