Имам една молба - моля, препоръчайте ми качествен въглехидрат за ден с умено тежка тренировка, който да не покачва особено много нивата на инсулина? Има ли въобще такъв?
Домашния хумус не е чак толкова въглехидратен, но има доста нисък ГИ - около 20.
Овеса е с около 10, мисля.
Домашния хумус не е чак толкова въглехидратен, но има доста нисък ГИ - около 20.
Овеса е с около 10, мисля.
Сега гледам хранителните стойности на нахута - не са лоши, но индекса ме притеснява. А овеса, от своя страна, според мен не е много подходящ за вечеря...трябва ми нещо, подходящо за похапване в по-късните часове.
Сега гледам хранителните стойности на нахута - не са лоши, но индекса ме притеснява.
Според мен индекса му е доста задоволително нисък. :)
Сега гледам хранителните стойности на нахута - не са лоши, но индекса ме притеснява.
Според мен индекса му е доста задоволително нисък. :)
На различните места пише различно, ако е наистина 20 е ОК
Мнението беше редактирано от Kath на 16.02.13 21:08.
17.01.2013 - тренировъчен (8)
Добро утро (sun)
Сън - около 7 часа, много пълноценни!
Утрото започна прекрасно за мен - с тренировка! И то не каква да е. Първо правих HIIT кардио, а после йогана Шива Рей, като отправям сърдечни благодарности към Маргаритка за препоръката :)
Много, много ми хареса :) Откровено - имаше някои пози, в които едва издържах, както и такива, които изобщо не успях да направя, но все пак се справих доста прилично. Пробвах първоначално с едно видео “Yoga for beginners”, но то пък беше съвсем лекичко.
Относно йогата и мен: практикувах йога преди доста време. Ходих на курсове, като правих и някои видеа в домашни условия. Харесваше ми много, не знам защо преустанових. Нямам намерения да се занимавам сериозно с това, просто йогата ми харесва и мисля да подновя заниманията в дни, в които имам време и желание.
По-късно ще има и силова тренировка.
Храна
undereating - 19 часа
-Моркови и мляко с Нес
overeating - 5-6 часа
1.14:00-Кофичка цедено кисело мляко с 2 с.л. тахан - купих си най-сетне (party)
2.16:00-100 гр. черен био шоколад
3.18:30-300 гр. пилешки гърди, печени в плик с топено сирене, къри и други подправки + салата краставици, кофичка цедено мляко и 100 гр. моцарела—> обаче не изядох цялата салата, не успях :D
Тренировка
HIIT на гладно, интервали 50/10; 15 mins total
1.high knees
2.butt-kick jumps
3.burpees
4.full swing @12 kg
5.mount. climbers
6.high knees
7.dynamic sumo squats
8.pendulum jumps
9.right-arm clean & press @6kg
10.mount. climbers
11.left-arm clean & press @6kg
12.high knees
13.butt-kick jumps
14.full swing @12 kg
15.pendulum jumps
+ Yoga - Shiva Rea - Creative Core & Lower Body 25 Minutes
към 17:00 беше втората тренировка
“Time challenge”-всичко изпълних за 10 мин и 20 сек.:
500 high knees
50 push ups
50 knee hugs
100 mountain climbers
30 dynamic sumo squats
40 reverse lunges + front kick
100 mount. climbers
3 кръга:
1.Ренег. гребане от планк + планк скок х 8; 2@7кг
2.Бицепсово сгъв. х 8; 2@7кг
3.Повд. на ръце встрани х 8; 2@7кг
4.Кик-бек х 8; 2@7кг
3 кръга:
1.Дайв бомбърс х 10
2.Диамантени лицеви опори х 10
3.Лиц. опори за трицепс х 10
4.Лиц. опори за рамо х 10
Табата 20/10; 8 кръга; 4 мин:
-Планкове на лакти
За съжаление май претренирах малко (whew)
Течности, добавки,лекарства:
1 табл. “Хлое”; фолиева киселина; 5 мл. SNAIL екелсир (за стомах); 1 табл. Vita max на “Nutrim”
Вода, кафенце, чайове...
