Kath.. gathering smiles (strength) in a box called "diary"

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.09.13
15:59

казано от Denny Crane на 24.09.13, 12:46:

казано от Kath на 23.09.13, 11:42:

П.П. Освен това - тук, в България, нещата стават така - учиш 5 години, за да работиш за 500 лв... А онзи, дето вчера се е пръкнал на бял свят и нито разполага все още с акъл, нито някога ще получи такъв, вече е наследник на 5 фирми и какви ли не имоти. Аз за себе си не виждам бъдеще тук. НЕ ОБМИСЛЯМ да оставам в тази държава.. И в крайна сметка, навън образованието е задължително, ако искаш хубава работа :)

Но си в университет с държавна поръчка, нали така. Моето си е мое, чуждото общо, един вид.
Често се чуват подобни префърцунени и необмислени тези, нека да преведем на разговорен език една такава позиция, просто тук така попадна на воле.
” С вашите данъци държавата ми плаща образованието, и когато благодарение на вас и вашите данъци придобия диплома, ще ви пратя на майната си, “тази държава” и вас ви използвам докато имам изгода, и няма да имате никаква възвращаемост от мен.” Това получава лайкове, одобрителни кимания от същите тези, към които е отправено посланието.
Тези които се пишат за дясномислещи, сещам се за Лъчезар от форума, би трябвало да усещат подобни тънкости, но са заети с болшивизъм, макар и син болшивизъм, и анархо-левичарски лозунги против “комунягите” ;д Колеги, в известен смисъл това горе е “комуняшко”, нали така ?

Ти имаш ли изобщо представа от ляво и дясно? И какво от моите възгледи те наведе на мисълта, че бих одобрил подобно комунистическо мислене отпреди 10-и? Това е тарикатлъкът на времето, когато всеки крадеше “” С вашите данъци държавата ми плаща образованието, и когато благодарение на вас и вашите данъци придобия диплома, ще ви пратя на майната си, “тази държава” и вас ви използвам докато имам изгода, и няма да имате никаква възвращаемост от мен.” “

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 24.09.13 16:00.

“Sometimes democracy must be bathed in blood” (Augusto Pinochet)

Толкова по демокрацията :)

24.09.13
19:02

казано от Kath на 24.09.13, 15:23:

казано от Маргарита Манева на 24.09.13, 12:34:

казано от Kath на 24.09.13, 06:55:

2600 скока с въже, тип “високи колене” за 20 мин с интервали - 50/10.
—-> До последно не успявах да направя повече от 2500 скока от този тип за 20 мин. Наай - сетне успях да подобря личния си рекорд. Един ден може да достигна и до 3000 (wasntme)

Можеш, ако междувременно не ти се скърши кръста от скоците. ;)

Защо точно кръста? По-скоро усещам, че раменете ми ще се скършат (много са стегнати по време на скачането), но в кръста никога не съм усещала дискомфорт..

Защото 2500 скока не е шега работа за прешлените, особено ако имаш навика да скачаш честичко. Това е постоянна компресия, удар, съпротивление срещу гравитация....

KA

25.09.13
15:41

казано от Маргарита Манева на 24.09.13, 19:02:

казано от Kath на 24.09.13, 15:23:

казано от Маргарита Манева на 24.09.13, 12:34:

казано от Kath на 24.09.13, 06:55:

2600 скока с въже, тип “високи колене” за 20 мин с интервали - 50/10.
—-> До последно не успявах да направя повече от 2500 скока от този тип за 20 мин. Наай - сетне успях да подобря личния си рекорд. Един ден може да достигна и до 3000 (wasntme)

Можеш, ако междувременно не ти се скърши кръста от скоците. ;)

Защо точно кръста? По-скоро усещам, че раменете ми ще се скършат (много са стегнати по време на скачането), но в кръста никога не съм усещала дискомфорт..

Защото 2500 скока не е шега работа за прешлените, особено ако имаш навика да скачаш честичко. Това е постоянна компресия, удар, съпротивление срещу гравитация....

Аз също не усещам проблеми с въжето, но моите скоци са колкото да мине въжето, без значение дали скачам с един или два крака. Повечето така скачат и е по малко часта с по високите подскоци и 2-ните и тн скоци. Толкова ли е голямо натоварването при съвсем малките подскоци ?

Т. Тодорова

25.09.13
15:50

П.П. Освен това - тук, в България, нещата стават така - учиш 5 години, за да работиш за 500 лв... А онзи, дето вчера се е пръкнал на бял свят и нито разполага все още с акъл, нито някога ще получи такъв, вече е наследник на 5 фирми и какви ли не имоти. Аз за себе си не виждам бъдеще тук. НЕ ОБМИСЛЯМ да оставам в тази държава.. И в крайна сметка, навън образованието е задължително, ако искаш хубава работа :)

Кате (F), душо прекрасна, недей си мисли, че в чужбина теб чакат ... или който и да било друг. И недей си мисли, че като ходят веднъж годишно на почивка американците и европейците, живеят много добре. Виждали сме и англичани, и франсета, и немци, и америкЕни - едно и също робство царува навсякъде, само дето на тях им мятат по малко пясък в очите :)
И ако тук образованието ти е между 300 и 1000лв на семестър, там се плащат хиляди и хиляди за по-добро учебно заведение + че не знам защо си мислиш, че някой ще светне при вида на българската ти диплома.
Не, че ако ми се наложи съвсем не бих заминала, но много ми се ще да останат повече ентусиасти тук, млади, образовани и адекватни, та да се оправи лека-полека положението в нашия си дом, вместо да ходим да се продаваме за комат хляб навън...

