Точна и определена цел за минимално време..

28.09.12
00:08

Това,което аз смятам да направя в следващите 7 месеца е да придобия тяло г/д съвпадащо с това на Вин Дизел...Тук идват критиките,че не мога да изглеждам като него,тренирайки като него - ще отговоря,че изобщо не съм се интересувал как тренира той,важното е как ще тренирам аз,за да го направя.Той е висок 182 см и 100 кг,но за сметка на това е на 45 години,което пък означава,че костите са му по-големи от моите и ще мога да постигна същото като него,дори с 80 кг...

Малко данни за мен:
Ръст - 174 см
Тегло - 62 кг
Тип тяло - Ектоморф
Подкожни мазнини - 8% (Това едва ли ще ми трябва)
Хранителен режим - Зърнена диета (Ям каквото зърна :ДД),т.е над 3500 калории дневно..
Стаж - 7 месеца

Програма:
Първоначално смятам да пусна един цикъл на “10х10”,но ще го направя от понеделник,до тогава ще почина тази седмица и ще наблегна на храната...

Понеделник:

1.Бенч преса с дъмбели 10 x 10 (Заменям го с “Бенч преса от полулег”)
2.Гребане 10 x 10 (С щанга)
3.Пулоувър с дъмбели 3 x 12

Сряда:

1.Клек 10 x 10
2.Тяга 10 x 10 (Заменям го с “Придърпване на вертикален скрипец пред гърди” - Вин има широк гръб,което означава,че ще наблегна повече на широчината,а от храната ще дойде и масата в него)
3.Раменни преси с дъмбели 10 x 10

Петък:

1.Бицепсово с щанга 10 x 10
2.Лег с тесен хват 10 x 10
3.Кофички 3 до отказ

За добавки мисля за приемането на гейнър (Знам,че е 50% мускули - 50% маса,но ми трябват калории) + Аминокиселини(БЦАА + Глутамин или Анимал пак Амино + Глутамин) ОТ ПОНЕДЕЛНИК...

П.П: Приемам всякакви критики,но казани по културен начин,а не от сорта на “Ти си много зле”,”Нищо не разбираш” и тнт...

28.09.12
01:16

Няма да го постигнеш за 7 месеца, нито с тази нито с която и да е програма, но все пак успех с целите.

28.09.12
08:34

Дай снимки, за да видим от какво положение тръгваш и каква структура имаш.
Според мен ето така се започва с отказването от залата - поставяне на трудно или непостижима цел за безумно кратък период от време. На мене ако ми кажат да избягам 100 метра за 6 секунди, даже няма да застана на старта. Само да не стане така и с теб. Ти заставаш на старта, защото сам се караш да го направиш.

28.09.12
08:46

Ако приемем че тия 8% подкожни мазнини са верни,значи трябва да качи около 22-25 килограма чист мускул за 7 месеца,както му казаха още в първия коментар - невъзможно.

Постави си някаква по-постижима цел. 7 месеца са изключително кратък период от време, за да качиш 18 килограма мускулна маса. Ще е добре, ако след тези 7 месеца си тръгнал по пътя към целта си. Помни, че целта е нищо, пътя е всичко.

28.09.12
09:20

Аз па се чудя как така тоя Вин Дизел порасна с 10-15 см :D

28.09.12
10:20

казано от balabanov на 28.09.12, 08:46:

Ако приемем че тия 8% подкожни мазнини са верни,значи трябва да качи около 22-25 килограма чист мускул за 7 месеца,както му казаха още в първия коментар - невъзможно.

22 килограма мускул, кости и органи за 7 месеца не е невъзможно, само дето няма да остане на 8% подкожни мазнини

28.09.12
11:28

Не разбирам,защо това НЕ Е ВЪЗМОЖНО?!? Всичко опира до ядене,а не до тренировките...А и тези 18 килограма НЯМА да бъдат чист мускул,а по-скоро 50 (мускул) на 50 (мазнина). Изчислил съм всичко точно,ако всеки месец качвам по 2-3 кг,то за 6-7 месеца мога да кача дори повече от 18 :)) Имам силна воля и си мисля,че ще успея...Снимка нямам възможно за момента да кача,по-нататък,но ето ви малко параметри (мерени преди два дни):
Ръка (Стегната) - 30,5 (лява),31 (дясна)
Ръка (Отпусната) - 29 (лява),30 (дясна)
Гръдна обиколка - 92 (Преди 3 седмици беше 88 :)) (Гръб нямам развит на широчина,всичко идва от гърдите)

28.09.12
11:29

Не се заяждам, Лъчо, но бих искал да ми покажеш този човек, който започва здрав, 62 кг, никога не е бил 80 кг мускули през живота си, най-вероятно е до 20 годишен (стажа в залата не го слагам, да приемем, че е без значение) и за 7 месеца да е качил 18 - 22 кг мускулна маса. Нека разширим възможностите с условието, че можеш да търсиш хора, които дори са ползвали анаболни стероиди.

28.09.12
11:41

казано от To Be or Not TO Be на 28.09.12, 11:28:

Не разбирам,защо това НЕ Е ВЪЗМОЖНО?!?

Ще разбереш след 7 месеца. Може и по-рано.

28.09.12
11:54

Всичко опира до ядене,а не до тренировките...

Да, ако ще ставаш сумист. Ако искаш мускули, тренировката е МНОГО важна, да не кажа, че е основното.

А и тези 18 килограма НЯМА да бъдат чист мускул,а по-скоро 50 (мускул) на 50 (мазнина).

Много хубаво, ама тогава ще си 80 кила и 17% мазнини, т.е., ще си далеч от релефна и мускулеста физика, която искаш.

28.09.12
12:01

Не разбирам,защо това НЕ Е ВЪЗМОЖНО?!? Всичко опира до ядене,а не до тренировките...А и тези 18 килограма НЯМА да бъдат чист мускул,а по-скоро 50 (мускул) на 50 (мазнина). Изчислил съм всичко точно,ако всеки месец качвам по 2-3 кг,то за 6-7 месеца мога да кача дори повече от 18 :)) Имам силна воля и си мисля,че ще успея...Снимка нямам възможно за момента да кача,по-нататък,но ето ви малко параметри (мерени преди два дни):
Гръдна обиколка - 92 (Преди 3 седмици беше 88 :)) (Гръб нямам развит на широчина,всичко идва от гърдите)

Не че такова, ама Дизел има поне 43 см ръка, ако не и повече. Гръден кош поне 125 (това са минимални мерки без да го превъзнасям) 13 см на ръката и 33 см на гръдния кош ти си прецени дали е възможно. Аз ще се кефя ако го направиш. Само за протокола - чудя се дали е възможно да кача 3 см на ръката за 4 месеца и ми се вижда МНОГО съмнително (по-скоро 1,5 - 2 макс), а ти искаш поне 13? Дано!

28.09.12
12:23

Постави си по-реални цели, за да не се откажеш (както ти казаха). Почни да правиш нещо за себе си, резултатите ще дойдат и ще те нахъсат повече ... и след няколко години може да имаш завидна физика (която още ще е далече от батко ти Вин).

Иначе за да не съм съвсем офтопик - моето скромно мнение е, че 10 по 10 е схема за малко по-напреднали. При твоя стаж и мерки не мисля, че имаш нужда от подобна схема - да се напомпиш с гликоген и вода има време, заложи поне в началото на по-силови тренировки.

28.09.12
12:30

На всички ни е ясно че е целта му е меко казано нереална,само е време и той да го разбере.Два санта месечно увеличение сигурно е възможно,първите 2-3-4 месеца и тва при Dirty bulking,ама всеки месец в период от 7 месеца е лудост(ръката на Дизел е между 18-19 инча или 46-48 санта).После за да изглеждаш по подобен начин,да качиш 18 кг не стига,трябва си запазиш процента мазнини,да качиш максимум 1-2 % отгоре.Иначе да 18 кг,50 на 50,можеш.Можеш и  по-добре и повече,въпроса е че ако примерно в момента си с 75 см талия,след подобно качване ще отидеш на 90см+ повече няма какво да обяснявам.
ПП
То след 7 месеца било лятото,хаха.Другото лято няма да чупиш стойки,от сега ти казвам.

Стига сте го отчайвали момчето. Нека пробва. Всички сме минали по тоя път - “непостижими цели за кратко време”. Като види, че не става така, както го мисли ще си промени целите (стига да не се откаже от фитнеса, де).