Мнението беше редактирано от Kath на 17.02.13 21:55.
Добро утро (sun)
Утрото започна прекрасно за мен - с тренировка! И то не каква да е. Първо правих HIIT кардио, а после йогана Шива Рей, като отправям сърдечни благодарности към Маргаритка за препоръката :)
Много, много ми хареса :) Откровено - имаше някой пози, в които едва издържах, както и такива, които изобщо не успях да направя, но все пак се справих доста прилично. Пробвах първоначално с едно видео “Yoga for beginners”, но то пък беше съвсем лекичко.
Относно йогата и мен: практикувах йога преди доста време. Ходих на курсове, като правих и някои видеа в домашни условия. Харесваше ми много, не знам защо преустанових. Нямам намерения да се занимавам сериозно с това, просто йогата ми харесва и мисля да подновя заниманията в дни, в които имам време и желание.
По-късно ще има и силова тренировка.
Шива Рей си е класика в жанра.Нейната йога не е никак лека,така че е нормално на първи прочит да те позатрудни.Поздравления за решението да се върнеш към йогата...дори да не е нещо сериозно пак ще имаш куп ползи от нея! :)
Добро утро (sun)
Много, много ми хареса :) Откровено - имаше някой пози, в които едва издържах, както и такива, които изобщо не успях да направя, но все пак се справих доста прилично. Пробвах първоначално с едно видео “Yoga for beginners”, но то пък беше съвсем лекичко.
По-късно ще има и силова тренировка.Шива Рей си е класика в жанра.Нейната йога не е никак лека,така че е нормално на първи прочит да те позатрудни.Поздравления за решението да се върнеш към йогата...дори да не е нещо сериозно пак ще имаш куп ползи от нея! :)
Не е истина от какви състояния ме е измъквала йогата... само се ядосвам, че чакам “ножа да опре кокала” и нервното ми състояние да достигне пик, за да започна да практикувам. Както и да е, няма да отлагам повече - възобновявам йога дейностите, надявам се да съм по-сериозна.
Овесените ядки по никакъв начин не са абсолютно неподходящи за вечерно хранене - поне според мен.
Ръжените и ечемичените също.
Боб и леща как ти звучат :)
Мнението беше редактирано от Маданеца на 17.02.13 12:54.
17.02.13
17:40
Кат,ще споделиш ли от къде си свали йогата? От много време я търся, но не мога да намеря от къде да си я изтегля. :)
Кат,ще споделиш ли от къде си свали йогата? От много време я търся, но не мога да намеря от къде да си я изтегля. :)
Не съм Кат, но мисля,че едва ли ще намериш по-голям избор от:
http://rutracker.org/forum/viewforum.php?f=1597
Овесените ядки по никакъв начин не са абсолютно неподходящи за вечерно хранене - поне според мен.
Ръжените и ечемичените също.
Боб и леща как ти звучат :)
Боб и леща, с моят стомах...знаеш :)
Иначе овеса и ръжените ядки са ми любими...няма да е чак толкова лошо да вечерям с нещо такова от време на време, така ли?
17.02.13
21:16
Елда?
Сега съм на тая вълна и четох, че може да се приготвя със зеленчуци, със сирене, дори на кюфтенца, така че може би е вариант.
18.01.2013 - тренировъчен+йога (9)
Сън - около 7ч., но май след вчерашната преумора ми беше малко.
Днес имаше йога за събуждане :) . Шива Рей наистина е невероятен учител..
Обмислям тренировката да е само кардио... ще видим.
Храна
undereating - 19 часа
-Моркови и мляко с Нес
overeating - 5-6 часа
Йога
С Шива Рей:
A.M. Energy Morning Practices - Meditation (5 мин) + A.M. Energy Morning Practices - Shakti Flow (20 мин) + A.M. Energy Morning Practices - Shavasana (7 мин)
Тренировка
по-късно
1 табл. “Хлое”; фолиева киселина; 5 мл. SNAIL екелсир (за стомах); 1 табл. Vita max на “Nutrim”
Обичайното - кафе, вода, чай...