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 25.09.13 15:51.

25.09.13
15:58

Някой неща може и да могат да се оправят,обаче положението с мангалите няма как да се оправи,заради това все повече и повече хора ще бягат.

25.09.13
16:23

казано от Т. Тодорова на 25.09.13, 15:50:

Кате (F), душо прекрасна, недей си мисли, че в чужбина теб чакат ... или който и да било друг. И недей си мисли, че като ходят веднъж годишно на почивка американците и европейците, живеят много добре. Виждали сме и англичани, и франсета, и немци, и америкЕни - едно и също робство царува навсякъде, само дето на тях им мятат по малко пясък в очите :)
И ако тук образованието ти е между 300 и 1000лв на семестър, там се плащат хиляди и хиляди за по-добро учебно заведение + че не знам защо си мислиш, че някой ще светне при вида на българската ти диплома.
Не, че ако ми се наложи съвсем не бих заминала, но много ми се ще да останат повече ентусиасти тук, млади, образовани и адекватни, та да се оправи лека-полека положението в нашия си дом, вместо да ходим да се продаваме за комат хляб навън...

С цялото ми уважение, но може би имаш погрешни предразсъдъци.
На първо място - уча във филиал на Британски университет, изцяло по Британската система за образование. Получавам диплома от Metropolitan University of Cardiff. С други думи, уча в чужд университет, но физически не съм в чужбина. В края на крайщата получавам британска диплома.
Освен това - никога, ама никога не съм твърдяла, че в чужбина “мен чакат”. Не съм толкова недорасла, колкото може би ти изглежда. Не бих заминала в чужбина, защото “там е по-лесно”. Там е далеч по-трудно, тъкмо за това желая да отпътувам. Знаеш ли кое би било далеч по-лесно, в моя случай? Да си остана в нашата родна България и просто да продължа семейния бизнес. Имам си осигурена висока позиция, хубава заплата и лоялен персонал. Бизнесът се развива много добре. Да, но аз съм авантюристична личност, обичам да опознавам света, да пътувам, да преоткривам... Любопитна съм, упорита съм... И много държа да започна да градя собствен живот. И не на последно място - единствените неща, които ме спират да остана в България, са богатото ни минало и красивата природа. За съжаление, тези неща не са ми достатъчни.

П.П. Никой не е казал, че веднъж замина ли, един ден няма да се върна, за да се реализирам именно тук ;) (вече с повече опит и с по-добро образование...)

Мнението беше редактирано от Kath на 25.09.13 16:25.

Т. Тодорова

25.09.13
17:03

А нье! Звучиш като да се обиди - изобщо нямах за цел това, нито пък мисля, че си недорасла - напротив. Просто веднъж като стъпиш на чужда територия, ще се убедиш, че единственото им преимущество е това, че са малко по-възпитани (на много малко места вече, всъщност- хората навсякъде стават все по-злобни и прости, и да, в БГ прогресът в тая насока е потресающ, ама не само тук) и че живеят на чисто (в провинцията и гъзарските квартали). Масово за зомбирани, затънали в кредити (ама не от по 1000 или 10 000лв) и са чисто луди - поне според това, което съм виждала.
Само изказвам мнение и в никакъв случай не зачерквам твоето с ЕЙ ТАКЪВ кръст. :)
Щом е за авантюрата - желая ти успех от сърце, знаеш :) и дано всичко се развива по най-добрия за теб начин (F)

26.09.13
04:35

Е...така и не изчистих водата. Мерките ми са се вдигнали (най-вече на бедрата). Преди около 2 години се започна по същия начин, надявам се това да не е някакво ново начало на заболяването......... Ще си дам време (около месец) и после сигурно ще отида на гинеколог.
Експериментално намалих калориите - преди приемах към 2100, сега приемам към 1900, но уви - кантарът не мърда. ОТБЕЛЯЗВАМ, че не ме интересува, че съм с някой килограм отгоре. Интересува ме причината за качването. А тя очевидно не е от преяждане или липса на активност - 2-3 кг, качени в рамките на ЕДНО денонощие - нормално ли е?

26.09.13
09:30

казано от Kath на 26.09.13, 04:35:

Е...така и не изчистих водата. Мерките ми са се вдигнали (най-вече на бедрата). Преди около 2 години се започна по същия начин, надявам се това да не е някакво ново начало на заболяването......... Ще си дам време (около месец) и после сигурно ще отида на гинеколог.
Експериментално намалих калориите - преди приемах към 2100, сега приемам към 1900, но уви - кантарът не мърда. ОТБЕЛЯЗВАМ, че не ме интересува, че съм с някой килограм отгоре. Интересува ме причината за качването. А тя очевидно не е от преяждане или липса на активност - 2-3 кг, качени в рамките на ЕДНО денонощие - нормално ли е?

