Kath.. gathering smiles (strength) in a box called "diary"

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.09.13
11:10

02.09.2013

Храна:
07:00 - Трен
09:00 - Голям пълнозърнест сандвич с крем-сирене и шунка
10:30 - Мляко с кафе
По-нататък планирам:
12:30 - 100 гр. соленки с лимец и сирене*, нарязана краставица и 2 варени яйца
19:30 - Пълнозърнест сандвич с крем сирене и шунка, кисело мляко, малко черен шоколад

Трен - в училището:
-10 спринта на интервали - всеки около 150-200 м. Общо 7 мин и 20 сек.

-Последва силовата:

3 кръга
1.Лицеви опори с прибрани лакти х 10 - напълно успешни, много съм доволна, за първи път успявам :D (party)
2.Чукчета с ластик х 10
3.Повдигане на ръце напред с ластик х 10
4.Скоци с въже х 100

3 кръга
1.Раменна преса + клек с ластик х 10
2.Повд. на ръце встрани с ластик х 10
3.Кик - бек с ластик х 10
4. Скоци с въже х 100

3 кръга
1.От планк—>Ляв крак към дясна ръка и обратното х 40
2.Напади х 20
3.Скоци с въже х 100

06.09.13
06:40

05.08.2013

Събудих се в 3:00 от чувството, че ще повърна.... не можах да заспя повече, но така и не повърнах. Между 7:00 и 9:00 бях много по-добре, за това тренирах. След това състоянието ми пак се влоши и остана такова целия ден. В 11:00 отидох на работа, но от там си тръгнах към 15:00, шефа ми ме пусна да си ходя с около 5ч. по-рано, понеже видя, че съм зле. Няколко пъти ми падаше кръвното, бях замаяна и имах главоболие. Обаче, за щастие, в 16:30 си бях вкъщи и легнах да си почина - час и половина поспах, после изчаках приятеля ми да се прибере, вечеряхме .... и бях нов човек :D

Храната:
07:00 - 08:00 ТРЕН
09:30 - Кисело мляко с кокосово брашно, ябълков пектин и годжи бери + 80 гр. натурален шоколад
14:00 - Голям пълнозърнест сандвич със свинско филе, топено сирене и домат и кофичка цедено мляко
19:30 - 4 яйца на очи, салата от краставици и още около 60 гр. натурален шоколад (МЦ (dull))
20:30 - 500 ml. бира

Движение:
07:00 - 25 мин интервално скачане на въже, направо се смачках!
07:30 - 20 мин йога (sun salutations (dancing warrior); crow poses - beginner variatations; yoga for digestive system)

Мнението беше редактирано от Kath на 06.09.13 06:44.

06.09.13
06:44

П.П. Много моля за съвет - какви зеленчуци мога да приемам с хроничен колит? В момента ям само белени краставици, тук-таме по някой маааалък домат, моркови и белени тиквички. Но ми писна от тези неща :X

06.09.13
10:50

Кат,аз съм със същтия стомах-спастичен ми го определиха моя,но то все тая.По принцип не е препоръчително да се ядат никакви сурови зеленчуци,трябва да са обработени топлинно.Но тъй като аз много време се боря с това,продължавам да си ям доста зеленчуци,като най-малкия проблем е голямото издуване на корема.Доста често имам болки и то неприятно силни.Но открих,че все пак понякога като не е обострен ми помага многото дъвчене.Важно е да се сдъвче колкото може по-добре.Принципно понеже е хроничен т.е. има периоди когато е обострен и такива,в които е в лека форма и когато е в тежката си форма най-добре избягвай по-голямата част от високо целуозните зеленчуци,може да си ги правиш на пара,варени,печени.Най-зле според мен са зелето,морковите(ако са сурови)и за съжаление краставиците и всички марули и салати.Друго сериозно нещо което много влияе са пестицидите :( Дано да ти се случва по-рядко,защото наистина е ужасно!

06.09.13
12:30

Здрасти, искрено ти съчувствам за колита. Аз също имах доста проблеми преди години с колита, напоследък усещам болки само, когато си правя спагети от тиквички, ако не съм ги сварила добре. Веднъж направих грешката да ги пробвам сурови - страшно вкусни, но след половин час исках да умра. От лук и чесън понякога също.
Всичко, което е написала Desitka * е абсолютно вярно.
Не знам дали само за сурови питаш, аз лично нямах проблеми с никакви варени и готвени на пара зеленчуци - броколи, спанак, гъби, карфиол, също варени моркови на пюре.
Успех.

06.09.13
13:28

С морковите нямам никакъв проблем, дори да са сурови. Все съм чувала, че се препоръчват при колит, та за това си ги нагъвам постоянно и се чувствам супер. Краставиците също не ми правят никакви проблеми, но само ако са белени. Спанака е вкусен, но след задушаване става тройно по-малко (като количество) и товва винаги ме е изнервяло :D
Дали мога да ям задушени чушки или печени? Ами лук?

Мнението беше редактирано от Kath на 06.09.13 13:28.

06.09.13
13:59

Мисля, че печените чушки няма да ти създадат проблеми, ако са добре обелени. Аз лично избягвах лука и чесъна, както и многото подправки, когато колита ми беше обострен. При мен това беше най-вече на пролет и късна есен. 
С времето ще се забележиш кои храни ти създават проблеми и ще внимаваш с тях. 
По времето, когато ми започнаха проблемите пушех сериозно, пийвах, не си достивах, изпити, стрес, много кафета, хапвах каквото ми сервират и т.н. След като елиминирах всеки един от тези фактори нещата си дойдоха на мястото. Както казах вече почти нямам проблеми (да чукна на дърво). Успех.

11.09.13
16:05

11.09.2013

Днес не съм на работа, малко почивка и спокойствие (whew) ... и чистене... и готвене... и решаване на листовки... а какво учене по испански падна самооо :X :D

Храна:
07:00 - 1 чаша мляко с нес; 1 чаша кокосово мляко* с какао*
08:00 - ТРЕН
10:00 - Кофичка кис. мляко с пектин и кокосово брашно*
13:30 - Салата от краставици, 4 маслини, 50 гр. бадеми (накиснати предварително), копър и малко quark* (нещо като цедено мляко)
19:00 - От снимката - пилешко печено в млечен сос и басмати ориз + 60 гр. натурален шоколад*
21:00 - 500 мл. бира

Трен:
Interval workout - 45 sec on/15 sec rest; 2 rounds; 26 mins total
1.High knees
2.Burpees
3.One-arm swing @7kg (first round - R arm; second round L arm)
4.Push-press 2@7kg
5.Jump rope
6.Jumping squats
7.Clean & press @7kg (first round - R arm; second round L arm)
8.High knees
9.Deadlift + half burpee @14kg
10.Plie @8kg
11.Jump rope
12.Knee-hugs
13.Butt-kick jumps

колко грама месо е това?

11.09.13
18:04

Около 370 в сурово състояние.

14.09.13
12:40

Минавам само за един мнооого бърз пост :)
Днес пак бях в училището и се набирах с много голяма помощ от приятеля ми. Той ме хваща под кръста и ме побутва, съответно тежестта, която аз дърпам е по-малка. Обаче действително имам напредък, вече успявам няколко набирания да правя сама, а и неговата помощ с всеки следващ път става все по-незначителна. За лицевите да не говорим - съвсем си оправих техниката. Скоро ще гледам да направя клипче.
И още нещо: имам +1кг. мускул (може и малко мазно да има, ест) и съм си доволна :)

14.09.13
22:07

Колко време ти отне да оправиш техниката на лицевите?:)
Аз съм в застой , махайки колената не мога да се спусна до долу, почва едно гърчене и сучене и това е :(
За набиранията аз се набирам с помощта на стола вкъщи от тези лостове,които са за вратата :)))) (моят приятел ми се смее като се мъча ,а  не ме вдига;)
Супер резултати имаш  браво:)

15.09.13
05:45

казано от Iva Popova на 14.09.13, 22:07:

Колко време ти отне да оправиш техниката на лицевите?:)
Аз съм в застой , махайки колената не мога да се спусна до долу, почва едно гърчене и сучене и това е :(
За набиранията аз се набирам с помощта на стола вкъщи от тези лостове,които са за вратата :)))) (моят приятел ми се смее като се мъча ,а  не ме вдига;)
Супер резултати имаш  браво:)

Всъщност, малко ми отне - около месец. Но аз преди просто не осъзнавах, че е грешна.. :D

18.09.13
05:13

Цикъла ми ме навестява за трети път (!!!) този месец. Непрекъснато задържам вода, тежко ми е и не знам дали да се притеснявам или не... Като изключим тези неща, този месец настъпиха много положителни промени. Стомаха ми е много по-добре. Храня се качествено и тренирам редовно, чувствам се прекрасно, енергична съм непрекъснато. Дори в последния месец успявам да спя по 8 часа, което не ми се беше случвало (поне не редовно) от около година. Но защо, защооо МЦ ме тормози така :(

18.09.13
09:48

казано от Kath на 18.09.13, 05:13:

Цикъла ми ме навестява за трети път (!!!) този месец. Непрекъснато задържам вода, тежко ми е и не знам дали да се притеснявам или не... Като изключим тези неща, този месец настъпиха много положителни промени. Стомаха ми е много по-добре. Храня се качествено и тренирам редовно, чувствам се прекрасно, енергична съм непрекъснато. Дори в последния месец успявам да спя по 8 часа, което не ми се беше случвало (поне не редовно) от около година. Но защо, защооо МЦ ме тормози така :(

Миналия месец имаше цикъл, нали Кат ?
Питам просто....и си мисля....да не е цветна бременност 8-)

18.09.13
12:04

Тая цветна бременност... е като чудовището под леглото. Не говорим за нея, не я виждаме... и се надяваме да не е там :D

Т. Тодорова

18.09.13
13:51

Че к’во му е - не винаги е кофти изненада (sun)
Ми лайкс бейбийс,прешъс! :D

Иначе..и на мен ми се е случвало на младини :) да кървя по няколко пъти или да ми дойде и да продължи 21 дни (?!!?). В първия случай отидох на лекар, който пожела да ме лашка с хормони, както винаги..Пък аз (както винаги) му теглих една по сръбски звучна на ум и то си ми мина. (не твърдя, че винаги така ще си минава)
Една колежка скоро получи кръвоизливи, после кървеше по малко и на често (все едно й идва МЦ), отиде на лекар и се оказа, че има кисти, които сега лекува с хомеопатия (и действа).

19.09.13
04:42

Е, уви, аз вече се “лашкам с хормони” именно заради появата на кисти по яйчниците ми. На противозачатъчни съм от доста време.Последно бях на гинеколог преди няколко месеца и всичко е ок, кисти няма вече, но решихме да продължа с лечението, за да не рискувам повторната им поява.
Та.. от тази гледна точка се съмнявам да съм бременна ..

19.09.13
08:55

Kaт, това, че си на противозачатъчни не означава, че пак може да не ти е станала киста. Имам една приятелка, която също и стават, въпреки, че е на противозачатъчни. Ходи на лекар и се установи, че вече тези противозачатъчни са и слаби и затова образува и и ги смениха...

19.09.13
09:10

казано от Fii на 19.09.13, 08:55:

Ходи на лекар и се установи, че вече тези противозачатъчни са и слаби и затова образува и и ги смениха...

О, боже! (tmi)

19.09.13
10:57

Аз бях преди няколко месеца на лекар. Тогава отидох именно заради честото идване на цикъл (т.е. повече от веднъж месечно) и не се дължеше на кисти. Плюс това, аз по-силни от тези противозачатъчни НЯМА да взимам, просто отказвам това да се случи :) (а, впрочем, те са с наистина много ниска концентрация).

