Малко помощ относно правилни добавки?

11.10.12
20:54

Добър вечер на всички, ще мина направо към няколкото въпроса, които имам..
От 2-3 дни чета из интернет за креатина, първо изчетох всичко за етил естера, после на за кре-алкалина и за монохидрата, значи не мога да взема решение какво да правя...

Значи тренирам вече от 6-7 месеца и до сега съм се стремял към правилно хранене и като добавки ( протеин и сега приемам гейнър) ...та искам да ви попитам кой креатин ми препоръчвате?И моля ако имате дадено мнение бихте ли ми дали ваши примери и резултати от продукта, който мислите че е по-добър.Също така искам да знаете, че на ден изминавам страшно много разтояние пеша(просто в това се състой работата ми) може към 7км на ден правя пеша на работа само...та сега както казах пия гейнър и смятам да взимам тези дни и БЦАА, както и да поръчам 1н креатин.Единствения ми уплах от Моно-то е, че задържа много вода и просто не искам да я изкарам след като го спра и да няма ефект...

21год, 78-9 кг 185см

Целта ми е да кача може би 3-4 кг.Благодаря предварително на отговорилите на темата!

Здравей,

Пропуснал си да прочетеш две много важни статии:
Креатин - повелителят на експлозивната сила
Митове в бодибилдинга: креатин и водна задръжка

Накратко - абсолютно всеки креатин задържа вода, независимо какъв е. Ако не задържа вода - значи не е креатин и значи не работи. Монохидратът е най-изследваната, работеща и евтина форма на пазара. Спри се на монохидрат и не му мисли много.

Резултати - можеш да очакваш малко повишаване на силата и по-добро възстановяване между сериите. Креатинът не е стимулант, няма внезапни ефекти, които да усетиш на момента, както енергията при кофеина или тръпчинките при бета-аланина например. Работи с времето, чрез натрупване и поняога трудно се забелязва ефектът му.

Примерно в едно голямо изследване на креатина, две контролни групи били разпределени, като на едната са давали монохидрат, а на другата не. Изследването продължило 10 седмици. Групата с плацебото увеличила 1ПМ на лежанката си с 3кг., а групата с монохидрата със 7кг. Виждаш каква малка разлика е. Трудно би усетил седмично увеличение с по-малко от 0,5кг., а и е напълно нормално, защото силата така или иначе се увеличава бавно. Не става днес да вдигаш 50кг. на лежанката, а утре да вдигаш 100кг.

Effects of Creatine Supplementation on Body Composition, Strength, and Power of Female Volleyball Players

Та, вземи си монохидрат, пий си по 5гр. дневно и това е. Добавката работи, при това си работи екстра.
Като продукти ти препоръчвам:
Optimum Nutrition Creatine Powder
Pure Nutrition 100% Pure Creatine

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.10.12 08:10.

казано от Тихомир Велев на 12.10.12, 08:06:

Здравей,

Пропуснал си да прочетеш две много важни статии:
Креатин - повелителят на експлозивната сила
Митове в бодибилдинга: креатин и водна задръжка...

Този твой отговор е напълно изчерпателен, за което ти благодаря!На мен желанието ми не е да ставам “животно” за кратко време а просто да си тренирам, но както ти каза поне да има и ефект.Та да те попитам относно дозата от 5 до 10 гр ли да е?Или по 5?Благодаря ти отново!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.10.12 10:15.

казано от Спас Димитров на 12.10.12, 10:11:

Този твой отговор е напълно изчерпателен... Та да те попитам относно дозата от 5 до 10 гр ли да е? Или по 5?

Добре... поне първата статия прочете ли?

5 гр. дневно са достатъчни за повечето хора, освен за наистина масивните и големите батковци. Та, пий по 5гр. дневно и ще си окей. :)

казано от Тихомир Велев на 12.10.12, 10:16:

5 гр. дневно са достатъчни за повечето хора, освен за наистина масивните и големите батковци. Та, пий по 5гр. дневно и ще си окей. :)

Благодаря ти за бързите и компетентни отговори!Само последно да те попитам, тъй като ще го приемам с гейнър удачно ли е да включа и БЦАА?Ако да ще съм ти още по благодарен да ме насочиш към амино, от което си доволен!

Няма проблем да включиш допълнително и БЦАА. Ще са добре дошли в суплементацията. Повече за тях можеш да прочетеш тук.

Иначе съм изключително доволен (и не само аз) и когато ползвам, пия само от Pure Nutrition BCAA Blast

12.10.12
13:42

казано от Тихомир Велев на 12.10.12, 13:24:

Няма проблем да включиш допълнително и БЦАА. Ще са добре дошли в суплементацията. Повече за тях можеш да прочетеш тук.

Иначе съм изключително доволен (и не само аз) и когато ползвам, пия само от Pure Nutrition BCAA Blast

Пич дали може да споделиш начина по който ги приемаш ? Аз вкарвам по 3ка по време на трен, ама май ми идва малко дневния прием :(

Тренирам рано сутрин, на гладно. Пия по 2,5 дози (10гр. БЦАА) докато пътувам към фитнес залата и 1,5 дози (6гр. БЦАА) след тренировката. 16гр. БЦАА според мен са напълно достатъчни, поне за моето телосложение - 70кг. активно тегло.

Иначе и по време на тренировка е идеално за прием. Аз ги приемам малко преди нея, за да навлязат в кръвообращението точно като започна да тренирам. Преди като тренирах следобяд и в предишните часове бях ял нещо, направо по време на тренировката си ги пих, пак по 10-тина грама БЦАА (2-3 дози).

Хм, този месец, няма да мога да взема тези аминота плащах доста неща, може би другия.
http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-bcaa-1000 - за тези какво ще кажеш?

П.П. На хапчета или на прах е по-добрият вариант?

казано от Спас Димитров на 12.10.12, 13:48:

Хм, този месец, няма да мога да взема тези аминота плащах доста неща, може би другия.
http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-bcaa-1000 - за тези какво ще кажеш?

П.П. На хапчета или на прах е по-добрият вариант?

Според мен не си заслужават. Трябва да пиеш по около 15-20 капсули наведнъж, за да си докараш нормална доза. Тръси БЦАА на прах. Ефектът е същия, но са много по-изгодни финансово. Това важи за доста спортни добавки - креатинът например. Таблетките и капсулите обикновено са много неизходни, но някои хора ги предпочитат, защото са им по-удобни...макар че не виждам какво трудно има да ги пиеш на прах. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 12.10.12 13:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1