Спри да го мислиш,освободи си съзнанието от всякакви мисли за задържане на вода,качване на мерки,болести и прочие :)
Изгледай този филм,когато имаш време ;)

KA

26.09.13
12:45

Ако пък ти кажа че прекалено много изискване от това смятане на калории ще ми повярваш ли ? :) В природата няма нищо необяснимо и щом си на по малко калории а килограмите не мърдат, значи някъде сметките не излизат. Има и нещо много важно което съм забелязал, ако искаш да имаш точен резултат, пробвай да спазваш за няколко месеца, абсолютно еднаква програма на седмична тренировъчна  дейност (не например едната седмица да си правила повече кардио а другата никакво, или едната седмица да си тренирала 2 пъти във фитнес-а другата 4), и също така се храни по еднотипен начин на седмична база. Защото ако приемаш различни готвени храни, сметките още повече се бъркат. Отделно организма се саморегулира постоянно и за да искаш стрктни резултати е много важно да спазваш и стриктно хранене, трениране, почивка за някакъв по продължителен период. Това го казвам от моя гледна точка, понеже аз също бях в застой и се чудех защо не свалям, а то се оказа просто че тренировките ми се менят на седмична база уж малко а пък смятането на калориите също не е толкова стриктно че да се разчита на него. Съответно при такава малка разлика в калориите, при мен много бърка работата алкохола. Хем ти бута калории, хем ти се “постарава” за формата :))

И наистина както е казала колежката, много е важно да не се вкарваш в излишни филми. Аз затова и не смятам калории вече, преди го правех просто за експеримента. Тренирай си, прави си кефа и това е, за болести ако мислиш става по зле. Аз откакто спрях да мисля за проблемите и болежките, съм цар. Нищо не ме боли, нищо не ми става, въпреки че имам разни неща и така ...

Пак да спомена че това са от наблюдения върху мен и не претендирам нито за точност нито за вярност, просто споделям! Не искам пак да започне да ми се обяснява колко съм зле ... :)

Мнението беше редактирано от kaloyan на 26.09.13 12:50.

26.09.13
15:36

Джулс, напълно съм съгласна със съвета ти. И филма съм го гледала - даже неведнъж. Тъкмо това се опитвах да правя през последния месец - да не мисля за проклетите състояния, в които изпадам (задръжка на вода; постоянна поява на МЦ; световъртеж и прочие..) и да се концентрирам да си живея нормално и пълноценно. Но, месец по-късно, виждайки, че нещата се влошават, честно казано, започвам да се плаша... :X

Kaloyan, разгледай малко дневника ми и ще разбереш, че съвета ти, макар и компетентен и аргументиран, е излишен. Не смятам калории от вчера, а от близо 4-5 години. От същото време се занимавам с фитнес. Експериментите, от типа “проба-грешка” и т.н. съм ги минала стотици пъти.
На няколко места назад в дневника си обяснявам, че съм от много време на един и същи режим (тренировки и храна) и нищо не съм променяла, за това няма логика сега да настъпва подобна промяна. Освен това, аз не съм в “застой”, а в негативен прогрес - в килограмите и мерките. Най-важното е, че да качиш 3 кг за едно денонощие и после 1 месец да не ги сваляш, при всички положения не е нормално. Това, заедно с факта, че преди страдах от хормонални проблеми, кисти, инсулинова резистентност (и т.н.), ме навежда на факта, че е възможно отново да е настъпил някакъв дисбаланс.

KA

26.09.13
17:07

Мислех да ти отговоря но се отказвам ..

fire.is.my.nature

26.09.13
18:45

казано от Juls на 26.09.13, 09:30:

Спри да го мислиш,освободи си съзнанието от всякакви мисли за задържане на вода,качване на мерки,болести и прочие :)
Изгледай този филм,когато имаш време ;)

в 200 калории разлика... няма как да мръдне кантара. Ако случайно си си отрязала малко повече хляб днеска, доматът не е бил 150 грама, ами 250, ябълката и тя и супената лъжица зехтин си я ливнала на око, можеш да си сигурна, че тия 200 кал. са си изядени така или иначе. Освен това 3 кила си е нормално, жена си все пак. Може да си хапваш малко повече въглехидрати напоследък, може да е от стрес, от всичко. Причината никой не може да ти я каже, само изследвания в лаборатория. Но мисля, че за да мръднеш кантара, 200 кал. не са достатъчни. Или просто трябва да се вманиачиш и да мериш всеки грам.

П.С. на мен ми се е случвало дълго време да съм била на малко повече калории и това изобщо да не се е отразявало на кантара и после за 1-2 дена да се събудя с 2 повече(общо взето така е когато качвам, не е постепенно). Мазнините могат да се натрупват и после да се обзаведеш с водната им обвивка и това да стане изведнъж.

разбира се, не съм лекар ;) . Успех!

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 26.09.13 18:47.

