Аз пък искам да те питам,защо кантара трябва да ходи надолу?!Защо не му теглиш една ....? Аз май видях скоро снимка,мисля че си достатъчно слаба,да не кажа,че още малко и ще стане прекалено.Не мисля,че изобщо трябва да сваляш нещо,а кантара няма полза за хора,които нямат нужда от сваляне на много килограми.Ако кантара отиде нагоре,може да си качила муслул,което ще е още по-добре.А тия въглехидрати какво ги мислиш толкова?Аз бих ти препоръчвала да въртиш дните с повече и по-малко.На мен ми действа перефктно.Имам енергия и виждам доста добри резултати,тъй като май малко бях в едно плато дълго време.Така ще вкараш малко разнообразие,мисля :)
Мнението беше редактирано от DS* на 21.01.13 13:35.
21.01.13
13:45
Деситка, благодаря ти за включването (F)
Аз на кантара му гледам процента мазнини, а не теглото. Сравнен е с измерване с калипер, но и да не са точни цифричките ми е ориентир нагоре или надолу се движат мазнините. Та така...
А за въглехидратите: избягвам, защото мисля че съм от хората, които не могат с малко - или трябва да ги изключа напълно, или прекалявам (въпреки че не ям джънк, захар, картофи, бял ориз и бели брашна, а мед, плодове, стафиди - все са въглехидрати).
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 21.01.13 13:47.
Хм,тоя кантар ми стана интересен,но все пак се чудя дали може да му се вярва?Да,в такъв случай вероятно ти е любопитно,разбирам :D Ама иначе,наистина не ги мисли толкова въглехидратите,все пак си доста активна,няма да се лепнат никъде.Не вярвам толкова да не можеш да контролираш количествата,но пък ако в един ден си хапнала повече на другия ден просто ги понамали и така,не се натоварвяй толкова психически.Тая гадна психика и емоционалната ни нагласа са в корена на повечето неща.Сори за спама :)
п.п.А отделно мисля,че прекаленото ограничаване на нещо,което тялото иска поне малко,в един момент ще си го поиска по-силно и тогава е доста по-трудно...
Мнението беше редактирано от DS* на 21.01.13 13:54.
21.01.13
16:24
То хубавото е, че не иска - не изпитвам глад за сладко или какъвто и да е въглехидат. Даже плодове не ми се ядат. Затова се възползвам от момента, така да се каже... иначе моето тяло много добре знае как да си иска: с натикване на цялата глава в буркана с меда например :D Ако ми се прияде нещо въглехидратно ще си взема стафидки, но за сега нямам такива влечения. Интересното беше, че откакто съм на ВМ-НВХ дори преди цикъл нямах тези пристъпи на глад - никога не ми се беше случвало преди. (blush)
П.П. Днес си купих магнезиево олио и от утре почвам да се мажа - най-вече скърцащите колене и лакти. (giggle)
21.01.13
18:33
Добавям в 18.00ч още 50гр бадеми и 30гр орехи към днешната храна (около 500кк)
Според приложението за изгорени калории за 4ч колоездене със скорост 13-15 км/ч съм изгорила около 2000кк. Възможно ли е това?!?
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 21.01.13 18:35.
Може би не чак 2000 калории :) За да изгориш 500 калории на час, трябва темпото ти да е много сериозно, почти състезателно. За средно темпо на каране си слагай около 300 кал/час. Знаеш ли долу-горе с какъв пулс си карала?
13-15 км/ч не може да говори почти нищо за карането, ако не се знае нищо за терена. Знам пътечки, които за 1 км са водили хората до припадъци, докато на равен асфалт и 80 км няма да им сторят такива неща :)
Наскоро разглеждах данните от състезателите на Гармин и те например за 4 часа са изгорили 7000 калории за 4 часа, но това, което те го изстрадват за 4 часа направо не знам...и изминават към 180 км със средна 40 км/ч ;)
Мнението беше редактирано от Anelia на 21.01.13 18:52.
21.01.13
19:02
Ами не съм си мерила пулс, но беше по асфалт и определено не беше състезателно темпо :D
Успокои ме твоят пост, защото продължавам да търся причината за днешната умора, но явно не е от колоезденето (или поне не само). Благодаря ти за включването (F) Подкрепата ти ми е огромна мотивация!!