28.09.12
12:47

казано от Камен Илиев на 28.09.12, 12:01:

Не че такова, ама Дизел има поне 43 см ръка, ако не и повече. Гръден кош поне 125 (това са минимални мерки без да го превъзнасям) 13 см на ръката и 33 см на гръдния кош ти си прецени дали е възможно. Аз ще се кефя ако го направиш. Само за протокола - чудя се дали е възможно да кача 3 см на ръката за 4 месеца и ми се вижда МНОГО съмнително (по-скоро 1,5 - 2 макс), а ти искаш поне 13? Дано!

Ами като сметнем,че е с 30 години (костите също тежат) по-възрастен и с около 10 см по-висок,мисля,че около 38 ръка ще ми е достатъчна,заедно със 110 гръдна обиколка :)) Едва ли ще ме отчаят,просто е по-добре сам да го разбера,а и може да успея,до някаква степен :))
П.П: Благодаря на всички за съветите,но смятам да продължа с целта си :))

28.09.12
12:50

Да добавя и че всяка седмица ще качвам снимки и мерки (напредък) в дневникът си,за да следите и вие,и да се пробвам да ви докажа,че НЕВЪЗМОЖНИ неща няма.. ;Дд

Мнението беше редактирано от To Be or Not TO Be на 28.09.12 12:50.

казано от To Be or Not TO Be на 28.09.12, 12:50:

Да добавя и че всяка седмица ще качвам снимки и мерки (напредък) в дневникът си,за да следите и вие,и да се пробвам да ви докажа,че НЕВЪЗМОЖНИ неща няма.. ;Дд

С интерес ще го следя.

28.09.12
13:25

До Веселин Блажев за целите. Аз като започнах на 14 години с тегло от 50 кг и ръка 29 стегната, не съм си и правил илиюзиите, че ще мога да кача до 38 за 7 месеца, защото първо доста добре се образовах преди да почна да вдигам. Тогава Дориан казваше, че килограм мускулна маса за 3 месеца или 0,5 до 1 см на ръката за същия период е признак, че си на правилния път. Кой съм аз, че да оспорвам Дориан? Затова и не мога да “простя” витаенето в облаците на днешните, а и тогавашните тийнейджъри, като ги извинявам за хиперентусиазма им с тяхната възраст и стаж в залата. Има разлика между смелост и глупост, както и между ентусиазъм и сънища в лятна нощ.;)
Дано стане това, което си е намислил за периода,който си е дал. Едно е сигурно - бих искал да имам такъв тренировъчен партньор.:)

28.09.12
13:37

казано от To Be or Not TO Be на 28.09.12, 12:47:

Ами като сметнем,че е с 30 години (костите също тежат) по-възрастен и с около 10 см по-висок

Ти да не си 1,60 ?
:D
Заеби тва подражание, че пред очите ми е един случай с такъв екземпляр като теб. Фен на Вин Дизел взе, че реши, че за една зима ще го стига. Не можа въпреки 2000 лв за химия и добавки.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 28.09.12 13:37.

28.09.12
13:37

казано от Камен Илиев на 28.09.12, 11:29:

Не се заяждам, Лъчо, но бих искал да ми покажеш този човек, който започва здрав, 62 кг, никога не е бил 80 кг мускули през живота си, най-вероятно е до 20 годишен (стажа в залата не го слагам, да приемем, че е без значение) и за 7 месеца да е качил 18 - 22 кг мускулна маса. Нека разширим възможностите с условието, че можеш да търсиш хора, които дори са ползвали анаболни стероиди.

Имаше един при Рипетоу, който за дванадесет седмици бе качил от 50 на 80 кг 60:40 маса (мускули, органи, кости) и мазнина. Не се случва при всеки, но с достатъчна храна е възможно за новаците, ако използват максимално линейния период на нарастване на силата. Не става с броене на грамажи. Тук, във форума има и по - големи преобразявания, вярно, не за 7 месеца, но за относително кратки периоди от време.Всичко зависи колко мазнина искаш да качиш. Ако го сложите на сумистка диета и тренировка гарантирам за 7 месеца чудовищен прилив на маса, но с 20-кг мускули, кости, органи, ще има и 30-40кг мазнина ;)

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 28.09.12 13:40.