27.09.13
04:35

Добре... както и да е, не ми се спори. Факт е обаче, че не само кг-те са проблем. Месечния ми цикъл продължава вече 1 месец (!?!?), имах проблеми с кръвното, с инсулина, гадеше ми се и т.н. Ако имах пари в този момент, щях вече да съм се запътила към кабинета на гинеколожката ми, но уви.

Относно калориите - при всички положения по-вероятно е да съм приела с 200 ккал по-малко, отколкото “без да искам” да съм “ливнала” повечко зехтин. Просто винаги си пресмятам малко по-големи количества, за по-сигурно. А главната ми цел, като намалих приема на храна само с 200 калории, беше, за да видя дали ще продължа да качвам (т.е. не съм целила да свалям) . И... продължих да качвам :D

Мнението беше редактирано от Kath на 27.09.13 04:43.

Здравей, Kath! За първи път пиша коментар в BB-team :) Според мен тялото на жената започва да се променя изключително много точно във възрастта, която си ти. Мога да кажа от личен опит, че до около 18-20г (сега съм на 26, талия 61/ханш 90-91см/49-51.5кг варирам през годината/160см) можех да си хапвам от всичко, никога не съм прекалявала с нищо въпреки това. В един момент тялото ми започна да се променя и да придобива по-женски извивки на типичните места. Смея да кажа, че съм спортувала от както се помня, режима ми на хранене никога не се е променял драстично, тъй като съм на принципа “златната среда”. Все по-трудно ми става да си задържам мерките, а междувременно все по-интензивни ми стават тренировките. Имай го предвид, защото тялото на жената си иска “своето”. Все пак една от основните функции на жената е да може да може да износи поколение => и естественото закръгляне на жената си е природно обосновано. Запозната съм с дневника ти, и проблемите ти. Просто исках да изкажа и собствения си опит и наблюдения, и да те успокоя, че дори и да не е настъпил отново дисбаланс при теб, може да е просто генетично заложено :) Изглеждаш повече от страхотно при всички положения!

fire.is.my.nature

27.09.13
13:38

В такъв случай не знам какво очакваш да чуеш.

Ъм, последно : 50 кила на 170 са прекалено малко, не е изключено с това сваляне да си си нарушила разни процеси в тялото и то сега да се мъчи да хармонизира нещата.

Сигурна съм, че с този пост ще предизвикам повторен неприветлив отговор :D Затова : не се вкарвай във филми, всички тука можем само да гадаем и да дадем некомпетентно мнение.

По-здрави.

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 27.09.13 13:40.

27.09.13
15:48

fire.is.my.nature, нямам нищо против да изказвате мнения. Факта, че въобще се занимавате да правите такива дълги и обосновани постове, за мен означава, че просто се опитвате да помогнете. Просто знам, че има неща, които не са ясни на повечето хора и аз се опитвам да ги разясня. Във връзка с това, нито съм висока 170, нито тежа 50 кг :D (168 съм, в момента тежа 52-3).

fire.is.my.nature

27.09.13
16:02

Ок, извинявай, последно като четох в дневника мисля, че беше 50-51 и винаги съм мислела, че си 170, затова се обърках. :Д Но и 2 см не са кой знае какво. :)

Хайде смело напред и каквото и да е : оправя се! Имаш късмета да си си все още в България, аз не вярвах, че ще изрека подобно нещо, но съм адски разочарована от медицинското обслужване в града с най-стария и добър университет в Германия, в който има клиника на всеки ъгъл. Просто тук подхождат много незаинтересовано, а смених доста лекари по един (в крайна сметка несериозен) проблем.

За образованието в чужбина напълно те подкрепям и ти бях написала един пост, ама се изтри :Д

Хайде, форумната треска ме е хванала днес и си губя доста времето, мисля да прекратя спама! :Д

Поздрави и усмивки :) :) :)

27.09.13
21:49

Хей Кат, ще се радвам като съседки да се запознаем наистина някой ден ;) Мога доста неща за чужбината да ти разкажа, немски възпитаник съм обаче ;) ти може би си се ориентирала към англоезичните държави, най-малкото заради дипломата с която ще се сдобиеш, но нищо де, ако нещо те интересува за Германия примерно мога да помагам. Доста новобранци ми пишат от портала Тук-там, не знам дали го знаеш, тъкмо исках да дам лек hint понеже е доста информативен, особено що се отнася до въпросите какъв аджеба е живота “на вън” (не само за образование). Страхотно е, че си толкова целеустремена, така и трябва!

28.09.13
04:41

казано от Membaris на 27.09.13, 21:49:

Хей Кат, ще се радвам като съседки да се запознаем наистина някой ден ;) Мога доста неща за чужбината да ти разкажа, немски възпитаник съм обаче ;) ти може би си се ориентирала към англоезичните държави, най-малкото заради дипломата с която ще се сдобиеш, но нищо де, ако нещо те интересува за Германия примерно мога да помагам. Доста новобранци ми пишат от портала Тук-там, не знам дали го знаеш, тъкмо исках да дам лек hint понеже е доста информативен, особено що се отнася до въпросите какъв аджеба е живота “на вън” (не само за образование). Страхотно е, че си толкова целеустремена, така и трябва!

