Недей да се опитваш да се изправиш от наведено положение в края на движението, а натискай напред с таза. На 150 си личи добре.
Да вметна нещо и аз. На двата клипа забелязах ръката която ти е в подхват. Леко я натягаш преди самото вдигане. Дръж я изпъната като другата.
Мнението беше редактирано от Иван К на 24.01.14 23:07.
24.01.14
23:26
казано от Boby_ на 24.01.14, 19:30:
Недей да се опитваш да се изправиш от наведено положение в края на движението, а натискай напред с таза. На 150 си личи добре.
Нещо като се опитваш да го подадеш на някоя?
Относно тягата, щом се изправяш значи всичко е чук. Задника ми се струва, че може още да падне надолу, но аз така я правя( за мен работи). Залата изглежда приятна за тренировка това първо. Второ с тази горница, че и с качулка спокойно можеш да сложиш още 40кг. все пак си левел имортал!!! :P
казано от Boby_ на 24.01.14, 19:30:
Един път си ударих в лоста, нали се сещаш какво, и оттогава съм леко стресиран :) Ще трябва да работя сериозно по техниката, защото с нарастване на килограмите ще почне да ме наказва.
казано от Иван К на 24.01.14, 23:07:
Да вметна нещо и аз. На двата клипа забелязах ръката която ти е в подхват. Леко я натягаш преди самото вдигане. Дръж я изпъната като другата.
Ванко, благодаря! Не бях забелязал.
казано от Тала-съм на 24.01.14, 23:26:
Нещо като се опитваш да го подадеш на някоя?
Относно тягата, щом се изправяш значи всичко е чук. Задника ми се струва, че може още да падне надолу, но аз така я правя( за мен работи). Залата изглежда приятна за тренировка това първо. Второ с тази горница, че и с качулка спокойно можеш да сложиш още 40кг. все пак си левел имортал!!! :P
Когато тръгвам много ниско, като на щангистка тяга, нещо не мога да отлепя. Иначе пердаша с горнище и качулка, че в залата е студеничко, а отдолу съм мокър целия, а и с тази остригана и мокра глава без качулка не ме кефи нещо :) Аз и като гмуркам влизам с боне :)
След малко паля колата и ще направя геройски опит да се добера до залата. Да видим как ще се получи с преспите.
26.01.14
17:52
казано от Storm на 26.01.14, 13:25:
След малко паля колата и ще направя геройски опит да се добера до залата. Да видим как ще се получи с преспите.
По малките улици днес в софия беше голям фън карането. :)
казано от charlie brown на 26.01.14, 17:52:
казано от Storm на 26.01.14, 13:25:
По малките улици днес в софия беше голям фън карането. :)
В Русе щеше да ти е поне толкова забавно, ако не и повече :)
26-01-2014 (тренировка №43 )
Тренировка “В” - силова, суперсерии
0. Велоергометър 5 мин. + 5 мин. общо загряване
5 кръга, 1 мин. между суперсериите, 2 минути между кръговете:
1-1 Раменна преса с щанга прав 5х5 @ 55, 55, 55, 55, 55 кг.
1-2 Клек заден, high bar, ATG 5х5 @ 100, 100, 100, 100, 100 кг.
2-1 Лег с малко по-широк от раменния хват 5х 5 @ 85, 85, 85, 85, 85кг.
2-2 Кофички с тежест 5х5 @ СТ+20, 20, 20, 20, 20 кг.
3-1 Клек заден, high bar, ATG 5х5 @ 100, 100, 100, 100, 100 кг.
3-2 Високо изтегляне прав, до гърди, експлозивно, пускането контролирано 5 х 5 @ 70, 70, 70, 70, 70 кг.
4-1 Кофички с тежест 5х5 @ СТ+20, 20, 20, 20, 20 кг.
4-2 Лег с тесен хват (10-12 см) 5х5 @ 70, 70, 70, 70, 70 кг.
следвани от 2 кръга суперсерии, без почивка от:
5-1 Разгъване на портален скрипец за трицепс 2х12 @ 60, 60 кг.
5-2 Френско прав, с дъмбел, с две ръце 2х12 @ 15, 15 кг.
6. Разтягане
=======
Резюме
=======
Все пак стигнах до залата, там извадих голямата лопата, която си носех, и след доста кардио и не знам колко кубика сняг, успях и да вляза. Преоблякох се и започнах, но към края на загрявката установих, че кръвната ми захар е паднала опасно (вследствие на упражненията с лопата) и се наложи да изляза, за да намеря малко бързи въглехидрати, които да натъпча. След като свърших това си дадох 15-20 минути да сляза от ролър костъра и се върнах в залата.
Тренировката вървеше добре, с изключение на последния кръг на първите супер серии, където загубих концентрация. Буквално имах чувството, че се наблюдавам отстрани. Все пак завърших без инциденти, разрових колата, след това разрових гаража и най-накрая се добрах до горещия душ. Изморих се много днес, но съм доволен! :)
(wave)
С кеф да лайкнеш подобна тренировка ,описанието и желанието за изпълнението и!Поздрави!
Разболяването, което си мислех, че е отминало, се завърна. Този път с висока температура. Ще опитам да се вкарам в час максимално бързо, но за съжаление, днес със сигурност пропускам тренировката :(
28.01.14
11:11
казано от Storm на 26.01.14, 19:39:
26-01-2014 (тренировка №43 )
Тренировка “В” - силова, суперсерии
Буквално имах чувството, че се наблюдавам отстрани.
(wave)
Духът е напуснал тялото - на някои са им нужни десетилетия медитация :D
Между другото в отборните спортове при подобно състояние се правят върхови лични постижения - както казваше Джордан: ” видя ли се да играя като кукла, знам, че няма начин да не спечеля срещата” ;)
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 28.01.14 12:06.
Днес продължавам да боледувам и съответно няма тренировка.
Реших да видя докъде съм с хвата и успях да затворя Captain of Crush № 1,5. Това ми беше най-силния и мисля е време да поръчам №2 и №2,5. Ако и да не ми се струва така, очевидно напредък с хвата има. Това е добре!
Айде, че аз чета тука да се нахъсвам де! :) Мед, лимони, скоч, мачкай Captain-a с другата ръка и back in the game!
казано от Дългия на 30.01.14, 22:30:
Айде, че аз чета тука да се нахъсвам де! :) Мед, лимони, скоч, мачкай Captain-a с другата ръка и back in the game!
Ще си дам още един ден пауза, за да не направя фалстарт, че има разни остатъчни ефекти :) Иначе ми се вдига вече. В събота - тяги и разни други неща за мен питат :)
01-02-2014 (тренировка №44 )
Тренировка “Г” - силова, суперсерии
0-0. Велоергометър 5 мин. + 5 мин. общо загряване
0-1. Външни лакътни ротации с гирички 3х10
0-2. Раменни ротации с ластик 10
4 кръга, 1 мин. между суперсериите, 2 минути между кръговете:
1-1 Мъртва тяга 4х4 @ 135, 135, 135*, 135* кг.
1-2 Набиране с неутрален хват 4х5 @ СТ+15, 15, 15, 15 кг.
2-1 СЯВ 4х5 @ СТ+45, 45, 45, 45 кг. (5+5 сек.)
2-2 Набиране с раменен подхват 4х5 @ СТ+15, 15, 15, 15 кг.
3-1 Мъртва тяга 4х4 @ 135, 135, 135*, 135* кг.
3-2 Набиране с широк надхват 4х5 @ СТ+15, 15, 15, 15 кг.
4-1 СЯВ 4х5 @ СТ+45, 45, 45, 45 кг. (5+5 сек.)
4-2 Набиране с тесен подхват 4х5 @ СТ+15, 15, 15, 15 кг.
следвани от 2 кръга суперсерии с 1 минута между кръговете:
5-1 Сгъване за бицепс, прав, с крив лост 2х12 @ 30, 30 кг.
5-2 Сгъване с дъмбел, седнал, редувано 2х12 @ 15, 15 кг. на ръка
6. Разтягане
* Смесен хват със смяна на ръцете
=======
резюме
=======
Днес желание имаше, но силата я нямаше и ми тежеше всичко с изключение на СЯВ (да не повярваш). Предполагам не съм се възстановил напълно от грипа. Изкарах на инат и злоба, което също е нелоша мотивация :) Хванах се, че като дойде ред на тягата, почвам да се ослушвам и да си мисля за разни работи :) Голяма работа е подсъзнанието. Набих му и на него един шут и карах строго по таймера. Вдигнах почивките между суперсериите на една минута. 30 секунди в момента са ми непосилни.
Въпреки всичко стана добра тренировка.
Доволен !
(wave)
03-02-2014 (тренировка №45 )
Тренировка “А2” - силова, горна част, с акцент върху раменете
3 кръга без почивка между упражненията, една минута между кръговете:
1. Набиране с раменен надхват 3х5 @ СТ+20, 20, 20 кг.
2. Раменна преса с щанга 3х5 @ 60, 60, 60 кг.
3. Набиране с раменен подхват 3х5 @ СТ+20, 20, 20 кг.
4. Кофички с тежест 3х5 @ СТ + 30, 30, 35 кг.
Почивка 2 минути
3 кръга без почивка между упражненията, една минута между кръговете:
5. Раменна преса с щанга 3х5 @ 60, 60, 60кг.
6. Разтваряне в страни с дъмбели 3х5 @ 2х12, 2х12, 2х12 кг.
7. Набиране с успореден хват 3х5 @ СТ+20, 20, 20 кг.
8. Лег с раменен хват 3х5 @ 90, 90, 90 кг.
===
9. Разтягане
Загряващите и вработващите серии с по-малки тежести не ги пиша.
—————-
Резюме:
—————-
Май вече не съм болен, нямаше умора и отпадналост, всичко си вървеше нормално. Сложих малко на раменната, на кофите и на лежанката, обаче на лежанката се затиснах на последната серия, с последното повторение. Усетих, че така ще стане, ама реших да пробвам. Гриндих, гриндих, но накрая спихнах и изсипах дисковете :)
Добре беше :)
(wave)
казано от Storm на 03.02.14, 18:29:
Гриндих, гриндих, но накрая спихнах...
Това ми напомня на “Портокал с часовников механизъм”. :) Жаргон, та дрънка!
казано от Boby_ на 03.02.14, 18:40:
Портокала е класика, не дотягиваю :)
казано от Storm на 03.02.14, 19:12:
казано от Boby_ на 03.02.14, 18:40:
Портокала е класика, не дотягиваю :)
Само една бритва главорезка ти трябва и си готов с тоя жаргон. :D
Нямам против да почета киберпънк, но предлагането не е особено голямо. Последно препрочитах нещата на Гибсън, после “Анклавите” на Вадим Панов и оттогава не съм попадал на нищо.
Пробвал ли си на Нийл Стивънсън книгите. Наскоро си говорих с един познат и той им е голям фен. Аз съм чел само ‘Диамантената ера ’ и ми хареса. Иначе, едва ли ще те изненадам ако ти препоръчам ‘Донърджак’ на Зелазни, но това е една от любимите ми книги, макар да не съм сигурен, дали се вписва в жанра.
казано от Storm на 03.02.14, 20:48:
Нямам против да почета киберпънк, но предлагането не е особено голямо. Последно препрочитах нещата на Гибсън, после “Анклавите” на Вадим Панов и оттогава не съм попадал на нищо.
Гибсън винаги съм го недолюбвал. Пробвай Snow Crash на Стивънсън - адско добро!
А ако ти се чете нещо по-лекичко, тийнейджърско и балканско, има и алтернативи:
http://chitanka.info/book/4304-igra-na-razum
Ще ме прощавате за спама, но като споменахте Портокала, не мога да не споделя една любима песен посветена на него:
За щастие хората отдолу са написали и английски превод на текста, та ми спестяват да ви превеждам от немски ;)
Онлайн намерих само “Диамантената ера”. В българския и руския интернет не попаднах на други. Ще копна малко по-дълбоко. Може да погледна и в залива :)
казано от Storm на 03.02.14, 23:13:
Онлайн намерих само “Диамантената ера”. В българския и руския интернет не попаднах на други. Ще копна малко по-дълбоко. Може да погледна и в залива :)
На руски “Снежен крах” е издаден като “Лавина”. Бих казал, че това всъщност е определящият роман за творчеството на Стивънсън заедно с “Криптономикон”, но последният не е точно киберпънк, а нещо трудно определимо като жанр. Признавам си, него не можах да го издържа на английски и го четох в руския му превод. :)
04.02.14
01:15
казано от Boby_ на 03.02.14, 22:11:
http://chitanka.info/book/4304-igra-na-razum
айде, айде, недей да скромничиш, ами почвай да им слагаш автографи :)
казано от James Hinks на 04.02.14, 01:15:
казано от Boby_ на 03.02.14, 22:11:
http://chitanka.info/book/4304-igra-na-razumайде, айде, недей да скромничиш, ами почвай да им слагаш автографи :)
Прочетох я аз, ама тъкмо набрах скорост и тя свърши :) На блога има още. От автограф не се отказвам :)
Истинският киберпънк :-) Много любим.
http://chitanka.info/text/1807-koleden-kiberpynk-ili-kn117dir
казано от StefanR на 04.02.14, 12:16:
Истинският киберпънк :-) Много любим.
http://chitanka.info/text/1807-koleden-kiberpynk-ili-kn117dir
Любим ти е, защото си българин и можеш да разбереш и да се посмееш на абсурда. Ако това се чете от европеец/американец ще ги остави безкрайно объркани :)
Търся нещо по-дълго, защото чета доста бързо и като приключа книга, изпитвам едно неприятно чувство на неудовлетвореност, което, предполагам, споделят всички :)
Не знам какво точно ти се чете. Не съм сигурен, че на Ричард Морган нещата са киберпънк, но за мен си струват. По-нагоре Донърджак ти препоръчаха, подкрепям на 100 %. Инак - добри книги да искаш, само да знаеш какво :-)
казано от StefanR на 04.02.14, 13:13:
Не знам какво точно ти се чете. Не съм сигурен, че на Ричард Морган нещата са киберпънк, но за мен си струват. По-нагоре Донърджак ти препоръчаха, подкрепям на 100 %. Инак - добри книги да искаш, само да знаеш какво :-)
Зелазни от толкова препрочитане, скоро ще го науча наизуст :)
05-02-2014 (тренировка №46 )
Тренировка “Б2” - силова, долна част и пояс
5 кръга, почивка 1 мин. между клека и тягата, 30 сек. останалите, 2 минути между кръговете:
1. Клек - 5@100, 5@100, 4@110, 3@115, 3@120
2. Тяга - 5@130, 5@130, 4@140*, 3@150*, 3@150*
3. Напади с дъмбели, вървейки напред - 5@70, 5@70, 4@80, 3@80, 3@80
(теглото е за 2-та дъмбела, бройката на крак)
4. СЯВ - 5@45, 5@45, 4@45, 3@45, 3@45 (всяко повторение е 5+5 секунди)
5. Коремни преси с тежест, изпънати над главата ръце 5@20, 5@20, 4@20, 3@20, 3@20
6. Разтягане + ластици
* Кръстосан хват
Загряващите и вработващите серии с по-малки тежести не ги пиша.
—————-
Резюме:
—————-
На клека направих 115 и 120, които са ми личен рекорд засега. Знам, че са малко, но аз им се радвам :) На тягата затвърдих 150 за 3 повторения. Имам чувството, че можех да се пробвам и нагоре, но засега и така бива :) Нападите тежаха и натовариха хвата, но генерално съм силно доволен :)
(wave)
казано от Storm на 05.02.14, 19:06:
На клека направих 115 и 120, които са ми личен рекорд засега. Знам, че са малко, но аз им се радвам :)
Няма нищо малко в личен рекорд, но два на едно движение в една тренировка значат, че досега си се скатавал. :D
казано от Boby_ на 05.02.14, 19:10:
казано от Storm на 05.02.14, 19:06:
На клека направих 115 и 120, които са ми личен рекорд засега. Знам, че са малко, но аз им се радвам :)
Няма нищо малко в личен рекорд, но два на едно движение в една тренировка значат, че досега си се скатавал. :D
Ах, хвана ме :D Истината е, че не смеех, защото при клека и тягата има някаква (поне при мен) ментална бариера. Понякога направо ме е страх от щангата :D
ОСвен това не се скатавам. Още някой и друг месец и ще ти стигна адаптационните килограми на тягата (giggle)
Я да питам нещо форумната общественост :)
От известно време тече някакъв процес на изчезване на мазнини и конкретно в областта на корема започна от слънчевия сплит и продължи надолу. Останаха по-изразени в областта на пъпа и кръста, но на щипане не са твърди както бяха, а някак си по-меки. Усещам ги почти като течни под кожата. Някой забелязвал ли е нещо подобно ? :)
Интересното е, че процеса започна като си оправих протеиновия прием и съответно вдигнах и калориите.
06.02.14
18:45
Можеш ли да прецениш дали не са се “преселили” на друго място?
Сериозно. При мен се получи за кратко нещо такова при измерванията ми с калипер при Лазар. Покрай проблемите с кучето една седмица храненето беше много зле и гънките бяха едни.
След това кучето се пооправи, разтоварих се малко психически, оправих си храненето и след седмица процентът ми мазнини беше същият, но се беше получило мастно преразпределение - едни гънки бяха намалели за сметка на други.
[ПС] А нищо чудно просто да си поизчистил мазнини. Не е рядкост някой, който тренира здраво, но не яде достатъчно, да изчисти мазнини веднага след увеличаването на калориите.
Пак ще дам за пример Лазар и неговата Fat loss ваканция. След нея той сподели, че след тази седмица, когато трениращите дори са намалили тренировките и са увеличили храната, са изгубили още подкожни мазнини.[/ПС]
Иначе от физиологична гледна точка не знам какво може да се случило при теб. За това да усещаш гънките по-меки четох преди време, че ако приемаш много повече омега-3 и въобще мононаситени мазнини, съответно тях съхраняваш повече, но и по-лесно ги освобождаваш и “чистиш”. Включително самата подкожна мазнина ставала доста по-мека на пипане.
Доказателства за това обаче не съм виждал, та доколко е истина съм пас.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.02.14 19:04.
казано от Тихомир Велев на 06.02.14, 18:45:
Можеш ли да прецениш дали не са се “преселили” на друго място?
Доколкото мога да преценя имам общо намаление на мазнините навсякъде по тялото, включително крака, ръце и прочие :)
Благодаря за мнението.
Когато започна да свалям, при пипане, гънките стоят по-меки и на топчета. . .иначе по принцип са твърди както казваш ти :)