19.09.13
11:03

казано от Веселина Иванова на 18.09.13, 09:48:

казано от Kath на 18.09.13, 05:13:

Миналия месец имаше цикъл, нали Кат ?
Питам просто....и си мисля....да не е цветна бременност 8-)

Между другото, ако наистина се е случило нещо такова, ще взема да го родя това дете... ще се окаже някакъв абсолютен феномен. Може би ще стане супер мен или някой луд гений (wasntme) ... Да успее да пробие тоооолкова много бариери (наличие на месечен цикъл; противозачатъчни хапчета; куп хормонални проблеми, покрай които - много проблемни яйчници и проблемна и малка матка...) и да достигне до яйцеклетките ми - ще да е човек с мноооого големи амбиции и борбеност :D

Мнението беше редактирано от Kath на 19.09.13 11:04.

19.09.13
11:17

казано от Kath на 19.09.13, 11:03:

Между другото, ако наистина се е случило нещо такова, ще взема да го родя това дете... ще се окаже някакъв абсолютен феномен.

Абсолютно! Ако се замислиш, всички ние сме така - преборили сме се с милиони други. Всеки от нас е роден победител!

19.09.13
11:57

казано от perseverance на 19.09.13, 11:17:

Между другото, ако наистина се е случило нещо такова, ще взема да го родя това дете... ще се окаже някакъв абсолютен феномен.

Абсолютно! Ако се замислиш, всички ние сме така - преборили сме се с милиони други. Всеки от нас е роден победител!

Това вече е друг въпрос. Аз говорих за друг тип борба :D

19.09.13
13:24

казано от Kath на 19.09.13, 11:57:

казано от perseverance на 19.09.13, 11:17:

Това вече е друг въпрос. Аз говорих за друг тип борба :D

Да, ясно. Чета този дневник заради рецептите, които така или иначе не ям, но изглеждат чудесно. Просто написаното от теб ми припомни, колко нищожни са в повечето случаи проблемите ни, като се има предвид какво сме преодоляли в самото начало. Дано всичко е ОК. Поздрави!

19.09.13
16:50

предполагам противозачатъчните са Jazz?

20.09.13
07:30

казано от Fii на 19.09.13, 16:50:

предполагам противозачатъчните са Jazz?

Не - “Chloe” са.

23.09.13
04:50

Водната задръжка упорито продължава да ме мъчи. Нищо! Аз ще продължавам да си се храня и тренирам по същия начин, пък да видим колко още кг ще кача (за момента съм с 2,5 кг +), за да разбера дали наистина е задръжка или просто съм качила някое килце от много ЙЕдене :D. Но колко пък да съм яла, като ги качих наведнъж, за един ден?! Не знам :D ... В крайна сметка, ако до края на месеца продължа да задържам, ще направя 2 неща: 1.Ще си направя един тест за бременност и 2.ще отида на гинеколог.
Впрочем, днес ми е “първият учебен ден” (sun) в университета (h) ... Вълнувам се като първолаче :)

Мнението беше редактирано от Kath на 23.09.13 04:51.

23.09.13
07:35

Успех с учението, Кат :)) Аз в момента пия оргаметрил ии аз така като теб едни килограмчета ми се качиха незнайно откъде

23.09.13
08:10

Зная, че има и запознати хора, но от коментарите за борбите и прочее ми се струва, е говорите за сперматозоиди, а не за бебета (ембриони). Кат - този, който достига до яйцеклетката ти е сперматозоид, а не твоето бебе. Едва след като се слеят (дадат по половин “доза”ДНК), тогава може да се говори за наченка на общ организъм - вашето бебе, което вече трябва да се пребори с евентуални проблеми в маточната стена, предизвикани от хормоналните изменения в яйчници и екзогенно вкарани хормони.
После с борбеността - нито един сперматозоид не се бори с другите - по-скоро те ползват един - друг или именно факта, че са в група им помага да изпълнят функцията си. И още нещо - първите или уж по-добрите плувци :) загиват “забивайки” се в обвивките на яйцеклетката, като по този начин ги разрушават и дават възможност на един от следващите да проникне през последната обвивка (те са три в началото) и да осъществи именно зачатието.
Успех с учението, но не дръж много на него.;) От опита ми до сега добрите ученици работят за някого, по-недобрите, така да се изразя, работят за себе си.