Определено ще ми е интересно да си побъбрим. Може пък да се разберем нещо, пиши в лично съобщение :)
P.S. Аз съм, така да се каже, “open-minded”, не съм се насочила конкретно към UK.. Предпочитам англоезичните държави, но не само там говорят английски, а и е хубаво човек да се добере до възможно най-много източници на информация.

04.10.13
06:38

04.10.2013

Движение:
Станах много рано.. започнах деня с около 50 мин power йога (различни пози; слънчеви поздрави и т.н.). По-късно днес ще има и тренировка... или още йога. Ще видим :)

Храна:
05:00 - ХАЛБА ( :D ) кокосово мляко*
05:30 - Йога
06:30 - Кофичка цедено мляко с шепа годжи берита*
Нататък съм планирала:
08:00 - 2 филии ръжен хляб с кашкавал
15:00 (като се върна от работа) - голяма салата от краставици с около 100 гр. мортадела*
19:00 - 3 варени яйца; домашен сандвич с айрян

Килограмите все още са си налице, не съм ги свалила. Сякаш внезапно метаболизма ми се забави. Калориите още ги намалих.... е, не е лесно. Но се надявам да е за добро. И се надявам да няма повече качени кг.
Придържам си се към плана - редовни тренировки; хубава храна; йога от време на време; лекции; работа ... и прочие :)

17.10.13
23:38

Въпроси за метаболизма:

1) Пиеш ли още метформин?
2) Прегледа ли се при лекар за причината - щитовидни жлези, други причини?

KA

12.11.13
08:43

Защо си заряза дневника, ти хич нищо не си писала от толкова време ?

18.12.13
11:59

Честит Рожден Ден, Кат! Здраве, пак здраве, още здраве! (party)

18.12.13
13:20

Кат, Честит Рожден Ден  (party) (F)

18.12.13
16:23

Честит рожден ден! (cake) Да си жива и здрава, много обичана и щастлива! Весел празник. (sun) (F)

17.04.14
17:18

Здравейтеееееее :)
От тоооолкова време не съм писала тук, че не е истина! Много, много ми липсва воденето на дневник, но критично страдам от липса на време за описания. Сега само бързичко понаписвам някоя дума, за да уточня, че никак не съм ви забравила. По няколко пъти седмично влизам в сайта, редовно чета дневниците.
При мен тренировките и храната си вървят постарому, няма особена промяна, съответно и нямам особен прогрес :(. Добре е обаче, че поне успявам да поддържам постигнатото, на фона на безкрайнио препълненото ми ежедневие (редовни лекции, много курсови работи, много изпити, отделно редовно ходя на работа, а и комбинирам всичко това със самостоятелен живот).
От здравословна гл точка, нещата не са особено цветущи. Пак съм с кисти на яйчниците, а храносмилателната ми система е под всякаква критика. Но по повод нея се отказах от всякакви лекари и лекарства, просто разчитам на това, че хубавата храна, пълноценният живот и редовните тренировки, в един момент ще дадат така желания резултат и ще се излекувам.
По повод кистите - предстоят едни изследвания, след тях предприемаме нови мерки (спрях отдавна противозачатъчните, с които ме “лекуваха” преди). Имам надежда, защото смених лекаря. Този път, сякаш има светлинка в тунела.
Тренирам си силово и кондиционно, от време на време тичанам и скачам на въже (любимото!). Йогата е останала малко на заден план, но не пропускам да се енергизирам със слънчеви поздрави, във всеки удобен момент. Позите и разтягането са редовни :)
Това е.
П.С. С ОГРОМНО закъснение благодаря за честитките (h)
П.С. 2 -> Към момента поддържам приблизително 51 кг, като имам заааадоволителен напредък в клековете, както и удивителен РЕгрес в лицевите :@ .

Малко актуални снимки на моя милост и други хора покрай мен

Мнението беше редактирано от Kath на 17.04.14 17:23.

21.04.14
10:12

Ехо (wasntme)
Тук съм, защото ще е полезно да опиша Великите празнични дни :)
Бяхме в родния ми град - Пещера (h) - и си прекарахме страхотно. Започнахме с празнична вечеря за посрещане на Великден.Храната беше ИЗЦЯЛО домашно приготвена и много вкусна. Изобщо не преядох за целия ден, не се “нахвърлих, като невидяла” на сладкишите, нито на другите вкусотии. На следващия ден също имаше лек, празничен обяд (агнешко, малко парче козунак, яйце и зелена салата) и много разходки.

19.04.2014

Тренировка (сутринта, на гладно):
4 кръга:
-Ренегадско х 10; 2@7,5 кг
-Мъртва тяга х 15; @16 кг
-Суинг х 10; @13 кг
-Планински катерач х 50
-Скачане с въже х 100

4 кръга:
-Бицепсово сгъване х 8; 2@7,5
-Кик бек х 10; 2@7,5
-Коремни преси х 20
-Повдигане на крака до свещ (за корем) х 10
-Въже х 100

3 кръга:
-Пуш-преса х 10; 2@7,5
-Крак към лакът (противоположни) от планк х 40
-Скачащ клек (почти до земята) х 15

3 кръга:
-”Хало” с дъмбел (или “around the world”) х 8; @7,5 кг
-Плие х 20; @7,5
-Knee hugs x 20

Всичко за 36:00 мин.

Храна:
-08:30 - Мляко с кафе
-9:30 - Студено “мляко с какао” (кокосово мляко, вода, какао)
-14:30 - Малко парче баница със сирене (домашна баница, с домашно тесто) + 300 гр пълномаслено домашно кисело мляко
-19:30 - няколко хапки свинска пържола с гъбен сос, към 100 гр агнешко, 1 филийка козунак, 2 яйца, салата

Качвам снимки от обиколката на крепостта Перистера (в гр. Пещера), която в момента реставрират и съвсем скоро ще бъде отворена и достъпна за туристи. Мястото е направено вълшебно.

Мнението беше редактирано от Kath на 21.04.14 10:13.

26.04.14
05:55

Реших да споделя домашното ми суши с басмати, филаделфоя, авокадо, кълнове от мунг, тай сос, сьомга и рачешко месо. Не вярвах, че ще се получи, тъй като правя за първи път, но ми хареса много повече от сушито, което съм яла по ресторантите.

Мнението беше редактирано от Kath на 26.04.14 05:56.

21.06.15
07:16

Здравейте! :)
Правя един ъпдейт в дневника си, тъй като има някои промени при мен, които искам да споделя. Освен това, нужен ми е съвет и съм сигурна, че тук ще се намери някой, който би могъл да помогне.

Ще започна с хранителния си режим. Карам го от около година на нещо като полу-вегетарианство и се чувствам идеално. Почти всеки ден имам едни и същи менюта, съставени от :
1. “Закуска” - по принцип се храня само веднъж на ден (вечер), но сутрин приемам нещо като “шейкове” или напитки, които също съдържат доста хранителни вещества, така че го броя за закуска. Състои се от кокосово, бадемово или обикновено прясно мляко с едно от следните - канела/натурално сурово какао/рожков/кокосово брашно - разбъркани със стевия.
2. Вечеря - състои се всеки ден от 3 основни компонента, като към тях, от време на време (за разнообразяване на храненето), добавям яйца, риба, млечни продукти или някой друг вид зеленчук. Трите компонента са - 1. Нахут: винаги домашно приготвен - обикновено или на яхния с много моркови, картофи, лук и мнооого куркума; а често и под формата на накиснати, сварени, мариновани (пак с много куркума и рядко зехтин) и изпечени до хрупкавост “ядки”. 2. Салата от много краставици (белени), пресен лук, пресни копър и магданоз, оцет, куркума, чесън, сол. Понякога тук добавям авокадо, за да набавя мазнини (със зехтин не ми харесва). 3. Поне 150 гр. черен домашен или закупен био суров шоколад. Домашния го правя с разтопени кокосово+какаово масло, с разтворени в тях сурово какао+рожков и стевия - често добавям годжита, сушени червени боровинки, понякога (но рядко) - бадеми.
Това е за храненето. Еднообразно е, но ми се отразява идеално на стомаха. Ужасният колит, който имах преди, сега вече е много “обуздан” и рядко се обажда. Не ям месо. Отказах се от него преди около година, когато купих пилешки бон филенца на “Градус”, които след като мариновах и изпекох имаха вкус на гума, а да не споменавам колко дреееебнички станаха (тотално се свиха след изпичането). Блъскани с хормони, вода и какво ли още не... НЕ, мерси.
АЛКОХОЛ: Пия червено (домашно) или бяло вино, почти през ден (или всеки ден) - бира. Нищо твърдо.

ТРЕНИРОВКИ: Всеки ден (пропускам много рядко) - загрявка от слънчеви поздрави - защото това е най-енергизиращата, премахваща стрес и дори лечебна за мен (при контузии и други подобни) загрявка, която някога съм правила. Следва приблизително 40 минутна тренировка за цяло тяло със свободни тежести, ластици и собствено тегло.

И така, с този режим успях да достигна физическо и духовно ниво, при което се чувствам в пълна хармония с тялото си, така че едва ли някой би могъл да ме убеди, че някое от изброените по-горе неща не е правилно. От бала ми, до сега, успях да възстановя теглото си, до здравословните за мен 51-52 кг., преди бях 48. Прилагам малко снимки.

