ВЬТРЕШНА ГЛАВА НА ТРИЦЕПСА

29.04.04
16:57

В последно време забелязвам ,че вьншната глава на трицепса много дрьпна,направо се изду,докато вьтрешната почти не се забелязва,Някаква системка за нея или аз не ги правя правилно нещата.Знам че единствено разгьване в подхват изолира вьтрешната глава,но някой ако знае нещо друго може да пише :oops: Благодаря

SN

29.04.04
19:00

ami ne sum siguren no mislq 4e razguvaneto s kriviq lost ot stoej nad glavata e pak za vutre6nata 4ast na tricepsa , no na men tova koeto ti kaza mi vur6i otli4na rabota samo 4e gledam da go izpulnqvam mnogo bavno za da ne murdam rucete .Uspeh.

29.04.04
19:28

Виж сега, вътрешната (дългата)глава е тази, която дава най-много маса на трицепса и не ми се вярва да изостава. Тъй като си споменал подхват, мисля, че имаш предвид късата глава (най-малката, разположена близо до лакътната става от вътрешната страна на ръката, непосредствено под дългата (вътрешна) глава). Късата глава се товари най-добре при упражненя с подхват, но не ти препоръчвам да правиш френса преса с подхват. Доколкото знам, тази глав най-трудно се потдава на трениране. Наблегни на тежки смесени движения в началото на тренировката (трицепсови кофички с тежест, преси с тесен хват), за да си сигурен, че товариш качествено всички глави на трицепса, като след това наблегни на изоставажата глава.Според мен това ще помогне :wink:
Успех!!!

Тесен хват от лег е решението. При мен също го имаше този проблем и наблегнах на това упражнение. Правех го обаче по следния начин:
взимах щангата с разстояние между ръцете не повече от 10 см. Свалях не до долу ами до 5-6 см пред гърдите след това повдигах докато лактите ми не направят около 30-градусов ъгъл и пак свалях. Така контракцията е постоянна и няма почивки нито долу, нито горе. На 10тото повторение (правех десетки) ръцете експлодират. :)

Пробвай!

29.04.04
20:33

Миле, и аз имах този проблем като тебе :)
Да ти кажа честно незнам как го оправих, но ще ти кажа кави сами наблюденията над натоварването на трицепса. Правиш разгъване на скрипец с надхват, колкото хвата е по-тесен толкова повече се натоварва външната част на трицепса, ако го разшириш примерно на ширината на раменете или повече ще усетиш как работи повече вътрешната част. Тук не казвам, че бутане от лег стесен хват натоварва външната :) движението е много различно. Другото, което сам забелязал, е че когато свиеш силно ръката отначалото на разгъването работи точно долната глава на трицепса за която говореше еклипс(а именно тази до лакета). Колкото повече разтваряш ръката се натоварват горните глави на трицепса. В твоя случай прави както казва сакс бутане с тесен хват но пусни и скрипеца с по-широк хват сигурен сам, че ще усетиш разликата :)
Надявам се да сам ти помогнал.

Успех

30.04.04
13:11

Благодаря момчета :lol: Всички тези упражнения ги правя,но явно неправилно.В интерес на истината много рядко ги правя с подхват и ще се опитам да ги правя.Още един пьт благодаря :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1