;)
...Дописвам:
Така...по време на тренировката, при това съвсееем в началото, си разтегнах жестоко сухожилието на лявото задно бедро. Освен това стомаха ме заболя ужасно много, някъде към средата на заниманията. И ВСЕ ПАК си направих тренировката, което ме прави доволна, но пък не знам доколко е хубаво... Сега ми е трудно даже да ходя, но се намазах с Бенгей, дано ме пооправи.
Малко спонтанно реших да включа още малко Шива Рей днес.
Напоследък се случва нещо странно.. храната ми идва твърде много и не успявам да я изям дори в 6-часов прозорец.. Сега, например, започнах вечерята в 18:00, но със сигурност до 18:30 няма да приключа, което прехвърля 6 часа, имайки предвид, че съм започнала към 12:00. От друга страна, калориите не са много - за днес тотала е около 1800, като съм изброила всичко (всеки зеленчух, всяка трохичка, даже морковите и млякото от undereating-a :D). Мисля просто да не се вглъбявам в прозореца, и толкова.... (??)
И последно: Преди няколко дни си скъсах въжето на “Energetics”, с което изкарах 1 година. Днес си купих ново, пак на “Energetics” и след първите 500 скока И ТО СЕ СКЪСА :@ :@ Какъв е тоя късмет, не знам...........
overeating - над 6 часа
12:10- 160 гр. натур. шоколад със Стевия
13:30- кофичка кис. мляко с 1 с.л. тахан
18:00- Голяма салата (айсберг+краставици) + бъркани яйца (4 яйца, 2 белтъка, 200 гр. моцарела)
Графата става “движение”, заимствано от някои други дневници, защото не ми се занимава да ги отделям:
Движение:
Към 16:00 беше тренировката ;)
Condition: Total time 15:30
1.Jump rope x 500
2.Swing x 20@12kg
3.Burpees x 20
4.Mountain climbers x 100
5.Walking lunges x 40
6.High knees x 500
7.Side kicks x 60
8.Swing x 20@12kg
9.Burpees x 20
10.Mount. climbers x 100
+ Shiva Rea: Creative core & upper body (~35 mins)
Дописвам още няколко чая с мента, още доста вода и още едно кафе (чисто)
Яденето в 18:00
Мнението беше редактирано от Kath на 18.02.13 18:26.
19.02.2013 - Тренировъчен (10)
“Добро” утро :( Сън - стабилен, поне 7 часа... но за сметка на това се събуждам 2 пъти по-зле от вчера. Травмата ме боли още повече и сега, като се замисля, може и да е костта зад глутеуса, понеже, като се разтягах (момента, в който се травмирах), нещичко отзад изпука и мястото изтръпна.
Днес няма да тренирам нищо, дори йога не мога да правя и съм много нещастна :(
Нищо, добрата новина е, че довечера в 18:00 имам час за гастроентеролог! Най-сетне!!
Храна
undereating - 19-20 часа
-2 ябълки
overeating - 5-6 часа
13:30 - Кофичка цедено кисело мляко с 2 с.л. какао и 2 с.л. тахан
15:00 - 400 гр. пуешко филе + 50 гр. кашкавал
18:30 - 250 гр. пълнозърнести мини хлебчета “калцоне” от Био маркета http://www.balevbiomarket.com/hlebni-i-zurneni/pici/bio-tost-mini-kalcone.html + 50 гр. кашкавал
Много калории, много въглехидрати...за това реших да тренирам :) Но само за горна част.
Движение
Ще я напиша в друг пост ;)
Обичайното - кафе, вода, чай...
Снимка на пълнозърнестото калцоне от вечерята:
Мнението беше редактирано от Kath на 19.02.13 15:17.
Движение
-4 кръга:
1.Ренег. гребане х 10; 2@6кг
2.Биц. сгъване х 10; 2@6кг
3.В-абс х 15
-4кръга:
1.Лиц. опори х 15
2.Хибридни Арнолд преси х 10; 2@6кг
3.Аб ролер х 10
-4 кръга
1.Повдигане за трапец х 15; 2@6кг
2.Бицепсово чуково сг. х 10; 2@6кг
3.Knee hugs x 15
-4 кръга
1.Бенч прес (на шв. топка) х 15; 2@6кг
2.Хиперекстензии (на шв. топка) х 20
3.Кофички на пейка х 15
Без почти никакви почивки излезе към 30 мин. Доволна съм :)
Мнението беше редактирано от Kath на 19.02.13 16:02.
