Програмата ми подходяща ли е ?

30.10.12
15:39

Здравей те искам да попитам дали програмата ми е подходяща. На 17 години сам 7-8 месеца тренирам вече и искам да сменя програмта. тежа 60 кг. и съм 168см.
Програма
първи ден - гърди, корем
втори ден - бицепс ,трицепс,предмишница
трети ден - гръб, трапец
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, крака, корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка

30.10.12
16:16

не си описал упражненията, сериите и повторенията, следователно това не е програма

30.10.12
16:32

Разпределението на мускулните групи е добре .Нека да видим и програмата :)

Noctis Caelum

30.10.12
17:39

казано от SprateXtream на 30.10.12, 16:32:

Разпределението на мускулните групи е добре .Нека да видим и програмата :)

Не е чак толкова добре.

първи ден - гърди,корем
втори ден - гръб,трапец
трети ден - почивка
четвърти ден - ръце
пети ден - крака,рамо,корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка

Много по - добър вариант (въпреки, че пак не ми харесва) направих го според това как ТИ си разделил мускулните групи

Аз съм привърженик на този сплит

първи ден - гърди,бицепс/трицепс
втори ден - почивка
трети ден - гръб,бицепс/трицепс
четвърти ден - почивка
пети ден - крака,рамо,корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка

Препоръчвам ти го, защото си 60 кила и при теб в момента най-важно е храненето.По принцип 2 тренировки една след друга са много,а ти имаш 3. (6 месеца стаж)

Пропуснал си да напишеш самата програма.

Поздрави.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 30.10.12 17:40.

30.10.12
18:22

Това е пълната програма която ми дадоха. Да допълня че ям по 5-6 пъти на ден старая се  да ям повече месо,сирене,яйца,извара и др. Също така мисля да вземам някакъв протеин и креатин [Препоръчаха ми този протеин  “100% Whey Gold Standard 2lb” и този  креатин “Optimum Creatine Powder 300гр”  Бихте ли споделили вашето мнение за тях(приемам всякакви препоръки)] . :)
първи ден - гърди, корем
втори ден - бицепс ,трицепс,предмишница
трети ден - гръб, трапец
четвърти ден - почивка
пети ден - рамо, крака, корем
шести ден - почивка
седми ден - почивка

Програма за първи ден
Гърди
повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
флайс - 3 серии по 8 повторения
Корем
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Програма за втори ден
Бицепс
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
концентрично сгъване - 2 серии по 8 повторения
Трицепс
разгъване на скрипец - 2 серии по 8 повторения
изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
Предмишница
френско’ разгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
сгъване за предмишница - 3 серии по 10-15 повторения

Програма за трети ден
Гръб
гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
набирания - 4 серии по 10 повторения
мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии по 8 повторения
Трапец
повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения

Програма за пети ден
Рамо
раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
повдигане на щанга пред гърди(хеликоптер) - 3 серии по 8 повторения
Крака
клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
Корем
кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
повдигане на краката от вис - 3 серии по 20 повторения

Мнението беше редактирано от Martin Petrov на 30.10.12 18:35.

30.10.12
21:06

Ми не е добре нито сплита, нито програмата.
Относно сплита не е добре да тренираш гръб след бицепс, просто няма да стане пълноценна тренировка, нито пък пълноценна почивка за бицепса. Първия вариант, предложен от Никола е доста по-удачен с малко изключение, че и той допуска подобна грешка с рамо на следващия ден след трицепс. Така, че според мен е добре да преработиш сплита така:
1. гръб, трапец, корем;
2. бицепс, трицепс, предмишница;
3. почивка;
4. гърди, корем;
5. рамо, крака;
6. почивка;
7. почивка

Относно упражненията:
Гръб: набирания с тежест 4х8; гребане с щанга в надхват 4х8; хоризонтален скрипец, тесен успореден хват 4х8; мъртва тяга 4х8
Трапец: повдигане на щанга за трапец/високо изтегляне 3х10
Корем: кoремни преси 3х20; повдигане на краката от лег 3х20

Бицепс: бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3х8; бицепсово сгъване с дъмбел от седеж 3х8; концентрирано сгъване 2х8 повторения
Трицепс: кофи с тежест/лег с тесен хват 4х8; френско разгъване от лег 3х8; разгъване на скрипец 3х8
Предмишница: зае*и я засега. Просто не ползвай фитили, на този етап това ти стига.