П.П. Днес си купих магнезиево олио и от утре почвам да се мажа - най-вече скърцащите колене и лакти. (giggle)
Бих се радвала да драснеш едно лично съобщение след време, за да кажеш ефекта от това олио..?
Мнението беше редактирано от Kath на 21.01.13 19:20.
Ами не съм си мерила пулс, но беше по асфалт и определено не беше състезателно темпо :D
Успокои ме твоят пост, защото продължавам да търся причината за днешната умора, но явно не е от колоезденето (или поне не само). Благодаря ти за включването (F) Подкрепата ти ми е огромна мотивация!!
О, 4 часа въобще не са малко и най-вероятно умората ти е изцяло от колоезденето. Какво и колко яде и пи докато караш?
22.01.13
01:18
По време на карането някаква рибена супа с бульон Маги и 20гр риба вътре. След карането хапнах повече. Да взема да си попочина малко викаш, а? :D Че то Инсенити не е кой знае какво, в сравнено с професионалния спорт ама пак изморява.
По време на карането някаква рибена супа с бульон Маги и 20гр риба вътре.
Крайно недостатъчно! Ето защо си се влачила: всичката ти сила е заминала още на първия час и ако закъснееш с яденето, всичко свършва. Ако искаш да направиш нещо с карането, забравяш за всички диети, режими и т.н. и вземаш де що намериш захар из вас. Ако нямаш: купуваш. Банани, стафиди, други сушени плодове или някакви фитнес барчета за каране, което продължава до 2 часа. Ако е над 2 часа: добавяш сандвич с малко протеин вътре (шунка или принцеси с яйце или пък въпросната рибя супичка, но с 1-2 филии хляб). Най-добре е на всеки 30 минути да имаш около 100-150 калории.
2 часа преди да излезеш се яде бавни въглехидрати: овес, кафяв ориз...После половин час преди карането добавяш бърз въглехидрат. Хубаво зареждаш и тогава излизаш. Всичко останало е влачене на изпарения.
Ако искаш пробвай да караш кола без да й сипеш бензин. Ами не става...
22.01.13
10:59
Ок, ще гледам да варвам въглехидрати, когато карам. Сега като се замисля наистина всички ядоха най-малко хляб към супата, а някои и сладки неща. (wasntme)
Да речем, че забравям диетите, но тези въглехидратни бомби не пречат ли на изгарянето на мазнините? (все пак ми се иска и в тази посока да работя)
22.01.13
15:59
22.01.2013
Тренировка - Cardio Power & Resistance
Храна - 15.30 - 3 големи яйца, 50гр кашкавал (домашен), задушени зеленчуци, 1 дом. кисела краставичка; 50гр бадеми (820 кк)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 22.01.13 19:09.
Моментът с въглехидратните бомби е тънък. Трябва да изчислиш точно колко ти трябва, за да не трупаш мазнини, но не и да седиш гладна и да се влачиш.
Защото дори да седиш гладна, ще караш на 50% от възможностите ти и тялото ти ще пести енергия, за да оцелее. От друга страна, ако обезпечиш оптималното гориво (без то да “прелее”), машината ще върви на пълна мощ и при самата тренировка ще успееш да изгориш повече енергия поради по-високия интензитет, пък и няма да си в тежест на другите да те чакат, защото си приключила раничко. Гледай на карането на колело като на тренировки, а не като начин да изгориш някоя калория. На по-кратките карания (до 1,5 часа) рзрешавам да я караш без ядене :D
Хубаво би било телата ни да са изключителни машини и като приключим с въглехидратите, да започнем да горим директно мазнина от паласките и дупето за енергия, но мазнината е доста трудно да се достави за енергия и никога не можем да горим само мазно, винаги има и глюкоза.
Така че сметни долу-горе калорийния си баланс за 1 ден, сметни по 300 калории на час колоездене и пак спазвай същото правило за максимум 20% дефицит. Давам пример: ако по принцип гориш 2000 калории без колоезденето, а за 4 часа си изгорила 1200, това прави общо 3200 калории. Ако не си яла сладко по време на карането и дори обядът ти е бил по-постен и вял в сравнение с това ако беше вкъщи (таз супичка едва ли е повече от 200-300 кал), за деня ти идват примерно 1600 калории. Между 3200 и 1600 има голяма разлика, изяла си 100% по-малко от това което си изгорила. Това директно се подава като сигнал за недохранване. Нали не искаш да забавиш метаболизма?
