29.10.12
21:04
Здравейте ! През последните месеци натрупах маса (колко мускулна, колко мазнини не мога да кажа, но и от двете). Преди това бях активен спортист - тренирах волейбол. Сега мисля отново да започна тренировки, но те са ежедневни и ще мога да ходя във фитнес залата не повече от 2 пъти седмично. Може ли някой да ми препоръча метод на тренировка, чрез който ще мога да запазя възможно най-голямо количество мускулна маса. Аз съм с такъв тип организъм, че качвам много бързо, но никога чисто, но и бързо свалям. Сега съм малко омазнен, но пък и никога не съм бил напълно изчистен. Корема съм сигурен, че бързо ще го махна, просто искам да не губя всичката си мускулна маса, която натрупах последните месеци.
П.С. Ако може не ме нападайте веднага с коментари от сорта “първо се порови иаз сайта”, защото наистина съм сигурен, че малко хора са изчели толкова, колкото аз в този сайт, просто наистина не мога да комбинирам всичко научено в перфектния план за случая ми ! :)
30.10.12
16:38
Ок, но с каква тежест, колко пъти седмично, в колко серии ...
30.10.12
22:17
Ок, но с каква тежест, колко пъти седмично, в колко серии ...
Тежест: индивидуално подбрана, така че да правиш последното повторение в последната серия на даденото упражнение с максимално усилие.
Колко пъти седмично: ми нали питаш за нещо два пъти седмично? А иначе щом е тренировка за цяло тяло поне ден почивка между тренировките. Т.е. макс 3 пъти седмично.
Серии: 4-5 на упражнение е достатъчно.