20.02.2013 - (11)
Сън - към 6 ч., усещам силна умора.. :(
Тренировка днес може и да няма...може и да има... не знам, ще реша - в зависимост от това дали ще имам сили по-късно :) Принципно ще е добре да почина малко.
Вчера няколко пъти се мазах с Бенгей и Арника и сега почти не ме боли мястото на вчерашната травма (sun)
Вчера бях на лекар. Прегледа ме на ехограв и се ужаси от “гледката”, на която се натъкна - червата ми направо се “биеха” .. Назначи ми гастроскопия, което е изследване с една тръбичка и съм чувала, че е ужасно неприятно :( Е, какво да се прави, щом се налага... до края на седмицата ще докладвам резултати и развой на събитията.
Храна
undereating - 19-20 часа
-моркови, кафе с мляко
overeating - 5-6 часа
Движение
Пиене: обичайното
Мнението беше редактирано от Kath на 20.02.13 07:17.
20.02.13
07:57
Вчера бях на лекар. Прегледа ме на ехограв и се ужаси от “гледката”, на която се натъкна - червата ми направо се “биеха” .. Назначи ми гастроскопия, което е изследване с една тръбичка и съм чувала, че е ужасно неприятно :( Е, какво да се прави, щом се налага... до края на седмицата ще докладвам резултати и развой на събитията.
Неприятно е, наистина, майка ми преди 2години някъде си прави, но всичко е за много кратко време, така че не се плаши, ще се справиш и всичко ще бъде наред, Кат (F)
Като човек,на който са му правили ще ти кажа,че е Ужасно. . .няма да се плашиш,бързо минава,но е много кофти.
20.02.13
10:43
Колкото и да е неприятно усещането,по-важно е да се унищожи тоя проблем и да си здрава.И при положение,че ти предстои раждане някой ден , колко може да е ужасна тая гастроскопия :D . Няма да се плашиш !
.....
Храна
overeating - 5-6 часа
13:00- 300 гр. сладолед “Мр. Суитс” + 200 гр. заквасена сметана
14:30- 400 гр. салата зеле, цвекло, моркови и 5 с.л. домашна майонеза
16:00- 3 варени яйца, 1 сухар с 1 ч.л. масло
18:00- 3 варени яйца, 1 сухар с 1 ч.л. масло
Движение
1.20 push ups
2.20 knee hugs
3.20 dead lifts + plank jump @12 kg
4.20 swings @12kg
5.20 push ups
6.20 burpees
7.20 dynamic sumo squats
8.20 push ups
9.20 swings @12 kg
10.20 knee hugs
11.20 burpees
12.20 dynamic sumo squats
13.20 dead lifts + plank jump @12kg
14.20 mount. climbers
15.20 clean & press RIGHT HAND @6kg
16.20 mount. climbers
17.20 clean & press LEFT HAND @6kg
18.20 burpees
19.20 swings @12kg
20.20 mount. cl.
21.20 knee hugs
22.20 mount. cl.
Total: 17:50 min; 440 reps
Дописвам
20-30 мин успокояваща йога
Мнението беше редактирано от Kath на 20.02.13 20:12.
А докторът каза ли ти какво причинява зелевата салатка на тези “побойници” :)? Спести си я за известен период от време, просто съвет :)))
А докторът каза ли ти какво причинява зелевата салатка на тези “побойници” :)? Спести си я за известен период от време, просто съвет :)))
Знааам, знам... но какво да се прави..> писнало ми е все да избягвам разни неща и понякога “тегля по една майна” на всичко, но не е правилно. Ще го карам малко “по-контролирано”, обещавам СИ. (nod)
21.02.2013 - (12)
Сън - към 7 ч.