Гърди: повдигане на щанга от лег 4х8; повдигане на дъмбели от полулег 4х8; кофи с тежест 4х8, кросоувър/флайс 2х10-12

Рамо: раменна преса пред врат 3х8; разтваряне встрани 3х8; разтваряне от наклон 3х8
Крака:клякане с щанга 4х8; бедрено разгъване 3х8; бедрено сгъване 3х8; калф машина 3х15
Има обаче и доста по-добри варианти за твоя стаж и цели (предполагам ММ) ;).
Успех.

Noctis Caelum

30.10.12
21:48

казано от Veso Pervazov на 30.10.12, 21:06:

Ми не е добре нито сплита, нито програмата.
Относно сплита не е добре да тренираш гръб след бицепс, просто няма да стане пълноценна тренировка, нито пък пълноценна почивка за бицепса. Първия вариант, предложен от Никола е доста по-удачен с малко изключение, че и той допуска подобна грешка с рамо на следващия ден след трицепс. Така, че според мен е добре да преработиш сплита така:
1. гръб, трапец, корем;
2. бицепс, трицепс, предмишница;
3. почивка;
4. гърди, корем;
5. рамо, крака;
6. почивка;
7. почивка

Относно упражненията:
Гръб: набирания с тежест 4х8; гребане с щанга в надхват 4х8; хоризонтален скрипец, тесен успореден хват 4х8; мъртва тяга 4х8
Трапец: повдигане на щанга за трапец/високо изтегляне 3х10

Бицепс: бицепсово сгъване с щанга от стоеж 3х8; бицепсово сгъване с дъмбел от седеж 3х8; концентрирано сгъване 2х8 повторения
Трицепс: кофи с тежест/лег с тесен хват 4х8; френско разгъване от лег 3х8; разгъване на скрипец 3х8
Предмишница: зае*и я засега. Просто не ползвай фитили, на този етап това ти стига.

Гърди: повдигане на щанга от лег 4х8; повдигане на дъмбели от полулег 4х8; кофи с тежест 4х8, кросоувър/флайс 2х10-12

Рамо: раменна преса пред врат 3х8; разтваряне встрани 3х8; разтваряне от наклон 3х8
Крака:клякане с щанга 4х8; бедрено разгъване 3х8; бедрено сгъване 3х8; калф машина 3х15
Има обаче и доста по-добри варианти за твоя стаж и цели (предполагам ММ) ;).
Успех.

Специално отбелязах,че пак не ми харесва.Казах му според мен кой е най-подходящия вариант за него. (3 дни тренировки 4 почивка)

30.10.12
22:58

казано от Никола Фингаров на 30.10.12, 21:48:

Специално отбелязах,че пак не ми харесва.Казах му според мен кой е най-подходящия вариант за него. (3 дни тренировки 4 почивка)

Да де ама като пренареди дните в сплита, без да променяш разпредемението по МГ допусна сериозна грешка... Ако го беше забелязал можеше да размениш четвърти и пети ден в твоя вариант, за да е оптимален, отново без да променяш разпределението.

казано от Никола Фингаров на 30.10.12, 17:39:

Много по - добър вариант (въпреки, че пак не ми харесва) направих го според това как ТИ си разделил мускулните групи

Аз промяна в разделянето на мускулните групи в този и предложения от мен вариант не виждам ;).
И между другото тридневния сплит, който предлагаш съвсем не е най-подходящия вариант за него, ама това е друга тема.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 30.10.12 23:04.

31.10.12
17:17

Благодаря за бързите отговори отново. Ще пробвам да тренирам така както каза Veso Pervazov надявам се да има ефект. Така видях някъде в коментарите за целта ми. Да целта мие покачване на ММ. Така а нещо за протеина и креатина може ли да ми споделите мнение .

01.11.12
22:01

Някой да помогне ще може ли ?

01.11.12
22:07

Протеина ти е добра добавка като искаш да се възстановяваш бързо след тренировка, а и ти помага да качваш маса. Вариантите са два - суроватъчен протеин или протеинова матрица. Аз бих ти препоръчал матрицата, щом искаш да качваш маса. Креатина ти дава издръжливост и ти подобрява възможностите като тренираш, т.е. с него тренираш по-качествено и комбиниран с протеина и добро хранене ти помага за качването на маса, но само от него качване на маса не можеш да чакаш.

01.11.12
22:52

Ами аз искам да вземам и двете ако е възможно и има по голям ефект.

01.11.12
23:23

казано от Martin Petrov на 01.11.12, 22:52:

Ами аз искам да вземам и двете ако е възможно и има по голям ефект.

Ами вземи си ги. Аз мисля, че на 60кг можеш да си набавиш всичко необходимо с храната, но ако държиш да похарчиш някой друг лев ти си знаеш. Избора ти на продукти е добър. Най-голям ефект обаче ще имаш от правилни тренировки и пълноценно хранене.

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 01.11.12 23:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1