А сега, най-сетне, към проблема.
Още от самото начало на дневника съм изяснила, че имам диагноза поликистозни яйчници + инсулинова резистентност. Инсулина си го оправих вече (най-вече с правилно хранене), но проблема с яйчниците си е все още налице. След 4-5 години непрекъснато приемане на противозачатъчни, изписани от лекари, с цел - лечение, осъзнах, че е крайно време да спра да се ТРОВЯ. Буквално усещах, че вкарвам отрова в организма си. Постоянно се чувствах отпаднала, подута, много емоционална, сдобих се с мигрена, колит, нарушена кожа на лицето и тялото (имах обриви, пъпки и какво ли още не). Спрях ги на своя глава, преди около 7 месеца. И в момента съм много по-щастлива и здрава. Започнах хомеопатия с цел лечение на яйчниците+колита, която прилагах 3 месеца - колита ми се повлия много благоприятно, но през цялото време нямах никакъв цикъл. Отидох отново на ендокринолог-гинеколог. Дадох над 220 лв за нови изследвания. Пуснах си 9 различни хормона, оказа се, че всички, ДО ЕДИН, са в норма. Казах на лекаря, че не желая да приемам повече противозачатъчни...........и той ми изписа ОРГАМЕТРИЛ. Общо взето, все същата история. Както и да е, по голяма настоятелност от близките ми, от 5 дни вече ги приемам - по 2 на ден. Вчера беше последното, а сега чакаме, след определен период от време, да ми дойде цикъла. Като дойде, на 16-тия ден, отново започвам да ги пия за 5 дни по 2 на ден...и така поне 3 месеца.
МОЛЯ, някой да ме посъветва - дали си струва да опитвам?? Някой, който е минал през това (или който има знания в областта). Искам един ден да си имам дечица, но в момента не е ясно дори дали въобще произвеждам яйцеклетки.

Поздрави от мен на всички и предварително БЛАГОДАРЯ.

KA

21.06.15
20:08

Добре дошла отново :)

Добре дошла отново!

След като хормоните са в норма, каква е причината за поликистозата според лекарите или не се знае?

И аз съм с тази диагноза или поне бях (все още не смея да кажа, че съм се излекувала, защото не съм балансирала изцяло нещата) - минах през противозачатъчни и други подобни, но за съжаление беше неуспешно и дори проблемите се задълбаха. Спрях ги - на своя глава също, но предприех няколко действия, които в крайна сметка доведоха до цикъл на около 35 дни.
Хормоните ми също са в норма, но преди години FSH и LH не бяха в добро съотношение.

Както казах, правя много неща и не знам кое е повлияло повече или по-малко. Ще ти ги напиша, но искам предварително да предупредя теб или някое друго момиче с такъв проблем и попадне на мнението, че тези неща не са панацея и това, че при мен е проработило по един или друг начин не значи, че ще стане при друг.
Проучете внимателно нещата и всяка да прецени сама за себе си - не искам споделеният ми личен опит да се приеме като заместител на лекарско мнение или като нещо, което задължително трябва да се направи, ако искаме да възвърнем цикъла си. Дори и аз самата все още не мога да кажа кое е натежало най-много.
Просто нещата са много.

Така:
- Качих процента си мазнини, защото на 15% нямах цикъл.
- Започнах боуен терапия в комбинация с разни точкови процедури (голяма скоба: много е важен специалистът, много е важна личната нагласа на човека към терапията; но дори и терапевтът да е добър - това не значи, че действията му ще провокират тялото да се самоизлекува, което е целта; аз вярвах силно и се доверих изцяло - бях упорита и над година и половина сме работели всяка седмица)
- Намалих месото от 1 кг на 500 г
- Включих повече риба и вместо всеки ден да ям месо, ям 1-2 дни риба, 2-3 дни месо и после пак риба
- Направих си тест за непоносимост към храни ИмуПро и спазвам стриктно имунен протокол вече над 400 дни
- Обърнах внимание на алкално-киселинния баланс и се старая около 30% от храната ми да е киселинна, а останалите 70% - алкална
- Намалих кафето - имах доста дълъг период от години без никакво кафе, а сега пия 2-3 пъти седмично, просто за вкус
- Намалих въглехидратите и от 200-250 г постепенно минах през 120-150, а сега и по-малко. Разбира се - имам достатъчно полезни мазнини в менюто
- Срещнах мъжа до себе си. Успокоих се вътрешно - живеем в хармония
- Работя неща, които обожавам; нямам лош стрес в ежедневието (но началото на 2012 година ми беше един голям кошмар; радвам се, че това вече е минало); спя много

Надявам се, че по някакъв начин съм успяла да ти дам насоки за размисъл.
Успех ти желая от сърце!

22.06.15
06:12

Вероника, благодаря ти много за изчерпателния отговор.
Всичко, което си изписала, е от изключително значение. На своя глава съм се убедила в това.