Денят беше динамичен - радвам се, че тренирах сутринта, през деня нямах никакво време.
Чувствам се изморена...
Храна
undereating - 19-20 часа
-моркови, кафе с мляко
overeating - 5-6 часа
13:00- Кофичка соево “кисело мляко” от био магазина с 2 с.л. тахан, 2 с.л. какао и 50 гр. бадеми
18:30- 5 белтъка и 2 цели яйца, направени на омлети с около 100 гр. свинска шунка, настъргани моркови и топено сирене + салата от краставици, кисело мляко и копър
Движение
Сутринта: 2 rounds
Double dumbbell Swing – 20 Reps @12kg
Squat – 16 Reps @12kg
Double High Pull – 20 Reps @12kg
Double Lunge Rotation – 10 Reps @6kg
Shoulder Press – 16 Reps 2@6kg
Clean and Press – 16 Reps 2@6kg
Buc. Curls – 15 Reps 2@6kg
Ventral Drops – 10 Reps 2@4,5kg
Swing Squat – 20 Reps @12kg
Renegade Row – 10 Reps 2@6kg
Chest Press – 14 Reps 2@6kg
Bench dips - 30 Reps
По-късно:
Към 30 мин виняса с Шива Рей
Снимки на храната от 18:00
21.02.13
20:55
соево “кисело мляко”
Вкусно ли е това? Отдавна търся и не съм намирала из Варна, но ако кажеш че е вкусно ще се впрегна повече и ще открия :D
Ами с тахан, какао и бадеми е направо УБИЕЦ :D Иначе няма вкус на нищо, което обаче според мен е предимство, тъй като ти си решаваш как да си го овкусиш. Взех си го, тъй като усилено се стремя да намаля лактозата и глутена и това е добра алтернатива .. но в скъпичко :(
22.02.2013 - (13)
Сън - 7ч.
Събудих се със зверска мускулна треска - корем, крака и най-вече гръб.
Няма да тренирам днес, крайно време е да почина .
Довечера съм на рожден ден - нямам намерения да ям каквото и да било, а пиенето...вино/бира :)
Храна
undereating - 19-20 часа
-моркови, кафе с мляко
overeating - 5-6 часа
12:00- Кофичка кисело мляко с домашно желе и 80 гр. натурален шоколад без захар
15:00- 80 гр. сурова био пита (крекери бяха според мен :D)
18:00- Обмислям да хапна 4 варени яйца + 4-5 настъргани моркова, задушени с 1с.л. масло + 200-300 гр. извара
Движение
25 мин виняса за събуждане
Снимки на желето с мляко и био питата
Мнението беше редактирано от Kath на 22.02.13 12:51.
23.02.2013 - (14)
Сън - 7ч ! Не е за вярване - легнах си в 12:00, но успях да спя до към 07:00, че даже малко отгоре (party) :D
Тази сутрин мускулната треска все още Е на лице, даже е леко засилена, нооо...поне гърдите вече изобщо не ме болят, така че тренирах.
На рождения ден вчера изпих към 500 мл. светла бира :)
Важно: Вече трета седмица съм в пауза от метформина, но започвам отново приема му. За 3 седмици нямам никакво подобрение със стомаха, но пък за сметка на това инсулина ми се раздразва и от малка филийка пълнозърнест хляб...добре си ми беше преди, стига съм се мъчила!
Храна
undereating - 19-20 часа
-този път е почти пълен фаст, ще пийна само мляко с кафе
overeating - 5-6 часа
Ето какво съм обмислила, ако има промени ще добавям/премахвам:
12:30- 125 гр. пълнозърнесто Калцоне от Био-шопа + 200-300 гр. котидж + 80 гр. натурален шоколад
14:00- Кофичка соев йогурт с 1 с.л. какао, 1 с.л. сусамов тахан и 1 с.л. кленов сироп (h)
18:00-18:30- Омлет от 4 белтъка, към 3 цели яйца, ~ 300 гр. извара + салата от краставици с 1 с.л. зехтин
Движение
12 упражнения, всяко изпълнено в “Табата” протокол - 20/10, 4 мин, 8 кръга—> 48 мин тотал.