28.09.12
13:43

Щом казваш, добре. И моля ви стига с тия кости, мас и черва. Когато някой във форума каже, че ще стига някой мускулест на килограми, се предполага, че като го стигне на килограми, това няма да е щото е качил повече черва и дроб, а се отнася за пропорционално количество мускули и % мазнини.

28.09.12
13:49

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ajhb.1310060509/abstract

If limitations exist in skeletal dimensions, fat-free mass (FFM) might have an upper limit. To explore the upper limit to FFM, 37 professional Japanese Sumo wrestlers, 14 highly trained bodybuilders, and 26 untrained men were investigated for body composition (fat mass and FFM) and cross-sectional areas (CSA) of limb muscles, by hydrodensitometry and ultrasound, respectively. Mean % fat of Sumo wrestlers, bodybuilders, and untrained subjects were, respectively, 26.1%, 10.9%, and 12.1%. Sumo wrestlers had a significantly greater FFM than bodybuilders, who had a greater FFM than the untrained men. Six of the wrestlers had more than 100 kg of FFM, including the largest one of 121.3 kg (stature: 186 cm, mass: 181 kg,

Като минаваш две или три категории нагоре в тегло няма как да качиш само мускули, със или без химия. Костите и органите също трябва да се адаптират. 5кг е едно, 25 кг е друго

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 28.09.12 13:52.

28.09.12
14:57

Айде не се излагайте .. каквито и да са условията , колкото и да зоби за 7 месеца няма да стигне далече. Годинии , години труд трябват.
П.С сигурен съм че за тея 7 месеца , повече от 7-8 кг мускул няма да качи без зоб,дори и при много добро хранене.Поне не и при ектоморфа

28.09.12
15:46

И това, че Вин Дизел е с 30 години по-стар от теб е недостатък ли? Смяташ ли, че той е изградил тялото си на 15 години след 7 месеца в залата, а след това само си е живял живота? Или пък съвсем случайно тези 30 години по-стар означават и 30 години по-голям стаж в залата от теб? Хубаво е човек да има цел и самочувствие, стига да са реални. Иначе се наричат мечти. Успех в усилията и не се отказвай.

П.П.
А и Вин Дизел е мангал :D

Мнението беше редактирано от Anthony на 28.09.12 15:48.

28.09.12
17:29

Нека аз да задам един последен въпрос към автора,ако за 7 месеца се правеше физика като на Вин Дизел,като започваш от абсолютна нула - никакъв опит в залата и никакви хранителни навици,защо по улицата не е пълно с Вин Дизеловци?

Както казах - стига сте му рязали крилата преди да е полетял. Оставете го да опита. Най-малкото ще е интересно да се следи прогресът му.

1. Пич, имаш голяма амбиция и това за момента е хубаво, но някой път тя изчезва по пътя когато претърпиш разочарования. Относно дали е възможно това да го направиш или не, да кажем, че имаш 95% шанс за неуспех и 5% за успех. Но защо да не си в тия 5% точно ти. Мотивацията и амбицията я имаш. Остава тренировката и храненето. Но пък ти липсва изцяло опит и май знания за това как стават и се получават нещата. Лошо няма. От опит глава не боли. Пък и за да видиш дали ще успееш в някое начинание все пак трябва да си смел и да се пробваш.
2. Не харесвам, когато някой боготвори дадена личност и иска да прилича на него. Възхищавай се на някой, който те мотивара, това е хубаво. Но да искаш да приличаш на него независимо дали ще е физически, визуално или поведенчески, е това е пълна глупост. Просто ще се провалиш. Иначе за да приличаш на него поне 84-85кг трябва да станеш по мое мнение, като не трябва да си много омазнен. Отделно да смениш ТЯГАТА с това придърпване на скрипец - много грешно. От тягата, клека и бенча се качва най-много маса. За калориите ще кажа, че за твойте цели поне 4000+ на ден ти трябват. Вземи си протеин, махни го тоя гейнер. Все пак мускул искаш да качиш колкото се може повече, а не да се угояваш за Коледа. И да знаеш дори да качиш тия кила, дори да са основно мускул и да изглеждаш добре, едва ли ще имаш физиката точно на Вин Дизел. Всеки човек е индивидуалност. Вин Дизел е един и за да се доближиш до него, трябва да имаш близка физическа предразположеност като неговата, което дълбоко ме съмнява.
3. Последно ще кажа - ДАВАЙ, ПРОБВАЙ СЕ. Няма нищо невъзможно. Но и приемай съветите на хора с повече опит и познания от теб като начало в сферата на тренировките и на фитнеса. В тоя форум има доста от тях и това, че някои ти се присмиват и ти казват, че не става е, защото наистина твойте цели са почти невъзможно изпълними, но все пак има някакъв минимален шанс за успех. Затова води дневник, всеки месец казвай какви промени има в килограмите и размерите, задавай въпроси и слушай какво ти отговарят и те съветват, учи се и не бъди като кон с капаци. И разбери ако наблягаш на яденето без сериозни тренировки ще се омазниш и по-скоро ще приличаш на добре смазана топка лой отколкото на Вин Дизел + това да знаеш, че при такова рязко качване на килограми най-вероятно ще си докараш доста стрии по тялото. Това е от мен. Бъди умен :)