Така че смяташ 3200-20% = 2560, т.е. храниш се така както обикновено с 2000 кал, а останалите 500-600 ги разпределяш на 4 или 5 и си ги хапваш по време на карането и се получава пак това, което ти написах по-горе: по 100-на калории на половин час. И пак си в калориен дефицит 20%, без обаче да си причиняваш бедствени положения и да креташ немощна.
Хайде другия път обещаваш да слушаш :)
22.01.13
19:08
Анелия, благодаря ти за отделеното време и внимание - оценявам го и затова наистина обещавам да слушам!
При мен нещата са малко изпуснати и ям около 1300 кк за да си поддържам теглото (свикнала съм си тялото на толкова вече години наред, но се надявам малко по-малко да го рестартирам и да стигна до нормално човешко хранене). Със сигурност обаче, храненето по време на тренировка ще го оптимизарам, според твоите препоръки. Отново благодаря (bow)
КикСан, double confirmed (hug)
Дописвам храна за днес: 18.45 - 175гр извара с рожково брашно и 50гр орехи (480 кк)
23.01.13
15:29
23.01.2013
Много натоварен откъм задачи ден, но почти всичко приключих. Доволна съм :))
Тренировка - Cardio Circuit (тази ми е най-любимата; в ледена стая я правя и на края плувам в пот (sweat) )
Времето е дъждовно и май ще пропусна колелото (shake)
Храна - 16.30 - голяма салата от китайско зеле, морков, шарлан, лимон; 200гр свински дроб, 1 варено яйце
по-късно 175гр извара с рожков и 50гр орехи
Чудя се много ли е кофти в 1 ден да се смесват млечни, месо и яйца?
Аз преди често смесвах различни белтъци.Но знам,че първо не се усвояват пълноценно,второ не е добре за храносмилането-натоварва се.Затова пробвай на единия ден месо,може с яйца,на другия примерно млечни с яйца или нещо такова :)
23.01.13
17:29
Ох днес всичко смесеих, че и изварата отиде къмто 250-300 грама, ядките поне 80… мазало голямо, ама гладна бях и не съжалявам (много) :D
kk - 1400
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 23.01.13 17:30.
24.01.13
14:55
24.01.2013
Тренировка: Insanity - Max Recovery (това е риковърито от 2рият месец, но исках да го пробвам: брутално е :D не ми се мисли какво ме чака)
Храна: 11.00 - около 40гр лешници
следват яйца, извара и зеленчуци
Мисля, че почвам да прекалявам с тея ядки. От 2 седмици всеки ден минимум по 100грама изяждам - нямам проблеми със стомах, черва, разни необясними болки или вреди, ама всичко трябва да е с мярка, та ще поспра вече (а колко ги обичааааааам (blush) )
24.01.13
16:56
Идвам още с омазана уста да си призная всичко:
смлени ядки, объркани с мед - направо с лъжицата - сигурно отиде към 50-60гр мед.
Пиша го зареждащ - от утре пак в редиците на НВХ 8-)
Радост, само още една, но много важна забележка: винаги носи каска. Казвам го с най-добри намерения, защото съм виждала много кофти неща...Знам оправданията “ама аз само на асфалт карам, ама аз внимавам” и т.н., но падания стават навсякъде, със всякаква скорост. Последния път, когато едва не се пребих беше по асфалт, при това нагоре!
24.01.13
22:51
Моето оправдание е още по-тъпо, а то е че нямам лента или боне и ми беше студено. Вече се екипирах, така че каската ще е неотлъчно с мен. Благодаря ти (F)
И още 3 пъъълни лъжици мед+орехи
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 24.01.13 23:12.
25.01.13
16:12
25.01.2013
Тренировка: Insanity - Pure Cardio + Cardio Abs
Храна: 13.00 - 30гр лешници (и това беше краят с ядките - след тази порция започна някаква ужасна сухота и дразнене на гърлото; по време на тренировката направо щях да си изкашлям вътрешностите и дори в момента го чувствам зле)
следва....
25.01.13
18:41
Много късно тренирах и ядох днес:
18.00 - 18.30 - 4 яйца с 5 гр масло; 30гр кашкавал; голяма салата зеле и моркови; 50гр орехи+бадеми и 1 с.л. мед (около 1000кк)
Утре май ще си дам пълна почивка от тренировки, защото от 16.01 не съм почивала. Е, ако не излезе нещо непредвидено де - свободно време, непреодолимо желание или свръхенергия 8-)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 25.01.13 18:42.
