Брао ле докторе!!! Сега и на Гецата като му направят един масаж и те е минал :D
25.01
Лег и Трицепс
Лег: 5х5@100
Среден хват: некви 5-6@40-50
Разгъване на горен скрипец
Утре обичайната съботна тренировка по системата есмм
26.01
Тяга
Power тяга: 3х5@70, 2х3@110, 1@130, 1@150, 1@170, 1@180, 3х2@170
Разтягане
Бицепс
28.01
Клек и Лег
Клек: 6х@60, 2х4@100, 1@120, 3х4@140
Малко промени в клека. Лоста го слагам по-високо. Това ми позволява палците да са под щангата. Преди бяха от страната на останалите пръсти. По-изправен съм и това ми харесва... Днес само до 140 и не знам, как ще се отрази новата техника на големите щанги. За сега ще карам така. Много ми мирише на 200 кила бе!
Лег: 8@60, 2@100, 4х4@110
Много сила в тия цици бе
Да са живи и здрави Милко Георгиев и Инженера. Суровите яйца са идеалната закуска!
Док, тия кг трябва да ги пускаш много дълбоко и на тежките ще ти е по - лесно :) Казвал съм ти го и преди това
Да. Гледах клипа и виждам, че или са високи или под въпрос. Ще почвам и аз кат тебе. И още неща ще доизпипам. Ще ги обсъдим следващия път...
Ти ми проследи лежанката след опита на 130, да видиш, за кво ти говорех оня ден
29.01.13
06:59
токова впечатление, че под петите имаш дискове)))
ОПп , ооп веднага забелязах нещо...начи трудно ти е - знам...и аз съм така, само дето с малко по-добри пропорции за клякане...Начи разтворил си стъпалата, но това не е баш идеята....да стъпиш по-широко не означава, че таза ти ще мине по-напред. Трябва коленете да минат настрани и назад за тая цел...аз затова понякога съм казвал “стъпи по-широко или по-тясно и всъщност и “треньори” и по-опитни също казват “стъпи по-широко” , но всъщност трябва да дръпнеш коленете назад и таза да го вкараш напред. Иначе за тробойски клек е ОК, научи се с екипировката да клякаш по-дълбоко. По-това което са ми споделяли хора дето са се пробвали да клякат дълбоко трибойската и от моя скромен опит, моа да кажа, че не е добър вариант да се опитваш ем трибойски ем дълбоко...най-яките американци клякат некфи полуклекове, и с екипировка са им баш лифтовете, така че не го мисли толкова, така ти е ок дълбочината - щом запазваш кръста флекснат.
казано от valerious на 29.01.13, 08:15:
, но всъщност трябва да дръпнеш коленете назад и таза да го вкараш напред.
Браво бе тигре, по-ясно няма как да се каже:)
Сега някъде тук вкарай думата мобилност в таза, хип флексорите, тибиалисите, и картинката се нарежда.
На трибойците им трябва клек на микрометър под паралела...нищо друго.
А тия американците, не мога да кажа че са и трибойци...техния клек не е висок, той е някакво едвам забележимо приклякване...ама пък с 500:))) И на лега май не задържат.
29.01.13
10:18
Гърба го накланя напред много, а таза назад. Гърба е силен, а краката по слаби, за това е такова положение на гърба. Или положението на гърба при началото на движението нагоре, облекчава краката.....
Всичко е въпрос на ъгли и пропорции, на който му е интересно де.
Хубаво е да си си як, но идва един момент когато усещаш, че трябва да промениш нещо, за да прогресираш...при условие че сначало не си помислил.
Това с навеждането напред е приемливо, ако не е прекалено...защото точно в случая на яките крака и задна верига, те подемат тежестта и всичко за момент отива на lower-back-a. С развитието на лифта таза си влиза навътре, корема ако е як, те изправя и така.
Другия вариант е клек “Ивайло Христов”...демек, много дълбоко “добро утро”. Няма лошо де, ако си свикнал така и не ти е изпращял кръста.
29.01.13
10:51
казано от slavko на 29.01.13, 10:40:
Всичко е въпрос на ъгли и пропорции, на който му е интересно де.
Хубаво е да си си як, но идва един момент когато усещаш, че трябва да промениш нещо, за да прогресираш...при условие че сначало не си помислил.
Това с навеждането напред е приемливо, ако не е прекалено...защото точно в случая на яките крака и задна верига, те подемат тежестта и всичко за момент отива на lower-back-a. С развитието на лифта таза си влиза навътре, корема ако е як, те изправя и така.
Другия вариант е клек “Ивайло Христов”...демек, много дълбоко “добро утро”. Няма лошо де, ако си свикнал така и не ти е изпращял кръста.
както ти писа в друг пост по повод тренировките и треньорите и т.н......, ако клека куца, то трябва нещо да се промени, ако ли не, значи това е твоя начин. Трябва да се използват силните страни, но не трабва да се забравят и слабите.
Да, да...ама ако почне явната доминация, се стига до много болезнени диспропорции...
Пак щях да дам един пример с бягането на Майкъл Джонсън...ама не е тук мястото.
Разбрахме се.
Той не че накланя нещо, тя щангата си му казва ” Ти, така трябва да направиш! ” В случая ако си изправи гърба, или ще му заминат лактите и раменете или впоследствие при изправянето ще се наведе рязко напред и т.н.
Да, най-големия проблем един вид е това пропадане/ротиране на таза при тежките кила, когато вече кръста изпусне, тогава колана взима всичко...при тежък скуат клийн най си личи дали си мобилен и си в добра позиция или просто бъмпа и тежестта ще те сгънат. Така че виж Славко какво ти е писал за клека, оправяй всеки пък само по 1 нещо..демек 1 седмица пробваш с по-тесен разхрач да кажем...виждаш какви са резултатите, не променяй по 10 неща наведнъж защото няма да си извлечеш изводи и накрая ще си пак в изходна позиция.
Попринцип се съмнявам проблема с корема да изчезне...просто такъв е клека, такава е позицията...тренирай корема, стягай колана и това е ...пробвал съм да съм със стегнат корем по-време на клека ама като трябва да я стана и се наведа нещата се обръщат ....
Съгласен съм Валери, отново...добавям и приключвам...имаш нужда и от мобилни рамене.
Таза може да пада право надолу и без кой знае какъв широк разкрач, но трябва бая добре да си усещаш тялото.
Най-добре ще го научи да кляка времето прекарано в клек.
Утре ще обърна повече внимание на критиките, че съм на изпит сутринта и ми пече на задника. Сега само него мисля
Но благодаря още сега на всички :) Който има още да добавя, да слага. В спора се ражда истината
казано от Madboy на 29.01.13, 13:07:
Таза може да пада право надолу и без кой знае какъв широк разкрач, но трябва бая добре да си усещаш тялото.
Ако си пускаш коленете напред, да.
За след изпита. :
http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/maximal_leg_development
Чета, размишлявам, хрумват ми някои неща и ще експериментирам утре...
А иначе, краката ми не са слаби, Васко. Кръста ми е слаб... силата ми е в краката.
Забелязал съм, че като прибера ръцете по-близо до раменете, съм с изпъчени цици напред и по стегнат в кръста (Славко, ти ми го обясняваше преди време ). Ама кат почна така и бам - долу лактите опират бедрата
Заплеснах се последните 2 3 седмици и забравям за планковете. А искам да ги праа, да позаякна в ядрото
Иначе на клипа се бях концентрирал да държа лоста по-високо и забравих да мисля коленете. Гледам да ги избутвам настрани и тогата се получавам нещата...
Мерси за вниманието. Стигам до извода, че трябва да напъна още разтягането на глутеусите (още ме спъват долу и поддавам с таза); малко да заздравя ядрото
Утре ще видя, с кой разкрач ще ми е най-добре...
Ако има още идеи, давайте.
29.01
Тяга
Power тяга: 3х5@70, 2х3@110, 1@130, 3х3@150 За пръв път без колан на тези кила
Висока тяга: некви единици пробвах на различна височина в диапазон 150-180кг, после 4@180 от 25-30 санта подложки
Инженера вика: за всяко повторение по една единица на утрешния изпит и викам дай да е отличен д’ге
Римска тяга: 2х10@70
Набиране с широк надхват: 3х5@20
Гребане с щанга:2х8@60
Мнението беше редактирано от Дока на 29.01.13 22:10.
30.01.13
07:22
казано от Петър Вътов на 29.01.13, 21:59:
Инженера вика: за всяко повторение по една единица на утрешния изпит и викам дай да е отличен д’ге
Доста я искаше тази шестица вчера. Понапъна се ;)
30.01.13
08:18
Сложи щангата отпред и ще видиш.
Ти трябва да стискаш лоста, за да си тегнеш гърба и корема.
Ако си го хванал на пръст от ограничителите, как да стане...
Аз съм ти дал съвсем малко материал за размисъл, другото идва с практиката.
Но ако отсега си позволиш да компенсираш слаби звена, със силни...после ще страдаш...вервай ми!!!
Днес няма да тренирам. На парцал съм. Изпит 6 часа брааат. Поне си измислих програмата за след сесиятa, докат чаках моя ред... Иначе успешен...
Отивам да го полея. Утре ще мъдря клека!
Мнението беше редактирано от Дока на 30.01.13 19:19.
31.01.13
04:31
Взимаш си една топка, сядаш на нея и там,дето боли най-много, стоиш и стискаш зъби и после можеш да разтягаш г*зо.
Праим го, ма внимаваме да не изчезне топката :D
31.01
Клек и Лег
Клек: 2@160, 3@160, 3х4@140
Експериментирах на по-леките кила. С една идея по-тесен хват, по-широк разкрач и по-отворени пръсти. Но не ми хареса. Ще пробвам с по-прибран разкрач и с отворени колене навън. Иначе хвата е чуден!
Лег: 2х3@115, 1@115, 2х3@110
С твърде отворени пръсти, губиш стабилност и не можеш да ангажираш пълноценно задната верига.
01.02
Рамо и Трицепс
Военна преса: 5х5@45
Разваряне встрани: 4х10@12
Трапец: 4х8@80
Среден хват: 4х8@50
Разгъване на горен скрипец, ма не помня, кво точно
Пробвах клека с по-прибрани крака и дум.. красота, но ми се отваря много работа за мобилността на таза. Ще го догодим бе
02.02.13
17:06
Незнам- незнам, но ако не взимаш някякви “стимуланти” скоро ще се “издухаш”....Аз сега правя точно обратното на вашите тренировки, ще видим дали ще има резултат;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.02.13 17:07.
02.02.13
17:09
казано от Madboy на 02.02.13, 17:07:
То резултат ще имаш, въпроса е дали ще е положителен.
бих се обзаложил, толкова вярвам, което е хубаво))
Споко, тая нула беше майтап... Снощи 4 човека се борихме с 3 бутилки. Беше тегато, сутринта още повече :D
02.02.13
17:19
казано от Петър Вътов на 02.02.13, 17:16:
Споко, тая нула беше майтап... Снощи 4 човека се борихме с 3 бутилки. Беше тегато, сутринта още повече :D
Баси, този форум да не се нарича ” алкохолни надежди” (giggle) , що не ми излизат човечета????
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 02.02.13 17:25.