09.05.05
23:27
Вкъщи намерих една такава прожина , която е за разгъване.
Сещате се - прожина,която в двата си края има за ръце (да хванеш и да разтягаш)
Незнам как се казва този уред - ?
Въобще кат си я сложа зад гърба немога да я разпъна с двете ръце
доста е твърда , в смисъл - мека,но доста здрава и почти е невъзможно за мен да я распъна.
Ако се сещате за къв уред става на въпрос кажете ми име за да знам
щото обеснявам като ИДИОТ!..
Да дойдем на въпроса. Искам да питам какви упражнения може да се прави с такава прожина.
И също искам да попитам най-вече за бицепс ? Става ли нещо..
Щото стомаха го развивам с различни коремни преси..тичане..
Лицевите опоро ги исползвам за гърдите..трицепсите..
Краката също се тренират една степен от бяган..
Само бицепса незнам как да го тренирам в домашни условия (за сега),
а този уред ми вдъхва кураж,че можеби ще измисля нещо :)
Аз одеве пробвах в долния край на земята я настъпих с крак , с другата рука хванах горния край и се опитах да си сгъна ръката,НО без успех!Много стегната прожина за мен..
И все пак кажете кви упражнения мога да правя с нея..по колко пъти и как ?
Благодаря ви :)
ами то това е упражнението за бицепс дет си го пробвал за негос си трябват дъмбели иначе трудно щото се сменят и тежести абе...опърничев мускул
ако имаш къде (на горната греда на вратата на терасата примерно) може да се набираш и най-важното не спирай да опитваш с прУжината :wink:
то ако всичко стваше от първия път...
мм,и аз имам такива пружини,мисля че бях писал преди такава тема,само дето мойте ми е много лесно да ги дърпам, все едно са ластици.можеш да ги разпъваш пред гърди,това ти влиза в цялото тяло,най-вече гърба и биепса,а за бицепс - настъпваш едини край с крак и с ръката сгъваш,ако ти е твърда пружината ще усетиш солидно натоварване.
И аз имам, но и мойта е доста “лека”, типа “ластик” :)
НО! С пружината може да се прави Абсолутно всяка мускулна група. Въпраса е дали може да се добавят и махат пруцини за различно натоварване. Защото на моята могат, но нямам допълнително...
Бицепс се прави като с крак застъпиш долната ръкохватка на пруцитана и почнеш да набираш бицепсово, държейки я с ръка горе. Мисля, че е елементарно... НЯкои го правят и легнали на земята, като пак задържат долната ръкохватка с крак/стъпало/.
Може да се прави много добър гръб с него, ако може да се заступори на стената тази пружина. Аз съм пробвал на РАдиатора на парното, но спрях защото мисля, че щях да го изкъртя от стойката на стената... :)
Също и гърди и т.н. може... Въпроса е да има къде да се заступори единия край, на някаква кука ако може... и да се внимава да не се изхлузи, че един път насмално да си пукна главата като ми се изстреля ... :lol: