26.10.12
13:23
Въпросът ми е: Има ли хора, които спазват принципите на ЦХ и в същото време се хранят високо мазнинно? От тук научих, че не се припокриват позитивите на двата режима поради някои причини (изброени са в статията). Не се съмнявам в достоверността й, но ме интересува практическата страна на нещата - върши ли работа за редуциране на мазнини или не комбинацията от ЦХ и ВМ-НВД?
Дали ще редуцираш мазнини зависи от приетите и усвоени калории и енергоразхода ти. Всичко друго са детайли.
26.10.12
13:36
Благодаря ти! От тази изходна позиция тръгнах и аз, но в статията пише, че с мазнини не можеш да компенсираш периода на фаст. А всъщност те държат по-дълго време чувството за ситост. Обърках се вече :D
26.10.12
14:11
Ако ти кажа, какво мисля за комбинацията - ще настане просто буря от безсмислени приказки.
А и всички хипотетични размисли относно храненето на практика се оказват безполезни - така, че “иди и виж”, както се казваше в един руски филм - пробваш за месец, ако не ти харесва/понася- няма нищо фатално, донаместваш храненето и ще си обогатена със знания за себе си :).
Ако спортуваш обаче наистина активно, може би няма да минеш без определено количество въглехидрати. Но те пък тогава няма да пречат особено. Организмът сам ще си покаже.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 26.10.12 14:19.
26.10.12
14:21
Но под ВМ-НВХ се разбира главно доста мазнини от животински произход и белтъчини. Като поразгледах дневника ти - ти си доста далеч от това.
Което не пречи да пробваш, естествено.
26.10.12
14:25
Да пробвам, ама нали ако свикнеш тялото си на ВМ (да речем, че не е това начина и не ми харсва и т.н. )и после включиш въглехидрати, те не се усвояват правилно и всичко отива на подкожна мазнина. Такива коментари съм чела, нямам опит. За това ми се ще някой направо с фунията да ми налее познание, ама много искам :D Благодаря ви, момчета, че се включихте. Аз ще продължавам да чета и да мисля ;)
26.10.12
14:51
Времето за настройка от мазнини на въглехидрати е около три дни - ако си правиш тест за глюкозна толерантност хапваш три дни преди него повече въглехидрати - иначе резултатите са изненадващи.
Както ти казах - без много четене и хипотези е по-добре - пробваш и решаваш ;)
Иначе горните твърдения са някаква амалгама от глупости.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 26.10.12 14:54.
26.10.12
15:14
А времето за настройка от въглехидрати към мазнини?
Не знам дали ще се справя де, но да питам все пак. (wasntme)
По биохимия имам спомен, че съм учила, че е около седмица.
Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 26.10.12 15:19.
26.10.12
16:13
До две, по емпирични твърдения. Обикновено към третия ден вече се усеща превключването.
Но аз лично съм нямал подобни моменти - поне откъм усещане - загуба на енергия, главоболие и т.н.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 26.10.12 16:48.