Аз обаче съм изключително странен случай. Нека обясня защо. Като за начало, цикъла ми спря, когато качих над 10 кг, преди около 5 г. Т.е., не е било поради нисък % подкожни мазнини или поднормено тегло. Оказа се, че уж било от ИР, но не знам, вече ми е трудно да повярвам на диагнозите на лекарите. До този момент не тренирах активно с тежести, по онова време все още се занимавах с тенис и плуване. След това се “запалих” по фитнеса и от тогава, до ден днешен, това си е моят спорт. Дълго време се борих с теглото си, когато след 2 години, най-сетне, успях г/д да възвърна килограмите си - достигнах до 57 кг, а преди заболяването бях 51. Цикъл все още нямах. Ясно е, че получих дисбаланса, поради огромния стрес, който преживях тогава. Към момента обаче съм много по-щастлива, живея в пълна хармония със себе си и половинката си, радвам се на живота всеки ден, не си давам много зор, спя много стабилно и се чувствам добре. Иии.. пак нямам цикъл.
Храненето се съмнявам да е проблем - през изминалата година, почти изцяло преустанових приема на месо, ям само риба и млечни продукти. Много по-добре се чувствам. От добавките - в момента приемам само рибено масло и вечерна иглика. Мазнини в храната си не обичам - т.е., не готвя с мазнини. Но пък, за сметка на това, обожавам кокосово масло, пълномаслено кисело мляко, авокадо, ядки... така че, по този начин, успешно си набавям необходимото количество мазнини, без да ги подлагам на каквато и да е термична обработка.
По настояване от лекарите, преди около 6-7 месеца за 1 месец преустанових напълно тренировките - единствено разчитах на активни разходки, малко йога и други “леки” занимания. Те смятаха, че заради тренировките нямам цикъл. Аз бях на 100% наясно, че са в грешка, но близките ми настояваха “поне да опитам”. Това беше пълна глупост, никога няма отново да го повторя, защото отново се възвърна стреса, безсънието, колита се засили, чувствах се непрекъснато като парцал, тренировките ми липсваха безумно много, а цикъла така и не дойде.

Та, в обобщение - цикъла си го изгубих, поради наличие на голям стрес, а сега, каквото и да правя, той не се появява, въпреки, че вече водя много по-спокоен и щастлив живот.
Ти приемала ли си Оргаметрил, и ако да, как ти се отрази?

Мнението беше редактирано от Kath на 22.06.15 06:25.

Понеже беше писала, че често приемаш аспартам—нарушения в менструалния цикъл e един от симптомите на натравяне с аспартам.

Безопасното количество аспартам на ден е 3500 милиграма, едно пакетче съдържа 35 милиграма, а една диетична кола от 350 милилитра—185 милиграма!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 22.06.15 07:04.

22.06.15
08:02

Отдавна не съм приемала аспартам - близо година, може би... Може да е имало някой друг “инцидентен” случай за този период, но дори не си спомням.

22.06.15
08:12

казано от Kath на 22.06.15, 08:02:

Отдавна не съм приемала аспартам - близо година, може би... Може да е имало някой друг “инцидентен” случай за този период, но дори не си спомням.

Аа, да, сетих се - дъвки Орбит, от време на време, но съм далеч от преминаването на “допустимата граница”. Всъщност, не мисля, че за аспартама съществува някаква ДОПУСТИМА граница. Ако можеш изобщо да не го приемаш, най-добре.

Нямам опит с това лекарство - никакъв.

Аз спрях и дъвките, за всеки случай. :D

За дъвките мога да препоръчам едни, които от известно време ги пуснаха на пазара, без аспартам, с ксилитол :) Е...по-скъпи са от обикновените, едно пакетче е 2лв, а големите кутийки са 6,50лв :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 22.06.15 09:41.

24.06.15
13:40

Отчет на вчерашния ден:

23.06.15

Сън - над 7 часа, събудих се супер свежа, свърших много работа в същия ден. В момента работя като сътрудник по проекти към БАИ (Бълг. агенция по инвестициите) и имам много креативни задачи, адски приятно ми е, но си изисква добре отпочинал мозък. Хубавото е, че работя от вкъщи, така че имам възможност да се наспивам добре, както и да работя в ранните часове сутрин, когато биологичната ми аларма обикновено ме събужда. И без това сутрин съм най-активна, идеално ми е :)

Храна:
Събудих се малко след 6:00 и си направих около 500 мл топло прясно мляко (без лактоза), в които разтворих 2 с.л. сурово какао, разбъркано добре със стевия и кокосово брашно. Пих го бавно - поне 1 час.
Към 7 сутринта изпих и чаша мляко с кафе, после се захванах със задачите, до ранния следобед бях готова и имах време да сготвя мусака от тиквички за вечеря и да почистя у нас. После излязох, имах цял ден да правя каквото си поискам.
17:00 - 17:45 Тренировка
20:00 - вечерях мусака от тиквички (тиквички, яйца и сирене, запечени с обичайната заливка за мусака, но направена с нишесте от тапиока, вместо брашно). Към това имаше голяма салата от белени краставици с много копър, пресен лук, магданоз и куркума, подправена с балсамов оцет и сол. Последва филм, към който - малко бадеми, печен хрупкав нахут и около 140 гр. домашен тъмен шоколад.

Течности
Към 3 литра вода, 500 мл бира

Тренировката:
4 кръга от:
1. High knees
2. Jumping jacks
3. Push ups
4. Knee-to-elbow (plank position)
5. Squats with 14kg weight
6. Swing (R arm) @7kg
7. Swing (L arm) @7 kg
8. Renegade (R arm) @7kg
9. Renegade (L arm) @7kg
10. Bic. curls 2@7kg
11. Front-arm rise 2@7kg
15 сек почивен/45 сек работен интервал, общо 44 кръга = 44 минути.

Мнението беше редактирано от Kath на 24.06.15 15:29.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1