28.09.12
22:13

По-силна воля и желание за успех не бях виждал! Само не забравяй да си обръснеш и главата след 7 месеца, щото Дизел е с гола глава ;)

28.09.12
22:28

С тази програма едва ли ще го стигнеш...

п.п. Какво стана напоследък, много му се кефят на този плешивец...? :D

29.09.12
20:57

Гледайте го сега Вин Дизел в хиксовете. Освен, че го снимат само отдолу, което го прави по-голям, има и по-малка глава, което прави тялото му да изглежда по-голямо. Ако има начин да спаднеш главата си, може да постигнеш неговото тяло и на по-малко килограми. Да кажем на 78 кг може да си там.

10.01.13
01:21

след 2-3 години може да заприличаш на него а за 7 месеца може да качиш 5-6 кг а може и да не качиш

10.01.13
09:57

Това, че си си поставил цел е много хубаво, но смятам, че твоята е непостижима. Много по-добре е да си поставяш много и близки цели, отколкото една далечна. Така всеки път, когато постигнеш нещо ще се зарадваш и нахъсаш още повече, а ако след 7 месеца резултата не съвпада с очакванията може да си доста разочарован.

Не разбирам колкото много от хората тук, но смятам, че за 7 месеца, особено първи месеци в залата, можеш да качиш 10тина-15 килограма, но не всичко ще е мускул. Понеже не качваш само на ръцете, съвсем спокойно можеш да се сетиш, че надали това ще са повече от 4 сантиметра на ръцете.

Да смениш тягата със скрипец е най-голямата глупост, която може да направиш. Ако искаш голям гръб... ядене, ядене, тяга, набирания с тежест, гребане.

Мнението беше редактирано от Hardcore на 10.01.13 09:58.

10.01.13
18:51

Вижте, автора никъде не е споменал, че не смята да взима стероиди. С тях има по-голям шанс. Все пак не може да бъдем категорични, преди да видим снимка. Може пък да е има страхотни генетични дадености. Но промяна на мерките с такава разлика, отнема години. 7 месеца е абсурд. Виж, за 3-4 години здрава работа и хранене могат да се получат нещата. И воля и постоянство.

Нека не забравяме, че Дизел е популярен актьор, за когото физиката е част от имиджа. За него се грижат цифра специалисти, така че...съвсем различни са нещата. Ето такива хора имат възможности да се променят рязко за 7 месеца, а не обикновени хора като нас.

10.01.13
20:03

Мерки на Вин Дизел:
Бицепс - 46 см
Гръден кош - 132 см
Талия - 81 см

:)

22.02.13
22:22

Как върви прогресът? Постигна ли върховната цел? Нали знаеш, че очакваме снимки! (facepalm)

22.02.13
23:01

Чакай де, не са минали още 7 месеца ;) Може да ни изненада накрая :D

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.02.13 23:02.

Тази тема взе, че ме заинтригува я качи някоя снимка да видим има ли прогрес?!

05.03.13
14:08

Този имаше нещо като дневник, почна средата на септември и средата на октомври приключи кариерата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1