26.10.12
23:52
Здравейте.
Мисля да пия известно време трибестан. Обаче се чудя от кой да си взема - дали този на Софарма или този на NOW.
Това което ме спира да си взема на Софарма е цената - трибестана на Софарма е почти два пъти по-скъп от този на NOW.
И сега аз се чудя - щом е по-скъп означава ли че на Софарма е и два пъти по-хубав от този на NOW. И ако не е по-хубав защо е по-скъп?
Чувал съм че българската билка Бабини зъби била много по-хубава от индийската или китайската защото имала повече активно вещество. Обаче съм и чувал че Софарма не ползва български Бабини зъби а индийски. Значи Трибестана на Софарма не е български и все пак е най-скъпия Трибестан на пазара.
Ако следваме принципа че колкото едно нещо е по-качествено толкова е по-скъпо то излиза че Трибестана на Софарма е най, най-качествения в света (защото е най-скъп)
Така ли е наистина и има ли значение дали ще пия Трибестан на Софарма или Трибулус на NOW. Кой е по-добрия?
27.10.12
00:24
Важно е активното вещество вътре колко е. 1 таблетка трибестан на софарма имаше, ако не се лъжа, 0.250 грама докато при НАУ мисля че имаше и разфасовка от 1 грам активно вещество в таблетка. Относно суровината не мога да изкажа мнение.
27.10.12
09:10
Tribestan, доколкото разполагам с информация, е патентован, български вариант на трибулуса. Демек, суровината е българска, а тя се води най-потентната и най-добрата. Съдържа 4 пъти повече сапонини, бла-бла-бла и т.н. Както и да го гледаш, дай на българина тази информация и ще вдигне гърдите (и цените) до небето.
От друга страна, всички знаем, що за марка е NOW Foods. Качеството на всички продукти е перфектно, а специално трибулусът е със стандартизирано (минимум 45%) количество стероидни сапонини.
За мен лично, продуктът на NOW си заслужава повече. Дори и Трибестан да е малко по-потентен, разликата в цената не е за пренебрегване.
35лв. за 15гр. активно вещество в Трибестан и 35лв. за 50гр. активно вещество в NOW Tribulus.
Ако парите са ти в повече и нямаш какво да ги правиш - вземи Трибестан. Във всички други случаи, NOW е продуктът. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.10.12 09:11.
27.10.12
11:14
Благодаря на Тихомир за разяснението.
Пуснах тази тема защото определено имам съмнения че българския трибестан се прави от българската билка Бабини зъби. За да се произвежда толкова голямо количество трибестан е необходимо доста голямо количество билка което значи в България да има цели плантации с Бабини зъби. Аз доста съм обикалял из страната и плантации с бабини зъби не съм видял. Другия вариант е циганите да събират бабини зъби по полята и да ги предават на билкоизкупвателните пунктове и от там да ги изкупуват Софарма. Обаче и това не е. В селото където живея има билкарски пункт и билкаря ми е познат - казва че събира малко количество бабини зъби само за билковите аптеки.
Отдавна се говори че Софарма не произвежда Трибестана от българска суровина а от Индия и Китай които са и най-големите производители на сушената билка Бабини зъби и я изнасят в цял свят. Склонен съм да вярвам на тези слухове.
Откъдето и да го погледна ми се струва че Софарма изкуствено е надула цените на Трибестана до небесата... и не виждам на какво отгоре. Жива спекула си е това за мен. Освен ако не допуснем че продукта на NOW е долнокачествен и затова е 3 пъти по-евтин.
Мнението беше редактирано от Иван Драганов на 27.10.12 11:15.
Цената е надута заради сериозната реклама. Явно много хора го купуват за да вдигат самолета (някои и да се возят :D ). Убеден съм, че ако беше само за спортни нужди, цената му щеше да няколко пъти надолу.
Вкарваш 3 грама от тоя на Нау на ден и и ти гарантирам, че ще се чувстваш все едно си на лека химия.