23.09.13
11:34

казано от Камен Илиев на 23.09.13, 08:10:

Зная, че има и запознати хора, но от коментарите за борбите и прочее ми се струва, е говорите за сперматозоиди, а не за бебета (ембриони). Кат - този, който достига до яйцеклетката ти е сперматозоид, а не твоето бебе. Едва след като се слеят (дадат по половин “доза”ДНК), тогава може да се говори за наченка на общ организъм - вашето бебе, което вече трябва да се пребори с евентуални проблеми в маточната стена, предизвикани от хормоналните изменения в яйчници и екзогенно вкарани хормони.
После с борбеността - нито един сперматозоид не се бори с другите - по-скоро те ползват един - друг или именно факта, че са в група им помага да изпълнят функцията си. И още нещо - първите или уж по-добрите плувци :) загиват “забивайки” се в обвивките на яйцеклетката, като по този начин ги разрушават и дават възможност на един от следващите да проникне през последната обвивка (те са три в началото) и да осъществи именно зачатието.
Успех с учението, но не дръж много на него.;) От опита ми до сега добрите ученици работят за някого, по-недобрите, така да се изразя, работят за себе си.

Благодаря ти за компетентния коментар, но за щастие биологията ми е любима материя (по-конкретно човешка анатомия; генетика) и съм запозната с тези неща. Това за “амбициозното супер-бебе” си беше изцяло в кръга на шегата :) ..
А относно ученето - лидерството ми е приоритет, може би от родителите ми съм го наследила (всеки поотделно си има бизнес). Та, в тази връзка, амбициите ми са и аз да ръководя свой собствен бизнес (дори имам идея... която превърнах в бизнес проект, с който правих дипломната си защита и успешно получих средно специално: Икономист - мениджър). НО, за да съм максимално добра в това, което правя, искам да получа максимално добро образование. Ето защо обмислям да си скъсам з@дника от учене ;) :D

Мнението беше редактирано от Kath на 23.09.13 11:39.

23.09.13
11:42

П.П. Освен това - тук, в България, нещата стават така - учиш 5 години, за да работиш за 500 лв... А онзи, дето вчера се е пръкнал на бял свят и нито разполага все още с акъл, нито някога ще получи такъв, вече е наследник на 5 фирми и какви ли не имоти. Аз за себе си не виждам бъдеще тук. НЕ ОБМИСЛЯМ да оставам в тази държава.. И в крайна сметка, навън образованието е задължително, ако искаш хубава работа :)

Мнението беше редактирано от Kath на 23.09.13 11:42.

Самообучение му е майката през повечето време....

24.09.13
06:55

23.09.2013

Храната:
-07:00 - ТРЕН
1.8:30 - Около 800 мл. шейк от безлактозно мляко, кокосово брашно* и сушени малини*
2.14:00 - Салата от настъргани с обелката краставици*, нещо като мортадела* (100 гр.), и заквасена сметана (100 гр.)
3.16:00 - 100 гр. солени бисквити* с лимец, сирене и слънчогледово семе
4.19:00 - Същата салата, като тази на обяд; 400 гр. кисело мляко 2% и 80 гр. натурален шоколад със Стевия

Движението:
2600 скока с въже, тип “високи колене” за 20 мин с интервали - 50/10.
—-> До последно не успявах да направя повече от 2500 скока от този тип за 20 мин. Наай - сетне успях да подобря личния си рекорд. Един ден може да достигна и до 3000 (wasntme)

Последваха:
4 кръга
1.Гребане за гръб х 8; 2@7кг
2.Тяга х 15 @14кг
3.Плие х 20; @7кг
4.Планк х 45 секунди

3 кръга
1.Биц. сгъване х 8; 2@7
2.Ръце встрани х 10; 2@4кг
3.Повд. на ръце напред х 10; 2@4
4.Кик-бек х 12; 2@4

Мнението беше редактирано от Kath на 24.09.13 07:02.

