Позиция на тялото при пулоувър с дъмбел?

03.11.12
00:50

Здравейте, защо това упражнение някои го правят лежейки напречно на пейката и гъза им виси във въздуха (повечето пичове в залите), а други (по клипчета в youtube да речем) си го правят лежейки нормално на пейката? Има ли предимства единият вариант пред другия?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.11.12 09:22.

Според мен е само въпрос на баланс на тялото по време на изпълнение. Аз, ако го правя, го правя по дължината на пейката.

Аз го изпълнявам напречно на пейката и ще поясня защо.
Когато взема по-голяма тежест и при спускането назад ми повдига таза от пейката и правя едно неприятно изкривяване в кръста. При напречното изпълнение поставям само “лопатките” на пейката. Когато тежестта ме “дръпне” просто свалям таза надолу и компенсирам.

03.11.12
20:27

При позицията напречно на пейка може да се разтегне повече мускулът чрез спускане на таза, а с това и на гръдния кош надолу. След това при завършване на повторението, където ръцете са вече горе чрез повдигане на таза и гръдния кош може да се постигне по-пълна контракция. Като прибавим и по-добрия баланс става ясно защо давам предпочитанията си за напречното изпълнение. Това от пейка пък според мен инстинктивно води до натоварване повече на трицепса дългата глава, отколкото на сератусите, за които главно е предназначен.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1