25.01.13
19:07
Точно така ще постъпим :)
С тия тежки тренировки и 900кк на ден,какво си мислиш,че ще стане ? И аз да съм,ще се дърпам и няма да си дам запасите,когато виждам,че може и да не получа нови :P
25.01.13
19:39
Ааааааааа ще се даде - няма къде да ходи :D
Ами ям уж... не съм гладна - даже се натъпках днес. Просто такива са сметките. Да спра за малко с Войнската диета?! Ще видя как ще се отрази такава промяна на Кат и после ще го мисля пак.
Кат, (F)
25.01.13
19:55
Tи виж Катето колко манджа мааше :D .
Лично за мен е лудост да правиш тия тренировки и да си под 1000 калории (whew) , не знам как имаш енергия.Ама щом ти е добре пък ...
25.01.13
19:57
Не разбрах как дублирах поста , но ще помоля някой от модераторите да изтрие този (wasntme)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.01.13 19:58.
26.01.13
10:55
Много криво ми стана тая сутрин над кантара - от началото на Инсенити съм свалила 2,5кг и 2см в талията, по 1см на ханша и по 1 на бедрата. До тук добре, обаче: ММ маса е паднала от 43,3кг на 41,8кг, а %мазнини е от 27% на 25,6%.
Явно липсата на силови тренировки си казва думата. Дали да не включа в 2 от дните някакви силови, че до края съвсем ще се свърша откъм мускул и ще съм пак мекица.
Не ми се иска да променям програмата - тя е направена такава, каквато трябва да бъде. В никакъв случай не искам да се отказвам - харесва ми и искам да я завърша!
;(
26.01.2013
Почивен ден... и вече съм гладна (tmi)
Здрасти пак!Извинявай,че ти спамя толкова редовно :D Относно програмата,моето мнение е,че все пак тя е по-скоро доста изтощително кардио,дори и силовите със собствено тегло,там горенето на мускул е неизбежно.Аз бих те посъветвала в някои от дните да я заместиш с малко силови с тежести и после пак може да си направиш малка част от Инсенитото.На мен тя ми действа по същия начин,затова никога не съм я правила изцяло,а просто от време на време разнообразявам с някои от техните.Първо не чувствам такава мускулна треска,а по-скоро цялостно изтощение,докато с тежестите виждам съвсем различни неща.Ако пък искаш си я довърши и после вкючвай по малко тежести :)
п.п.Забравих да спомена,че винаги я правиш на гладно и след фастване,хм още по- трудно е да избегнеш горенето на мускули...
Мнението беше редактирано от DS* на 26.01.13 11:06.
26.01.13
11:48
Ама пиши спокойно, то не е спам! Даже много се радвам като чета чуждо мнение, защото аз вече се изгубих сред своите мисли. :D Благодаря ти за включването (F)
Нещата, които ти си забелязала важат и за мен - мускулна треска имах само 1вият ден и то на прасците. От там нататък съм нямала - последните дни малко на страничните коремни мускули и на трицепсите. Иначе умората след тренировка наистина е грандиозна!
Тази седмица ми е Recovery Week и мисля да включа малко силови тренировки - най-вероятно с любимият ни Боб, а вторият месец ще включвам 2 силови седмично и ще си карам по програмата. Дали ще се регулират нещата?
26.01.13
12:04
Аз изрових снощи една много приятна програма и мисля да я направя след Шалийн :) Les Mills - The Ultimate Warrior - не са леки тренировки,освен тва ги водят голи до кръста,мускулести мъже,че и с британски акцент :D :D :D
Колко ти остава до края на чичо Шон ?
26.01.13
13:07
Ще я дръпна и аз да я разгледам. :D
То програми много, но коя е вълшебната искам да знам аз (rock) Готова съм всичката пот на света да излея, стига да знам че резултата ще е добър. Уж тва Инсенити беше магическо за сваляне на мазнини - е, явно аз съм имунизирана (headbang)
Всъщност отдавна съм си намислила да направя на Боб програмата, а тя е даже само 30 дни, но мисля че ефекта ще е приличен, защото след негова тренировка ми трябват 2 часа за да си кажа името и 3 дена за да почна да ставам и сядам на стол нормално. Но трябва да си купя тежести за нея... Ще видя как ще тръгне вторият месец със Шон и ако нещата със сланинките не се размърдат ще тичам при батко Боб за помощ.