1 Chest Presses 2@6kg
2 Back extensions on swiss ball
3 Shoulder press 2@4kg
4 Kick-back 2@6kg
5 Bicep Curls 2@4kg
6 Tricep Extensions 2@3,5kg
7 Chest Fly 2@4kg
8 Back extensions on the ground
9 Lateral Raises 2@4kg
10 Bench dips
11 Hammer Curl 2@4kg
12 Skull Crushers 2@4kg
Правих средно между 8 и 12 повторения... мноого ме изцеди, доволна съм !
По-късно може малко йога :)
1 табл. “Хлое”; фолиева киселина; 5 мл. SNAIL екелсир (за стомах); 1 табл. Vita max на “Nutrim”; Метформин след всяко хранене
Пиене: обичайното=
Мнението беше редактирано от Kath на 23.02.13 09:47.
24.02.2013 - (15)
Сън - 7ч. Малко съм изморена, но..бива :)
Беше поредният енергичен и забързан ден - такива ги обичам най-много.
Храна
undereating - 19-20 часа
-Само мляко с нес
overeating - 5-6 часа
12:10- Кексче (4 белтъка, 20 гр рошков, 20 гр овесени трици, 10 гр пшенични, 1 лъжица какао, аромати, Стевия..) + 160 гр. натурален шоколад без захар
18:00-18:30- Салата от краставици със 100 гр. настъргана моцарела + запеканка (4 яйца, 100 гр. сирене чедър, 20 гр. кашкавал, 5 лъжици заквасена сметана, подправки)
Движение
Направих една от старите ми тренировки.
1 КРЪГ, интервали 50/10; 20 мин общо:
1.Dive bombers
2.Butt-kick jumps
3.Full dumbbell swing @ 12 kg
4.High knees
5.Squat+half swing @12kg
6.Jumping oblique twists
7.Half burpee+dead lift @12kg
8.High knees
9.One-arm clean & press @6kg (L)
10.One-arm clean & press @ 6kg (R)
11.Dynamic sumo squats
12.Elephant walks+push up
13.Half dumbbell swing @12kg
14.Side-kicks with legs
15.High knees
16.Bench dips
17.Knee-hugs
18.High knees
19.Double crunches
20.Butt-kick jumps
1 табл. “Хлое”; фолиева киселина; 5 мл. SNAIL екелсир (за стомах); 1 табл. Vita max на “Nutrim”; Метформин след всяко хранене
Пиене: обичайното=
Снимки на кексчето и на краставиците с моцарела+запеканката
25.02.2013 - (16)
Сън - 6ч. Много съм изморена, направо ми иде да се трупясам! Станах в 04:00 :( Е, поне се възползвах от ранното събуждане и тренирах...
Ставайки тоооолкова рано, огладнях рано, за това overeating-a го започвам в 12:00, няма да дочакам дълго :D
Забелязала съм, че напоследък доста трудно успявам да погълна 1800-900 калории, дори в 6-7 часов прозорец. Преди спокойно изяждах 2000 в рамките на 3 часа :D. Не знам доколко е хубаво това, за това напоследък съм увеличила мазнините (най-вече от тахан, разни сирена и ядки), които лесно ми набавят доста (здравословни) калории.
Дали наистина 1900 калории са много за 6-7 часов прозорец или стомаха ми се е свил? Да намаля ли калориите?
Храна
undereating - 19-20 часа
-1 ябълка и чисто кафе
overeating - около 6 часа
Ето предвиденото, ако има промени ще ги добавя:
12:00- Кексче, като вчерашното, но с 4 белтъка и 1 цяло яйце, за да стане повечко (blush) :D + 1 кофичка кисело мляко с 2 с.л. сусамов тахан и 1 с.л. кленов сироп (inlove)
14:00- 50 гр. сурови бадеми
18:00-18:30- Задушен спанак с 200 гр. заквасена сметана и 2 филийки пълноз. хляб + салата от настъргани моркови и ряпа с 1с.л. зехтин
Мнооого въглехидрати днес :D
Движение
Изпотих се много, въпреки, че тренирах на терасата и то ЛЕКО облечена ?! :D Чак се зачудих дали не се разболявам....