24.09.13
12:34

казано от Kath на 24.09.13, 06:55:

—-> До последно не успявах да направя повече от 2500 скока от този тип за 20 мин. Наай - сетне успях да подобря личния си рекорд. Един ден може да достигна и до 3000 (wasntme)

Можеш, ако междувременно не ти се скърши кръста от скоците. ;)

DO

24.09.13
12:46

казано от Kath на 23.09.13, 11:42:

П.П. Освен това - тук, в България, нещата стават така - учиш 5 години, за да работиш за 500 лв... А онзи, дето вчера се е пръкнал на бял свят и нито разполага все още с акъл, нито някога ще получи такъв, вече е наследник на 5 фирми и какви ли не имоти. Аз за себе си не виждам бъдеще тук. НЕ ОБМИСЛЯМ да оставам в тази държава.. И в крайна сметка, навън образованието е задължително, ако искаш хубава работа :)

Но си в университет с държавна поръчка, нали така. Моето си е мое, чуждото общо, един вид.
Често се чуват подобни префърцунени и необмислени тези, нека да преведем на разговорен език една такава позиция, просто тук така попадна на воле.
” С вашите данъци държавата ми плаща образованието, и когато благодарение на вас и вашите данъци придобия диплома, ще ви пратя на майната си, “тази държава” и вас ви използвам докато имам изгода, и няма да имате никаква възвращаемост от мен.” Това получава лайкове, одобрителни кимания от същите тези, към които е отправено посланието.
Тези които се пишат за дясномислещи, сещам се за Лъчезар от форума, би трябвало да усещат подобни тънкости, но са заети с болшивизъм, макар и син болшивизъм, и анархо-левичарски лозунги против “комунягите” ;д Колеги, в известен смисъл това горе е “комуняшко”, нали така ?

Мнението беше редактирано от donsir на 24.09.13 14:09.

24.09.13
15:19

казано от Denny Crane на 24.09.13, 12:46:

Но си в университет с държавна поръчка, нали така. Моето си е мое, чуждото общо, един вид.
Често се чуват подобни префърцунени и необмислени тези, нека да преведем на разговорен език една такава позиция, просто тук така попадна на воле.
” С вашите данъци държавата ми плаща образованието, и когато благодарение на вас и вашите данъци придобия диплома, ще ви пратя на майната си, “тази държава” и вас ви използвам докато имам изгода, и няма да имате никаква възвращаемост от мен.” Това получава лайкове, одобрителни кимания от същите тези, към които е отправено посланието.
Тези които се пишат за дясномислещи, сещам се за Лъчезар от форума, би трябвало да усещат подобни тънкости, но са заети с болшивизъм, макар и син болшивизъм, и анархо-левичарски лозунги против “комунягите” ;д Колеги, в известен смисъл това горе е “комуняшко”, нали така ?

“ВАШИТЕ” данъци? Всъщност, не, става въпрос за НАШИТЕ данъци. Образованието си аз го плащам - в частен университет съм... Освен това, трябва ли тъкмо в този форум да се впускаме в подобни разсъждения? Комунизъм, болшивизъм, десни/леви...ехооо, хайде да си говорим за фитнес??

24.09.13
15:23

казано от Маргарита Манева на 24.09.13, 12:34:

казано от Kath на 24.09.13, 06:55:

Можеш, ако междувременно не ти се скърши кръста от скоците. ;)

Защо точно кръста? По-скоро усещам, че раменете ми ще се скършат (много са стегнати по време на скачането), но в кръста никога не съм усещала дискомфорт..

DO

24.09.13
15:27

казано от Kath на 24.09.13, 15:19:

казано от Denny Crane на 24.09.13, 12:46:

“ВАШИТЕ” данъци? Всъщност, не, става въпрос за НАШИТЕ данъци. Образованието си аз го плащам - в частен университет съм... Освен това, трябва ли тъкмо в този форум да се впускаме в подобни разсъждения? Комунизъм, болшивизъм, десни/леви...ехооо, хайде да си говорим за фитнес??

Университета може да е частен и пак да е с държавна поръчка, но това са подробности, взимаме предвид самият модел и установяваме,че тази настройка се мултиплицира включително и във спорта. Как да има инвестиции във спорта и въобще как масовия спорт да функционира ако няма лоялност и приемственост.

Мнението беше редактирано от donsir на 24.09.13 15:28.

24.09.13
15:57

това е губеща тактика за страната ни

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1