26.01.13
13:21
Всичко е вълшебно,когато му дадеш време - ако видиш с какви дебилни тренировки свалих сууума ти кила и се стегнах преди няколко години,няма да повярваш.Сериозно,бях се стопила за 3-4 месеца и то без да гладувам.Сега се прозявам само като си помисля за тях ( Slim in 6 на Debbie Siebers,пак от BeachBody ).
Ще ти се размърдат нещата,изчакай и се храни малко по-стабилно. :*
26.01.13
13:28
Благодаря ви за подкрепата Деситка и Тодорова (hug) Наистина ми вдъхнахте кураж, че малко се бях поотчаяла.
Ей сега след малко отивам до Джъмбо да си закупя тежести. Йей (muscle)
Тогава няма да се притеснявам толкова за спама :D Друго забравих да споделя,според моите виждания.Ти разгледала ли си хранителния план,които се препоръчва от Шон и Инсанитито.Аз няколко пъти съм го гледала.Там по-скоро се отделя голяма част на въглехидартите и протеините,а мазнините са ниски до умерени.И това е нормално,при такава здрава кардио тренировка,на тялото му трябва бърза и качествена енергия.При кардио дейностите,които са продължителни,тялото черпи повече глюкоза,като енергия.Не ме интересува какво ще кажат другите.Но това си е и чисто билдърско хранене,което залага на повечко въглегидрати и умерено мазнини.Не казвам,че трябва да се тъпчеш с въглехидарти.Може на теб пък друго да ти се отразява добре.Аз казвам от моята гледна точка и това какво наблюдавам в/у тялото си.Определено мускулите ми се размърдаха щом вкючих въглехидрати.Но разбира се всички сме различни и всичко ни се отразява различно ;)
п.п.Защо не се опиташ нещо да промениш за някакъв период и да видиш дали действа.Тялото бързо свиква с дадени режими,храни и такива работи...
Мнението беше редактирано от DS* на 26.01.13 14:50.
26.01.13
15:49
Гледала съм му и храненето, но се чувствах учудващо добре без въглехидрати; въпреки това включих по 2с.л. мед в последните 3 дни и уж намалих ядките. Да взема да попрочета повечко за въглехидратната ротация, а?!? Знам, че твоето хранене е по такава схема и ако позволиш бих те питала за някои неясноти, които имам. (sun)
Да си дам и отчета за храна:
13.00 - 50гр бадеми
15.00 - 4 варени яйца със задушени зеленчуци в 5гр масло; 50гр бадеми и орехи с 2 с.л. мед за десерт
30 гр кашкавал (1300 кк)
Имам си и гири: 2*5кг и нямам търпение да ги “изпробвам” заедно с Боб (muscle)
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 26.01.13 16:33.
Радост, привет (F)
Включвам се, за да отправя критика. Правиш една от най-често срещаните и до болка банални грешки, които повечето неопитни жени правят: МНОГО кардио, МАЛКО храна. Мисля, че не спадаш в графата “неопитни”, за това се взимай в ръце и дейсвтай! Вкарай калории и тежести и няма да тъжиш по загубата на мускул :)
П.П. За сега експеримента с хранене без броене на калории и без конкретен режим върви по план :D (Y)
26.01.13
16:31
Кат, не знам дали съм опитна, но в последният месец ми беше много объркан личностно-емоционално и само тренировките ми даваха някаква стабилност и затова се оплетох като пате в калчища... пак!!
Тъй и тъй си ми дошла на гости, да те подпитам: Знам, че ти си постигнала много с въглехидратната ротация и ще се радвам да ми помогнеш. Смятам да почна по схемата 1-2-3-1-2-2-1, като в ден 1 имам до 10% въглехидрати от калориите за деня, а в ден 3 до 10% мазнини.А ти как разпределяш макронутриентите в ден 2? Навсякъде пише, че като в РБД, т.е. 50/50 от оставащите калории, след като се извадят протеините, обаче на практика това работи ли? И още: тренировките в ден 3 са високоинтензивно кардио; ден 2 - силови, а в ден 1 кои са подходящи?
Отворена съм за всякакви критики/съвети/насоки от всеки, който иска да се включи!