Първа част - HIIT; intervals 50/10; 15 mins total
-Jumping jacks;
-high knees;
-burpees;
-pendulum jumps;
-dynamic sumo squats;
-tuck jumps;
-mountain climbers…..
Втора част - time challenge; направих ги за 14:10 мин.
1.30 push ups
2.50 knee hugs
3.20 full swings@12kg
4.30 push ups
5.40 lunges (20 each leg)
6.40 side kicks (20 each leg)
7.20 full swings@12kg
8.50 knee hugs
9.30 push ups
10.20 full swings@12kg
11.40 side kicks
12.40 lunges
Цялата трен. беше около 30 мин. Много ми хареса, особено за старт на деня :) Даже бих казала, че след нея се чувствах по-скоро енергизирана, отколкото изморена (което може и да звучи странно).
Следобяд: 15 мин интензивна power yoga + 15 мин мааалко по-лека виняса с Шива Рей
Мнението беше редактирано от Kath на 25.02.13 19:34.
...
Цялата трен. беше около 30 мин. Много ми хареса, особено за старт на деня :) Даже бих казала, че след нея се чувствах по-скоро енергизирана, отколкото изморена (което може и да звучи странно).
...
Не звучи странно, напълно нормално е. Затова и аз много харесвам тренировките сутрин.
26.02.2013 - (17)
Сън - 7ч. Наспах се добре, най-сетне! (sun)
Тренировката пак беше сутринта, на гладен стомах - чувствах се тоооолкова мощно енергична, че даже съседите ме усетиха и се карахме :D
Закупих си хром. Започвам приема с цел регулиране на инсулина. Преди няколко дни се чух с гинеколожката ми, която ме посъветва да го купя, като ме предупреди, че е възможно да имам странични ефекти и ако се появят такива - спирам приема. Каза, че е възможно да повлияе на телесното ми тегло - ако започне да дава подобен ефект, пак следва прекратяване на приема.
Малко равносметка по повод фаста: Откакто съм на почти пълен глад в udereating-a и с 6-7 часов прозорец в overeating-a се чувствам много, много добре. По време на гладуването усещам тялото си някак много пълноценно, а с всички тези чайове и течности усещам, че организма ми се пречиства. Хубавото на дългия прозорец за захранване е, че не се издувам от преяждане, хапвам точно толкова, колкото имам нужда, даже понякога ми идва в повече и компенсирам с повечко мазнини (както споменах в поста от 25.02). Оправих си и нутриените. Количествата протеин са с напълно нормални стойности и обикновено го карам г/д на РБД, като в дни с тренировка въглехидратите са повече, а в дни без тренировка съм по-скоро на НВД.
И още нещо: всичко това, в комбинацията с йогата ми доставя невероятно състояние на тялото и духа. И забелязах, че се възстановявам по-бързо от травми :)
Храна
undereating - 19-20 часа
-мляко с кафе
overeating - около 6 часа
по-късно ще описвам
Движение
-4 кръга
1.Ренег. гребане от планк х 10; 2@6кг
2.Пуш-преси х 10; 2@6кг
3.High knees x 100
-4 кръга
1.Лиц. опори х 15
2.Повд. на ръце напред х 10; 2@6кг
3.Бицепсово чуково сгъв. х 10; 2@6кг
-3 кръга
1.Повд. на дъмбели за трапец х 15; 2@6кг
2.Хибридни арнолд преси х 10; 2@6кг
3.Биц. сгъване х 10; 2@6кг
-3 кръга
1.Гръбни екстензии х 20
2.Knee hugs x 20
3.Кик бек х 10; 2@6кг
1 табл. “Хлое”; фолиева киселина; 5 мл. SNAIL екелсир (за стомах); 1 табл. Vita max на “Nutrim”; Метформин след всяко хранене; 2 табл. Хром след обяд и вечеря
26.02.13
08:25
Няма прошка за съседите ! >:] revenge…
Успех с хрома и поздравления за положителната равносметка.