20.10.12
16:44
Понеделник: Гърди (кофи на успоредка)
Петък: Гръб (редуване подхват с надхват)
Да им сменя ли местата и как да започвам тренировката за гръб - с подхват или надхват и как да я завършвам?
Не искам да ми обяснявате за краката и т.н., просто вървя изключително много в ежедневието си.
Благодаря Ви, колеги!
Темата беше редактирана от Анонимен на 21.10.12 21:11.
Освен краката си пропуснал раменете, ръцете, кръста, корема и още десетина спомагателни мускулни групи, но както и да е.
Това, което си написал като отделни тренировки, може да го правиш наведнъж, 3-4 пъти седмично.
20.10.12
20:52
казано от Петко К на 20.10.12, 20:37:
Освен краката си пропуснал раменете, ръцете, кръста, корема и още десетина спомагателни мускулни групи, но както и да е.
Това, което си написал като отделни тренировки, може да го правиш наведнъж, 3-4 пъти седмично.
Петко ти не прочете ли? Той ходи изключително много и това е достатъчно за краката. Докато ходи трябва да стабилизира все пак, та товари достатъчно кръста и корема. Съответно през това време движи ръцете напред-назад, т.е. ето ти тренировката за рамо. Ръцете пък от всички други ежедневни дейности и най-вече от мастур*ация си го отнасят яко... Всичко си е ОК. А и той не иска да му се обяснява “за краката и т.н.”, така че не се хаби. ;)
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 20.10.12 21:29.
21.10.12
16:00
Излизам от тежка контузия на кръста и ми забраниха да правя клекове и другите упражнения, които натоварват пряко прешлените. Нужно ли е да обяснявам, при положение, че съм конкретизирал въпроса? Моля само компетентни да отговарят, че на всички ни е писнало от форумни всезнайковци.
@Петко,
Нали набиранията и кофите се водят базови упражнения?
Явно е нужно да уточня, че не ходя във фитнес зала.
Нека избегнем остроумните коментари и да проявите малко разбиране...
Мнението беше редактирано от Анонимен на 21.10.12 16:02.
21.10.12
18:06
казано от Анонимен на 21.10.12, 16:00:
Излизам от тежка контузия на кръста и ми забраниха да правя клекове и другите упражнения, които натоварват пряко прешлените...Явно е нужно да уточня, че не ходя във фитнес зала.
Нека избегнем остроумните коментари и да проявите малко разбиране...
Упражнения като клек със собствено тегло, български клек, клек на един крак, пистолет и т.н. ще ти натоварят прешлените точно толкова колкото и ходенето, но ефекта върху съответните мускули би бил в пъти по-добър. За другите МГ също не е невъзможно да се намери вариант. Ти обаче не искаш да ти говорим “за краката и т.н.” така че спирам. Можеше да започнеш с това, че се възстановяваш от травма, въпреки че според мен това не е причина, а оправдание, както виждаш има начини. На така поставения въпрос друго освен остроумни коментари не вярвам да получиш. Ще проявя разбиране обаче и ще спра до тук. Успех.